Разчитане резултати от цитонамазка

• 3 629
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, моля да помогнете.
Знам че вече са писани много пъти по тази тема, но все пак ще съм много благодарна ако някой който е наясно да ми каже, какво значат изследванията от цитонамазка:

Умерено левкоцити в цервикален канал и групи от цилиндрични клетки с дистрофични промени. Повлекла от клетки без пат. промени.
II/ втора/ група по PAP

Притесненията ми са в това, че гинеколожката ми предписва вече 2 пъти лекарства и поиска да направя и кръвен тест (по нейните думи няма проблеми с него). Смята че има някакви възпалителни процеси. Всеки път ми дава същите хапчета като миналата година. Преди време лекувах раничка, но я махнах много бързо. Не бях сигурна и отидох за второ мнение и ми каза другият гинеколог, че всичко е ОК и на всички пишело така на изследванията (втора група). Въпроса е че имам влагалищен секрет (някакво течение) понякога и не съм много наясно дали е нормален и какво се има за нормално, защото не е всеки ден но не е и веднъж в месеца когато е овулацията само.
Моля ви, кажете си мнението и добър лекар за  тези възпаления от който сте доволни, където да отида в София.
Другата седмица имам записан час да направя пак цитонамазка след пиенето на хапчетата дали има промяна.

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 10:42 от irena.t

# 1
  • София
Наличието на левкоцити говори за възпалителен процес или някакви бактерии. Нека ти вземат влагалищен секрет - може да имаш бактериална вагиноза

# 2
Гинеколожката ми направи и микробиологично изследване. В него пише:
Липсва микробен растеж
Candida spp. - не се изолира
и отдолу в Микроскопски препарат:
оскъдно левкоцити, парабазални епителни клетки

Последно като ходих и тя май не беше сигурна какво друго изследване да ми пусне и каква е причината. Преди време бях правила и за хламидия и беше отрицателен. А тази бактериална вагиноза ми звучи сериозно, така ли е?

# 3
  • София
Бактериалната вагиноза води до течение (от каквото ти се оплакваш). Когато жената е с отслабен имунитет, може да се появи това течение, а други пък си я имат тази вагиноза и без течение. Боя се да не те объркам нещо. Виж в гугъла за бактериална вагиноза и се успокой. Често се среща при жените.

# 4
Благодаря ти. Звучи ми възможно да е това, само дано лекарката ми го лекува правилно, защото не съм много сигурна за него. А не знам защо другите 2-ма лекари смятат, че всичко е наред с наличието на възпалителен процес.

Ако някой наистина е доволен от лекаря си, ще се радвам да сподели за него. Ако моята се наложи да я сменя.

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 09:09 от irena.t

# 5
  • София
Да не отварям нова тема искам да попитам тук.
Днес майка ми е отишла да ми вземе резултатите от цитонамазката и гинеколожката и е казала, че имам гъбички и някакво възпаление, като съм се върнела в София, да съм отишла за назначаване на лечение, въпроса ми е възможно ли е изобщо да се изолират гъбички с това изследване, а и по принцип нямам необичайно течение или други неразпложения, направо ми дойде като гръм от ясно небе.
 Благодаря предварително за отговорите.

# 6
  • Germany
Може да се изолират гъбички и бактерии при цитонамазка. След това обаче трябва да се направи микробиология за да се определи точното лечение.

# 7
  • Другата България
[quote author=irena.t link=topic=666014.msg22345222#msg22345222 date=1340695830

Притесненията ми са в това, че гинеколожката ми предписва вече 2 пъти лекарства и поиска да направя и кръвен тест (по нейните думи няма проблеми с него). Смята че има някакви възпалителни процеси.
[/quote]
Какви хапчета ти изписва и за какво? Ти не я ли пита?Тест за какво?

# 8
  • София
аз мога да ти препоръчам д-р Нинова в Торакс(централния)

# 9
  • София
Благодаря за отговорите!   bouquet

# 10
До колкото съм информирана и до колкото разбрах имаш течение около овулацията? До колкото знам това е напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт