Парфюмни размисли и страсти - 158

• 53 608
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • Там, където ме обичат

На змийска отрова, източена от кобра или очиларка. Демек на Poison (Dior).  Whistling
Аз бих добавила по-страшната версия: Хипнотичната отрова.

А ако трябва да излезна със самостоятелна номинация, предлагам това, което душнах миналия ден - тежка, задушлива, нечистоплътна кожа - Тусканската. ММ само като я подуши и веднага препоръча:
"Абе тия дизайнери що не я заперат малко тая кожа преди да я пуснат в употреба" Mr. Green

# 556
много се вълнувам с какви аромати ще се запозная в Испания. Дано имат SL,
В Испания има sl със сигурност  Party  Grinning (съфорумката Simple Smile )

Аз ще съм във Барселона 4 дни, остатъка във Валенсия. Ако имаме парфюмни феи, да направим среща. Peace
Аз сега прочетох, че Бульовче е била в Прага. Аз и Атти изпуснах миналата година...
Чушките сте коментирали... Върху мен държат като заковани, но шоколад няма, много закачлив аромат.
Чакам отливка на Розовият Ангел, преслушвам Мосю Тиери. Големи изненади това лято.

Катомова, и аз така. Hug

# 557
  • Там, където ме обичат
Все пак ще да е била фатална каквото и да значи това и аз бих я офъщяла със Самсара Crazy
Днес бях със Самсара
С някой Монтал си я представям Клеопатра  Wink пачулените листа или черния например  Sunglasses
Вчера бях с Монтал.

Иииииииха, Клеопатра значи съм аз. newsm62

# 558
Привет на всички дами!
Извинявам се, че пускам поредна такава тема, но имам нужда от няколко компетентни мнения относно избора на парфюм за 20-годишен младеж.
Колебая се между Paco Rabanne - Black XS ;   Paco Rabanne - 1 million ;   Dior - Fahrenheit !
Всяко друго предложение ще приема на драго сърце.
Благодаря предварително !
Нито един не е подходящ за сезона и възрастта според мен. PeaceМоже би Аква Ди Джио Армани или Аквата на Булгари като класики? Може би нещо на Шанел от Ом спорт версиите, на Герлен и  Диор от същите серии. Верасаче имат добри мъжки аромати. Азаро на прилични цени. Peace

# 559
  • Там, където ме обичат
Привет на всички дами!
Извинявам се, че пускам поредна такава тема, но имам нужда от няколко компетентни мнения относно избора на парфюм за 20-годишен младеж.
Колебая се между Paco Rabanne - Black XS ;   Paco Rabanne - 1 million ;   Dior - Fahrenheit !
Всяко друго предложение ще приема на драго сърце.
Благодаря предварително !
Нито един не е подходящ за сезона и възрастта според мен. PeaceМоже би Аква Ди Джио Армани или Аквата на Булгари като класики? Може би нещо на Шанел от Ом спорт версиите, на Герлен и  Диор от същите серии. Верасаче имат добри мъжки аромати. Азаро на прилични цени. Peace
Peace
Бих се спряла на Аква-та на Булгари. Heart Eyes
Герлен ми е по-зрял и сериозен, макар и любим бранд.

# 560
Клеопатра... мисля, че не е била красавица в общоприетия смисъл на думата - сладко лице и знойно тяло. По-скоро си я представям висока, смугла, с остри мъжки черти и горда осанка.
Ето какво пишат за нейния парфюм:

Цитат
В древността парфюмът в Египет е бил в центъра на естетиката и терапията както за жените, така и за мъжете. Направата на парфюма се е смятал за акт на изкуство. Майсторът се е считал за творец, а самата професия е била свободна и за мъже, и за жени. Процесът по създаването на парфюми може да бъде определен по релефите, оставени по стените на гробниците на жриците. Съставките, използвани за парфюмите, са били обикновено такива растения като къната и канелата. Древният философ Плиний Старши е записал аромати като ирис, бадем и лилии в своята книга „Естествени науки” като такива, които се използват в изобилие. Египтяните познават и уникалните свойства на мускуса, амбрата и дуриана и силата им на афродизиак. Употребявали са се мирото, което е растителната смола от храстите и други ароматни дървесини. Като използвани са записани и животинската мас, както и мускуса.
Като цяло египтяните са имали доста екзотични вкусове и в допълнение към домашно отглежданите есенции са внасяли и аромати като ладанова смола от Арабия и източна Африка, галбан от Персия и така желания тамян, поради невъзможността му да бъде отглеждан в Египет. При празници и жертвоприношения използват мирта и тамян, мистичната сила на които по-късно оценява християнството и ревностно използва и до ден-днешен. Фактът, че дори в древни времена съставките са били внасяни, показва важността на парфюма. Внасяните разновидности били скъпи и са се използвали за нуждите на боговете или само за износ.
Парфюмът е сред най-мощните оръжия на ненадмината изкусителка Клеопатра. Разказват, че любимият й аромат съдържал мирта, канела, кардамон, корен от перуника, лотос, шафран и риган. Специално за нея от безкрайните простори на Римската империя се доставяли редки цветя - жасмин, лавандула, дори алпийска роза и орхидеи. Според легендата преминаването на кораба й по Нил предизвиквало истинска еуфория сред населението, защото дори платната му излъчвали лек аромат. От кадилниците пък се разнасял прословутият египетски аромат Kyphi – най-изтънченият и ценен парфюм от маслата на индийска тръстика, канела, мента, хвойна, акация и др. Легендата твърди, че именно това тайнствено ухание омаяло Марк Антоний и подчинило сърцето му на египетската царица. Разкопките показват, че още в древността смесите и количествата на парфюмите са били толкова важни, колкото и това колко дълго ще издържи техния аромат. В онези времена парфюмът е бил основен износен материал и различни държави са водели битки кой да произведе парфюма с най-високо качество. Маслото от лилии е било особено предпочитано, което доказва че в древността се е очаквало някакво спазване на стандарт и еднообразие. Плиний Старши описва египетски парфюм, запазил аромата си след 8 години, а древният гръцки ботаник Диоскоридес се съгласява, че египетският парфюм далеч превъзхожда парфюмите, правени от другите цивилизации.
Парфюмите на Египет обикновено са носили името на града, в който са били правени, или името на основната си съставка. Съхранявали са се в стъклени или каменни съдове, като най-желаните са били от алабастър. Декорацията им е била богата и често включваща бижута, с изисквания по опаковането им, наподобяващи днешните изисквания за функционалност и атрактивност. Парфюмът се е горял като тамян, както се споменава в документи от времето на Тутмос Трети. В тях се описват различни разновидности, като бял тамян и зелен тамян. Парфюмът се е носил от естетически съображения, под формата на течни настойки от масла, или от восък и мазнини - за кремовете и мехлемите.

# 561
Оф, пак ми подпалихте фитила с тоз Шалимар  Laughing. Преди няколко дни тъкмо щях да го поръчвам в enzo.bg, и му вдигнаха цената. Не че е чак толкова голяма разликата, ама им се ядосах и се отказах. То е ясно, че няма да ми се размине  Laughing, но ще го търся в друг сайт на поносима цена. Вие за ЕДТ или ЕДП говорите? Мисля, Атти беше споменала, че за нея тоалетната вода е по-добра...

# 562
Шалимар насляпо?! Нееееее това е груба грешка за доста пари. Както има фенове, така има и върли врагове, като мен например. Пробвай го задължително.
Шалимар Инишъл е друга бира. Heart Eyes

# 563
Ясно , тази мацка Клеопатра е била от нашия бяс hahaha
System Error намери проба доста хора го имат и едт и едп Peace

# 564
А, тествах тоалетната вода, Денси Simple Smile, и вероятно нея ще си поръчам. Не бих дала толкова пари за парфюм, който не познавам, колкото и да съм неразумна Simple Smile.

# 565
 raz_nejena, хич не ми е ясно как става това с пробите. Чета темата за размените, но аз нямам какво да предложа в замяна, твърде малко са ми парфюмите. А едва ли е по правилата да предлагам покупка, Laughing, най-много да си изпрося бан от Бубанка  Grinning.

# 566
raz_nejena, хич не ми е ясно как става това с пробите. Чета темата за размените, но аз нямам какво да предложа в замяна, твърде малко са ми парфюмите. А едва ли е по правилата да предлагам покупка, Laughing, най-много да си изпрося бан от Бубанка  Grinning.
ааа, в къщата на обесения не се говори за въже Joy hahaha
Щом си мирисала едт значи знаеш за какво става въпрос. Laughing

# 567
  • Козлодуй
System Error,подписа ти ме кефи Mr. Green
Аз имам и обичам ЕДП на Шалимар.По-добре ще бъде да сравниш,за да не съжаляваш по-късно Hug Метни един адрес на лс,ще те запозная с удоволствие.

# 568
Аз в горния си пост точно за SPI говорех, т.е. Shalimar Parfum Initial. Днес съм с него и най-сетне ми пристигна и L'eau и съм на върха на щастието. Момичетата в чешкия форум коментираха  колко са си подобни двата, а при мен са абсолютно различни отначало докрай. Втори братовчеди са, бих казала, но не мога да мина само с единия от двата.
Много обичам и класическия Шалимар. ЕдТ има цитрусово начало, а ЕдП започва с плътна димна завеса- тамян и кожа, след около час излиза една прекрасна ванилия. Носила съм и екстракт версията, много овации получи, но там никаква ванилия не изникна дори за миг. Много красив и мистериозен, но ми стига ЕдП.
 Шалимар е много хвален как красиво се развива през лятото, т.е. 25-30гр, но ЕдТ то се изпарява много бързо при мен, а ЕдП ми идва в повече. L'eau ще е прекрасен летните дни и вечери, SPI също. Невероятно красив карамел, който е същевременно горчив, (бергамотът му държи юздите) и пудрен- (ирис, къде без него). Господин Wasser го благославям цял ден- respect!

# 569
Благодаря, момичета, ще пробвам и ЕДП (Лунен сън  Hug) и ще реша Simple Smile. Явно Герлен е моята марка, всичко, което съм пробвала (то не че е много де  Grinning), ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт