За колко време ви свършва заплатата?

• 58 650
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • Някъде на път....
.......
Е сега, то от раз не става. Трябва много пъти да се пробва, но накрая упоритите успяват. Има и друг момент - при търсене на първа работа заплатата не е най-важното. Много по-важно е да се започне изобщо в добра фирма и да се направи CV. После вече, след като си работещ, по-лесно се преминава на друга (по-добра) работа.
Абсолютно подкрепям мнението ти!  Peace
Лошото е, че доста хора искат още от първата работа да са на поне 1500 лева заплата, ама ако може и да не работят много-много..... Tired

# 316
.......
Е сега, то от раз не става. Трябва много пъти да се пробва, но накрая упоритите успяват. Има и друг момент - при търсене на първа работа заплатата не е най-важното. Много по-важно е да се започне изобщо в добра фирма и да се направи CV. После вече, след като си работещ, по-лесно се преминава на друга (по-добра) работа.
Абсолютно подкрепям мнението ти!  Peace
Лошото е, че доста хора искат още от първата работа да са на поне 1500 лева заплата, ама ако може и да не работят много-много..... Tired

Има младежи, които наистина хвърчат в облаците. При едно интервю веднъж един младеж, който беше извикан за събеседване, първо реши, да си тръгне преди да сме приключили, защото "имал работа" и след това каза, че искал стартова заплата от 1500 лв. Той дори още не беше си взел дипломата от университета и нямаше грам опит.

Но има и младежи, които са здраво стъпили, нямат нереалистични очаквания, дори има и такива, които мн се подценяват и мн ми става жал за тях. В такъв случай даже се опитвам да им дам кураж да имат повече самочувствие. И за жалост това са младежи, които показват мн добри знания, защото ние освен да си говорим с тях ги поставяме и на писмен тест.

И за годините съм направила извод, че в частните университети само им вземат парите и нищо не ги учат. Не, че децата не стават, а подготовката там е слаба. От държавните ВУЗ- ове показват стабилни знания. Това е за областта с която се занимавам и резултатите от нашите интервюта и тестове.

# 317
1500 Трябва да е Нормална стартова заплата.Покрива разход за квартира, пътни и храна, тук-там за обувки и прилично облекло, за да ходиш на работа.За повече в град като Сф не стига.В Нормалните държави Нормална стартова заплата е 1000 евро.Стига сте се подценявали.Точно се връщам от такова едно място-където не се работи на такива обороти, на каквито работим тук, а стартовата заплата е над цитираното от вас.Момчетата в нашия офис, които учат в частните унверситети са доста напред с материала, така че не е съвсем вярна статистиката ти.

# 318
1500 Трябва да е Нормална стартова заплата.Покрива разход за квартира, пътни и храна, тук-там за обувки и прилично облекло, за да ходиш на работа.За повече в град като Сф не стига.В Нормалните държави Нормална стартова заплата е 1000 евро.Стига сте се подценявали.Точно се връщам от такова едно място-където не се работи на такива обороти, на каквито работим тук, а стартовата заплата е над цитираното от вас.Момчетата в нашия офис, които учат в частните унверситети са доста напред с материала, така че не е съвсем вярна статистиката ти.

За заплатите съм съгласна да е така, но за съжаление в провинцията не е точно така, че и в София.
Казах, че моята статистиката за специалностите, които ние търсим така стоят нещата. И пак става въпрос за частните ВУЗ- ове в провинцията.

# 319
  • Другата България
Момчетата в нашия офис, които учат в частните унверситети са доста напред с материала, така че не е съвсем вярна статистиката ти.
Но не във всички частни университети и стоя зад думите си Peace

# 320
Ама аз Прекрасно знам това.Просто казвам-стига сте се подценявали.Един младеж, ако може да си позволи да се врътне на предложение от 600 лв, вместо да се кланя дОземИ и да целува ръка-е в правото си да напусне интервю.И аз съм го правила.Това е подигравка.Повечето интервюта са подигравка.Много млади хора се ориентират към чуждите компании, също излизат да учат навън и се научават на цената си.Много работодатели последната дна-две години остават изненадани, че им отказват предложения.
И не всички по частните колежи са незнаещи мързели, и аз заставам зад думите си. Peace

# 321
  • Някъде на път....
1500 Трябва да е Нормална стартова заплата.Покрива разход за квартира, пътни и храна, тук-там за обувки и прилично облекло, за да ходиш на работа.За повече в град като Сф не стига.....
Според мен заплатата не се определя от това какви разходи има работещият, а за положени знания, усилия и труд в определената област на изискваната от него работа!
И също така - много зависи и от бранша, в който се работи!  Peace

# 322
Принципно само е така.Има един Минимум обаче.Тук се нарича Минимална заплата.Под нея-нямат право да те наемат.Казвам само, че 1500 е Нормална Стартова Минимална  Заплата, от там нагоре може да доказваш колко си кадърен и да заработиш и за почивка и за кръчма.Колкото повече млади хора се научат да си търсят и да си знаят цената-толкова по-бързо ще излезнем от порочния кръг на-взимам заплата, за да ходя на работа...и нищо друго.Това, че тук минималната заплата е под прага на бедността, реалностите са това-е друга бира.Както казах, тази година станах свидетел на отказани заплати от по 1000 лв, и работодателя се наложи сам да си работи, за да види как и защо му отказват тази заплата.Е, вдигна я на 1500 стартова.

# 323
  • Другата България
Ама аз Прекрасно знам това.Просто казвам-стига сте се подценявали.Един младеж, ако може да си позволи да се врътне на предложение от 600 лв, вместо да се кланя дОземИ и да целува ръка-е в правото си да напусне интервю.И аз съм го правила.Това е подигравка.Повечето интервюта са подигравка.
Напълно съм съгласна защото го имам в къщи и в момента ходи по интервюта, но нали знаеш че и много зависи от  "финансовото състояние" на семейството ooooh! та се замисля и за по-малко да почне....та в такива моменти квалификацията остава на заден план. Sad Но си права по принцип. Peace

# 324
Ох, ама наистина не четете.Писала съм– Ако може да си го позволи..... ooooh!
После, рано или късно идва и такъв момент-да можеш да си го позволиш.Потрудиш ли се, имаш ли малко търпение-рано или късно нещата се нареждат.Обаче в едно съм сигурна и го научих за 18 години трудов стаж-не си ли го поискаш, не си ли търсиш и да не се подценяваш-това е ключа.Както се договориш е днес.Като клекнеш на стартова заплата 400-500 лв, дори и на 1000 да ти вдигнат след 3 години-пак е Ужасно Малка Сума за Нормален живот.Липсата на опит се трупа и не е критерий.Има изпитателен срок, в който се доказваш-показваш, че те интересува, стараеш се, търсиш, учиш се.5 години учене не е малък критерий, че знаеш това, за което те наемат.По интервюта се е случвало еч -арката просто да зададе набор от въпроси, на които и тя не знае отговора, щото не е специалист-така са и ги спуснали.И тя трябва да те отсее колко знаеш?Смешно е.

# 325
  • Някъде на път....
....Както казах, тази година станах свидетел на отказани заплати от по 1000 лв, и работодателя се наложи сам да си работи, за да види как и защо му отказват тази заплата.Е, вдигна я на 1500 стартова.
Би ли конкретизирала малко този работодател...- в кой бранш, изцяло БГ компания ли е.... newsm78 Просто ми е интересно, чисто любопитство.  Peace

Защото не виждам и нищо лошо в това "работодателя сам да си работи" - от време на време нали трябва да се приземява - например поне 2-3 пъти годишно за по 2-3 дни. Защото иначе много си вирват носовете и забравят от къде са тръгнали понякога... Лично мнение!  Peace

# 326
Ох, ама наистина не четете.Писала съм– Ако може да си го позволи..... ooooh!
После, рано или късно идва и такъв момент-да можеш да си го позволиш.Потрудиш ли се, имаш ли малко търпение-рано или късно нещата се нареждат.Обаче в едно съм сигурна и го научих за 18 години трудов стаж-не си ли го поискаш, не си ли търсиш и да не се подценяваш-това е ключа.Както се договориш е днес.Като клекнеш на стартова заплата 400-500 лв, дори и на 1000 да ти вдигнат след 3 години-пак е Ужасно Малка Сума за Нормален живот.Липсата на опит се трупа и не е критерий.Има изпитателен срок, в който се доказваш-показваш, че те интересува, стараеш се, търсиш, учиш се.5 години учене не е малък критерий, че знаеш това, за което те наемат.По интервюта се е случвало еч -арката просто да зададе набор от въпроси, на които и тя не знае отговора, щото не е специалист-така са и ги спуснали.И тя трябва да те отсее колко знаеш?Смешно е.

То проблема е, че и след 3 години от 500 лв стартова няма да стане 1000 лв.

Уверила съм се че както се договориш в началото. Ако още в началото покажеш ниски претенции за заплащане винаги така ще гледа на теб и ще си с ниска заплата. И обратно.

Факт при нас дойде един никаквец- без висше, с мн неясен опит по специалността, но това беше преди 3-4 години и имахме зор за човек. Та, оня си поиска 1500 лв и му я дадоха. След 1 година дойде едно мн читаво момче, с образование и стаж по специалността още докато е следвал. И го прецакаха на 600 лв.

Разбира се това не тре мн дълго, щото некадърника бързо си пролича, но му беше достатъчно една година да си цоца и след това на следващото място, който се излъже да го вземе пак така.

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 14:31 от Анонимен

# 327
Не мога да го конкретизирам, прекалено лично е. PeaceИли пък са намесени фирми, които не желая да цитирам ей така, поради много съображения.Надявам се ме разбираш.Но го пиша, с идеята младите хора да не се подценяват и да си вярват малко повече.И да си искат и търсят.

Ели, разбира се-то затова си има изпитателен срок просто.Пак да подчертая-ето заради такива, читави деца-дето се учат и бачкат-да си искат и да не се подценяват!!!Значи не е като да не дават заплати, знай си цената и се продай поне по-качествено.Рано или късно и цицащите отпадат.На другото място ще го търпят 6 месеца, на следващото-3 и вече СВ-то му лъсва.Четвърто място няма да може да си намери и няколко години.И такива познавам също.

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 14:35 от Jizzlobber

# 328
10-15 дни максимум и то с много ограничения  Rolling Eyes

# 329
Аз ползвам заплатата на мъжо, моята не си я пипам, така, че за никакво време не ми свършва Peace

МОЕТО СИ Е МОЕ, ЧУЖДОТО Е ОБЩО  Wink
Е тука няма чуждо.

Общи условия

Активация на акаунт