Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 42 358
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
zlatnata tolumba ако ви хареса после може да се организираме или да ни дойдете на гости или на неутрална територия да вечеряме в един от техните ресторанти тъкмо ще се запознаем  Peace
Браво за бягането аз спортувам от канапето до хладилника и обратно  Mr. Green те затова и съм 12-14 размер  Blush но се надявам децата като почнат училище и имам повече свободно време да започна сериозно да се занимавам със спорт.Другия вариант е те ще ходят на плуване от октомври те докато са там аз да съм във фитнеса.Има време до тогава ще го измисля   Peace

# 556
Ей, супер сте! Благодаря ви за информацията!   bouquet
Искрено ви завиждам,че сте успяли да живеете там.  bowuu

# 557
  • Лондон
Аз искам набързо да разкажа, че тази седмица извън волейболния мач нещо нищо не ми върви - та компютърът ми го хакнаха с вирус, както си работя и прас, едно голямо английско знаме с лого на полиция, заплашвайки ме, че ако не платя 100 паунда, подлежа на санкции. Това е смешната част, оттам на нататък следва, че компютърът ми (служебния става дума), беше блокиран Shocked Четохме после с колеги, че е много често срещано явление, та ако има възможност, да не влизате много на нови сайтове, има инфо и на страницата на ВВС... Оправиха положението във фирмата ми, но ще ме докладват, че ползвам служебния компютър да гледам в интернет и така Rolling Eyes

Имам и една друга дилема, та реших да се допитам - може ли тези които ползват услугите на жени за почистване в къщи, или тези които работят като такива, да споделят с мен, може и на личния, нормално ли е жена, която чисти, ако счупи нещо в къщата където чисти, после да го възстанови, независимо дали като предмет, или като стойност? Не става дума просто за чаша или чиния, а за нещо по-голямо, което не би трябвало лесно да се чупи?
Много моля за мнения, защото се оказах в голяма конфузия и не знам точно какво да предприема Confused

Мерси предварително

# 558
  • London
Tzvetak, питай я дали няма Public Liability и да го клеймвате от застраховката и. Нали ги изискват за жълти карти тези застраховки, та има шанс да си е направила.
Застрахователя би трябвало да се свърже с теб също като потърпевша и не мисля че би било проблем.
За чаши и чинии наистина не е норално, но ако ти събори телевизора например и 100 камшика на голо са малко  Laughing. (това в кръга на шегата разбира се)

# 559
Аз понеже тези дни редовно влизам да си проверя съобщенията (търся помощничка), погледнах последната страница и виждам, че толумбата ме споменала. Мерси, радвам се, че съм запалила някой за бягане. Чакай да спомена, че от пролетта ходя на open air boot-camp, от 6 сутрин, 3 пъти на седмица, барем и някой друг се запали  Wink. (Ще премълча "удоволствието" да правиш лицеви упори на дъжда, да се плъзгаш и падаш по мократа трева и наоколо ти да има големи и стръвни комари, които те карат да си представяш как ти вдигат крачола и късат живо месо.)

tzvetak, чистачката и отделно фирмата, която я наема, би трябвало да имат застраховка.

# 560
Не съм сигурна, че tzvetak иска точно моето компетентно мнение, но може да е от полза на други.

Public liability не е задължителна, а доброволна застраховка, та шансовете селф-емплойд чистачка да я има намаляват. Фирмата, ако ги наема като селф, най-вероятно също няма emloloyer liability

Скрит текст:
You may not need employers’ liability insurance for people who work for you where:

they do not work exclusively for you (for example, if they operate as an independent contractor);
they supply most of the equipment and materials they need to do the job;
they are clearly in business for their own personal benefit;
they can employ a substitute when they are unable to do the work themselves;
you do not deduct income tax or national insurance. However, even if someone is self-employed for tax purposes they may be classed as an employee for other reasons and you may still need employers’ liability insurance to cover them.
Employers’ Liability

Предполагам варианта е да се клеймва през home insurance ако има такъв.

# 561
  • London
Застраховката е доброволна, но е едно от доказателствата че развиваш бизнес, когато кандидатстваш за жълта карта или иншуранс. Та за това съм писала по-горе че има шанс и тя да си е направила по тази причина.  Peace

Утре летим с децата. Ако не ме уморят в самолета значи ще доживея дълбоки старини  Mr. Green

# 562
от мои приятелки, които чистят знам че или те или агенцията поема щетите. дори и да имат застраховка, то тя обикновено е над определена минимална сума - над 100 или над 200 паунда.
общо взето - за нещо до 10-20 паунда - клиентите не правят проблем, за нещо 20-100 паунда - плаща или жената или агенцията, за по-големи суми - застрахователя. мисля че повечето агенции изискват чистачките им да си направят застраховка.
но това е само което съм чула от тях, тоест не съм 100% сигурна.

# 563
  • Лондон
Благодаря за мненията, исках да разбера аз ли нещо не съм в час...та въпросната дама каза чрез смс, че е стресирана, че сме поискали да купи това, което е счупила...лампа от ИКЕА, сумата е малка, но на мен ми е страшно неудобно да ходя в ИКЕА, точно когато имам много други неща... А поискахме да е същата защото цялото обзавеждане е на хазайката, а тя ще си го иска до лъжиците и вилиците...Както и да е, няма да ви занимавам Confused Сега освен жена за водене на детето, си търся и жена за чистене

# 564
   tzvetak погледни в ибей има доста Икеа лампи и абажури, така ли му се викаше  ooooh! , ако това е счупено. Ще ти го доставят поне без да се занимаваш, понякога са и по-евтини. Иначе за ситуацията, аз не бих искала да ми го възстанови, ако съм доволна от нея и реагира адекватно-да има желание да го плати и да иде да го купи. Но предполагам, че този СМС те е ядосал-не изглежда професионално...Тя англичанка ли, че те на стрес го избиват все като не им изнася или така са и казали да го напише просто  Grinning

# 565
aniji,

Сега разгледах сайта, много добре ми изглежда и направо решихме да си
откраднем един следобед другата седмица и да го посетим.
Другият уикенд съм в Лондон, хо-хо, после ще ти пиша да се организираме,
би било чудесно да се видим, къде на вън, къде на гости, аланглето и той е ентусиазиран.

Алиса,
ти сега с ново предизвикателство, да му се невиди.
Тези комари да не са обучени, част от постановката за boot-camp-а  Laughing
Обзалагам се, че си струва.

Кажете ми, моля, с какво мажете/сте мазали подсечените бебешки дупета?

# 566

Sudocrem  Flutter

# 567
aniji,

Sudocrem  е най-масовото тук, има го навсякъде. Иначе и Бипантен, Веледа и разни други има. На моята прелест най и помага бебешка пудра и памучните памперси на Хъджис.

# 568
Ех, че сте бързи, благодаря.
Ха-ха, памперсите не ми вършат работа  Laughing
Ще ги пробвам тези кремове, вече и пудрата не ми помага, става все по зле..

# 569
Ех, че сте бързи, благодаря.
Ха-ха, памперсите не ми вършат работа  Laughing
Ще ги пробвам тези кремове, вече и пудрата не ми помага, става все по зле..

Вземи судокрема за теб, че е по-силен. И памучни дамски превръзки, ако не си с такива или тампони, едва ли ти отварям очите с това де, ама да се изкажа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт