Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 41 988
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, не обвинявайте с лека ръка родители, които по ред причини са си оставили детето и са тук-Както се наложи при нас.Сърцето ми се къса всеки ден че детето втора година не е при нас.Надявам се догодина пролетта вече да е тук.Не пожелавам на никой да трябва да избира, мъж и работа или дете.Аз съм благодарна, че имам живи и здрави баби и дядовци, които се справят повече от прекрасно с дъщеря ни.Човек си няма и най малка представа какво ще му поднесе животът.Лично в нашият случай - всичко бяхме постигнали с много учене и труд, с много заеми, докато кризата не ни смачка и се озовахме тук.В момента работим, успоредно с това учим и се опитваме да изградим отново нещо.Всеки път когато се върна от България поне 1 месец се лутам като болна тук и не знам къде се намирам-На всички поели не лекия път пожелавам успех-

# 661
  • Bristol
Моля за малко информация относно ситуацията в училищата във Великобритания- дали има такива държавни и специализирани както в БГ, или по принцип само частните са такива. За какъв вариант бихте ме посъветвали? Благодаря Ви предварително!
Нито държавни, нито частни така тясно специализирани като в България има. Системите на обучение са различни, всяка със своите плюсове и минуси. На колко години е ученикът?

Аз също съм от лошите родители дето биха си оставили децата на бабите. С удоволствие ги пращам ваканциите. Може егоистично да звучи, но и аз съм човек и имам нужда от известен период, когато освен за себе си да не мисля за нищо друго. Стига ми цяла година домакинска работа, всеки ден да мисля меню за обяд и вечеря, след училище да хвърча като такси да разкарвам деца по клубове, уикендите да организирам семейни мероприятия и какво ли още не, всичко в името на децата и семейството. Искам поне за седмица две само с моите капризи да се съобразявам и да се срещам с възрастни без деца. Така батерииките презареждам и поддържам илюзията в страничните наблюдатели, че нямам абсолютно никакви проблеми Grinning

# 662
И аз  си признавам, че още година - две и ще мисля къде да засилвам Тараторчо за лятото. Добре е за него, добре е и за нас.  Sunglasses

Друга ми беше мисълта. Simple Smile На 1-ви сме в Бирмингам и евентуално бихме могли да убием/кривнем от магистралата за няколко часа. Би било страхотно, ако може да организираме нещо и да се срещнем с някой/и от вас.  Heart Eyes Със сигурност бихме могли да включим и преспиване в определен град по пътя (би анд би, нямаме намерение да се натресем на някой  Crazy), стига да не трябва да отбиваме много от магистралата Бирмингам - Глазгоу.  Hug

# 663
  • На село (близо до Лондон)
svidni4ka и Nia7 в трудни времена на чести кризи живеем, направили сте най-доброто за децата си. Сигурна съм, че ви е било/е трудно да си оставите децата, но го правите за тяхното бъдещо по-добро, дали? Изобщо не става въпрос някои да ви обвинява. Със сигурност не ви се било лесно да вземете такова решение. Желая ви да се установите в Англия и да се съберете с децата си  bouquet.

Толумби, много добри подходи описваш. Хайде да видим на практика как ще е Heart Eyes

Ana Mu, ти си я кърми още щом иска тя ще прояде и друга храна Heart Eyes
Аз рядко пиша, стана ми мило че си ме спомняте Blush.  

За лошите родители, които си пращат децата за ваканцията при баби/дядовци. Ами лошите сте де  Twisted Evil.. Тези които не можем, как да "презаредим" батериите, все на червено караме  #Crazy....

# 664
nana_cool отбийте към Дауби щом ще идвате на 1.09 ние сме се уговорили с Тулумбичка да се видим така, че сте добре дошли ако имате желание  Peace

# 665
  • UK
И аз  си признавам, че още година - две и ще мисля къде да засилвам Тараторчо за лятото. Добре е за него, добре е и за нас.  Sunglasses

Друга ми беше мисълта. Simple Smile На 1-ви сме в Бирмингам и евентуално бихме могли да убием/кривнем от магистралата за няколко часа. Би било страхотно, ако може да организираме нещо и да се срещнем с някой/и от вас.  Heart Eyes Със сигурност бихме могли да включим и преспиване в определен град по пътя (би анд би, нямаме намерение да се натресем на някой  Crazy), стига да не трябва да отбиваме много от магистралата Бирмингам - Глазгоу.  Hug
  Ех да му се невиди  Twisted Evil Ние се прибираме от БГ на 02.09, ще ви изпусна. Ах, колко ме е яд!!! На 02.09 към 13-14h сме си вкъщи. Ако устискате до тогава сте добре дошли, ще ти пратя адрес на лични. Живеем точно до М5.
GI нашият хубавец си го взехме отдавна, даже изкара ресепшън в у-ще  Hug

# 666
Oh, Birmingham, shush   Heart Eyes
Vij dolu, mnogo sme, silni sme  Whistling

nana_cool отбийте към Дауби щом ще идвате на 1.09 ние сме се уговорили с Тулумбичка да се видим така, че сте добре дошли ако имате желание  Peace

# 667
  • Лондон
svidni4ka, приятелче, аз акъл кой как да си гледа децата не давам, само казах на дамата мнението си ... Вярно трябва по-често да сядаме на маса с питиета и да бъбрим, че с това писане колко рискови ситуации създадохме Confused

Ev:) не исках също да кажа, че всички деца, които ги гледат в къщи, са с лоши обноски и агресивни, просто при нас така се получи и след доста разследване защо моето дете след 3 години спря да иска да ходи на градина, това се оказа причината. За мен беше важно да разбера, защото не мога да си позволя тя да си остане в къщи, а и таксите са достатъчно високи, за да не е щастливо детето ми в градината... Както и да е, най-добрата й приятелка в момента е дете, което дойде през пролетта с тези 3 часа, гледано е в къщи, но е много симпатично дете, и семейството също, така че наистина обобщенията са вредни, има си хора, и хора Peace

Толумбата, ти кога се събуди, кога пи кафе, кога започна да пишеш Heart Eyes

# 668
Te taka tonizirashto deistva da se sabudish na hubavo mqsto  Hug

# 669
  • Манчестър
Моля за малко информация относно ситуацията в училищата във Великобритания- дали има такива държавни и специализирани както в БГ, или по принцип само частните са такива. За какъв вариант бихте ме посъветвали? Благодаря Ви предварително!
Нито държавни, нито частни така тясно специализирани като в България има. Системите на обучение са различни, всяка със своите плюсове и минуси. На колко години е ученикът?

Аз също съм от лошите родители дето биха си оставили децата на бабите. С удоволствие ги пращам ваканциите. Може егоистично да звучи, но и аз съм човек и имам нужда от известен период, когато освен за себе си да не мисля за нищо друго. Стига ми цяла година домакинска работа, всеки ден да мисля меню за обяд и вечеря, след училище да хвърча като такси да разкарвам деца по клубове, уикендите да организирам семейни мероприятия и какво ли още не, всичко в името на децата и семейството. Искам поне за седмица две само с моите капризи да се съобразявам и да се срещам с възрастни без деца. Така батерииките презареждам и поддържам илюзията в страничните наблюдатели, че нямам абсолютно никакви проблеми Grinning

Ааа, имаз съм от лошите майки....дори го взех една седмица по рано от училище...и още е в БГ....и за Алекс е добре,и за баба и дядо и за нас....в крайна сметка хорицата искат да си видят внуците.....защо да им отнемам това удоволствие.....а и как да имат връзка с единствената си първа братовчедка ако не се виждат и прекарват поне лятото заедно.

# 670

Ev:) не исках също да кажа, че всички деца, които ги гледат в къщи, са с лоши обноски и агресивни, просто при нас така се получи и след доста разследване защо моето дете след 3 години спря да иска да ходи на градина, това се оказа причината. За мен беше важно да разбера, защото не мога да си позволя тя да си остане в къщи, а и таксите са достатъчно високи, за да не е щастливо детето ми в градината... Както и да е, най-добрата й приятелка в момента е дете, което дойде през пролетта с тези 3 часа, гледано е в къщи, но е много симпатично дете, и семейството също, така че наистина обобщенията са вредни, има си хора, и хора Peace

Цветак, не се изказах съвсем правилно Simple Smile Мисълта ми по-скоро беше свързана, точно с моят малък хулиган и факта, че мога да си го представя просто как тероризира малки невинни дечица .., то такова диво нещо като моето няма - не може да се опише, трябва да се види Simple Smile все ми се струва, че чуждите са едни спокойни, тихи и послушни и ми се иска и моето да прихване  Whistling
Вчера бяхме в градината, свалил нашия капака на кофата, намерил едно въже от зарзаватите на тате си, успял да си закачи въжето за капака и го разхожда след себе си и ръмжи Simple Smile напоследък и голям фен на Цар Лъв и по цял ден ходи и ръмжи Simple Smile + преди няколко дни дебнеше комшийската котка докато се миеше  Joy и почна и той като нея да си ближе ръчичките и да си ''мие'' лицето Simple Smile лошо няма, запомнил и повтаря, но защо сега трябва да ходи и да ближе всичко наоколо (включително и мързеливата котка). Да не споменавам, че вчера като бяхме в Мола, моя реши, че може да си хвърли бутилката и тя взе, че се промуши през парапета на 2рия етаж и падна върху главата на дете, което беше на първия - майка и охрана ми се манрънкаха, така че ми стига за цяла година напред, а от всички само потърпевшото дете твърдеше, че му няма нищо и да не съм се тревожела  ooooh! ама май беше по-заинтересовано от провеждащото се ''Британия, търси/има талант'' прослушване, отколкото от цицината на лавата си ...

Та като съм тръгнала да пиша, да взема и да се оплача: малкото диване ми съсипа клавиатурата ОТНОВО. Вчера говорим с майка ми по скайп, нашия пие вода и без да го видя си напълнил бузките като малък пакостлив хамстер и взе, че изплю всичко на лап топа и сега половината ми бутони или не работят или двойно пишат Simple Smile симпатяга ми е голям Simple Smile

А е и такавааа жега ... направо не се дишаше днес   Nature Sunny утре пак почивам и пак сме на градинска вълна и плицикане в басейна Simple Smile

Лека ви вечер и прекрасен старт на седмицата Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 01:41 от ev:)

# 671
Здравейте мами.
Обръщам се към тези които са забременяли в Англия с питане.
Аз съм в ранни седмици само с тест установено.
Искам да попитам кога и как отидохте на лекар за установяване.
Приятели ми казаха да отида направо в болницата да ме прегледат, защото през личния е много бавно и евентуално през него ще отида чак към 10-12 седмица. Аз искам да отида по рано за да видя всичко дали е наред и бебо дали си е на мястото.

# 672
sladkata2 да не те отчайвам ама не мисля че в болницата ще ти обърнат внимание и ще те прегледат освен ако не е нещо сериозно.
По принцип се отива при личния който ти прави техен си тест защото били по чувствителни от тези които се купуват от магазините.След това те препраща при акушерка която ще ти следи бременността.Полагат ти се 2 видеозона около 12 седмица и около 20-21 седмица всичко друго е частно и се заплаща освен ако няма проблем с бебето тогава може и по често да те викат на прегледи и да те гледат.Това е май.Пожелавам ти успех и много търпение и само положителни мисли. Peace

# 673
Освен ако нямаш някакви оплаквания и да отидеш в болницата ще те върнат и ще ти кажат да отидеш при твоето ДжиПи. Тук такъв е редът. Щом установиш, че си бременна казваш на личния си лекар, който се свързва с болницата и от там ти изпращат писмо с назначени първите прегледи. Моят не ми прави тест, но аз  бях сигурна че съм бременна, защото имах всички признаци плюс два положителни теста. Акушерка на 10-та. седмица - разговор, кръвно, проби на кръв и урина и първи ултразвук на 12-та.  седмица отново с проба на кръвта за синдрома на Даун. От там насетне ако нямаш проблеми веднъж на месец акушерка, към края на две седмици и 22 ако не лъжа седмица ти е втория и последен ултразвук. Не се шашкай, ако нямаш проблеми повече не ти и трябва, ако имаш те следят по-често и имаш повече ултразвуци. Аз например заради кръвно и гестационен диабет ходех всяка сесмица след 22-ра. седмица и имах два допълнителни ултразвука, но не то го пожелавам Simple Smile изкарай си спокойна и безстресова бременност. Ако толкова държиш на ранен ултразвук трябва да отидеш на частно,въпреки че аз съм против, защото не се виждат нещата ясно и могат да те стресират без причина. На братовчедка ми и казаха, че яйцето било кухо и я караха да абортира, добре че не ги послуша, сега си има близнаци, а една обща приятелка абортира по същата причина и до ден днешен не е сигурна дали не е направила грешка и се самообвинява. Последните две случки стават в БГ.

# 674
На мен уринен тест не са ми правили, първия ми скан беше 7 седмица( поради факта, че имам две неуспешни бременностти предвид това, сметнаха за нужно да имам по ранен скан )  акушерка в 10  г.с. ....до сега имам поне 10 скана...2-3 emergency...
Всичко е до бременност...и до късмет.....но ако е всичко наред с една бременност скановете са 2  Rolling Eyes

При нас  нещата са добре  Simple Smile на финална позиция сме и чакаме всеки момент  Heart Eyes
Последните дни много топло.....не ми понася...
Имам втора племенница, Лидия- на свекървата  Laughing много кротка и тиха е за сега ( на 10-15 дни е )  Heart Eyes
Вчера бяхме в един пъп   с приятна градина и чудесна компания  Heart Eyes на вън подухваше приятно...а децата си играеха.....
Заведението е извън града ни, но толкова се бях унесла в сладка приказка и раздумка, че не усетих колко ми се бяха подули крачетата  Grinning
Запознахме се с още българи...приятни хора  Simple Smile
Имам си и компания по корем с разлика 15 дни в термина...ще разхождаме заедно количките  Heart Eyes
16 дни и чакам  гости от Португалия  Heart Eyes
Такива ми ти работи при мен.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт