Мисля Мики беше споделила, че Явката са го приели в градина от тази година, както и Мии беше казала, че в момента, в който Пепе стане на 3 години, го включват в градинска група. Май и Слънчи беше казала, че в яслата са предложили Калинчита да върви с набор 2009. Останалите ще са бебета до 3 г. и половина, няма лошо. 
Имам приятелка, на която момиченцето е февруарче, набор 2008. Тя е в ОДЗ и лелките са предложили на приятелката ми момиченцето да е предучилищна група от тази година (с предишния набор демек), тъй като си е голяма и явно са преценили, че може да "прескочи" набора си (то какво прескачане, като тя си е в началото на годината). Тя пък им е отказала и така малката ще тръгне на училище на 7 и половина години. Т.е. искам да кажа, че упражнението със скачането в по-горен набор е възможно.
Според мен обаче засега няма нужда да се бърза, та те едва свикват с ходенето на друго място въобще, с махането на памперса. По-добре това да става в ясла, а не при големите.
), така че колкото са по-улегнали, толкова по-добре.
, ама ако ме удари амбицията или някаква лудост
За сегашното семейно положение, за условията в градината и яслата и за самата Диди, мисля, че е перфектно да остане до 3 г. и половина в яслата.
Да не говорим и за наличието на кака, което дърпа дребните в развитието, каквото и да си говорим (особено на тази възраст). Явката и той беше много социален и разговорлив, доколкото си спомням от последните писания на Мики. Диди пък, например, говори вече доста добре, нооо ако има кой да я слуша. Ако не ѝ обръщат внимание или пък ѝ се говори по-строго - мълчи и се изолира, или направо ревва. Баш като бебе.
Всичко зарад' лелките. Направо се родих в 1 клас, честно!