Знам че вече са писани много пъти по тази тема, но все пак ще съм много благодарна ако някой който е наясно да ми каже, какво значат изследванията от цитонамазка:
Умерено левкоцити в цервикален канал и групи от цилиндрични клетки с дистрофични промени. Повлекла от клетки без пат. промени.
II/ втора/ група по PAP
Притесненията ми са в това, че гинеколожката ми предписва вече 2 пъти лекарства и поиска да направя и кръвен тест (по нейните думи няма проблеми с него). Смята че има някакви възпалителни процеси. Всеки път ми дава същите хапчета като миналата година. Преди време лекувах раничка, но я махнах много бързо. Не бях сигурна и отидох за второ мнение и ми каза другият гинеколог, че всичко е ОК и на всички пишело така на изследванията (втора група). Въпроса е че имам влагалищен секрет (някакво течение) понякога и не съм много наясно дали е нормален и какво се има за нормално, защото не е всеки ден но не е и веднъж в месеца когато е овулацията само.
Моля ви, кажете си мнението и добър лекар за тези възпаления от който сте доволни, където да отида в София.
Другата седмица имам записан час да направя пак цитонамазка след пиенето на хапчетата дали има промяна.