КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 50 146
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
е нищо и на темата, ще я раздвижим...

аз пък имам  някакви тормозковци по тела,но са скрити...мразя подобни мижатуркови истории които си крият номерата...ама да не влизам в подробности...

та за тези тел,позвънянвания си теглих карти,кой ,за какво  тъй звъни инкогнито:
 рицар пентакли-2 меча- 9 меч  ?!
иска да даде знак,инфо,сведение,а пък се спира,търси контакт,апък се крие,не е от важност за мен,това според 9м...

цепих на  9 пентакли-жена???
Меги - опипва почвата , /заради рицаря /, незнае как иначе /2 меч /, и защото си има няккави притеснения свои и тормози /9 меч/

# 556
Благодаря за отговора.Сега теглих с повече карти(паднаха се други карти но и малко по различни въпроси).
1.Ще започне ли работа?  ...... 9 Жезли .....2 Пентакили.....Крал Мечове
2.Ще се справи ли с работата? .....5 Пентакили ....3 Мечове.......1 Мечове.

на втория въпрос имам отговор веднага - няма да му е много присърце , но ще измисли нещо ......
за първия- краля е категрочен че ще има развитие по въпроса , а двайка пентакли е лавиране ....
не е изключено някой да помогне

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 10:39 от zimma

# 557
Благодаря за отговора.Сега теглих с повече карти(паднаха се други карти но и малко по различни въпроси).
1.Ще започне ли работа?  ...... 9 Жезли .....2 Пентакили.....Крал Мечове
2.Ще се справи ли с работата? .....5 Пентакили ....3 Мечове.......1 Мечове.

на втория въпрос имам отговор веднага - няма да му е много присърце , но ще измисли нещо ......
за първия- краля е категрочен че ще има развитие по въпроса , а двайка пентакли е лавиране ....

Аз много се чудех дали да коментирам тези карти, защото не съм сигурна дали човек, който има карти от около една седмица, е успял да изгради връзка с тях, за да му отговарят адекватно.

Обаче сега се загледах, че всъщност и при двете тегления, картите отговарят аналогично.

И според мен, тълкуването е: да, ще започне работа и не, няма да се справи.

Единственото число на пентакли е пентакъл. Допълнителни се пише с "ъ".

Успех с картите!

# 558
Благодаря за отговорите,определено картите ми познават като за начинаеща   Grinning.Вече имам отговор на въпроса ми.Точно така е както сте го написали.Единственото което ме притеснява е че не гледам с обърнати карти,нещо не ми е ясно и за начало така реших....  CryНо все пак имаше няколко случая когато излиза обърната карта при условие че всеки път ги подреждам. #Crazy

# 559
  bouquet  честит празник дами , обичайте се и ще бъдете обичани

# 560
Здравейте момичета,
какъв тип карти Таро ще ми препоръчате като абсолютно начинаеща и от къде мога  да си ги купя?
Благодаря ви!  bouquet

# 561
Супер! /че искаш да си купиш карти/ Simple Smile

Ето това се появи в Google като написах: "карти таро цена"

Има и в Продавалника. Аз самата продавам един вид, обаче са доста особени и не мисля, че биха се харесали на начинаещ. По-скоро са колекционерски.

Съветвам те да отидеш на място, където има по-голям избор на карти /не знам например в този магазин Дария, но аз самата все се каня да отида да го видя какво представлява и все не стигам до там/. Та, ако имаш по-голям избор, разгледай картите и си купи тези, които те привличат най-много. Които ти харесват визуално, които започнат да ти разказват приказка. Довери се на интуицията си. И после се въоръжи с търпение и започвай!   bouquet

Малко редакция и допълнение:

В този магазин Дария едва ли е възможно да има чак толкова много колоди карти при сравнително ограничения пазар за това. Така, че вероятно там можеш да си ги поръчаш и да ти ги доставят. Което можеш да направиш и сама в E-bay или от някое друго място. Та не знам, всъщност дали има смисъл да ходиш до там.

В обикновените книжарници обикновено има около 5-10 варианта на карти. Ето от този вид

А на първата страница на темата има линкове, където можеш да разгледаш различни колоди и в зависимост от това кое ще ти хареса, да се види откъде може да се купи конкретната колода.

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 08:01 от Tanya111

# 562
  • София, Лагера
Здравей Black cat,
В магазин Дария наистина има много неща, но и цените са високи... доста по-високи за едно и също нещо.
Според мен за начинаещи е добре да си вземеш Таро на Уейт. Универсално, на сюжетите на картинките му са базирани и още много много други колоди, така че като свикнеш веднъж с него и други карти да видиш, пак ще ги разпознаваш.
Такива карти има във всяка по-голяма книжарница - и по центъра, и в МОЛовете  (Хеликон, Буктрейдинг, Бук стор и други). Даже можеш да отвориш и сайтовете на големите вериги и направо да ги попиташ  Peace
Успех с тарото!  Peace Hug

П.п. Сега виждам, че си от Холандия. Защо не намериш там, те картите са са еднакви?

# 563
О, Боже! И аз давам ли давам съвети Simple Smile  ooooh!

# 564
  • София, Лагера
Е, и аз  Laughing Peace

# 565
Много благодаря,момичета  bouquet
и какво като живея в Холандия,това не носи ограничения Grinning
Мисля да послушам Ноеми и да потърся Таро на Уейт .Още един въпрос -картите с книжки за разчитане ли се продават или тях да ги търся отделно.
Както се въжда ще започвам от нулата,но имам голям ентусиазъм Grinning

# 566
  • София, Лагера
Black cat, ограничение е до толкова, че не можеш да хванеш трамвая и да стигнеш до Дария или до МОЛа  Laughing
Аз съм фен на издателство Lo scarabeo, много са качествени.  Peace
Към картите има обикновено малки книжки, но не стават за научаване. Купи си книга/и. Най-добре си вземи книга, която е към съответната колода. Ако взимаш Таро на Уейт, вземи си книга на Хайо Банцхаф. Иначе в БГ някои колоди си вървят с книга към тях.

# 567
Black cat, ограничение е до толкова, че не можеш да хванеш трамвая и да стигнеш до Дария или до МОЛа  Laughing
Аз съм фен на издателство Lo scarabeo, много са качествени.  Peace
Към картите има обикновено малки книжки, но не стават за научаване. Купи си книга/и. Най-добре си вземи книга, която е към съответната колода. Ако взимаш Таро на Уейт, вземи си книга на Хайо Банцхаф. Иначе в БГ някои колоди си вървят с книга към тях.

Аз от бг ще ги купувам. След месец летя до там и искам предварително да си набележа неща. Щом тези на Уейт стават за абсолютно начинаещи, значи ще търся тях. И препоръка за книги,ако може   bouquet

# 568
Всички карти стават за абсолютно начинаещи. Важно е кое говори с теб самата.

Това, че Тарото на Уейт било азбуката, както каза една съфорумка преди време, не е вярно. Просто то е от най-разпространените и за тълкуванията в нета се твърди, че са за него. Но всъщност картите Таро имат много по-дълбок корен, говорят с архетипи, с митология, с езотерични символи. Всички колоди /или поне тези, които са правени от разбиращи хора; а дори и неразбиращите следват една и съща схема/, имат в основата си едно и също. И то е азбуката на Таро. Картите Таро всъщност описват живота, смисъла, връзката на нещата, основните принципи на Вселената.

Различните колоди просто по различен начин пресъздават една и съща символика. Затова е важно да разгледаш повечко и да видиш към кои те тегли сърцето /душата, подсъзнанието/. Защото то е, което си говори с източника на информацията.

Ако това е Таро на Уейт - защо не! Аз лично започнах с Таро на търсещия и до ден днешен сим се него, въпреки че доста хора твърдят, че на тях то не им говори. Но когато преди години отидох в книжарницата и разгледах, това е което ми хареса. И така започнах.

# 569
  • София, Лагера
Аз не твърдя, че Уейт е истинското таро  Peace. Просто е много достъпно за начинаещи и за него има най-много информация. Най-малкото като отвориш нета, повечето снимки на карти са от тази колода. Аз самата го имам, но не го ползвам (вече)  Wink
Започнах с Марсилско и стигнах... доникъде. Затова и го смених  Simple Smile
За книга бих препоръчала "Наръчник по таро" на Хайо Банцхаф:  http://www.book.store.bg/p43870/narychnik-po-taro-koloda-karti-m … hajo-banchaf.html
Наръчник, не Самоучител! Картинките в него са по Уейт също.
Аз харесвам и много Таро Друиди и уика http://www.bookpoint.bg/%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%A2%D0 … A%D0%B0-24535.htm, но ще ти е трудно, ако не си с колодата на Друиди и уика.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт