Отговори
# 480
Ivy_82, здравей и добре дошла във форума. Виждам, че си от Русе - аз също  Hug
Аз също имам една бременност, която прекратих по мед. причини и сега тази е мноооого желана.

Относно броячите в подписите, можеш да ги намериш тук в "Свободно време и интереси" -> "Лентички" или като потърсиш лентички за бременност в някоя търсачка. От английски сайтове, можеш да си ги изкараш като потърсиш "pregnancy ticker".

Успех  smile3525

Мерси, мила Hug
Веднага се засилих и направих, тъкмо се ориентирах коя седмица съм, че бях изтървала бройката:)
Радвам се, че има някой от Русе Simple Smile Съжалявам за това, което ти се е случило  се надявсм сега да не изпиташ притеснение и за миг. Аз поне така се старая. И май се престаравам защото буквално забравям, че съм бременна Simple Smile

# 481
Elizabett поста ти се отнася и за мен Simple Smile
Съвсем точно си описала чувството на потрепване, но и аз като теб съм го усещала и преди бременността. Също вярвам и, че когато се случи ще знаем на 100%, че се е случило. Аз по УЗ съм 17 седмица и затова съм така втренчена в това да усетя бебо  Hug

# 482
 здравейте  имам  температура 38.3 настинала съм кажете ми домашен лек   bouquet  благодаря предварително

# 483
При температура най-ефикасното средство /според мен/ е  кърпи с вода и оцет, поставени на челото, гърдите и под двете мишници. При мен винаги помага и до половин час поспада до 37. И много компот от кайсии, праскови...
Дано ти мине бързо  thumbsup

# 484
Rumi07 Hug
Буби пече ли sun
Ние в неделя отскочихме до най-близкия плаж. Изкарахме си страхотно. Малката я мазах с SPF50 и съвсем леко потъмня, докато ние с мъжа ми, с фактор25, поизгоряхме, и то само за един ден. Единствено корема си намазах с детския крем и му няма нищо. В тази връзка вие как мислите да пазите коремчетата?

С килограмите последно бях 2+, но имам силното съмнение, че вече съм качила поне още един. Доволна съм засега, ако продължавам така ще е добре. Миналия път качих 13кг, и сега се нядявам пак около тая цифра да се въртя, пък ако може и по-малко, още по-добре Grinning

pepink@ добре дошла в отбора Hug Привет и на останалите нови мами!

Цитат
За Фейсбук - не всички имаме време за него, а пък така се създава затворен кръг общество и някакси съм против това. Все пак се включват и нови момичета в темата и е по-приятно да се пише така, когато е активна, иначе много хора ще я пропускат. Лично мнение.   Peace
o4akva6ta не бих могла да го кажа по-точно. Всеки, разбира се, има право на избор, а аз споделям твоето мнение Peace

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 13:44 от Kosty

# 485
pepink@Добре дошла Hug
за килограмитеАз съм качила приблизително 3 кг,което си е добре за момента,по принцип съм дребна и не вярвам да кача кой знае колко Grinning
за ритничетатаИ аз нищо не съм усетила,поне не нищо подобно на описваното тук ThinkingКога най-късно се предполага,че трябва да усетиш нещо?

# 486
За мазане използвах 25-ти фактор и стоях под чадър.Ходих 8 пъти на плаж за по 2-3 часа сутрин.И съм много черна.
За килограмите още нищо не съм качила.С дъщеря ми качих 12,но не ми личаха.Имах само корем,а сега ми е като на преяла.Но за мен това не най-важното.Важен е резултата на края и аз и бебо да сме добре.Стискам палци на всички да им е всичко ОК.
Относно движенията на бебо още нищо не съм усетила,но и това ще стане.С първата ми бременност ги усетих към четвъртия и половина.

# 487
Здравейте,момичета,аз съм от Бургас ,на 26 години съм,първа бременност. Не си знам точно термина защото никой не ми е казал категорично дата.В интернетските калкулатори ми го изчислява 09.01.2013 , на докторския апарат 10.01.2013 . По параметрите на бебето 12 - 13 .01.2013 Simple Smile  Ясно е че ще е януари поне. В началото на четвъртия месец при д-р Давидков във Варна ми казаха че ще е момче,но така и не отидох повече за потвърждение. Моя наблюдаващ още не ми е казал. Знам само че съм с ниско разположена плацента (поне за сега,дано да се вдигне) Ами това е от мен Simple Smile
Леко бременеене и здрави и щастливи бебенца следновогодишно Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 17:09 от AtenaotnA

# 488
Ivy_82,AtenaotnA добре дошли и лека бременност и на двете  Hug

AtenaotnA мила ще извиняваш,че те поправям но януари 2012 мина,но бебоците може и декември 2012 да ни изненадат.Иначе термина според мен е относително нещо,на мен ми казаха 5 януари,но аз гледам по ехографа.

За усещането аз казах и преди седмици,че вече си го усещам и така съм по–спокойна.Но има дни в които не го усещам много,но гледам да не се притеснявам   Simple Smile

eli4ka_bg аз бих отишла веднага на доктор с тази висока температура. IllНе бих се лекувала сама,все пак сме бременни.Но ти си решаваш.Скорошно оздравяване и се пази  Hug Пиши какво е станало,дали ти е спаднала Simple Smile

За килограмите аз съм качила 2 килограма   и то последната седмица,защото ме налегна един апетит  cook и то в тези жеги,ужасссс 

Аз утре съм на лекар,при акушерката ми,която е отвратителна,и ще видим какво ще правим.
Това е от мен лек ден ви желая   bouquet

# 489
Здравейте,
днес направих амниоцинтезата и чакам резултати следващата седмица. Сега го раздавам мързел и вече ми е доста скучно, но няма как...Истината е, че се бях подготвила за нещо толкова страшно, а то се оказа лека "боцкаща" манипулация Simple Smile
Аз колан си слагам--станало ми е вече навик като от време на време се облекчавам   като отпускам леко горната част, за да не ме притиска толкова Simple Smile
Килограмите --истината е, че хич не обичам кантарите и преди последното ми ходене на лекар мислех че съм качила 5 /6 кг, а се оказва, че са само 2,което е ок предполагам. Но сега съм с такъв апетит, че не е истина. Унищожавам такива количества плодове, че чак се изненадвам на себе си Simple Smile
Пожелавам ви най- прекрасните дни,
 Hug

# 490
Чудих се, дали някои от вас ходи на йога за бременни и къде?
Извинявам се, ако сте разисквали вече тази тема...Но ще се надявам да споделите
Simple Smile

# 491
Чудих се, дали някои от вас ходи на йога за бременни и къде?
Извинявам се, ако сте разисквали вече тази тема...Но ще се надявам да споделите
Simple Smile

Стискам палци всичко да е наред с изследването  Praynig
Аз ходя на йога, но не е за бременни, а нормална Simple Smile Но аз си ходих и преди това. Бях спряла за 5 месеца и ми се отрази доста трагично, сякаш остарях с 10 години Simple Smile
Иначе препоръчвам горещо, просто трябва да се избягват някои пози.
Стискате ми палци за утрешния преглед Simple Smile
До сега не съм виждала бебчо, само като точица. Предния месец не можах да видя, защото монитора не беше обърнат към мен и докато питам всичко свърши Simple Smile
Сега се надявам ФМ да е добре и да ме зарадват с девойка  Praynig
Лека вечер на всички!

# 492
Май прекалявам с иконките....извинявам се.

# 493
Здравейте Simple Smile

Стискам палци за предсточщите прегледи, дано и полът е какъвто искате:)
Slunceto - имам позната, която също прави амниоцинтеза и резултатът беше много добър, стискам палци да е така, всичко ще е наред.

При мен апетитът си е доста сериозен Crazy Уж не съм качила много, но се чувствам доста наедряла, не знам откъде идва това.

Аз доскоро ходех на плаж, мажа се с фактор 25, на корема си слагам някакво парео и то не през цялото време, просто да не се напича прекалено. Доколкото знам слънцето не пречи, просто да не се прегрява тялото.

На мен също ми се разхожда, но вечер, а трудно се уговарям с някой за тези часове. Може да се организираме нещо за морската градина ако има и други желаещи Simple Smile Иначе за йога за бременни - май само се каня, но още не съм ходила.

Значи казвате засега да не се тревожа за спането по корем, по-нататък ли всъщност започва да притиска Chin?

А как сте с кафетата? На мен все ми се пие кола и се чудя как се отразява кофеина. Питах лекарят и каза в малки количества няма проблем.

Исках да попитам и за втория БХЦ и фетална - не е ли рано? Моята ще е в 22 седмица, БХС не знам дали ще правя втори, предполагам зависи от феталната как ще мине. Надявам се всичко да е наред.

Хубав ден на всички Hug

# 494
Здравейте,
днес направих амниоцинтезата и чакам резултати следващата седмица. Сега го раздавам мързел и вече ми е доста скучно, но няма как...Истината е, че се бях подготвила за нещо толкова страшно, а то се оказа лека "боцкаща" манипулация Simple Smile
 Hug

slancetoto, пожелавам ти резултата да е отличен и повече да не се тревожиш за бебо!  Peace
Поне сега ще си 100 % наясно, а не да разчиташ на някакви вероятности и проценти.

за йогата за бременни - то и аз питах, но май никой не каза нищо конкретно...една моя приятелка е ходила ето тук - http://yantra.natalyoga.net/ - и е доволна, но часовете не са всеки ден...
Аз се каня да го пробвам, но още не съм се наканила...

Абе както преди не се спирах и всеки ден търчах на нещо, така сега пълен мързел, при мен средно положение няма Grinning

За кафетата - аз пия по 1 през 2-3 дни, опитвам да не пия, но понякога много ме боли главата на работата и така ми минава...

Аз пък да питам за дрехите - абе и аз уж не съм качила много, 3 кг., обаче с дрехите вече е проблем...
Сутринта се опитах да се намъкна в едни ластични дънки, едвам ги закопчах под корема, за кръста да не говорим Sad
И ми стягаха...та в крайна сметка се отказах...и пак с рокля...
Та мойте тоалети напоследък са - къса рокля/пола и клин малко под коляното или дълга рокля...
Вие какво обличате, момичета? Клинчета, туники?

Общи условия

Активация на акаунт