Отговори
# 15
  • София
против съм. първо трябва да има стандарт за "легнал полицай" , второ ред за поставяне - защото в момента са навсякъде, а някои от тях  трябва да се отбелязват на релефната карта. Сега всеки дето е имал достъп до асфалт или бетон си е спретвал полицаи пред блока. В някои от малките улици на комплексите са буквално през 50 метра. Ако ще се слагат да са като тези пред Американското посолство.

Нека да са и през десет метра, ако трябва, за да се научат шофьорите, че във вътрешно квартална улица не се кара с 40-50-60.

нищо против но да си платят по 1000 лева за удоволствието да си слагат полицай, там където им душа иска и полицаят да е по стандарт. А вътрешно кварталните улици поне в София са толкова разбити, че трудно ще караш с голяма скорост. Сега се редуват дупка, полицай.

# 16
  • n/a
Към този момент съм "ЗА" като единствен физически начин да се намалява
скоростта в населените места.
Като цяло съм "ЗА" един нов "Пътен договор" с участието на шофьори и
пешеходци. Нещо като обществен договор. Тогава бих била против легналите
полицаи. Този договор следва да е двустранен, подкрепен с мисъл и дисциплина
и от двете страни-участнички. Понеже пребивавам и в двете роли, смея да
твърдя, че действително при шофьорите се наблюдава повишено внимание
по пешеходните пътеки. Но същото не се наблюдава от страна на пешеходците.
В последните 3-4 седмици спрямо пешеходците съм употребявала на ум или на
глас повече неприлични думи, отколкото спрямо шофьорите.

# 17
За.

Спазването на закона от страна на всички участници в движението, е програма максимум, за която няма какво да си правим илюзии, че ще се случи скоро. За съжаление, винаги има и солиден арсенал от (уж) приемливи обяснения - като се започне от липсата на паркоместа, разбитите тротоари, нелогичната (на места направо тъпа) маркировка и разстановка на светофарите, пешеходните пътеки, и т.н. и т.н. На практика всеки нарушител си има собствено обяснение защо нарушава, и никой никой не може да го убеди, че не е прав  Crossing Arms Обичайният синдром "Законите са за другите, те да ги спазват"...

За това по-добре да има чисто механични ограничители.
От скоро съм пряк свидетел как се променя поведението на шофьорите при повдигната пешеходна пътека  Peace Пресичащите десетки деца и родители са много по-спокойни, а шофьорите... едва ли закъсняват всички за животоспасяваща операция, та да им е проблем да намалят скоростта до и без това разрешената такава  Peace

# 18
против съм. първо трябва да има стандарт за "легнал полицай" , второ ред за поставяне - защото в момента са навсякъде, а някои от тях  трябва да се отбелязват на релефната карта. Сега всеки дето е имал достъп до асфалт или бетон си е спретвал полицаи пред блока. В някои от малките улици на комплексите са буквално през 50 метра. Ако ще се слагат да са като тези пред Американското посолство.

Нека да са и през десет метра, ако трябва, за да се научат шофьорите, че във вътрешно квартална улица не се кара с 40-50-60.

нищо против но да си платят по 1000 лева за удоволствието да си слагат полицай, там където им душа иска и полицаят да е по стандарт. А вътрешно кварталните улици поне в София са толкова разбити, че трудно ще караш с голяма скорост. Сега се редуват дупка, полицай.

Дупките и "полицаите" не виждам да спират никого. Пред блока ми е ежедневно състезание, ако и трудно да се разминават две коли. Да не говорим, че откакто асфалтираха дупките Ф1 се при мен.

Учудвам се, че противопоставяте легналите полицаи и ефикасния контрол. За мен те, легналите полицаи са част от мерките, изпълняващи условието -ефикасен контрол.

П.П. Легналите полицаи при мен са поставяне не от живеещите в квартала.

# 19
  • на брега на морето
Срещу нас има училище и съответно легнал полицай. И какво от това - джипищата изобщо не намаляват. Да не споменавам, че гърбицата почти се сля с околния паваж.

# 20
При настоящото ниво на гражданска култура и занижено ниво на контрол за мен това е един от малкото начини, които способстват да се понамали скоростта из населените места.
Та допадат ми тези полицаи. Освен това са възможно най- безпристрастните полицаи у нас.
Какви ще са точно- това е въпрос на решение и изпълнение. Върху него следва да се поработи.

# 21
ЗА съм, ако се поставят пред училища и детски градини. И ако са фабрични - гумени, с нисък профил и плавна извивка.

ПРОТИВ съм да се слагат полегнали полицаи под път и на път за да се накажели шофьорите. Особено съм против самоделните гърбици, дето и с 10 км/ч да минеш през тях ти разбиват окачването, а често даже и задират отдолу.

Трябва да има ред - глоби за шофьорите, които фучат и за пешеходците, които не спазват правилата.

# 22
Аз искам: 1/ ефективен, ама наистина ефективен контрол по улиците върху шофьори и пешеходци;
                2/ легнали полицаи и по булеварди, и по вътрешните квартални улици, да не ги вземат за писти пишмян шофьори и шофьорки;
                3/ повдигнати пешеходни пътеки - чудесна идея!!!
Не ми стигнаха опциите в анкетата. Всяко едно не заменя другото, а го допълва.

# 23
ЗА всичко съм, което би доставило дискомфорт на неспазващите законите и правилата.
Гласувах за повдигнатите пешеходни пътеки, въпреки че ми прави впечатление, че и те не винаги помагат. ooooh!

# 24
  • Once there was a Hushpuppy...
ЗА съм, ако се поставят пред училища и детски градини. И ако са фабрични - гумени, с нисък профил и плавна извивка.

ПРОТИВ съм да се слагат полегнали полицаи под път и на път за да се накажели шофьорите. Особено съм против самоделните гърбици, дето и с 10 км/ч да минеш през тях ти разбиват окачването, а често даже и задират отдолу.

Трябва да има ред - глоби за шофьорите, които фучат и за пешеходците, които не спазват правилата.

Абсолютно съм съгласна с това мнение Peace

И не съвсем по темата Peace
Вместо да се занимават с легнали полицай, да вземе някой да "отвори" очите на истинските полицаите за по-страшните неща. Като това, дебеловрат в джип вади през прозореца бухалка и удря по колата пред него, само защото кара по-бавно и явно му пречи. А аз, добре, че се разминах само със свирене защото тръгнах една секунда след, като ми светна зелено - докато все още този беше зад мен.

# 25
  • София
За - ако са ясно маркирани и направени така, че да можеш да минеш, без да задереш.
На мен любимото ми в момента е изрязването на дупки - правят огромни ями, без знаци и обозначение и ги оставят така с дни - действа по -добре и от пътен полицай.
За пешеходците и дисциплината не искам да говоря - как пресичаш оживено кръстовище на червено с бавна стъпка и захилен до уши - герои...

# 26
az sam ZA legnalite polizai  Grinning

# 27
  • София
  За- повдигнатите пешеходни пътеки и също за силно повдигнати бордюри, за да не се паркира по тротоарите, пък после да се протестира, че пешеходците вървят по улицата!

# 28
  • Стара Загора
Твърдо съм ЗА!!!

# 29
Твърдо ЗА! И то не "фабрични - гумени, с нисък профил и плавна извивка", а от тези, през които, ако наистина минеш с повече от 10-15км, ти трошат колата, щом се отнася за квартал.Колкото се може по-назъбени, криви, високи и ужасни за джигитите, които фучат с по 60 през жилищните зони.
Какъв е проблемът, че трябва да намалиш до 10км, като ограничението в подобна зона така или иначе е 20км?

Не виждам друг начин, на този етап, да се спазват правилата и да не четем през ден за прегазено дете.Въобще не ме интересува на кой ще му се чупи колата, напротив, изпитвам душевен оргазъм, когато някой кретен се натресе с по-висока скорост в подобно препятствие.

Няма как да превъзпитаваме хора на по 30-40 години, особено тъмни балкански субекти, за които пиленето на гуми, опасното шофиране и неспазването за правилата, са признак на върховно мъжество.

Това по никакъв начин не противоречи на мнението, че санкциите за пешеходците, които пресичат, където им скимне, трябва също да са сериозни.Масово, нарушителите са възрастни хора с внуче под ръка, които наистина пресичат, където им скимне, дават ужасен пример на децата и рискуват много...

Общи условия

Активация на акаунт