Хапват ли децата ви манджи?

• 18 649
  • 356
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам особено отношение към храненето и насилието едно дете да го прави. Това води до пълен отказ от хранене и избиране на 1-2 храни и толкоз.

# 136
  И аз така мисля. Само че в нейния случай, тя освен че не обича да яде, консервативна е към вкусове и не иска да опитва непознати храни, изключително я мързи и да извършва самия процес на хранене - няма търпението да закара лъжицата до устата, камо ли да дъвче, а седенето на маса за хранене и е най-противното време, ако трябва да го изтърпи заради приличието се гъне и изсулва като тригодишно.
   Не си спомням някога да е казала че е гладна, ако я оставиш без да и напомняш и приканяш да яде - например на морето - три дни може да изкара само на няколко солети и вода.

Иначе то не е дете, дето ще се остави на някой от нас да го насилва да яде, всеки такъв опит завършва много позорно.

# 137
А ПКК пускана ли е? Урина - обикновена и стерилна, гастроентеролог?

# 138
  • Русе
 Ирис, все едно за моето дете говориш. Нищо,че е на 9 и тренира по няколко часа дневно интензивно.Пълен е с енергия и много рядко чувам че е гладен или му се спи. Хич не го насилвам с манджи. Гледам да има плодове,зеленчуци,орехи,мед, сирене и мляко/които обича/ и всеки ден да хапне и поне няколко хапки някакво месо, защото повече не може.

# 139
А ПКК пускана ли е? Урина - обикновена и стерилна, гастроентеролог?

Всичко и е наред, даже го докарва някак и в параметрите, е, на долната граница е за тегло, но то е защото е много висока.
  И на гастроентеролог сме ходили, и ехография на коремна кухина (това беше безмислено), и паразити няма, и сливиците и са наред  (в някои случаи това е причина децата да не харесват вкуса на храната) нищо и няма, напълно е жизнеспособна.
  Злояда е до безобразие. Баща и е бил такъв, него майка му го е гонила с лъжица по улиците от отчаяние. 

Вчера е изяла у баба си две кори хряб с един корнишон за обяд, а вечерта докато гледаше "Пингвините от Мадагаскар" и дадох една чаша кисело мляко, която тя изяде като робот и това и беше вечерята.
 Днес усещам, че вече трябва да хапне и нещо по-съществено, но как да стане просто не знам.

# 140
Планинският въздух им действа подобаващо на апетита. Моят син е на Витоша вече 2 дни, вечер яде като разпран, а не е от децата, които са особено ящни и изяжда подобни количества на дъщеря ти. Може би ако и спретнете една ваканция в планината е възможно да прояде малко повече.

Още нещо - щом расте, значи е здрава. Аз така се успокоявам, когато не се храни. И не насилвам, защото умряло от глад дете няма. Друго и да не яде - кисело мляко, нещо зърнено или ядки+плод/зарзават и е ок. Обикновено в салатите му капя зехтин, в кремсупите "скривам" така омразните му броколи и зелен фасул, както и брюкселско зеле, сирене.

# 141
  • Русе
  При нас и планината не дава ефект върху апетита. Всяка година сме в района на Перелик поне за седмица. Освен тоновете боровинки,малини и ягоди от поляната и вечерта по някой сладолед пътьом ако минем през местен магазин.

# 142
Планинският въздух им действа подобаващо на апетита.

На това разчитам, целия месец юли ще бъдем в планината.

# 143
Дано прояде от чистият въздух Heart Eyes.

# 144
  • Бургас
И моята дъщеря яде избирателно манджи.Зелен боб и зеле изобщо не поглежда.

# 145
При нас насилието свърши много добра работа  Mr. Green
С малкия обаче метода е награда ако си изяде готвеното и действа. Двамата много добре знаят, не си ли изядат обяда/ вечерята си лягат без сладко  Naughty

# 146
  • Пловдив
Единият ми син яде готвено само, ако играе на компютъра или гледа детско и някой му тъпче в устата. Освен това е и безкрайно злояд. Ако случайно огладнее пътьом хапва 1-2 солети или коричка хляб и е готов. Добре поне, че сухотии хапва и много течности пие. Плодове и зеленчуци яде, ако му кажа. Сам не се сеща да си поиска.

# 147
  • където ми харесва
Е, това ми е въпроса. След поредния спор със свекървата кой и защо не е научил детето да яде манджи/ разбирайте аз и защото не мога да готвя  Wink/ искам да си сверя часовника. Хапват ли децата ви  храни от рода на зелен фасул, боб, леща, грах, зеле, спаначена яхния и др. подобни? Моят син на е почти 5г. и през последните 3г.  яде доста избирателно- супи, месо, риба, но не близва готвени зеленчуци/освен картофи/. Споделете как карате детето да яде манджи.
Не карам децата си да ядат нищо, което не обичат.
Аз не ям боб, фасул, леща, броколи, грах ( Sick)....и съответно избягвам да ги готвя. Единствено мъжа ми обича леща и му правя понякога. Но, не карам децата ми да ядат тези манджи.
Хапват иначе картофи, моркови, чушки, домати и спанак в манджи, но гореизброените не.

# 148
  • София
аз пък не бих втълпявала на детето си личната си непоносимост към някоя храна, дори и аз да не ям нещо, на  него му е предлагано , готвя в малко количество за него и т.н... до 3 години набиваше елда като невидял, особенно с броколи, мен от елдата ми се гади само като я помириша... Simple Smile изобщо предпочитам да опита непредубеден и да реши...

# 149
  • където ми харесва
аз пък не бих втълпявала на детето си личната си непоносимост към някоя храна, дори и аз да не ям нещо, на  него му е предлагано , готвя в малко количество за него и т.н... до 3 години набиваше елда като невидял, особенно с броколи, мен от елдата ми се гади само като я помириша... Simple Smile изобщо предпочитам да опита непредубеден и да реши...
Аз също.
Готвила съм, давала съм, но те не ги обичат. Какво да направя? Улесняват ме с готвенето Wink

Общи условия

Активация на акаунт