Парфюмни размисли и страсти - 158

• 53 552
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Силви,няма ли да си признаеш кое ти легна на сърце от офертите на Милейди Wink Hug
Нещо по-отровно от Ауд уд ми се ще,много тичане има на дневна,трябва да устиска 8 чАса на големи температурни амплитуди Twisted Evil
Ами тогава препоръчвам горещо Галиано едп Grinning

Мммм, не, като партизанин съм Naughty

пп. Тази вечер тествам Cruel Intentions By Kilian. Започна с най-нежния уд, който съм срещала. Да, нежен, а както знаете аз бягам от уд, така както вие от тамян. Laughing Та същия този уд се разля по кожата ми за около 10мин. и на негово място се появи не мъжки ветивер заедно с папируса, който се оказа, че доста ми харесва, още при тестовете на Дзонка.Последните двама герой са подправени с розова роза/ защо розова, защото тази година отделих доста време на де що видя растяща роза в естествената ѝ среда и установих или по-точно си припомних колко много се различават помежду си различните на цвят рози/ и щипка сладост за разкош. Друго на този етап не различавам, но съм се напръскала подобаващо, за да усетя мой ли ще да е или не.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 23:14 от goddess

# 601
  • USA, Steak State
Днес разхождах това неангажиращо ароматче:
Много ми допада най- вече заради любимия ми myrrh и ylang- ylang

Yogini is a meditative fragrance that calms the mind and frees the soul. It has notes of grapefruit, blackcurrant bud, lily of the valley, star jasmine, rose, ylang-ylang, cardamom, sandalwood, amber, vanilla, incense and Egyptian myrrh.

# 602
  • Германия
Интересно ми беше,че Том Форд не го водят нишов, продава се във всяка една парфюмерия като Сепфора и т.н- незнаех. Ермес също, но без Ермесенсите.

Това и мен дълго ме объркваше, докато на едно парфюмно изложение онзи образ Майкъл Едуърдс, (дето е въвел олфактивното делене при парфюмите и написал първата парфюмна енциклопедия), не го разясни кратко и ясно. Заради Private Blend-а на Том Форд, както и заради ексклузивните серии на Guerlain и Hermes въвеждат една нова категория, в която да ги причисляват. Кръстили са я Luxury Lifestyle и е хибрид между маркова и алтернативна /ниш/ парфюмерия. Или дизайнерите са от популярните, а точно тези им парфюми се предлагат в селектирани парфюмерии.

Ние чествахме два дена лято и Ренката взе, че го урочаса. Hug Пак вали, пак се криви, пак е едно никакво. Лъснах Еau de Cartier от трите пръста прах и го метнах а ла маринската. Все се канех да го реабилитирам, ей сега му дойде времето. Не знам защо не го спрягаме при хубавите теменужки, когато извъртаме в препоръки Balenciaga Paris и She Wood (DSQUARED²), но му е там мястото: звънлива, акварелна теменужка с резливо начало и неопределено полилавял остатък. Откакто Милейди ми припомни разликата между бонбоните Виолетки и Теменужки, ми се проясниха и парфюмите. Виолетките бяха шишкавите бонбони, побелели отгоре от пудра /демек Метеоритите на Герлен/, пък кесията на Теменужките беше тънка и сплескана, понеже бонбонките слепваха. Имаха приятно накиселяващ вкус и ставаха на слюда като ги смучеш. Еau de Cartier е от вторите.  Милейди, а? Какво ще речеш?

# 603
  • София
Момичета, макар и да не пиша много, си минавмт тихо през различните етапи на парфюмната лудост-от купуване насляпо (имам и чудесни попадения) до проби, отливки, четене и така натататък. Обаче от около 10 дни ме е обхванала една парфюмна апатия-никой парфюм не ме вълнува, нито притежаваните от мен, нито тези, за които чета. Надявам се да е само временно. Дори тази ми страст не е заместена от друга подобна. Случвало ли ви се е?

# 604
Случва се непрекъснато, не се притеснявай. Ще ти мине обаче, ако това е някакво успокоение, защото за много хора не е. Временно е така да се каже. Wink Hug

Ваканцияяяя..... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и много парфюмииии..... Heart Eyes

# 605
  • Пловдив
Според мен е от периода на годината  Laughing, аз съм в същото положение- не мога да кажа, че не ме вълнуват обаче парфюмите ми...просто нямам желание да купувам, изключая един ...... ,който чакам днес да получа Wink) и ще се похваля успешна или неуспешна покупка е . Не е само при мен и теб-още няколко момичета, с които контактувам ми споделиха, че в момента се радват на парфюмите, които имат и не купуват други - е не са им безразлини техните, но.. Simple Smile) всеки е в различни фази май . Мислят си, че им е дошъл акъла  в главата , да ама не  Laughing , само чакам да дойде септември  и да се почва на ново..

# 606
  • Германия
от около 10 дни ме е обхванала една парфюмна апатия-никой парфюм не ме вълнува, нито притежаваните от мен, нито тези, за които чета. Надявам се да е само временно. Дори тази ми страст не е заместена от друга подобна. Случвало ли ви се е?

Това сме го кръстили СППИН, но не е с фатален изход. Синдромът на придобитата парфюмна недостатъчност е хронично възникващо състояние, което се отключва най-често след презобяване с парфюми. Центробежната  сила може да намалее рязко и заради противодействащи сили на триене. Силите на триене са доказано най-често: сили на маникюриране; обсебоподобни сили на булимия за обувки на ток, ботуши, дънки, засукани блузи или кожени якета. По-рядко съпротивителните сили биват от недоказано емоционален произход - влюбване в неподходящ обект на чувствата, градинарски мании или други частни случаи. Състоянието отшумява обикновено само и не се налага хоспитализиране. Тревожно е и изисква намеса, ако продължи повече от месец - тогава се налага реимунизация, с ударна доза антитела. Антитялото се инжектира в организма чрез отливка от някой безразсъдно скъп и умопомрачително красив/рядък парфюм. Шокът противодейства на всички вторично възникнали маниакални състояния и връща индивида в устойчиво парфюмно равновесие. Вливането на антитела не е подходящо за честа интервенция, тъй като е съпроводено с нежелани странични ефекти - бълнувания, нощно потене, дисфункция на съня и др. Профилактика на СППИН е системното захранване с достъпни аромати, чиито дози постепенно се намаляват до екзистенц-минимума, докато организмът сам поиска увеличаване на захранването. По този начин се избягва стреса от токовия удар на реимунизационния метод.

# 607
  • на североизток от Рая
  НаталиHug!

Как ги сътворяваш тези статии?!  Flutter

Аз пък съм в момент на искане. Искам, искам...И парфюми, и пробички, и мааалки отливчици. И много ми се искат празни шишета. Ей така, за радост на очите ми.
 Ако някой има такива, които ще хвърля, може да ми пише на ЛС. Ще ме зарадва истински.  Blush

# 608
Нат, иска ми се и аз понякога да имам такова дар слово! Направо ми направи деня днес!  Mr. Green
Колкото до лятото: май наистина го оручасах, при нас поне си биваше, но изведнъж се случи неизбежното за немско лято: температурите паднаха трайно под 20 градуса, а нощем си е студено! Добре, че вече не ме изненадват подобни неща, иначе щях да се ядосам.
Много ме гложди да взема новия син Аник Гутал на сляпо: моля някоя добра фея да ме разубеди!

# 609
  • София
Много ме гложди да взема новия син Аник Гутал на сляпо: моля някоя добра фея да ме разубеди!
Приятничък е, но нищо повече, не е нищо забележително като аромат, освен това се оказва доста нетраен, абе ............. Поне го пробвай, ако решиш да го гърмиш.

Знам, че с това мнение губя много от точките си в категория "Проклетизъм и подстрекателство", обаче щом рискувам титлата си, значи наистина няма нищо интересно там.

# 610
  • Germany
Рени, защо да те разубеждаваме?! Виж какъв красив актуален за сезона цвят са му докарали, то си е задължително просто придобиването му Twisted Evil
Еau de Cartier е от вторите.  Милейди, а? Какво ще речеш?
Милейди си е изкилиферчила вкуса тотално и в момента не е фен на виолетките ooooh! Следващата вълна, дето ще изгоня ще са точно виолетовите аромати. Та нищо виолетово в момента не може да предизвика копнеж, само Balenciaga L`Essence  Wink, обаче ММ нещо не се изказа ласкаво за него, та и той не ми е на дневен ред.
Явно тази жега ни стопи мозъците, аз съм се заела с тотална чистка, всичко което ме задушава го разкарвам, било парфюми, дрехи, играчки и т.н. покъщнина, и изобщо всичко, което не ползвам повече от 6 месеца Crossing Arms

# 611
Веднага започвам да те разубеждавам без да съм го пробвала. Mr. Green Шишето е прекасно, но предвид че бранда е труден и след Нинфео за мен не са изкарвали нещо наистина добро, за насляпо не става синята бутилка. Пробвай го и тогава се набутай. Wink Hug

# 612
..

Подкрепям Атти  Peace. Лесен аромат е, плодовичък,но като се развие стои леко измит . По-добре пробвай първо . Няколко пъти го пробвах и не си промених мнението !

# 613
  • Германия
Следващата вълна, дето ще изгоня ще са точно виолетовите аромати.

Ако разтребиш и Виолетовия Аngel, ще се обърна към лекарската комисия в темата, да ти издаде принудително ЛКК и да ти изземе наличностите, докато си възвърнеш разсъдъка Hug. Не съм срещала друг, на който да му седи така буржоазно красиво. Ако ти боде погледа, командировай го на отговорно съхранение при приятел  Crazy, докато ти  мине фазата. Да не стане като на Годесчето онзи парфюм, дето пет пъти го разменя и после наново купува. Кой беше бе, Сис? Hug

# 614
Момичета, златни сте! Как знаете как се реагира в такива моменти! Искрено се надявам някой ден да ми се отдаде възможност да ви почерпя със спестените парички!  Hug Hug  bouquet

Kovacheva, и на мен шишето и рекламата ме съблазниха признавам...

ПС: Онзи ден, прочетох еидн коментар за Шалимар, че базата му била като изпотени подмишници. Та аз разбирам от къде идват тези асоциации, но мен много ми харесва базата му, също като базата на Опиум и други класики в жанра. Та се чудя, дали наистина си падам по миризма на изпотени подмишници или?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт