Великобритания - тема 42 Лятна - И замириса на море

• 41 955
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • London
Ние сме климатизирани вече и все повече се наслаждаваме на новостите в околния свят  piasyk
Имам си обаче една тревога. На писмото от нърсърито пише че приемали деца които са самостоятелни с тоалетната. А ние не сме.  Crazy Точно на три години са, но не искат да седнат на гърнето или тоалетната. Пълно отрицание. Нежелание до опъване и рев.
Ако случайно някой се излъже да седне се стиска до край и ако и пиш само на памперса.
За мен - не са готови. Това не ме притеснява, когато.... Но трябва да почнат Нърсъри след 3 седмици.
Има ли някой чиито дете е ходило на Нърсъри с памперс и до колко са били отзивчиви персонала там.
Мисля че за 3 часа не е кой знае какво. Те почти никога не акат по улиците и стискат да се приберем.
Мисля да искам писмо от Хелт Визитърката, но тя ще идва в къщи чак на 20ти Септ, а почват ясла на 11ти.  Някакви идеи?

# 676
  • Лондон
Bean, за първи път чувам за такова изискване в тукашна градина, и в нашата със сигурност има деца над 3 с памперси. Според мен се обади и говори с тях, защо да се стресират децата допълнително, ако сега тръгват за първи път ще си имат достатъчно стрес.

# 677
Varnagirl Как сте ?Все чакам някоя снимка във фейсбука на малката,ама нищо не качваш  Wink тя скоро ще навърши 3 месеца,голяма мома Simple Smile) Много рядко взе да пишеш,май ти взима акъла малката Simple Smile)
Sladkata2 напълно те разбирам.Аз при ДжиПи докато отида бях вече в 13 седмица,имах проблем с регистрацията.И до като уредим нещата си бях направила 4ри теста за бременност и пак не вярвах!Виждаше ми се прекалено хубаво,за да е истина.И чак в 17 седмица като я видяхме на ултразвука повярвах и разбрах ,че всичко е наред.Аз се интересувах за ултразвук на частно,ама не ни беше по джоба - в различните центрове варират цените,ама около 100тина лири си приготви.Успех ти желая и ако успееш да не се вълнуваш прекалено и да си дочакаш 1вия ултразвук ще си много приятно изненадана-Да видиш бебчето в пълния му блясък-главичка,ръчички,краченца-дори пръстченца имаше нашето вече Simple Smile) Grinning Лека бременност и стискам палци всичко да е наред! Peace Wink

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 19:23 от nJlaMuTo

# 678
Викито след два дена става на 4 месеца Simple Smile не пиша много, защото до компютър не мога да се добера, а през телефона не ми се пише много много Simple Smile ще кача сигурно снимки, ама кой знае кога ще се организирам

# 679
Здравейте момичета!

Влизам с въпрос. Моят син на 5 години в момента, пристигнахме в УК когато беше на 3. До третата си година имунизациите му бяха по бг календар. Сега се наложи да сложим прискул бустер и ми казаха, че му е време и за ММР ваксина - реимунизация. Гледам по бг календар тази ваксина се слага на 12 години  Rolling Eyes за това реших да ви попитам да не би случайно сестрата нещо да се е объркала или лекарката от бг  Rolling Eyes Та на каква възраст сложиха на вашите деца реимунизация ММР? Аз така ги ненавиждам тези ваксини  Confused Както и да е, моля ако имате информация пишете   bouquet

# 680
Аз така ги ненавиждам тези ваксини  Confused
A, защо прожължаваш да ги слагаш?  Rolling Eyes Съжалявам, че не  мога да помогна по въпроса, не имунизирам Габриел. Прсто си мислех, че ако не искаш може да спреш да го правиш.  Hug

# 681
  • Лондон
Поради тази при4ина аз оставих моето дете на бг календара, следва реимунизация на 6 години. при скул я отказах след съветване с моя лекар в БГ

# 682
Здравейте момичета.Малко странен въпрос към живеещите в Лондон Grinning Искам да купя за дете на 8 години комплект карирана пола с елече или сако.Обиколих търговски центрове и магазини  и не попаднах.Някакви идеи къде мога да намеря или ако сте виждали вие?

# 683

Аз така ги ненавиждам тези ваксини  Confused
A, защо прожължаваш да ги слагаш?  Rolling Eyes Съжалявам, че не  мога да помогна по въпроса, не имунизирам Габриел. Прсто си мислех, че ако не искаш може да спреш да го правиш.  Hug

На кантар съм! Има доста информация и за и против, но не мога май да се престраша да не ваксинирам, въпреки че изпитвам ужас всеки път  Outta Joint Особено що се отнася за реимунизациите  Rolling Eyes Тук слагат и менингитна ваксина, нещо което в бг не е задължително, та ще му мисля за нея по-сериозно.

Поради тази при4ина аз оставих моето дете на бг календара, следва реимунизация на 6 години. при скул я отказах след съветване с моя лекар в БГ

И аз говорих с педиатър, съвета беше да слагам по техният календар, тъй като по принцип всяка държава реимунизирала и имунизирала децата на възраст спрямо заболеваемостта. Но знае ли човек... Tired Сестрата тук беше категорична, дори някои училища отказвали да взимат неимунизирани деца ?! - за първи път го чувам  Rolling Eyes

Истината е, че и да имунизирам и да не измунизирам- все тръпки ме побиват  Sick

Благодаря за отговорите, чакам още и се ровя още Simple Smile

# 684
Varnagirl много извинявай  Embarassed Embarassed Embarassed тя значи още по-голяма ,нещо съм объркала сметките  Embarassed ще чакам да качиш снимки,да я видим Simple Smile

# 685
  • UK/София

Londra, моите деца са родени също в БГ и вниманието ми с ваксините е много изострено.И на двамата прискул ваксините са им поставени в Англия когато трябва.Не се бой, че са по-рано от българските, няма как да им навредят.Аз за ваксините не вярвам нито на бг педиатърка (за която винаги съм казвала само хубави думи), нито на английските лекари.Те си гледат ваксините в тяхната държава и поради тази причина и от двете места щеше да стане дублаж на ваксините при едното ми дете.Не обвинявам никого, аз трябва да следя тези неща, след като са боцкани и в двете държави.Сега имах малко проблеми с поставяне на манту, но в София бяхме едва няколко дни и не остана време за нищо.Но както и да е, вече продължаваме с ваксините по англ. календар.

Изкарахме прекрасно лято в България.Прибирам се само с положителни емоции и впечатления.Впечатлена съм от чистотата на столицата, от хубавите нови детски площадки, от вдигнатото ниво на обслужване в магазините, от това колко свежо, чисто и спретнато се обличат от бебета до пенсионери.Вече светлите цветове се носят свободно от пенсионерите и не се клеймосват за това от младите.И не е вярно, че хората в БГ са лоши и озлобени.Има ги всякакви, както и тук.Аз на лоши непознати с които контактувах (бяха много, копнеех за контакти с българи) не попаднах.Направи ми силно впечатление, че където и да се качвах на гр. транспорт с 4 год. ми син (за него това беше супер изживяване), хората винаги ставаха да му отстъпят място.И игрите с другите деца по площадките...........ех, няма такава хубава емоция......10-ина деца се събрали и се забавляват чудесно........Много ми е мъчно за БГ, чувствам се така, все едно за първи път идвам в Англия.

# 686
Биляна,искам да те попитам,понеже виждам,че живееш в Харлоу,къде се намира градчето Ходесдом? Не знам дали правилно го изписвам,но знам че е някъде близо до вашия град.
И как може да се придвижим от Лондон до там?

# 687
  • Манчестър
Само да ви светна, че в Лидл пак са пуснали гръцките вкусотии...

# 688
Момичета, дайте някакви идеи за Нова Година Grinning. Мислехме да си ходим до Бг, но билетите са 1000 паунда Embarassed, и за там ще ни трябват доста пари....Така че, май се отказваме от тази идея засега. Както каза половинката, ако ще се дават пари, то по-добре поне да има за какво. И сега се чудим къде да ходим и нищо не ми идва на акъла. За около 1 седмица пакет.

Мислехме си за Турция-поне има басейни в хотелите (да се радва малката) и нищо друго не мога да измисля. И все пак да не е безбожно скъпо.

Мислехме си също някъде в УК-ама наистина не познавам УК и не знам къде. Но да има и какво да правим де-не само да стърчим в хотела.

Та така - приемам идеи всякакви!!!!

# 689
Само да ви светна, че в Лидл пак са пуснали гръцките вкусотии...
   Иха, ще напълня фризера  Grinning

future74  ако искаш топло-Египет  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт