Парфюмни размисли и страсти - 158

• 53 798
  • 730
  •   1
Отговори
# 360

Разгеле, сгря се и към северния край (Ренка, доживяхме, а? На 1 юли изключихме парното с тържествена литургия - молебен за слънце пред газовия котел Whistling). Разголи се онзи ми ти народ -  улиците приличат на фирмен млечен магазин - бели като сирене албиноси сноват насам-натам . Събу се боса германката, събух се и аз, разчуруликаха се и парфюмите най-сетне. Наизвадих като невидяла де що имам тънък или озонов аромат - градини, мио, цитруси и каквото се пази за по-добри времена.

Така е, подтвържавам- аз затова днес на 30 градуса пръснах два супер сладки парфюма от любопитство и тайно си мечтая утре да е по-хладно, че да разносвам.  Laughing
Ще се въздържа с описания за сега, че на 30 градуса какво да описвам... Но Босфорския Артизан определено избива на кожа при мен, което ме радва. Но е така рафинирана кожа, която заглъхва в дай дауна (абе как на бг се нарича това?).

# 361
Ренка, ако не се лъжа трябва да е база, ама да кажат и вещите в занаята newsm78

Нали, Емиа, истинска благодат в тези жеги. Почнаха вече и се виждам как съм опапала цялото налично количество, дано ми стигне, а пък за догодина ще му мисля.

# 362
Аааа а така база се зове май! Мерси, Силве!
Та много е жега за тези сладости. Днес съм с един измислен парфюм на ирис- много е хубав между другото. Домашно производство от един парфюмер в Брюксел: много са му сполучливи и достъпни ароматите.  Mr. Green

# 363
  • на терасата
Кажете малко повече за Baiser vole на Картие. В темата за размени Bettie Page го разменяше, гледам, че е запазен вече. Дайте мнения, моля, не познавам аромата. Изчетох мненията за него от предишните теми, но ми е интересно защо не го е харесала Bettie Page. Попаднах отново на мнението на Натали, която пише, че го сравняват с Жестоката гардения, но сравнението между тях е като сравнение между ефтино лъскаво копче и патинирано такова с монограм Grinning В този ред на мисли...може ли да се поръча пробичка на Cruel Gardenia отнякъде? Много ми е любопитен този аромат. В представите ми от написаното тук от вас е връх в парфюмерийното изкуство.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 22:57 от рак-щрак

# 364
малко встрани от темата--къде мога да си взема от нета  в Бг
Aqua Allegoria Herba Fresca Guerlain
и как стои при вас--при мен доста нетрайно се оказа но пък много ми харесва newsm78

# 365
  • София
Да, много е хубав, за съжаление нетраен като всички Алегории.
Ето го тук, тук и тук  Peace

# 366
  • Варна
Трае си при мен 2-3 часа. Е, не така сочно, както е в първия 1 час, но си го долавям като фон и ми осигурява свежест и хлад. Нося си го в чантата и ако съвсем прегрея - подновявам.

Различни са за мен Жестоката гардения и Безе воле. Вторият си е бели цветя от най-стандартните и май нищо повече не мога да кажа. Въпреки че Гарденията изобщо не застана добре при мен, изпипан парфюм е. От тези, които носят усещане за невидим с просто око лукс, онзи за истинските познавачи. Само ако прави добра симбиоза обаче! В противния случай, както при мен - ни лукс, ни връх, ни изкуство.

# 367
  • Германия
Кажете малко повече за Baiser vole на Картие. В темата за размени Bettie Page го разменяше, гледам, че е запазен вече. Дайте мнения, моля, не познавам аромата. Изчетох мненията за него от предишните теми, но ми е интересно защо не го е харесала Bettie Page. Попаднах отново на мнението на Натали, която пише, че го сравняват с Жестоката гардения, но сравнението между тях е като сравнение между ефтино лъскаво копче и патинирано такова с монограм Grinning В този ред на мисли...може ли да се поръча пробичка на Cruel Gardenia отнякъде? Много ми е любопитен този аромат. В представите ми от написаното тук от вас е връх в парфюмерийното изкуство.

Раче, аз уважавам и двата парфюма. Baiser vole е плътно наситен, упоителен аромат на цветето крем или на ароматен лилиум и е за почитателите на етерни мириси за приятно зомбиране. Не го имам за типично белоцветно цветен - аз в това влагам най-вече ТУБЕРОЗНО - жасминов и операционно упойващ, стерилен смисъл, пък парфюмът не е от тях. Приликите с Жестоката гардения са лъжливи и идват от холограмната им светлина в бяло: при първия е сатенено-лъскава, за втория - трепкаво-копринена. Гарденията е далеч по-интимен и тих, благородно запилен да не блясва отникъде. Ажурен е и пропуска въздуха - в смисъл, че не може да се стори главоболно цветен, какъвто би могъл да е Baiser vole при определени условия. Наистина му трябват поне три проби, заради бомбастичната цена и заради индивидуалната реакция, но не знам някъде да се продават виали. Върху Мимси и Атти напр., стои като обикновен мирис на изпрано с гранив, домашен сапун и мазничката, опознавателна герленска скоба не се затваря, а стои отгоре като неправилно вмъкната. Всъщност е труден до жестокост парфюм, понеже може така да излъже много хора и заради цената така да ги разочарова, че да се пустосват с години. Намери ли си кожата обаче, се стича по протежението ѝ като заливка от млечен емайл. Мен лично ме копринира до онази трепкавост на плата, заради която не мога да си разреша гънка - ходя идеално изгладена във всеки един смисъл, даже не съм в състояние да преяждам глупаво, когато го нося. Задължава ме тоест много повече от всеки друг по-ярък и тежко-присъствен парфюм, без да е изобщо такъв. И той унася, но не упоява.

# 368
  • Germany
Ех, Натали, как можа рано-рано да хвърлиш това описание и да се покриеш, а Crossing Arms
Тъкмо бях мирясала след едномесечно безкартие  Mr. Green и ти пак я спомена таз жестока Гардения, бива ли така Twisted Evil Много жестока си станала с таз Жестока Гардения  Wink. Сега се чудя да ходя ли да си активирам картата или да направя план първо да изкарам парите, пък тогава Гарденията Joy
Вчера се влюбих в Balenciaga Paris L’Essence. Сега като го споменах до Гарденията усетих, че откривам прилика в настроението, което ми носят и двата. Преди време пробвах L’Essence на летище, но не ме впечатли - отново виолетка, че и зелен го усетих и реших, че няма да умра за него. Обаче след красивите описания на Олето и Сънчо реших да го пробвам по-добре. При мен наистина започва като класическия Balenciaga Paris. Но утихва наистина красиво, виолетовите листа са потопени в млечнобяла пяна, усещането за чистота, сапунена кремавост не ме напускат през цялото време, като над тях на моменти пулсират виолетовите листа. Усещам го и леко хладен и метален, гъст и бял. И той като Гарденията ми носи усещането за лукс и женственост, мека, ненатрапчива и некрещяща. Ако вчера го бях открила по сайтовете щях да го купя на минутата, но за съжаление не го открих Sad.  Сега влизам в дилема Thinking

# 369
Аз пък не го харесах много Balenciaga Paris L’Essence. Началото му е вилетково зелено и добро, но после става много кремест и ме дразни.
Baiser vole е супер не мой.
Жестоката е жестока, обаче и всичко и е жестоко. Mr. Green

# 370
  • София
Та много е жега за тези сладости. Днес съм с един измислен парфюм на ирис- много е хубав между другото. Домашно производство от един парфюмер в Брюксел: много са му сполучливи и достъпни ароматите.  Mr. Green

чух Брюксел и наострих уши и нос  Laughing Ренка, къде го тоз' младеж  Flutter

# 371
  • Козлодуй
Благодарение на Ели и аз имам Лоситанската Амбра за къща Heart Eyes Hug Много красиво шУше,нищо,че си няма пръскалце.И аромата много ми харесва!
Моите парфюмни страсти сякаш леко са затихнали(пу-пу),единственото,което искам и смятам да придобия до края на лятото е Balenciaga L’Essence Grinning А за Коледа ще поръчам на добрия старец една Жестока и много,много ще слушкам Mr. Green

# 372

Ооо ти вярно, че честичко наминаваш натам! Непременно да го посетиш: знае много езици и винаги си говорим супер много с него като отида на щанда за парфюми. Иначе има щанд на един пазар в центъра: Agora се казва. Тук на сайта може да видиш кога е там: http://www.le-parfumeur.com/shop/ Това е точно до Гранд Плац. Има доста сполучливи аромати и са много трайни повечето. Пък и са много евтини: 7,50 за 20мл. Аз си взимам винаги по някой от там като съм и всичките си ги изпръсквам. Макар, че миналия път взех едни 36мл от един кожено-шиветен, с много добра база ама в началото е доста силен и май май само за зимата ще става. Но си заслужава за базата- прилича на базата на новия Шалимар. А Ириса му е нов аромат и е супер хубав: вече 24 часа го усещам около мен.

# 373
  • София

Ооо ти вярно, че честичко наминаваш натам! Непременно да го посетиш: знае много езици и винаги си говорим супер много с него като отида на щанда за парфюми. Иначе има щанд на един пазар в центъра: Agora се казва. Тук на сайта може да видиш кога е там: http://www.le-parfumeur.com/shop/ Това е точно до Гранд Плац. Има доста сполучливи аромати и са много трайни повечето. Пък и са много евтини: 7,50 за 20мл. Аз си взимам винаги по някой от там като съм и всичките си ги изпръсквам. Макар, че миналия път взех едни 36мл от един кожено-шиветен, с много добра база ама в началото е доста силен и май май само за зимата ще става. Но си заслужава за базата- прилича на базата на новия Шалимар. А Ириса му е нов аромат и е супер хубав: вече 24 часа го усещам около мен.

тенк ю, или може би по-скоро данке  Hug
излишно е да казвам къде ще си прекарам следобеда следващия четвъртък  Whistling Laughing

а коя е ирисовата красота  Flutter

# 374
Номер 21
Хайде после ще чакам да разправяш как си си прекарала. Пича е много готин!

Общи условия

Активация на акаунт