Отговори
# 465
 Екатерина*,добре съм,мерси ,че ме мислиш  Hug.Поработвам малко междинни смени от 12 до 20 ч. и нямам много време за компа,днес успях да ви изчета .

Бубе,весело изкарване и от мен,чакаме  photo

Успех и  fingerscrossed от мен на всички ,които им предстои преглед или изследвания .Аз чак на 1.08.съм на ЖК.

п.п.Май съм на края на 4 и скоро започвам 5,супер не остана  Crazy

# 466
Здравейте и от мен Simple Smile

Относно коланите, засега аз си слагам и като карам и като се возя, не съм усетила дискомфорт. Но ще пробвам по-нататък с тази идея да минава само през гърдите, благодаря. Четох по въпроса, навсякъде пишеше, че все пак за да се запази бебето трябва да се опази живота и на майката, затова с колан е доста по-добре. Дано няма такива ситуации и всичко да е наред.

Радвам се за Лиляна, стискам палци и на останалите, дано всичко е наред, надявам се ще е така.

Ослушвам се аз, но още не съм усетила бебчо Simple Smile Имам и друг въпрос към вас - четох, че след 16 седмица не трябва да се лежи по гръб, нещи там се притискало и било лошо за бебчо. Аз преди спях по корем, сега спрях и все се опитвам да спя на лявата страна, както е препоръчително, но се събуждам по гръб, явно през нощта се завъртам. Вие как спите и знаете ли дали наистина е вредно да се спи по гръб?

А как сте с килограмите? Аз до края на трети месец, до 13 седмица бях много зле, денонощно гадене и нищо не бях качила, но сега сериозен апетит ми се появи и не мога да се удържам:), та доста бързо качих 3 килограма, не знам как ще е нататък.

# 467
demii, не е хубаво да се спи по гръб, защото се притиска вена кава, която е основен източник за бебето. На теб самата в един момент ще ти стане дискомфортно да спиш по гръб. Аз с предната бременност не мижех да дишам като легна по гръб. За този период от бременността не е проблем. Simple Smile

# 468

Аз преди спях по корем, сега спрях и все се опитвам да спя на лявата страна, както е препоръчително, но се събуждам по гръб, явно през нощта се завъртам.

Laughing Това все едно аз съм го писала.
Все се опитвам да спя настрани, а се събуждам по гръб... не знам как да се отуча.  Rolling Eyes

За усещането - трудничко и не толкова осезаемо.... като се има предвид, че дъщеря ми я усетих осъзнато чак в 19 г.с., а пък съм слабичка...  newsm78

За коланите - винаги съм слагала, но отдавна вече седя отзад при детето и там не слагам.
Иначе е много удобно долната част да се сложи ПОД корема.  Peace Някой го беше дал като вариант.

За БХС - 2-рият резултат е по-добър, като се има предвид, че 1-вият е грешен /да не се повтарям защо  Blush/. Ходих до "моя си" лекар - посъветва ме да изчакаме 2-рата ФМ и вече там ще се види какво и как - дано всичко да е наред.  Praynig

Лиляна, браво.  Hug Дано при всички има само хубави резултати.

За Фейсбук - не всички имаме време за него, а пък така се създава затворен кръг общество и някакси съм против това. Все пак се включват и нови момичета в темата и е по-приятно да се пише така, когато е активна, иначе много хора ще я пропускат. Лично мнение.  Peace

Да не пропусна нещо.....  newsm78 май няма друго коментирано.  Crazy

demii, не е хубаво да се спи по гръб, защото се притиска вена кава, която е основен източник за бебето. На теб самата в един момент ще ти стане дискомфортно да спиш по гръб. Аз с предната бременност не мижех да дишам като легна по гръб.

Определено с предната бременност въобще не ми беше некомфортно да спя по гръб - за мен нямаше разлика как съм легнала,  Rolling Eyes разбира се, се съобразявах, доколкото можех  Embarassed, с препоръките да е все настрани.

# 469
Здравейте майчета  bouquet
Много се радвам да се присъединя към вас! Това ми е първата публикация във форума и пребродих доста страници докато намеря другите януарски мами Simple Smile
И ние след мнооого много чакане чакаме нашето първо бебче на 20.01. Утре съм ма доктор и вече трябва да ми каже дали ще е момиче или момче, нямам търпение вече!
Междувременно пожелавам на всички ви от сърце прекрасни, леки мигове до най-голямото януарско щастие Simple Smile

# 470
Добре дошли на новите мами   bouquet 
Нямам търпение седмицата да свърши и ме очакват 2 седмици активна почивка  1swing newsm55 smile3524

# 471
Добро утро на всички мамчета.Вчера ми излезна резултата от БХС пише NT норма >=3,резултат 1,8.

# 472
Добре дошли на новите мами   bouquet 
Нямам търпение седмицата да свърши и ме очакват 2 седмици активна почивка  1swing newsm55 smile3524

Извинявай, откъде да взема линк за този брояч на седмиците отдолу? Глупав въпрос, но наистина не знам от къде да ги намеря и как се наричат, а са много сладки:)
Аз пък вече си почивам, работя на 40км от града и след една неуспешна бременност заради пътуването, поех работата от вкъщи. Леки два работни дни на теб:))

# 473
Добро утро дами
виждам че споровете тук леко поутихват Grinning
Пишете че усещате бебетата...и аз все си мисля че го усещам, но още не е  така ясно - прилича ми на топка с косми, която ме гъделичка, иначе ясни удари нямам и се чудя така ли трябваше да е...
И още нещо да ви питам... дали другата седмица мога да си направяфетална морфология? ПМС е на 10.04. Нещо май не мога да смятам както трябва седмиците....

# 474
Добро утро дами
виждам че споровете тук леко поутихват Grinning
Пишете че усещате бебетата...и аз все си мисля че го усещам, но още не е  така ясно - прилича ми на топка с косми, която ме гъделичка, иначе ясни удари нямам и се чудя така ли трябваше да е...
И още нещо да ви питам... дали другата седмица мога да си направяфетална морфология? ПМС е на 10.04. Нещо май не мога да смятам както трябва седмиците....

И при мен е същото, усетих го на два три пъти, когато стомаха ми е празен. иначе и моят последен МЦ беше на 15.04,а а фетална съм утре.

# 475
  • Варна
Добро утро!
Докато ви изчета и не остана време за писане...
Първо дори и със закъснение честит рожден ден на Кости и дъщеричката и! Пожелавам им да са живи и здрави и много щастливи!
За коланите - аз слагам винаги и ще слагам до последно. Не ми е комфортно иначе - опитвала съм, но сякаш съм "гола" в колата като съм без колан. Руми е в детско столче с колани от раждането си и не смятам скоро да и позволявам да е без столче или без колани, още повече че почти винаги сме само двете с нея в колата. Живот и здраве след няколко месеца ще съм с две детски столчета и тогава ще разчитам на каката да наглежда бебето докато е отзад. Няма кой да стои отзад при бебето, нито при детето, така че това със присъствието на друг човек при бебето - при мен е мисията невъзможна.
За количките - аз живея на висок етаж, но не смятам да качвам количката. Държа като си купувам количка да е от тези със сменяемите кошове  /т.е. кош за кола и отделно летен кош/ - оставям самият профил на количката в колата и си качвам съответно само столчето. В последствие ще оставям цялата количка в колата. Нямам място в къщи къде да държа количка - така че това е моето решение.
Стискам палци на всички да се похвалите с добри резултати от вторите БХс и от амниоцентезата.
За усещането - Руми я усетих към 18-та седмица. Сега това бебе го усещам поне от 2 седмици, но последната седмица си ме побутва доста сериозно. Ако съм с нещо тясно и седна или пък ям нещо което не му харесва... постоянно си ме побутва.
За спането - спя на една страна и на ляво и на дясно, като ако ми е много некомфортно си слагам една възглавница между корема и под единия крак и спя полу по корем.
За килограмите - до миналата седмица вървях много добре, но днес като се качих на кантара малко се притесних. Няма причина изведнъж да кача два килограма, но се чувствам и доста подута, така че може би нещо задържам течности. Денс ще направя малко по-разтоварващ ден на повечко салати, плодове и мляко и се надявам утре да намаля малко разликата. Засега общо за 4 месеца - 4 килограма. Всъщност преди да забременея като трябваше да ми идва ставах с по 2-3 килограма отгоре и като ми дойдеше ги махах така от нищото. Сега съм забелязала, че около датат в която ако ми идваше трябва да ми е дошло - отново се случва така, а сега е точно тази дата.
Стана много дълго, но последно време наистина не ми остава време за нищо - много работа, доста разходки и задачки и така. След седмица живот и здраве излизам 20 дни в отпуск и се надявам вече да си почина.

# 476
Добро утро, момичета!
Благодаря на всички ви за хубавите пожелания, стана ми много мило Hug Hug Hug

За коланите, слагам и с предната бременност слагах до последно. Повярвайте, има начин и въобще не е толкова неудобно колкото ви се струва. И другите мами с поне едно детенце ще го потвърдят Peace
Долната част я слагам под корема и въобще не пречи, дори и с огромен корем, в 9-и месец в юлските жеги Grinning
Поставянето на детето на предната седалка за мен е супер несериозно и най-малкото безотговорно Peace Моля те, iii, не се засягай, не е лично към теб, но след като ти повдигаш темата, отговаряме на теб. Няма нужда детето да е прудрижено от някой на задната седалка. Аз, например много често шофирам сама и малката е в столчето си на задната седалка. Дори когато сме заедно с баща и, тя е пак сама на задната седалка.

Не знам за останалите, аз ще отговоря лично за моя случай. Аз не съм избирала да живея в чужбина, тя мен ме избра Laughing Дойдох тук да работя лятото, че ми беше писнало от вечния недостиг, а и имах някакви планове. Запознах се с настоящия ми съпруг, работехме заедно и в процеса на работа се влюбихме и решихме, всеки за себе си, че е открил точния човек и се взехме Grinning Много често ми се ще да можехме да се преместим да живеем в БГ, но ...

Радвам се за хубавите новини лиляна, стискам палци и за останалите момичета да се похвалят с добри резултати. Буби май съм изпуснала нещо, и ти ли си сред тях? Прегръщам те силно и вярвам, че всичко ще е наред.
Аз също чакам резултати от БХС, вторник си пуснах изследванията и след седмица ще са готови.

Аз вече усещам и ритничета, при това се чува и някакъв звук, много е готино Heart Eyes Както споменах по-рано при първата бременнопст бебчето го усетих след 18г.с., така че първескини няма за какво ад се стряскате Hug

Ставам, че моето дяволче не ме остава намира. После ще намина пак. Приятен ден, изпълнен само с положителни емоции Hug

# 477
Ivy_82, здравей и добре дошла във форума. Виждам, че си от Русе - аз също  Hug
Аз също имам една бременност, която прекратих по мед. причини и сега тази е мноооого желана.

Относно броячите в подписите, можеш да ги намериш тук в "Свободно време и интереси" -> "Лентички" или като потърсиш лентички за бременност в някоя търсачка. От английски сайтове, можеш да си ги изкараш като потърсиш "pregnancy ticker".

Успех  smile3525

# 478
И аз съм от тези , които не усещат бебо или така си мисля. Казват , че няма как да го сбъркаш. Аз понякога усещам нещо като потрепване на мускулче и това е ама е толкова леко и за кратко , че не знам то ли е не е ли то. Освен това и друг път съм усещала подобни неща без да съм бременна. Предполагам , че няма как да не разбера като се случи това. Иначе и аз почвам лека полека да се шашкам , че не го усещам и все си мисля , че корема ми е малък за месеца , в който съм , сутрин го няма много , но през деня като съм се наяла и ми личи повече. Като не го видя известно време на ехограф и почвам да се шашардисвам. Това си го умея поне добре Grinning. Аз съм чак на 10-ти на жк. Иначе си се успокоявам , че ако има нещо с бебо и то не е наред все ще има някакви симптоми , по които да го усетя надявам се.

# 479
добро утрооооо  Hug

мили мои ,аз в никакъв случай не се засягам.просто понякога острия тон (който вчера уточнихме не винаги е такъв .имайки се в предвид ,че четем на мониторите,а не сме лице в лице  Peace) ме подразва.всеки има мнение все пак Wink Simple Smile

за детското столче аз също съм мн мн мн ЗА да е на задната седалка.
но съм била свидетелка на фрапантни неща,от които казах ,че смятам че има моменти в които би било по-добре да е от преде С КОЛАН захванато столчето разбира се Wink

Общи условия

Активация на акаунт