За колко време ви свършва заплатата?

• 58 531
  • 765
  •   1
Отговори
# 465

Няма защо човек да се навира да живее в големите и скъпи градове.
В Англия има прекрасни средно големи и малки градчета, където се живее добре.
Няма толкова много работа като в Лондон, но няма и толкова конкуренция
и другите негативи на космополитния град, в който идват хора от цял свят.
Живея в средно голям град, по-скоро малък на фона на Лондон и Бирмингам
и отговаряйки по темата-спестявам поне половината от учителската си заплата.

# 466

Докато тук се спестяват тези пари за 5-6годинки.

Къде е това тук? Искам да се преселя .

# 467
Силиконовата долина, Цонна, как си пропуснала новия ни съфорумник, ай ти гуру, калифорниън и прочие  Mr. Green

# 468
Силиконовата долина, Цонна, как си пропуснала новия ни съфорумник, ай ти гуру, калифорниън и прочие  Mr. Green

Нито съм гуру, нито съм АйТи.......

А да отговоря на Цончето - само с искане не става, трябва и с можене.

Ако ставаше само с искане - сега да съм милиардер - Бил Гейтс или онзи пич Марк Цукербургер(както аз обичам да му казвам)

# 469
Тези в България посмъртно не могат да изкарат пари за такава къща с работа и честен труд за 5-10години - аз хора дето изкарват по 15-20хиляди лева с честен труд дори директори не познавам, само със собствен бизнес - макс да кажем 5-6хиляди човека в Страната, изключвам мутрите и тези в тъмната сфера.

Ай, стига бе! Значи съм заобиколена от ... Thinking мутри? 15000лв годишна заплата са 1250лв/мес, 20000 - 1670лв/мес. Не са много хората, които взимат такива пари (предимно са в големите градове), но определено бройката е много повече. Да не говорим, че и тук ИТ гуруто с 3000лв и нагоре може да си спести за 5-10г за жилище. Разбира се няма да е същата сума като в САЩ, но ако съпоставим стандартите ще си е същото.

# 470
Тези в България посмъртно не могат да изкарат пари за такава къща с работа и честен труд за 5-10години - аз хора дето изкарват по 15-20хиляди лева с честен труд дори директори не познавам, само със собствен бизнес - макс да кажем 5-6хиляди човека в Страната, изключвам мутрите и тези в тъмната сфера.

Ай, стига бе! Значи съм заобиколена от ... Thinking мутри? 15000лв годишна заплата са 1250лв/мес, 20000 - 1670лв/мес. Не са много хората, които взимат такива пари (предимно са в големите градове), но определено бройката е много повече. Да не говорим, че и тук ИТ гуруто с 3000лв и нагоре може да си спести за 5-10г за жилище. Разбира се няма да е същата сума като в САЩ, но ако съпоставим стандартите ще си е същото.

Хах, милото ми то!   bouquet

Много ме зарадва......само дето........аз ......хахаха както и да е Тайна-майна, тези дето са ме разбрали какво съм написал яко ще се посмеят на поста ти.  bouquet bowuu  bouquet
Хората тук спестяват за едно двустайно ново жилище в изток или лозенец.......
за 2 години.....тук на средна работна заплата в долината..........

Но поне съм добричък ще ти обясна защо ми е смешно - тази заплата дето аз казах.....имах предвид, месечната заплата.   bouquet  bouquet  bouquet

# 471
Имам дежа вю:) Недостатъкът на малкия град ( който ми изглежда все по малък с годините:) е, че се случват много по малко неща и наистина не си толкова изкушен да се присъединиш към най новия йога тренд срещу двайсетина евро на вечер, да отидеш на опера, музей, изложба, да даваш луди пари за транспорт. Последното никога не е било плюс реално.
И професоналното развитие, естествено ( ако не си ит гуру  Mr. Green )

# 472

Не познаваш, щото си се фокусирал върху девойките от Каспичан като социална среда.

# 473

Не познаваш, щото си се фокусирал върху девойките от Каспичан като социална среда.

Ми дай ми пример не за теб, и дори не за сам човек.

Дай ми пример за да ме обедиш - ето сравни го с един инженер от Апъл дето
изкарва 130хиляди долара годишно - или към 15-20хиляди лева месечно - в Български пари.

Та дай ми пример с много хубаво кариерно развито семейство в България - мъж директор и жена мениджър
дето да могат да спестят за 2 години 50-60хиляди евро чиста пара.

С нетърпение чакам отговора ти?

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 23:52 от ХищщниК

# 474

Хаха! Да го беше написал. И аз доста се зачудих.

Само китките си запази, че ме обиждат. Wink

# 475

Да те "обедя"? Simple Smile То си е време за вечеря...

Нали не очакваш да ти дам списък с ЕГН-та и адреси? Simple Smile

Просто познавам достатъчно хора в България, които спокойно могат да се причислят като качество на живот към горната средна класа в произволна бяла държава - с къщата, автомобилите и т.н.

Всъщност цифричките на заплатата са само част от истината. Зависи много и къде ги харчиш, колко отиват за данъци, какво ти осигурява държавата като услуги или социални придобивки и т.н.

В България, освен че е евтино, си има и други добри страни - като достъпа до образование и здравни услуги.

# 476

Да те "обедя"? Simple Smile То си е време за вечеря...

Нали не очакваш да ти дам списък с ЕГН-та и адреси? Simple Smile

Просто познавам достатъчно хора в България, които спокойно могат да се причислят като качество на живот към горната средна класа в произволна бяла държава - с къщата, автомобилите и т.н.

Всъщност цифричките на заплатата са само част от истината. Зависи много и къде ги харчиш, колко отиват за данъци, какво ти осигурява държавата като услуги или социални придобивки и т.н.

В България, освен че е евтино, си има и други добри страни - като достъпа до образование и здравни услуги.

Ами съгласен съм с теб, но ти мисля не ме разбра.
Аз споря, че не могат сами да го постигнат.
Аз също познавам приятел - дето има къща в изток, и жена и т.н
Ама всичко това е благодарение на родителите.

Трудно едно семейство дето е под наем в момента в София - да кажем жената от моя любим град Бургас а мъжа от..........Пловдив да речем. Дори и много интелигенто и упорито да е семейството.
И да са с хубави доходи, жената с 2500лева, мъжа с 4хиляди лева.

Та те след 6 години, не могат да се равняват на Българин работил в чужбина 6-7 години...

Дори и да ти дам за пример едно момиче дето се запознах вчера - Българка в долината тук, набор 85, от Сандански - работеща като сервитьорка и изкарваща 40 долара на час в Лос Гатос
и спестяваща - към 40хиляди долара чисти годишно....

Това се опитвам да ти кажа....че искаш ли да имаш с честен труд много пари в България - няма друг път освен чужбина............или ако си много добър някакъв много успешен частен бизнес в България.

# 477

Явно не съм се изразила добре. Не, не говоря за наследство, нито за мутри.

Между другото, миналата година спечелихме зелена карта. Аз исках да заминаваме, но просто не успях да убедя мъжа ми, че в разумно време ще достигнем стандарта, който имаме тук. При това и двамата имаме добри професии, той има и магистърска степен от много добър US университет. Прекара там 3 години и вярвам, че успява да направи сравнение. Не че държим по 2 infinity-та в гаража, да не си представяш сега някаква нереалности.

Ако зависеше само от мен, вероятно щяхме да заминем - но не и заради парите.

От друга страна, като знам колко медицински грижи изисква сегашната и предишната ми бременност, осъзнавам, че в US можеше и да нямаме деца. Освен ако нямаме чудовищно добра застраховка - и пак не е сигурно.

# 478

Явно не съм се изразила добре. Не, не говоря за наследство, нито за мутри.

Между другото, миналата година спечелихме зелена карта. Аз исках да заминаваме, но просто не успях да убедя мъжа ми, че в разумно време ще достигнем стандарта, който имаме тук. При това и двамата имаме добри професии, той има и магистърска степен от много добър US университет. Прекара там 3 години и вярвам, че успява да направи сравнение. Не че държим по 2 infinity-та в гаража, да не си представяш сега някаква нереалности.

Ако зависеше само от мен, вероятно щяхме да заминем - но не и заради парите.

От друга страна, като знам колко медицински грижи изисква сегашната и предишната ми бременност, осъзнавам, че в US можеше и да нямаме деца. Освен ако нямаме чудовищно добра застраховка - и пак не е сигурно.

На него не му е харесало поради други причини, но както и да е......ясна ми е работата.  bouquet
Не съм съвсем съгласен с теб, защото си гледам по-себе си, но.......мнения много, истини много.

Аз също бях много добре в София........сега си намалих стандарта на живот вярно е, не живея на широко, живея на 15-35 кв метра(или колкото там не съм ги мерил)........но с едно но, ако продължа по същия начин след 3-4-5 години ще бъда много напред в България.

Ще си се върна в България и ще задмина тогавнашния си начин на живот - и това на 99,99 процента Българи, и най-важното - ще знам, че сам съм си постигнал нищо а не благодарение на мама и тати....

Защото както казах, трудно едно семейство в България само да направи за 10 години 500хиляди евро или за 5-6години 250хиляди евро.......

Всичко в този живот е cons and pros

А вие най-вероятно имате висок стандарт на живот благодарение на родителите ви или на частен бизнес.
Просто не вярвам с наемен труд на теб и на мъжа ти - да живеете в къща за 250хиляди евро в Бояна и да имате 2 коли за 50хиляди евро, извини ме ако бъркам.
Такова нещо не се постига в България......от работни заплати..........а от мама и тати в 99,99процента от случаите и от много успешен частен бизнес.
Но просто не го вярвам.  bouquet

# 479
А вие най-вероятно имате висок стандарт на живот благодарение на родителите ви или на частен бизнес.

Ами не, иначе нямаше да споря с теб. Simple Smile

Както и преди отбелязах, ти някак живееш с някакви представи за България от 90-те. Не знам на какво се дължи това.

Но както и да е, не е за това темата.

Общи условия

Активация на акаунт