Банята - 18та тема

• 119 053
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Zdraveite,vklu4vam se otnosno paravanite po pora4ka koito sa naistina s bezumni ceni,no ima zna4enie i kakav e dali e samo stacionaren ili podvijen nie si napravixme v edna firma stacionaren 75sm/190 8mm zakaleno staklo za 300lv kato v tazi cena se vklu4va i transport i montaj i sam mnogo dovolna ot mom4etata koito go montiraxa,ina4e parvona4alno ni dadoxa za podvijan cena koito be6e okolo 400lv

# 31
  • у дома с любимите си хора
страхотни плочки на цена, но криви, с различна дължина, цвят и заобленост/вдлъбнатост... няма как!
Поговорката гласи  "италиански плочки може да слага всеки, а само добрите майстори могат български" Grinning но ако майстора ви е добър това не е проблем, на 80% от баните ми се работи с КАЙ и нещата стават чудесно, просто докато се лепи плочката по-често ще се споменава майчиния родилен орган  Laughing
Всички структури за вграждане са ОК, предпочитанията ми са за Коло, или просто такива предимно монтираме напоследък!

Много благодаря за отговора.Честно казано в момента банята е с испански плочки и хич не съм доволна от качеството им,та затова ще заложа на българските-не мисля,че ще са по-лоши.

# 32
  • Банкя
Здравейте, аз вече се приближавам към старта на ремонта.И затова да попитам за водомера-много е стар и трябва да се смени-каква е процедурата-Ходи ли се до Софийска вода???? първо или си го купувам и слагам???

# 33
  • Sofia, Bulgaria
страхотни плочки на цена, но криви, с различна дължина, цвят и заобленост/вдлъбнатост... няма как!
Поговорката гласи  "италиански плочки може да слага всеки, а само добрите майстори могат български" Grinning но ако майстора ви е добър това не е проблем, на 80% от баните ми се работи с КАЙ и нещата стават чудесно, просто докато се лепи плочката по-често ще се споменава майчиния родилен орган  Laughing
Всички структури за вграждане са ОК, предпочитанията ми са за Коло, или просто такива предимно монтираме напоследък!

Много благодаря за отговора.Честно казано в момента банята е с испански плочки и хич не съм доволна от качеството им,та затова ще заложа на българските-не мисля,че ще са по-лоши.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=30&t=2820&start=480
виж 2-то мнение в темата на aiako за българското  Embarassed

Здравейте, аз вече се приближавам към старта на ремонта.И затова да попитам за водомера-много е стар и трябва да се смени-каква е процедурата-Ходи ли се до Софийска вода???? първо или си го купувам и слагам???
Ако водомера е по-стар от 5г( или са минали 5г., от последната му метрологична проверка) подлежи на нова такава!
Тестването струва 20-23лв за 1 брой това с демонтаж/монтаж
Ако е мокър най-добре си вземи нов сух(немски с възможност за модул за дистанционно отчитане - по-евтини са с 25% и по-качествени със 125% от българските  Crossing Arms - за съжаление)
Понеже при ремонта на банята, ще сменяваш водопроводните тръби(99%) то и крановете е РЕДНО да сменят водопроводчиците, така че ще махат водомера и после ще сложат новия!!!
Пломбирането от Софийска вода струва 6лв.
Успех с ремонта  Simple Smile

# 34
  • Банкя

Благодаря.

# 35
Здравейте!
Някой да знае къде мога да намеря гранитогрес полиран чисто бял с размери 60*60 или 60*120. Обиколих навсякъде в Бургас и не мога да открия. Има, цвета се води бял, но като го сложиш до снежнобели плочки и жълтее. Моля ви ако някой има идея къде да намеря, става и в София, имам път натам другата седмица.

# 36
  • Варна
И аз вече съм на етап ремонт на баня и тоалетна.  Party
Засега най- неясният момент е с избора на моноблок- какво трябва да съобразя и какъв тип е за предпочитане? Какви са разликите между вертикално и хоризонтално оттичане и доколко е важно какво ще бъде?

По повод на параваните и душ кабините мога да ви посъветвам следното: Отвате в някой склад за аксесоари за дограма, купувате си обков (държачи, панти, дръжки...) и разглеждате техническата информация в кутиите относно необходимите отвори. След това отивате в някое стъкларско (реномирано) ателие и си поръчвате закаленото стъкло със съответното кантиране. По спомени 10 мм закалено беше 55лв./кв.м без ДДС, значи 8 мм ще е още по- евтино. И така с малко техническа мисъл може да си спестите доста голяма сума. Най- лесно изпълнимо ще е за стационарен параван. Проста сметка- 4 бр. държачи х10лв.+стъкло 75/200 (примерно) х нааай- много 100 лв.+ малко силикон и сте готови. Grinning

# 37
Знаете ли от кои магазини може да се купи фолио за огледала, против изпотяване?

Благодаря!    bouquet

# 38
Знаете ли от кои магазини може да се купи фолио за огледала, против изпотяване?

Благодаря!    bouquet

Нашият е от тук - нагревател, рамка и огледало. Донесоха ни го готово за монтаж Simple Smile

# 39
колко струва тоя нагревател??

# 40
колко струва тоя нагревател??
По спомен предлагаха два размера ....
ето ти за моя случай:
размер на вграденото огледало - 44/78 - нагревателя беше с размер 25/50 май  newsm78 .... и струваше - 69 лв. Рамката мисля, че беше отделно ... но не съм си записала  Embarassed

# 41
  • Варна
Здравейте
Коритото на душ кабината ни се пукна  /Друг въпрос е, че съжалявам изобщо за нея/  Искахме да правим такова от плочки и върху него да се сложат плъзгащите врати. Така и не намерихме свестен майстор и се сдобихме с готово.  Та въпросът ми е - какво да правим пукнатото? В момента не можем да правим голям ремонт, защото очакваме бебе и не ми  се занимава с  това. Има ли вариант да се махне старото корито и на място с плочки да се прегради ново?

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 21:25 от Barbera

# 42
  • София
По-принцип става,но е доста сложно.Маха се коритото.После трябва да се къртят плочките под него,за да можете да сложите сифон,при което къртене може да се счупят доста плочки.По добре сменете коритото.

# 43
  • Варна
Мисля, че  имаме сифон от долу. Най-бързо и лесно  май  ще е пак да купуваме от тези боклуци.

# 44
  • София
Няма как да имате сифон.От долу имате тръба ф 50 в която е заустен сифона на коритото.

Общи условия

Активация на акаунт