Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 686
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Рейнет не ли Фрош, тоест две имена на един продукт в различни държави? Аз бях питала преди време за тези таблетки, Дедо се беше включил с мнение, но така и не се добрах до тях...

# 616
Рейнет не ли Фрош, тоест две имена на един продукт в различни държави? Аз бях питала преди време за тези таблетки, Дедо се беше включил с мнение, но така и не се добрах до тях...

не знам, затова попитах, защото не съм ги виждала. На мен ми донесоха едни Фрош от Австрия, но не ми харесаха. Миеха по-лошо от ГГ.

# 617
  • Paris, France
Привет,

Една дружка ми даде няколко таблетки на ГГ и тези, на зеленото дърво:

http://www.arbrevert.fr/index.php/produits-ecologiques-pour-la-m … l-arbre-vert.html

Еми, не ми харесаха нито едните нито другите. Не, че не мият, но не е за много мръсни тави и скари от фурна и газов плот.

Рейнет си купих веднъж от промоция в супермаркета Льоклер. Такива таблетки повече няма да си купя, но не бих казала, че са лоши. Още имам от гланца им, който е на прилична цена и като свърши ще си го купя пак. Ще проверя цените като отида на пазар и ще докладвам.

http://www.rainett.fr/produits/tablettes-lave-vaisselle-tout-en- … -sel-min%C3%A9ral

Ето ми го гланца. Купих го на промоция в Ошан за 2.50 евра за 750мл и го дебна пак. Сегашният е пълен до половината и понеже бутилката стига за година и половина ще си го купя пак, макар, че е двойно по-скъп от другия ми гланц на визиор:

http://www.greenweez.com/rainett-liquide-de-rincage-alcool-bio-7 … -p22439?ectrans=1

Аз живея в район с много твърда вода и дори и да мия с таблетки слагам сол и гланц. Нормалните  таблетки в днешно време не съдържат кой знае какво вредно. Същото с праха. Новите гелове даже и хлор май не съдържат.

За мене продуктите на Визиор (собствената марка на супера Леклер) - мият достатъчно добре (в смисъл не съм имала неизмита тенджера или тава) и вадят съдовете екстра. Толкова добре мият, на програма еко, че не виждам смисъл да купувам друго. Занесох на майка 3кг прах и гланц на Визиор и тя като видя, че мие толкова добрре колкото Финиша иска да и занеса пак. Пробвала съм обикновените таблетки на Визиор (не всичко в едно), ето тези, които в момента струват 3.75 за 45 таблетки в супера до нас:

http://www.prixing.fr/products/1804136-tablettes-lave-vaiselle-v … x45-marque-repere

всичко се измива прекрасно и няма нужда от дълги програми на високи температури. Представям си таблетките им всичко в едно как биха мили:

http://www.leclerc-saintraphael.com/tablettes-lave-vaisselle-tou … 18980,6,12,81.htm

Аз мия с праха и едно кило и малко отгоре ми стигат за година. Слагам не повече от 10 грама, често по-малко и гланцът е настроен на минимум. Нямам какво да желая повече. Просто техният гланц не е маркетиран като алкохол от зърно и плодове (като че ли има друг) мазни киселини от растения и нам си кво си.
 Ето го праха, 5.20 евра за 3кг, в биоразградима опаковка, без фосфати и съответствуващ на френския стандарт. От години по-добро не намирам. Не съдържа синтетични парфюми. Не съдържа протеази, но аз лично не чувствувам липсата им. Е, сигурно има гадорийки вътре. Може да погледнете съдържанието:

http://www.eleclerc.com/marquerepere/Marque-Repere/Produits/Poud … -3-kg.aspx?id=667

Майка ми като видя как мие този прах и че не е по-лош от Финиш всичко в едно си поръча пак  Mr. Green и вече само с него мие.

Не съм намерила все още еко прах или таблетки от които да съм доволна иначе само с такива бих мила.

# 618
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
След дългото търсене и проучване и благодарение на вашата помощ, най-после мога да се похваля, че от събота съм горд собственик на тази съдомиялна на Блумберг:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/686028/P11100501/Sadomiyal … OMBERG-GSN-9423-A

Пасна до милиметър, дълбочината от 57см. ме спаси и фурната се отваря без проблем  newsm44

В съдомиялната имахме подарък две таблетки на Финиш Powerball- с едната пуснах празната миялна преди първото ползване, с втората в събота вечерта нормално миене на съдове. Измиха добре, но все още нямам база за сравнение. Вчера отидох в Карфур да взема Грюн Грийн, но нямаше и взех тези, на същата фирма са:
http://freshaktiv.eu/5/17/25.html
Все още не съм пускала съдомиялната с тях, някой има ли впечатления да сподели.

И един въпрос специално до Джемма: В описанието пише, че съдомиялната има система на омекотяване на водата, която трябва да се настрои според твърдостта на водата, но никъде не пише как се настройва newsm78. Твоята миялна има ли такава система и настроила ли си я?

Иначе взех гланц и сол на Финиш и тях  съм ги заредила според описанието.

# 619
  • София
Момичета,моля за помощ!Така се налага ,че ползвам две съдомиялни Електролукс и Индезит в къщи и на вилата.И с двете имам един и същи проблем.След кратката програма,която ползвам най-често ,чашите и чинийте са на петна.Водата и на двата района е нормална ,по-скоро мека.Петната ги има и след таблетка,гел или прах.Сигурно аз греша някъде.

# 620
Момичета,моля за помощ!Така се налага ,че ползвам две съдомиялни Електролукс и Индезит в къщи и на вилата.И с двете имам един и същи проблем.След кратката програма,която ползвам най-често ,чашите и чинийте са на петна.Водата и на двата района е нормална ,по-скоро мека.Петната ги има и след таблетка,гел или прах.Сигурно аз греша някъде.

какви са петнта, бели или като дъга? А сол и гланц ползваш ли, независимо от меката вода? Кратките програми не са с висока темпертура.

# 621
  • Балчик
portokalche, честито. Надявамс е няма да те подведе машинката. Много добри са. Моята е ето тази, естествено по-стар модел, аз я ползвам от доста години:

Всички миялни имат система за омекотяване- това е йонообменника, сипва се сол и така се омекотява водата.В книжката ми пишеше,че се настройва отвътре и от таблото за управление. Имаше лакмус,който показа, че трябва да я настроя на най-висока степен. Врътката на стената я настроих на 1. След това,без да включваш машината държиш натиснато копчето, което е за избор на програма,включваш машината и държиш така 10 секунди.през тези 10 сек. тя бучи и святкат всички лампички,след това обаче се появява r3 - заводската настройка, при мен трябва да е r5. След това се натиска копчето за пускане , за да се запази настройката. Не знам при теб дали ще е така. Но ако искаш по-подробно, ще направя клипче, пиши на лични.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 16:36 от Джемма

# 622
Аз да споделя, че измих миялната с Калгонит за почистване на миялни и проблемът с неразтворения препарат изчезна. Няма повече да купувам препарат за миялни на ДМ - явно той предизвика проблема.

# 623
  • София
Петната са все едно ,че ги е валял дъжд Thinking Не са бели.Сол винаги има,защото индикатора ще светне при липса.Гланц никога не съм ползвала.Както вече казах,ползвам в 99% от случаите кратката програма която няма сушене.

# 624
  • Paris, France
Никони, пробвай да сложиш и гланц! Не е скъп и е много икономичен. Ако това не помогне измий машината с препарат за почистване на машина или оцет + лимонтозу и виж дали ще се промени положението! На каква температура ги миеш? А на по-дълга програма по-добре ли мие? Ако по чашите има твърда мазнина като червило и подобни е нормално да не се измиват добре на кратката.

Портокалче, честитооооооо   bouquet. Радвам се, че си си купила много хубава машина и най-вече, че си успяла да я вместиш  Mr. Green.

Penkailieva, щом сега, след почистването мие добре значи проблемът не е в праха. Няма смисъл да го хвърляш и сменяш ако мие добре.

# 625
  • Балчик
Никони, смени програмата, леко намали препарата и добави гланц и пак ела да кажеш за резултата. Peace

# 626
Да, проблемът определено не е бил в праха, а в препарата за почистване на машината.
Това с петната да не е от предозиране на солта  newsm78

# 627
  • sliven
 Здравейте,
От днес и аз съм със съдомиялна. Изчетох цялата книжка и има нещо което не успях да разбера. Може да ви се стори глупаво, но колко сол трябва да сипя в контенерчето и трябва ли да долея и вода при солта?
Благодаря предварително

# 628
  • Балчик
Честито, каква е машинката ти, похвали се.
Първо наливаш 1 литър вода и после сипваш сол, колкото поеме контейнера- около 1-1,5 кг.

# 629
  • Пловдив
Джемма, благодаря за подробното обяснение. Намерихме и едно упътване за Англия на подобен модел и успяхме да настроим тази система. Само където бях изхвърлила лентичката веднага след пробвата и я настроихме по спомен на 3а степен. В Пловдив сме и малко ме учуди показателя на лентичката, очаквах по-висока твърдост. Дали продават някъде такива лентички, за да направя още един тест...  newsm78

Никой ли не е ползвал тези таблетки на Frisch & aktiv?

Общи условия

Активация на акаунт