Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са изискванията за записване в курс за категория В?
Какви са правомощията на водач с категория B?
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са изискванията за записване в курс за категория В?
За да се запишете в курс за категория B, трябва да предоставите копие на лична карта, оригинална лична карта и копие на свидетелство за завършен минимум основно образование. Освен това е необходима снимка. Курсът включва 40 часа теория и 31 часа практика, като някои автошколи предлагат обучение на полигон за първоначално обучение по управление на превозно средство, включително потегляне, спиране, смяна на предавки, справяне с нервност и завиване.
-
Какви са правомощията на водач с категория B?
-
Какви са изискванията за получаване на шофьорска книжка?
Получаването на шофьорска книжка изисква завършване на курс по първа помощ, представяне на медицинско удостоверение, предоставяне на сертификати за преминати изпити - теория и практика, представяне на диплома (оригинал и копие) и заплащане за книжката. Цената на книжката варира в зависимост от вида на поръчката - обикновена или бърза.
-
Какви са стъпките за подаване на документи в КАТ за получаване на шофьорска книжка?
-
Какви са основните теми, обсъждани по време на курс по първа помощ?
При мен проблемът е,че уж на теория всичко ми е ясно.....а като се кача зад волана и всичко прочетено ми се изпарява

червенка естествено
......а в друг момент се ужасявам и започвам да се плаша,че няма да се справя и че ще съм ужасен шофьор,страхувам се да не направя някаква беля и т.н....А иначе инструкторът ми е много спокоен и добър учител......оказа се даже,че сме били и съученици-само че в различни паралелки 
Нормално е да се притесняваш, но ще видиш, че след всеки час кормуване ще караш все по-добре. Аз си мислех, че съм безнадежден случай, но човек се справя с практика. При мен нещата почнаха да вървят по-добре около 20-я час, преди това карах ужасно. Сега вече се справям повечето време сама в движението, инструктора ми се намесва сравнително рядко. Имам още много да уча, разбира се правя грешки, но както каза и инструктора вчера на вътрешния изпит по кормуване, и той прави грешки понякога, нормално е, стига да не са сериозни.