Отговори
# 285
tsangel - на мен ми казаха, че се полагат 2 прегледа безплатни, но било ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се гледа всеки месец. Също така ми казаха (тази лекарка, която ме гледа на ЖК), че "всякакви глезотии като какъв е пола" също се плащат.  #Cussing out #2gunfire Много се ядосах! Аз си ходя на частно (така ме гледат всеки месец мен) и не искам да им плащам на тия кисели лелки  с ехограф от преди 100 години.  Tired

# 286
и на мен ми казаха само 2 безплатни,но док иска всеки път да ме гледа и си плащам по 20 лв.аз ходя и на частно  и  разликата е огрооомммна,а плащам същите пари.абе луда работа ! само да я докараме докрая и да са ни живи издрави и това е! че какви неща се случват....просто не знам накъде е тръгнал този свят,това да са ни проблемите .....

# 287
Здравейте,ние с Еличка днес прекарахме повечко време навън,видях се с приятелки,ходихме на кафе,децата играха...Абе,доволна останах от днешния ден.А и времето беше приятно.Малката е доста по-добре,тоя вирус минава за 2-3 дни общо взето,но все пак е доста гаден Confused
Иначе,аз да се похваля,че днес за първи път усетих бебето WhistlingМного е хубаво,бях забравила какво е усещането,нооо...Уникално е Grinning
За главоболието-мен онзи ден и вчера много ме боля глава,но днес(да чукна на дърво) всичко е наред и нямам никакви оплаквания.Може и от горещината да е било,може и от слънцето,и от рязката промяна на температурата,от недоспиване и т.н.А и по принцип е нормално по време на бременност да имаме главоболие.Неприятно е,но трябва да търпим PeaceНе може за всяка болка да пием лекарства.
peace123,стискам палци всичко да мине добре и резултатите от амниото да са хубави! Praynig HugМисли позитивно,всичко ще бъде наред!А аватара ти е страхотен Heart EyesОбожааавам го този мъж! Wink
nikki_555,мен и с предната бременност,и сега си ме викат през около месец.Абе,в месеца по веднъж.Общо взето е около една и съща дата PeaceСлед 7-мия месец ще започнат да ни викат и по 2 пъти в месеца. Wink
wildcat,радвам се,че резултатите са хубави.Честити сини гащи! stork-boy
За коластрата-аз нямах по време на бременността.Появи се след раждането.Около 1-2 дни след самото секцио. PeaceНо е възможно да се появи и по време на бременността.Но пък като количество е много,много по-малко,може да се появят някакви капчици.
Абе,Кости,вие къде точно се намирате? Rolling EyesЛеля ми е в Гърция и като се чухме ми обясни,че сега щяло да има някакъв панаир,щяло да има лунапарк и някакви такива неща... Rolling EyesТя е в много,много малко селце,почти няма хора,магазини и заведения там GrinningИначе поканата ти звучи доста примамливо и определено,ако имах възможност,с удоволствие бихме ви дошли на гости Wink

# 288
  • Бургас
А на мен гинекологът ми каза, че понеже ми се полагат само 2 прегледа, да съм си направила единия сега, а другия да го запазя за към края на бременността.
Чак се зачудих, ако няма да ме гледа на ехограф, какво ще правим на консултациите  newsm78

# 289
Kosty,в Англия съм от края на Февруари,а акцента на англичаните е ужасен(както в бг има села,където се говори на диалект,така е и тук).Например вместо home(дом) те прозинасят ''om''.С две думи ми е бая трудно да се разбирам с тях,тоест те ме разбират,но аз тях в повечето случаи не.Наистина е много неприятно,когато не знаеш какво се случва,а особено когато се налага сама да обикалям и да върша каквото трябва,но нямам избор,налага се да свиквам Peace
Някой попита дали не ерано за втория скенер,все още да,но след месец ми се полага,когато ще съм в 20 седмица.

# 290
Ранният БХС струва 28 лв в Майчин дом ,а късния БХС струва -40лв.

# 291
Здравейте, момичета!!! Вчера мина консултацията, видяхме бебчо, но за съжаление док не можа да каже пола, а така се надявах!!! Ще чакам август Simple Smile
Мен ме гледа всеки път на ехограф, но трябва да се плаща за съжаление.
За коластрата- аз все още нямам, но виждам, че не винаги има.
Ами, хайде настоящи и бъдещи мами, лека нощ от мен Simple Smile

# 292
Добро утро   Nature Sunny 

Мен моята лекарка, която ми води ЖК, си ме гледа всеки път на ехографа, досега 3 пъти ме е гледала и нищо не съм плащала допълнително. Всъщност съм доста доволна от нея, вдъхва ми доверие че си разбира от работата, така да се каже. Иначе аз няма да раждам в бг, така че засега наистина не виждам смисъл от друг лекар да ме гледа на частно, при положение че съм доволна от сегашната. Апаратурата й не е много нова, но пък веднъж отидох и при друг лекар със супер нова апаратура и не се видя кой знае какво повече, и това при положение, че той ме гледа с вагинален, а тя винаги с коремен. Иначе септември живот и здраве ще отпрашвам и тогава искам не искам трябва да сменя лекарката.

# 293
Виждам, че в групичката ни има нови попълнения - добре дошли, момичета  Simple Smile Чудя се по кой въпрос да се включа, че бая теми са се изкоментирали  Mr. Green  Следващия вторник съм на ЖК, трябва да науча резултатите от първите изследвания, които ми прави доки (ох, дано всичко е наред  Praynig ) и не знам какво предстои всъщност - някоя от вас вече ходи ли на втора консултация, за да сподели? Колкото го гледането с ехограф - моята 3 пъти досега ме е гледала и досега не е искала пари Peace

# 294
Здравейте...
ние сме ок, днес бяхме на док - настанило се е седнало в мен и се полюшва наляво надясно. Док каза че си отговаря точно на седмицата. Исках да ви питам дали някоя от вас е правила бхс-то в майчин дом и наистина ли е само 28 лева. В Шейново е 100 и тази разлика е направо огромна.
А за коластрата - аз я видях с първото си дете в петия месец от бремеността и и зглежда точно както сте я описали по-горе.
Ами май това е засега - лек ден
Mimik, на мен за ранния БХС в Майчин дом ми взеха 65 лв, но това е за ехограф и кръв, понеже аз нямах снимка. За подробен ехографски преглед и дума не може да става - лекарката за 2 минути гледа, мери нухалната траслуценция и те изпраща със снимката. Нито коментира, нито обяснява нещо. Аз понечих да попитам дали всичко е наред, а докторката ми вика "Ааа, не знам, аз само меря". И за цялата процедура висях на 3 опашки 2 часа и ми прилоша откровено от "любезни и усмихнати хора". Няма да им стъпя повече! #Cussing out
Моята АГ ме гледа всеки път на ехограф и не ми взема нищо. Каза, че  така и така си стои в кабинета уреда, няма да се изтърка от употреба  Laughing
Мен ме викат всеки  месец по едно и също време.Другата седмица ми предстои 3-тата консултация. Дано да видим пола! Mr. Green
Tsangel, изобщо не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се гледа бебето всеки месец – това е за допълнително спокойствие на лекаря и майката. Важно е разултатите от БХС, ФМ и кръвни изследвания и урина да са добри. Т.нар. задължителни ежемесечни ехографски прегледи (при остъствие на сериозен проблем) са с цел запълване на лекарските джобове. Скъпа родна действителност Twisted Evil
Хубав ден момичета! Аз се захващам за работа и ще намина да ви видя по-късно. Sunglasses

# 295
Ранният БХС струва 28 лв в Майчин дом ,а късния БХС струва -40лв.

Преди няколко дни за 2-рия в МД ми взеха 30 лв., за 1-вия - също.  Peace

Моята лекарка по ЖК почти не ме е гледала на ехограф  Confused, само ми мери кръвно, корем, кг и това е. Вика, че не било хубаво да се гледа често на апарат - да, да  Laughing, не й се занимава.
Но си ходя и на частно, въпреки че съм с рискова бременност, тази много ми я претупват  #Crazy за разлика от предишната.... но пък дано всичко да е наред.  Praynig

По-късно пак ще пиша, че сега нямам време.  Hug

# 296
Има ли някои проблеми с ниско кръвно?Какво пиете ...?

# 297

Има, има!  Mr. Green Моето "нормално" кръвно по принцип е 90:60, а в жегите и по-зле става. Гледам да пия повече течности, да не оставам гладна, а най-добре ми се отразява айрян с малко сол. Веднага се окопитвам.  Peace

# 298
Екатерина* в едно планинско село до Серес. Май не е същото дето живее леля ти, защото ние си имаме магазини - цели 3 Laughing , кафенета, 2 ресторанта, месарница, аптека, баничарница. Като едно мини градче сме, с 3000 жители (през лятото, през зимата всички се изселват на юг, че тук става много студено).

polity-rage ние сме свикнали повече с американския английски, покрай филми, музика и т.н., и британския английски малко ни затруднява, особено пък и ако там говорят някакъв диалект ooooh! Но пък ще свикнеш, все пак отскоро си там. Да износим и родим здрави бебчета, пък с езика все някак ще се справим Hug

И с първата ми бременност, и сега всеки месец ходя на преглед и ме гледат на ехограф. Досега не съм плащала нищо, освен миналия път, когато се намесиха две мед сестри, които докато не видяха квитанцията не ме пуснаха да вляза в кабинета. Както и да е, платих 13,30Е , от които 5Е някаква задължителна такса и 8,30 за ехографа  Laughing

Аз ще ходя утре на БХС, надявам се да не ми сгрешат пак някакви резултати, че  #2gunfire #Cussing out
Преди две години и половина за БХС съм платила 32Е, не вярвам в БГ наистина да е повече от 30-40 лв Peace

Има, има!  Mr. Green Моето "нормално" кръвно по принцип е 90:60, а в жегите и по-зле става. Гледам да пия повече течности, да не оставам гладна, а най-добре ми се отразява айрян с малко сол. Веднага се окопитвам.  Peace
bubi много често ми взимаш буквите от клавиатурата Naughty  Laughing  Hug

# 299

Общи условия

Активация на акаунт