Хапват ли децата ви манджи?

• 18 646
  • 356
  •   1
Отговори
# 120
2pac, продават ориз в пакетчета от по 250гр. Слагаш го заедно с пакетчето да се вари в предварително завряла и подсолена вода. След 10мин е готов. ) Докато си задушаваш зеленчуците, после само отваряш пакетчето и изсипваш.
Идеален е за гарнитури. Мисля го има в Кауфланд, аз си го купувам от Германия.

Малко в страни, но...Идеална преработена бърза храна, която аз не бих сервирала на никой вкъщи. Изглежда здравословно, но само се замисли, докато вариш, какво изпуска този пакет и дали не можеш да си го спестиш, посягайки към "обикновения" ориз.

# 121
  • София
Зелен дух, явно колегите ти казват "манджа" на всичко, различно от сандвичи. Просто така си разграничават храните, няма лошо.  Grinning
Всъщност по-точно е да се каже може би "готвено".
Като малка, когато живеех с баба и дядо, мразех всичките й манджи. Защото наистина бяха типични манджи.  Wink Радвах се, когато баба ми взимаше храна от стола, понеже там поне готвеха свястно.  Mr. Green За съжаление тя си имаше своята професия, беше доста ангажирана и не отделяше много време и въображение на готвенето.

# 122
Пропуснах да напиша, че съм сигурна в уменията на бг-мамите да готвят вкусна и питателна яхния, за да няма нужда от уточнения Wink

Е, не всички. Някои деца имат късмет с татковците си по-скоро. Но и мамите се учат, никога не е късно  Wink
Laughing Laughing Laughing
Аз все пак не разбрах дали крем супите на авторката са готвени или от пакетче.
Гледаме да готвим, това което обича да яде дребната. Откакто е жега пак спря да обича де, но все пак да спомена, че вече поразви поносим вкус към супа топчета (помага даже, подсеща ме за разни продукти), фрикасе (сос е, няма как), леща, боб (последния предпочитам да й го давам като гарнитура, защото се готви доста дълго, а не всички у нас трябва да го ядат). Но най-вкусната супа ѝ е зелевата. Спанакът също е на почит, но като знам, че тя се хранеше единствено с това чудо в продължение на месеци ...
Все пак всяка супа/сос с яде с най-вкусните кротони, които тати ѝ ѝ прави. С кротон всичко може да влезе в устата.
Ако я оставя, ще се прехранва само с десертчета. Явно съм случила на прилично разбрано дете щом се съгласява, че десертче се полага само след като си си хапнал храна.

# 123
  • София
Laughing Laughing Laughing
Аз все пак не разбрах дали крем супите на авторката са готвени или от пакетче.
Супите от пакетче за какво стават, освен за допълнение към "основната" крем супа. Ако не си пасирам зеленчуци, ако не сложа масло, малко топено сирене и прясно мляко, за мен не е крем супа. Да не говорим, че и на вкус е далеч по-различно.

# 124
Кейси, ами замислила съм се, и ползвам такъв ориз само, когато наистина нямам време да се занимавам с другия. )
А това се случва на 2-3месеца веднъж.
То в ориза само да ни е проблема...

Крем супа не обичам, като видя нещо пасирано и буквално ми се повдига.

# 125
  • Mars Hotel
Добре де, защо свързвате манджите с наличието на домати? Crazy Аз пък доста рядко готвя с домати, като изключа по някоя лъжичка, която слагам с лещата или боба. Това значи ли, че не ядем манджи? И обратното - в спагетите може да има и лук, и домати, пък казвате, че те не били манджа...

По темата - дъщеря ми яде готвено, но си има предпочитания. Обича боб и леща във всякакъв вид, яде картофи и ориз също много. Супите са й любими, но не харесва крем супи. Вкъщи крем супи не се готвят, защото нито аз, нито съпругът ми ги ядем. Не правя запръжка или застройка. Яде месо - пилешко, риба, кайма, свинско по-малко. Обича и паста.

Мъката ми е, че не яде много плодове и зеленчуци. Хапва в добри количества, но само ябълки, банани и краставици. Нищо друго. Надявам се, че това ще се промени, защото всичко, което съм изброила по-горе, яде ставнително отскоро. До двегодишна, че и повече, беше аскди злояда и ядеше тоно три неща, но имам надежда, че с порастването, ще започна да яде и друго.

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 13:04 от Светлица

# 126
О, та супите от пакетче и другите подобни и за добавяне към нещо не стават, освен ако неякой не иска да прецака труда си и сготвената храна Wink
Не слагам такива неща, ако ми се ядат неща пълни със стабилизатори, консерванти Е-не-знам-си-какво и т.н. помии хич няма да се занимавам да готвя, напарво ще си ги ям така...

# 127
  • България
Хапва си манджи, да. Лещата му е любима, но не отказва и другите, да не изброявам сега! В интерес на истината бях доста упорита в "начинанието" супи и манджички. Сега нямам никакви проблеми. Ако има някакво значение, захранен е със зеленчукови пюрета. Не съм му давала плодови в началото, но той си беше и с по-чувствителен корем. Сега почти не близва сладко, за което съм предоволна  Peace Имам обаче проблеми с яденето на плодове. Освен ябълки, отказва почти всеки друг плод  ooooh!

# 128
  • София
Основно супи. И двамата.
Малката хапва и сухоежбина Laughing, баткото, изобщо.
Той е изял повече манджи в живота си, защото е изгледан на детска кухня.. сестра му не знае какво е това. Simple Smile

# 129
Малката си похапва често манджички, дори последните седмици се изненадах малко. Опитвам се паралелно с тях да и давам и пресни плодове и зеленчуци. Със  пресните зеленчуците успявам по-добре отколкото със плодовете.  Rolling Eyes

# 130
Не знам дали захранването и детската кухня допринасят за любовта към манджите. Но мойте и двете бяха захранени изключително здравословно и ядяха всякакви манджи до 1г. От там на татък с храненето виждах голям зор. С дребния все още.

# 131
Е, това ми е въпроса. След поредния спор със свекървата кой и защо не е научил детето да яде манджи/ разбирайте аз и защото не мога да готвя  Wink/ искам да си сверя часовника. Хапват ли децата ви  храни от рода на зелен фасул, боб, леща, грах, зеле, спаначена яхния и др. подобни? Моят син на е почти 5г. и през последните 3г.  яде доста избирателно- супи, месо, риба, но не близва готвени зеленчуци/освен картофи/. Споделете как карате детето да яде манджи.

Яде такива работи само чрез насилие, и ако аз и ги слагам в устата, което понякога правя, макар че е вече на шест. Така че да, карам го, понеже според мен е добре за стомаха, но то не ще.
 В градината, където общо взето готвят май в един доста помиест стил, я е шубе и си ги изяжда.

# 132
  • София
Яде готвено, ако това се разбира под манджи. Но избирателно. Със супите хич го няма, но ги яде насила. Има няколко манджи, които мине-немине и почвам да ги въртя, защото са му любими - мусака, месо със зеле, спанак с ориз, пиле с картофи и кюфтета. И до там. Но той си е и малко злояд. И с плодовете и зеленчуците е така - яде избирателно. Ето сега, при толкова много избор от плодове, той яде само вечната ябълка, пъпеш и диня....

# 133
Научи се да яде манджи към година и половина, когато за кратко беше записан на ДК.
Все още яде избирателно - зелен фасул не понася. Зеле, боб, леща - научи се да ги яде в детската градина и оттогава ги хапва с удоволствие.
Но - децата са на периоди. Миналото лято ядеше като обезумял домати, тази година все по-рядко.

Яде такива работи само чрез насилие...

Ирис, кажи ми, че не е вярно Confused.

# 134
  Напротив, вярно е. Баба и и дава в устата, а хлапето плюе и се разправя. Сигурно успява и да преглътне нещо, но се съмнявам.
 Това дете иска да яде само сух хляб и шоколад, друго нищо не обича, ама буквално нищо.

Общи условия

Активация на акаунт