Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 697
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Беко

# 601
# 602
  • Пловдив
^слънчо^,
височина под 82см може да постигнеш само с махане на капака на свободностояща. Аз само този избор имам, защото трябва да съм под 82. Мерихме няколкото за вграждане (Аристон бяха), всички бяха точно 82см., което нас не ни устройва.

# 603
  • ИЛИНДЕН
Здравейте и от мен, от скоро и аз имам съдомиялна. Взела съм всички препарати, .... но се притеснявам за тяхната безопасност и до каква степен съдомиялната ги измива тъй като имам малко дете на 2 годинки. Заложила съм на немското качество но таблетки Дент милт, а съдомиялната ми е БОШ А++  Моля помогнете ми, за да не се притеснявам, че препаратите биха ми навредили на детето. Благодаря предварително.

# 604
fragal, най-добре е да ползваш биоразградим препарат за измиване.
Много от пишещите в темата ползват Грюн грийн таблети, включително и аз.

# 605
  • Paris, France
Не мисля, че в гланца има нещо вредно, но ако се притеснявате да не остане нещо по приборите може да настроите гланца на най-ниска степен. Това е абсолютно задължително за биберони. Не заради вреда а защото леко киселата среда може да пресече млякото. Ако имате опция допълнително изплакване може да я ползувате и нея. Грюн грийн на мене не ми харесва как мият, но Рейнет са по-добри и също еко. Сега ползувам техния гланц. Всъщност в препаратите (не еко) няма нищо толкова опасно, че и да остава по съдовете. Не-еко препаратите имат ензими - амилази а по-тежките и протеази, но някои хора пари дават да си ги купуват отделно и с тях лекуват хреми и кашлици на бебета, така че ...... Laughing

Още един глас за Беко, но тези с повече програми и екран а не евтините модели. Определено превъзхождат Зануси и Мидеа, че даже широките 60см Бош. При 45см най-хубавата е една на Бош и подобна на Сименс - има 2 перки под долната кошница и мие и тави на горния ред. Но и Бекото не е лошо.

Ще потърся тесни миялни под 81см височина, но не съм сигурна, че има такива.

# 606
От няколко измивания насам препаратът остава в отделението си неотмит. Чиниите са измити, общо взето, но аз и без това слагам малко препарат, и то на прах - сигурно е някаква повреда  newsm78
Миялната ни е на около 8 години, Сименс.

# 607
  • Paris, France
Penkailieva , пробвай да я почистиш със специален препарат за почистване на машина празна! Това обикновено помага ако препаратът за чинии (таблетки, прах) не си го сменяла скоро и не е с изтекъл срок на годност или държан на влажно. Ако е наскоро купен може да е променена формулата и да има нужда от повече гланц (ама не вярвам). Ако предложеното по-горе не проработи викай техник! Като я отвориш веднага след свършване горещо ли е вътре колкото преди?

# 608
Разлика в температурата не съм забелязала, препаратът е един и същи от доста време, опаковката е голяма. Единственото ново е, че този път почистих миялната с препарата на ДМ дрогерии, вместо както друг път с Калгон. Ще взема да купя пак един Калгон, да не би да е от това. Благодаря за съвета  bouquet

# 609
  • Paris, France
И на мене така ми се получава ако праха преседи. Аз купувам 3кг опаковка и си я разделям с една съседка и пак накрая става така. Преди я деляхме на 3, но човекът се премести и сега няма с кого. На мене 1кг ми стига за година и след това става както пишеш. Няма значение с какво я чистиш, няма да помогне. Аз я чистя с оцет и лимонтозу и всичко си е наред...... освен ако мъжо не сложи отворения прах под мивката. Почти съм сигурна, че нищо и няма на машината.

Аз в такъв случай започвам да мия на програма без предварително миене и хвърлям праха направо на дъното. Тогава няма проблем. Ама си е мъка, де, докато свърши.

Следващият път потърси съсед или познат да си разделите праха. Ние преди си деляхме 3кг 10 човека и си беше супер. Винаги беше пресничък. Сега няма с кого.

# 610
  • Балчик
Разлика в температурата не съм забелязала, препаратът е един и същи от доста време, опаковката е голяма. Единственото ново е, че този път почистих миялната с препарата на ДМ дрогерии, вместо както друг път с Калгон. Ще взема да купя пак един Калгон, да не би да е от това. Благодаря за съвета  bouquet

Калгон?

# 611
Добре де, Калгонит ли беше  Laughing Разсеяла съм се нещо. Опаковката прах ми е 1 кг, но наистина я ползвам цяла година, само дето карам така от 4-5 години насам, защото бях много доволна и от измиването, и от икономията.

# 612
  • Балчик
Питам, да не би да си решила наистина Калгон да вземаш, да не стаен сакатлък някой. Hug

# 613
  • Sofiq

Категорично глас за Беко и от мен.  Peace

# 614

oт Франция ли ги купуваш този Рейнет и ГГ. Какви цени са там?

Общи условия

Активация на акаунт