Темата ни е поредна, но за нас е тъй потребна -Седмокласното класиране!

• 60 684
  • 827
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Lipuhpo, в Пловдив поне вземеш ли си отпусното, трябва да се запишеш там, където си приет. Може би навсякъде е по същия начин. Нашето съседче беше прието по второ желание и мислеше да се пробва за първото - друга паралелка в същата гимназия, но са се отказали от идеята. Та майката вчера ми го каза това нещо - вземеш ли отпусното от старото училище, записваш се.

# 61
  • София
на нас ни дадоха отпусното едва след като от гимназията ни издадоха служебна бележка.
Не мога да разбера как така не могат по електронен път да си ги изискват и изпращат тези неща, а трябва като преди двайсет години на крак да ходим и да правим совалки! Браво на тези училища и региони, в които всичко става по служебен път!

# 62
  • Пловдив
При нас навремето отпусните ни ги бяха дали накуп на всички, които бяхме приети, и си ги дадохме на 15.09 в новото училище

# 63
# 64
Здравейте, и ние сме приети в 1АЕГ-АЕ,ФЕ (по 4 желание), но синът ми се чуди, защото искаше немски. Лошото е че времето ни притиска и трябва да решим.

# 65
Lipuhpo, в Пловдив поне вземеш ли си отпусното, трябва да се запишеш там, където си приет. Може би навсякъде е по същия начин. Нашето съседче беше прието по второ желание и мислеше да се пробва за първото - друга паралелка в същата гимназия, но са се отказали от идеята. Та майката вчера ми го каза това нещо - вземеш ли отпусното от старото училище, записваш се.
Вчера говорих с нашия класен, докато таткото още пътуваше към  73-то, за да подаде заявл. за 2 класиране, не са ни били готови отпусните.
Но след като в 73-то не ги искат при записването, още по- добре, няма да хвърчим насам - натам като батмановци, за да свършим всичко за един ден.
Чакаме си 03.06 .. и каквото сабя покаже. Аз и детето предпочитаме да си остане в паралелката с РЕ, но таткото настоя да се пробваме за тази с АЕ.

# 66
  • Пловдив
Здравейте, и ние сме приети в 1АЕГ-АЕ,ФЕ (по 4 желание), но синът ми се чуди, защото искаше немски. Лошото е че времето ни притиска и трябва да решим.

щом детето иска с немски, пускате за второ класиране. И каквото стане.

# 67
  • София
Днес се записахме  НТБГ- Оперативно счетоводство с НЕ. Има ли други приети в НТБГ ?
надявам се на второ класиране да сме там-малко не ни достигна.

дъщеря ми е приета също НТБГ

# 68
  • София
Да взема да се запиша и аз в темата; liebesbaer, отново си прекрасна   bouquet

И за да не е празен запис, малко статистика от мен (залудо работи ...  Simple Smile)
Въпреки че момичетата в седми клас имат по-високи балове, определено се забелязва тенденция
за намаляване на момичетата в природо-математическите гимназии. Ако може да се съди по приема в пети клас в СМГ
миналата година - тенденцията се засилва  Confused
От 168 деца, приети на първо класиране в СМГ, 65 са момичета, 103 момчета.
(от гледна точка на момичетата това може и да е добра новина  Mr. Green).

И понеже имаше теоретизации на тема минимални балове, в списъците приетите деца са дадени с
номерата от кандидатстването и си направих excel-ска извадка от файла на RobotIT на нашата
паралелка СМГ НЕ. Преизчислен за прием в ЕГ, най-ниският бал е на момче със 100 т. по МАТ и 84.5 т.
по БЕЛ, общо 34.75. Това само за да задоволя личното си нездраво любопитство, породено от горните теоретични разсъждения  Laughing.

(Което не цели да буди спорове кой е по-по-най, аз лично се разкъсвах между СМГ, НЕГ и НПМГ, защото
и трите гимназии са страхотни и ако имаше как, бих искала детето ми да учи и на трите места  -
знам, моя родителска алчност Money, тя е там, където си искаше.)

# 69
ПАКАНА И В НОВАТА ТЕМА
 ЗА МАЙКИ И ДЕЦА ПРИЕТИ В 73 УЧИЛИЩЕ "ВЛАДИСЛАВ ГРАМАТИК"

НА 28.06.2012 Г. ЧЕТВЪРТЪК
ИМАМЕ ОРГАНИЗИРАНА СРЕЩА 18.30, ПРЕД ГЛАВНИЯ ВХОД НА НДК.
ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ВСИЧКИ ФОРУМСКИ ДЕЦА ПРИЕТИ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ, ЗАЕДНО СЪС СВОИТЕ МАЙКИ ДА ДОЙДАТ НА СРЕЩАТА.

И ние сме приети там, но за съжаление няма да можем да дойдем, надявам се след срещата да споделите тук някои от обсъжданите новости относно училището  - от сорта на учебници, униформи и т.н. Предварително благодаря и до нови срещи!!!   bouquet

# 70
  • София
Кармела, тя и моята искаше, ако може, хем да е в езикова гимназия, ама да учи и много математика през всичките пет години, ама нъцки! Остава ми да се надявам, че в езиковата ще случи на добри учители и по езика, и по математика. Детето много добре се представи на олимпиадите, ще ми се да се развива добре по всички предмети. Ясно, първата година ще набляга на езика като подготве, ама от девети клас се включват всички предмети.

# 71
Green&shiny , за кои паралелки в ЕГ споменаваш, че има спад на бала (нямах време за сравнение днес)?

Ами примерно за тези:
2011
164  ГПИЕ  "Мигел де Сервантес"   1642  ЧЕ-ИЕ;ФЕ   34.286     35.536     2
2012
164  ГПИЕ "Мигел де Сервантес"   1642  ЧЕ-ИЕ;ФЕ;БЕЛ   33.822     35.394     2

2011
Първа АЕГ   3013  ЧЕ-АЕ;РЕ   33.392     35.320     2
2012
І АЕГ   3014  ЧЕ-АЕ; РЕ   33.822     34.286     2

2011
Втора АЕГ "Томас Джеферсън"   3021  ЧЕ-АЕ;ИЕ;М   32.858     35.570     2
2012
ІІ АЕГ  "Томас Джеферсън"   3022  ЧЕ-АЕ;ИЕ;М; Г   33.714     34.964     2

2011
9 ФEГ "Алфонс дьо Ламартин"   0091  ЧЕ-ФЕ;АЕ;БЕЛ;И   33.822     35.678     2
2012
9. ФЕГ  "Алфонс дьо Ламартин"   0091  ЧЕ-ФЕ;АЕ;БЕЛ   34.000     35.536     2

Не е толкова масово, колкото ми се видя снощи /явно съм гледала 2-рото класиране от миналата година/. Предполагам, че формулата е допринесла за тези малки разлики в максималните балове, но по-надолу нещата се обръщат и баловете за 2012 г скачат доста.

# 72
  • Пловдив

Това не е вярно!!!!! С отпускното отиваш в училището, където си приет на 1-во класиране, и или се записваш, или подаваш молба за участие във второ класиране!!! Така че не е вярно, че не можеш да участвш във 2-ро класиране, ако си си взел отпускното.

Така, е има елитарност, за Пловдив, на двете езикови и ОМГ, но и НТГ и Строителния с някои специалности си е 1-ви избор на много надарени деца. В паралелката на малкия ми син( в НТГ) - 1-вото прието дете беше с бал 35.00 - това не е за пренебрегване. Големият ми син е в ЕГ Пловдив, а дъщерята в ОМГ - сравнявайки ги мога да кажа - в ЕГ Пловдив езика се научава страхотно,  но математиката и българския куцат. В ОМГ всички предмети се учат на високо ниво, но нямат ярко изразено знание в някоя насока - езика се учи на курсове или частни уроци. Всеки да си преценява какво иска. Това бяха желанията на децата ми - и аз реших да ги зачета - така поне като им стане трудно не им позволявам да се оплакват, а казвам - Ти си го избра  hahaha  hahaha  hahaha  hahaha

# 73
  • Пловдив
Click, това за отпусното е било точно в НТГ. Само не разбрах дали там на място са казали, че в такъв случай трябва да се запишат, или в старото училище, когато са го дали. Моята съседка са предпочели да останат в Икономика и мениджмънт и да не се пробват за Банково дело. Но съученик на дъщеря им е бил приет Индустрия и като е искал да подаде за 2 класиране, са му казали, че не може, щом има отпусно.

# 74
 HugЧестито на всички приети дечица Hug

Среща на приетите в 91 НЕГ ще има ли мамчета Hugи кои сме да се запознаем

Общи условия

Активация на акаунт