Мой специалитет - предястие - картофи с кашкавал, на грил...

  • 3 531
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Става на грил, но и на фурна. Но оригиналът го направих една вечер на парти грилчето.
Картоф, измит и обелен, се нарязва на филийки с дебелина 7-10 милиметра. леко се осоляват с пикантина. Първо долната им страна се намазва със зехтин и се пече като с едно Z-образно парче метално фолио се затваря отвора на грилчето - умерена температура или с 2 изключвания - около 5-7 минути, докато се получи леко зачервен, но неприпечен вид. Обръщат се, намазват се от долната страна пак (за да не залепнат) повтаря се печенето от 5-7 минути. Застиламе картофите отгоре с тънки лентички кашкавал балкански. Пече се до златно...
---------
(Консумира се с червено вино Simple Smile... по възможност в присъствието на приятни хора...)
---------
Утре ще сложа и снимката, защото снощи го правих, че го и заснех. Художествена порция - като лице на човече...  Laughing

# 1

Общи условия

Активация на акаунт