За колко време ви свършва заплатата?

• 58 449
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Е, сигурно за Сомалия си милионер. Laughing Не е ли номера да имаш добър стандарт там където живееш в Силициевата долина, а не да си мечтаеш след 5 години да си цар в България.

# 481
Просто не вярвам с наемен труд на теб и на мъжа ти - да живеете в къща за 250хиляди евро в Бояна и да имате 2 коли за 50хиляди евро, извини ме ако бъркам.
Такова нещо не се постига в България......от работни заплати..........а от мама и тати в 99,99процента от случаите и от много успешен частен бизнес.
Но просто не го вярвам.  bouquet

Не мога да разбера, това ли целта? Да работиш в чужбина няколко години, за да се върнеш и да си купиш къща в Бояна и две нови коли. А как ще подържаш този стандарт?

# 482
Е, сигурно за Сомалия си милионер. Laughing Не е ли номера да имаш добър стандарт там където живееш в Силициевата долина, а не да си мечтаеш след 5 години да си цар в България.

Ох, много сте.........нямам думи......

За последен път и отначало - няма как да си богат и да имаш висок стандарт на живот.
Вариантите са 3

1) Мама и тати да са помогнали - с много силен тласък по дупето.
2) Много хубав частен бизнес.
3) Да работиш на място с много висок стандарт на живот......и да се прехвърлиш на място с по-нисък стандарт на живот.

Това е. От наемна работа - там където живееш - не се забогатява........погърбавява се имаше хубав лаф Български но го забравих - само смисъла преразказах......

Но не ми се спори повече.........Поздрави на всички

# 483
Не мога да разбера, това ли целта? Да работиш в чужбина няколко години, за да се върнеш и да си купиш къща в Бояна и две нови коли. А как ще подържаш този стандарт?

А, точно това ми се въртеше и на мен из главата, ама не успях да го формулирам.

# 484
Просто не вярвам с наемен труд на теб и на мъжа ти - да живеете в къща за 250хиляди евро в Бояна и да имате 2 коли за 50хиляди евро, извини ме ако бъркам.
Такова нещо не се постига в България......от работни заплати..........а от мама и тати в 99,99процента от случаите и от много успешен частен бизнес.
Но просто не го вярвам.  bouquet

Ти си момиче предполагам, за това не разбираш някои физични закони.........

Хайде да си въобразяваме сега двамата.

Представи си една кола.

Която е на магистралата София - Пловдив.

Тази кола ускорява от 0 до 140км/ч (нали толкова е макс скорост)

Сега въпроса ми към теб е, кое отнема повече ресурси, поддържането на тази скорост или отново спирането до 0 и ускоряването до 140км/ч?

# 485
Въпросът е, дали след 3 години ще можеш да си вземеш новия модел или ще пърпоркаш със стара за Пловдив? И аз не говоря да си я вземеш на изплащане за 5 години по 250лв/мес, а кеш. А, и да не забравяме още една за жената, нали бяха две.
Ясно е, че ще имаш "начална скорост" Grinning. Разбира се, е по-добре от това да нямаш нищо, но целите са ...
Разбирам да направиш 250 000Е да се върнеш и да почнеш бизнес, с който реално да имаш стандарта за голяма къща някъде си.

# 486
Въпросът е, дали след 3 години ще можеш да си вземеш новия модел или ще пърпоркаш със стара за Пловдив? И аз не говоря да си я вземеш на изплащане за 5 години по 250лв/мес, а кеш. А, и да не забравяме още една за жената, нали бяха две.
Ясно е, че ще имаш "начална скорост" Grinning. Разбира се, е по-добре от това да нямаш нищо, но целите са ...
Разбирам да направиш 250 000Е да се върнеш и да почнеш бизнес, с който реално да имаш стандарта за голяма къща някъде си.

Точно така, всичко е въпрос на дали можеш да си инвестираш правилно парите или не.
И никой не е казал, че ще имам само 250хиляди евро и ще ги дам за къща.
Това ми звучи - като да съм на 25, да имам 100хиляди лева и да ги дам 100те хиляди за една кола.
It doesn't work this way

# 487
  • Стара Загора
Заплатата ми не е голяма и затова харча умерено!Придържам се към златното правило-не харчи повече отколкото получаваш!!

# 488
Тези в България посмъртно не могат да изкарат пари за такава къща с работа и честен труд за 5-10години - аз хора дето изкарват по 15-20хиляди лева с честен труд дори директори не познавам, само със собствен бизнес - макс да кажем 5-6хиляди човека в Страната, изключвам мутрите и тези в тъмната сфера.

Не познаваш, щото си се фокусирал върху девойките от Каспичан като социална среда.

Ми дай ми пример не за теб, и дори не за сам човек.

Дай ми пример за да ме обедиш - ето сравни го с един инженер от Апъл дето
изкарва 130хиляди долара годишно - или към 15-20хиляди лева месечно - в Български пари.

Та дай ми пример с много хубаво кариерно развито семейство в България - мъж директор и жена мениджър
дето да могат да спестят за 2 години 50-60хиляди евро чиста пара.

С нетърпение чакам отговора ти?

На колко години си?Трудов стаж в БГ нямаш, нали?
Ако имаше, щеше да знаеш колко плащат Епъл тук на служители с равни сертификати.Тук има Таван.Тук една умна глава някъде е решила, че е евтина работната ръка просто и за известно време си пресели офисите.Тук около 10 години ИТ-тата, дето ги спрягате наляво и надясно, тези, нормалните, не някое сисадминче, а например инженер в системен интегратор, взимаха по 1000 лв максимум и тук-там, нечие протеже, като свръзка с основния клиент-Държавата, взимаше като бонуси заработеното от останалите.Сега при Бойко малко се поразбутаха нещата, Държавата спря да е Основен клиент, междуфирмената задлъжнялост достигна своя пик, много малки фалираха, а младите-такива като Ео, се набутаха по кол-центровете за по 1000-макс 2000 лв и бачкат като мравки в халетата покрай ОколоМръстното.
Много доброто развито кариерно семейство не го желая, и тук хората , в тази тема, не са родени за директори всички.Не говорим за директорски доходи Изначално тук, ако искаш-отвори си тема за директорските доходи по света и у нас.
Тук говорят хора не на управленски позиции, но това няма нищо общо с ниските доходи.Шефът на мъжа ми взима по-малко от него, ако ще си даваме примери, а работят за най-голямата ИТ от най-големите. SunglassesТа стига с тези Директори и Мениджъри.Като продавачка на млади години взимах повече от мъжа ми-ИТ гуруто. WhistlingДоста неща са сбъркани при нас Изначално, но да не говорим, че никой от тук не драпа Точно за Силиконовата долина, палати и поршета, нещо си се объркАл малко ми се струва.
Както Ео пише-какво значи почивка два пъти в годината-тук хората често и една почивка не могат да си позволят, ти говориш за някакви палати-излишно е.
Ео-препратка към теб-8 години не съм имала и ден почивка, с често работа и събота.Щото да, нямахме пари и какъв е смисъла да излизам, като няма да ходя никъде, ще си стоя вкъщи.После родих, после пак работих, после пак родих, дори не съм ползвала майчинство с второто и пак работих, та до днес.Днес си взимам повече отпуска, щото децата са ваканции разни.Не прави тази грешка, моме, като мен.Дори да не ходите по почивки-позлвай си отпуските, това амортизира и на 20 и кусур не се усеща, ама на 30 и кусур-се. Peace

# 489
Но просто не го вярвам.  bouquet

Ти си момиче предполагам, за това не разбираш някои физични закони.........

Хайде да си въобразяваме сега двамата.

Представи си една кола.

Която е на магистралата София - Пловдив.

.....

С илюзиите спри до тук.На коя да е Магистрала в БГ можеш да се изгъзарчиш съвсем за кратко с висока скорост.Следва дупка.И кърпеж.Май не си пътувал скоро София-Варна. ooooh!Колата ти за 50 000 не върши работа тук по начин, по който мислиш да я използваш.Карам кола, която пълни километража успешно, ама да ти кажа....какво от това.Също не мога и на Витоша да се кача с нея, едваминава и по някои софийски улици, щото е лунен пейзажа леко. Sunglasses
Защо ти пиша всичко това?
Защото аз, в момента така да се каже, Доходи имам.Като семейство смятам сме се справили добре, предид Условията, в които Живота ни постави и то без начален тласък.Може да не докарваме за палат в Бояна, но не е и нужно, щото, в момента в който излезна от оградата на палата стъпвам на булевардец, който е на дупки и ме лаят кучетата, после влизам в магазина и въпреки, че пари имам-нещо не ми се получава добре пазара...а докато стигна до магазина ходя в прах и мърсотия.Да спрем до тук, не е това идеята на темата.

Искам да дам кураж на всички, които се чудят как да изкарат до заплата, защото достатъчно дълго съм го живяла и знам колко трудно се излиза от порочния кръг.Все пак-случва се.Малко кураж, за да си търсите и искате, малко търпение, малко късмет-желая го на всички от сърце. Hug

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 08:47 от Jizzlobber

# 490
Темата е станала интересна в частта за сравнението "тук" и "там". "Момчешките" фантазии за скъпи и бързи коли ще ги прескоча  Laughing. Но има нещо вярно в думите на калифорниеца. За един млад човек, който ще започва "фром скрач", България не е правилното място. Ако беше така, тук щяха да идват масово бедни, умни и упорити млади хора от цял свят и да се опитват да сбъдват мечтите си. Ясно е, че това не е така!

В България ако не са ти помогнали родителите няма да стигнеш особено далече (винаги има изключения, разбира се). Знам, че няма да си го признаят, но масово се помага! Няма лошо в помощта, но нека сме откровени кое как се постига.

Някой спомена и за достъпа до здравна помощ и подозренията ми са, че дамата не разчита изцяло на "безплатното" здравно обслужване у нас. Поне на мен ми звучи като интелигиентна жена и нещо ми подсказва, че не ходи точно в кварталната поликлиника, а си е избрала специалисти  Wink. В САЩ здравеопазването се прецаква от Обама, но това е друга тема.  Peace

Следващият момент е, че като говорим за специалисти, има сфери в които просто е задължително да не си в България, ако искаш да се развиваш и да станеш наистина добър специалист - говоря за технология, стандарти, ментори от които да се учиш, и т.н. Млад и много учен човек няма работа и развитие тук. Факт!

# 491
Аз ги ползвам, Джиз, просто никъде не ходя  Blush
Обикновено си седя вкъщи и отделям повече време на ученето  Blush
Благодаря ти  Hug

# 492
Еххххх, момчето от Калифорния...) Я е там, я не...едно време беше много популярно във форумите да изкараш, че живееш някъде из САЩ, или друга примамлива държава. ) И се започваха едни лъжи на едро...)
А и темата не е за сравненията тук и там....и не виждам смисъл изобщо да се коментира, защото база за сравнение няма.

# 493
Тези в България посмъртно не могат да изкарат пари за такава къща с работа и честен труд за 5-10години - аз хора дето изкарват по 15-20хиляди лева с честен труд дори директори не познавам, само със собствен бизнес - макс да кажем 5-6хиляди човека в Страната, изключвам мутрите и тези в тъмната сфера.

Не познаваш, щото си се фокусирал върху девойките от Каспичан като социална среда.

Ми дай ми пример не за теб, и дори не за сам човек.

Дай ми пример за да ме обедиш - ето сравни го с един инженер от Апъл дето
изкарва 130хиляди долара годишно - или към 15-20хиляди лева месечно - в Български пари.

Та дай ми пример с много хубаво кариерно развито семейство в България - мъж директор и жена мениджър
дето да могат да спестят за 2 години 50-60хиляди евро чиста пара.

С нетърпение чакам отговора ти?

На колко години си?Трудов стаж в БГ нямаш, нали?
Ако имаше, щеше да знаеш колко плащат Епъл тук на служители с равни сертификати.Тук има Таван.Тук една умна глава някъде е решила, че е евтина работната ръка просто и за известно време си пресели офисите.Тук около 10 години ИТ-тата, дето ги спрягате наляво и надясно, тези, нормалните, не някое сисадминче, а например инженер в системен интегратор, взимаха по 1000 лв максимум и тук-там, нечие протеже, като свръзка с основния клиент-Държавата, взимаше като бонуси заработеното от останалите.Сега при Бойко малко се поразбутаха нещата, Държавата спря да е Основен клиент, междуфирмената задлъжнялост достигна своя пик, много малки фалираха, а младите-такива като Ео, се набутаха по кол-центровете за по 1000-макс 2000 лв и бачкат като мравки в халетата покрай ОколоМръстното.
Много доброто развито кариерно семейство не го желая, и тук хората , в тази тема, не са родени за директори всички.Не говорим за директорски доходи Изначално тук, ако искаш-отвори си тема за директорските доходи по света и у нас.
Тук говорят хора не на управленски позиции, но това няма нищо общо с ниските доходи.Шефът на мъжа ми взима по-малко от него, ако ще си даваме примери, а работят за най-голямата ИТ от най-големите. SunglassesТа стига с тези Директори и Мениджъри.Като продавачка на млади години взимах повече от мъжа ми-ИТ гуруто. WhistlingДоста неща са сбъркани при нас Изначално, но да не говорим, че никой от тук не драпа Точно за Силиконовата долина, палати и поршета, нещо си се объркАл малко ми се струва.
Както Ео пише-какво значи почивка два пъти в годината-тук хората често и една почивка не могат да си позволят, ти говориш за някакви палати-излишно е.
Ео-препратка към теб-8 години не съм имала и ден почивка, с често работа и събота.Щото да, нямахме пари и какъв е смисъла да излизам, като няма да ходя никъде, ще си стоя вкъщи.После родих, после пак работих, после пак родих, дори не съм ползвала майчинство с второто и пак работих, та до днес.Днес си взимам повече отпуска, щото децата са ваканции разни.Не прави тази грешка, моме, като мен.Дори да не ходите по почивки-позлвай си отпуските, това амортизира и на 20 и кусур не се усеща, ама на 30 и кусур-се. Peace

Иначе съм несъгласен с всичко написано но здраве да е - мненията са като дупетата - всички си ги имаме.  Grinning Mr. Green Laughing

Пойнта по-скоро ми беше нагоре - че ако човек иска да постигне нещо финансово кото успех единствения път е чужбината иначе в България ще си изплаща 50-100хиляди евро за жилище цял живот...............и дори това са т.н "успели горна средна класа  българи"

Ако вече си го има началния шут от родителите или пък си е измислил хубав частен бизнес - може да мине и без чужбината, иначе.....се броят на пръсти тези дето в България изкарват хубави пари от наемен труд и накупуват имоти и къщи....и един вид се издигат от една класа в друга.......
явно jp-то ли се казваше ника дето спореше с мен по-нагоре - явно нейното семейство е изключение.

Просто казвам, че за мен така наречената средна класа в България или болшинството дето аз се сещам на хора в България - не постигат нищо по моите представи за цял живот.
Само ютилизират това което са им оставили родителите и главно със заплатите си се изхранват себе си, семейството си, купуват си по някоя бричка, ходят на почивки .........абе живуркат с паричките които изкарват и  макс ама макс - да купят някое апартаментче на кредит....
Нищо съществено.....в живота.......

# 494
  • Пловдив
За теб какво е съществено? Мисля тук се различават понятията. И аз не искам да ходя да живея в Щатите, мерси.

Общи условия

Активация на акаунт