За колко време ви свършва заплатата?

• 58 323
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Естествено, че не. Ама е малко как да кажа, наивно, да очакваш да имаш същите възможности, нали.
Избори, решения, но и последствия.

Всъщност можеш да имаш и по-добри възможности. ) От работилите като сервитьор, барман, и всякакъв друг обслужващ персонал по време на следването си.
Защото малко са студентите и специалностите, които се търсят и за по-висококвалифицирана работа.

# 646
Добре де, в Свищов е ясно - няма работа, но кое точно налага да работиш и да учиш на едно място? нали има вече освен задочна форма и дистанционна. На мен лично до ден днешен никой работодател не ми е искал дипломата, така че приемам че всичките са равнопоставени.  А и е крайно време да се приеме, че висшето образование не е задължително.

Дистанционна форма има само за магистратурата, поне в Свищов.
Но темата не е нито за това кой, къде учи, как и дали работи, а за заплащането. )
Има работодатели, които изискват диплома още при подаване на документи.

# 647

Всъщност можеш да имаш и по-добри възможности. ) От работилите като сервитьор, барман, и всякакъв друг обслужващ персонал по време на следването си.
Защото малко са студентите и специалностите, които се търсят и за по-висококвалифицирана работа.

За какво е тогава оплакването, че се обърках:)))
Естествено, че преди да имаш диплома и образование ще работиш по лоша работа отклкото с диплома и образование, иначе за чий ще учиш изобщо.

# 648
Рокси, е къде го видя това оплакване. )
Това което казах беше, че не навсякъде имаш големи шансове да започнеш работа като студент. Или просто може да не искаш да го правиш. Въпрос на личен избор е и възможности.

# 649
Ами да отклони се темата. Съгласна съм, че в БГ ми беше по-трудно да "свързвам двата края". Работя все едно и също, че и длъжността ми е еднаква, така че мисля, че имам база за сравнение.

# 650
Заплатата ми свършва почти веднага - погасявам кредит, плащам битовите сметки и с малкото останали пари избутвам някакси...

# 651
Чухте ли новината, че всички фирми с над 50 наети лица ще бъдат длъжни да имат 5% назначени стажанти? Не знам дали е прието или е само предложение. Ако се съди по действията на сегашното правителство, може да е поредната муха в публичното пространство.

Интересното за мен е друго.
Знаете ли колко фирми би засегнала тази мярка?
5000 (пет хиляди)!!! в цяла България.
Тоест в България има само 5000 фирми с над 50 работници/служители.
Струва ми се ужасно малко.
Всичко останало са дребни бизнеси и държавна администрация.

# 652
На мен винаги ми липсват пари - дори няколко дни след заплата, все е дно че не я е имало!

# 653
Чухте ли новината, че всички фирми с над 50 наети лица ще бъдат длъжни да имат 5% назначени стажанти? Не знам дали е прието или е само предложение. Ако се съди по действията на сегашното правителство, може да е поредната муха в публичното пространство.

Интересното за мен е друго.
Знаете ли колко фирми би засегнала тази мярка?
5000 (пет хиляди)!!! в цяла България.
Тоест в България има само 5000 фирми с над 50 работници/служители.
Струва ми се ужасно малко.
Всичко останало са дребни бизнеси и държавна администрация.

А тези стажанти за без пари ли ще работят?

# 654
Това, че насърчават стажанските програми на фирмите е добре - както за бизнеса, така и за младите специалисти!

# 655
Засега не се оплаквам - някак преживяваме до следващата заплата, но е на ръба. А и около нас хората са в същото положение!

# 656

Да. Преди 10-12 години определено беше цвете.

Търсят се. И ние наемаме.
Един от тях завлече служебния лаптоп и не се появи цяла седмица. Играел си момчето.
Масово искат 1200-1500 лева заплата.
С нулев опит.

Съжалявам, ядосах се ...

Ми що да не си искат 1200лв за висшист без опит в България това според мен е разумен начален старт за доста позиции.

# 657
ХищщниК, ако има кой да ти ги даде. )
Пък то пак да е "разумно". )

# 658
ХищщниК, ако има кой да ти ги даде. )
Пък то пак да е "разумно". )

Ох да.......спомням си го и аз това - едно време си спомням че хората от провинцията се дразнеха на софиянците от колегите ми, че живеят с техните, и съответно могат да искат по-малки заплати.....пък софиянците от своя страна се дразнеха на другите, че защото са свикнали да живеят по 2-3 ма в стая и с много малък месечен бюдеж - се съгласявали на малко парички

Истината е, че няма вече глупави хора на планетата и всеки иска да се закачи за нещо, дори за 400лв да е, пък после пак да продъжи да си търси нещо по-хубаво.........в което няма нищо лошо в това мислене, по-добре 400 отколкото нищо........

Но ми се щеше висшистите в България да взимат едно 500-600евро месечно като старт на кариерата си.......дано да стане до 10тина години поне......аз съм сигурен, че и сега има такива дето почват с такива заплати, но не е масово, аз искам масовите висшисти - там незнам - СУ, УНСС във всички сфери да изкарват по толкова.

И хората да станат по-щастливи и да имат работа и т.н........

# 659
Това, че насърчават стажанските програми на фирмите е добре - както за бизнеса, така и за младите специалисти!

Не точно. И ще ви кажа защо. Наблюдавам, че няколко от големите търговски вериги започнаха да пускат, че набират стажанти. Значи в тези вериги текучеството с или без стажанска програма си е факт. В случая вместо държавата да събира данъци, тя се бърка в джоба да плаща за нещо безсмислено. Работят по 6 м, колкото им е изпитателния срок и следващия. А, едва ли за следващия работодател ще е от толкова голямо значение, че си бил стажант някъде 6 месеца, че да те предпочете.

Има единствено смисъл, ако фирмата след това ти предложи постоянна работа, но за сега това не се случва със стажантите.

Общи условия

Активация на акаунт