Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 287
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро,
Искам да попитам какво става, когато машината не се ползва често.

Преди време питах нещо подобно,защото щях да отсъствам 2 месеца.Специалистите в темата ми отговориха,че няма проблем,но обезателно да е затворена,защото ако стои отворена или открехната дори, може да и се повредят уплътненията.

# 361
Здравейте! Имам нужда от спешен съвет и помощ. Пуснах си миялната, както обикновено и изведнъж отдолу започна да бълва вода. Натиснах кенсъл и я спрях. След като забърсах. Пуснах програмата за източване, която също кенселирах след минутка, тъй като водата не беше много, а и за да се уверя, че не съм сгрешила...
Проблемът е, че в момента машината не работи, само изпомпва, дисплея не свети и копчетата не работят - нито едно. Трябваше да я изключа от тока. Случвало ли ви се е такова нещо?
Приемам всякакви съвети, както и препоръки към кого да се обърна, тъй като до този момент не можах да немеря майстор, никой от познатите ми не е имал проблем с неговата миялна.
Благодря предварилено!  bouquet

# 362
  • Балчик
Нямаш ли документи, в които да погледнеш къде е сервиза?

# 363
  • Пловдив
След като я изключи от контакта пробва ли пак да я включиш?

# 364
Нефертари, проверете дали не е откачен или спукан маркуча долу на дренажната помпа.
Обикновено дава грешка 1.

# 365
Здравейте! Посъветвайте ме как да почистя много стара /почти пълнолетна  Laughing/ съдомиялна Carad.
http://www.google.bg/imgres?q=%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0% … :429,r:8,s:0,i:93 
В улея на вратата, особено при металния ограничител/държач  на отварянето, се е замърсило много неприятно... А и вътре си има нужда от почистване.
          ПП Изненадана съм, че за толкова години е променен само дизайна на копчетата  Laughing

# 366
  • Балчик
Купи си препарат за миялна, но аз бих те посъветвала и за профилактика в сервиз- разглобяване и основно почистване във вътрешността. Има ,ли отделение за сол- предполагам, че може и да ням?

# 367
  • с/у ОколоМръсТното
tetka_the_best,  няма вече Карад в БГ.
Иначе здраво търкане и почистване. С меглио или каквото там ползваш Simple Smile

Нефертари, по всяка вероятност си е наводнила дъното твоята миялна. Но може и друго да е... За сервиз е.

# 368
Аз пък имам машината от една година и съм я ползвала само един път....но след това се наложи да мия съдовете отново на ръка,сервиза ми е черен-целия беше побелял а чашите мазни и без блясък...незнам къде е проблема а и др проблем съдовете не трябва ли да са сухи мойте не бяха,макар че я отворих на сутринта(съдомиалната е от тези за вграждане)

# 369
  • Пловдив
Аз пък имам машината от една година и съм я ползвала само един път....но след това се наложи да мия съдовете отново на ръка,сервиза ми е черен-целия беше побелял а чашите мазни и без блясък...незнам къде е проблема а и др проблем съдовете не трябва ли да са сухи мойте не бяха,макар че я отворих на сутринта(съдомиалната е от тези за вграждане)
Ти от веднъж как искаш да рабереш че работи добре? Отвори упътването, има зададени нива на гланц, нива на сол, за препарат 3 в1, за отделни препарати. Промени настройкит, намали солта и гланца (според мен) пробвай 2-3 пъти с различни настройки и намери оптималния за теб вариант.

# 370
един месец седя в сервиза АЕГ-то върнаха ми я и пак не мие  #Cussing out

# 371
  • Балчик
един месец седя в сервиза АЕГ-то върнаха ми я и пак не мие  #Cussing out

В какъв смисъл не мие?

# 372
Здравейте, искам да питам нормално ли е солта в съдомиялнята ми да свършва за по-малко от месец. От Варна съм и затова съм я настроила на максимална степен, 2 на механичното и на 10 на електронното. Машинката ми е АЕГ.

# 373
  • Пловдив
Колко сол е изразходила съдомиялната?

Нашата също е настроена на max (Beko DSFS 6530), но за близо 4 месеца не е изразходила 1 кг. соли

# 374
Колко сол е изразходила съдомиялната?

Нашата също е настроена на max (Beko DSFS 6530), но за близо 4 месеца не е изразходила 1 кг. соли

Ами нямам представа, предполагам всичката, защото лампичката  за солта светва, а и като почна да пълня на ново, пак си поема към кило сол. Иначе всеки ден почти работи, ама като чета из темите  не е нормално толкова бързо да свършва.

Общи условия

Активация на акаунт