Отговори
# 510
vzlateva дано мине всичко нормално fingerscrossed fingerscrossed
sili-pili успех  Praynig
днес носих една торба с покупки и малко ми тежеше и сега имам леки срязващи болки ниско долу,пих едно нош-па и си лягам дано ми няма нищо.Чак се ядосвам на себе си в такива моменти
Бебчо го усещам всеки ден по няколко пъти като лежа или като съм седнала

# 511
  • София
Добро утро!

vzlateva - стискам палци и аз  newsm17 Дано всичко днес мине добре, чакаме те с добри новини, когато имаш възможност и имай вяра, че бебето ще е наред! За да е добре то, ти си му най-важна!

Аз цяла нощ пих вода - сега ми е мноооого тежко! Вчера като си тръгнах от работа си видях краката и ми бяха толкова подути, че запълвах сандалите .... качих ги на високо, но не помогна, а тази сутрин още са ми малко подути! Не ме болят, не ги чувствам уморени... може ли да е някакъв проблем? Скоро ми предстоят вторите изследвания и този път ще искам и албумин да ми пуснат....
Приятеля ми снощи ми направи височина, за да спя с вдигнати крака, но нали не трябва да спим по гръб, а и по гръб ме заболява кръста, та не постихнах явно никакви резултати!

Една съседка бременна вече в края на 7-ми месец ми каза за едно мазило, дето веднага я облекчавало... днес смятам да си го купя и да се намажа! Дано само това подуване, дето от снощи до сега не е спаднало да не сочи някакъв по-сериозен проблем!

Вие как сте с подуването на краката?

# 512
  • Sofia
И при мен от 3-4 дни започнаха да се подуват глезените и стъпалата от обяд нататък. Направо не са моите крака като ги погледна. Но пък си мисля, че е защото съм по цял ден на крак или седнала, за разлика от преди, когато си полягвах следобед. Взела съм си сандали номер 40  (иначе нося 39), за да не ми стяга и все още има доста свобода в тях, но все пак не ми се ще и този път да вдигна с един номер размера на обувките, както стана преди 10 години. Явно е и от сезона, защото ходим с отворени обувки и има свобода за растеж, ако беше зима и сме със затворени обувки надали щеше да се получава така.
Обливането със хладка вода и вдигането нависоко ми помагат. Мажа 1-2 пъти дневно и с едно мазило, дето Софи го препоръча, Varixinal Gel.

Спокойно, няма да става по-добре до декември Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 10:36 от DDeli

# 513
  • София
vzlateva,успех с операцията Hug Бебка ще е добре,все пак лекарите са преценили риска.Сигурна съм,че всичко ще бъде наред Praynig

Стискам палци и на всички,на които им предстоят прегледи и изследвания.

Брайда,на мен не ми се подуват още краката,но знам че е нормално състояние при бременност,особено в горещините.

Аз не съм писла отдавна,но с малкия сме си вкъщи и все си намираме някакво занимание.Сутрин излизаме в парка при нас,после се прибираме да обядваме и да спими след това пак сме навън до 9-9.30 вечерта.С приятелчетата му много се обичат и като се заиграят не можем да ги приберем,но съм щастлива че се познават още от бебета,а и с майките и бащите на повечето станахме семейни приятели Heart Eyes

Аз си усещам бебчето,но не всеки ден и понякога се панирам излишно Laughing
А онази сутрин преди да стана от леглото бях легнала по гръб и корема ми беше издут само от едната страна-лявата.Като пипнах издутината беше твърдо,а от другата страна си беше нормално Rolling Eyes Дали според вас това е било бебето newsm78

# 514
  • София
Мен не ме притеснява, че ми се подуват краката, а че от снощи до сега дето е минала цяла нощ не са се нормализирали!
И ако вдигна номер, това за постоянно ли ще е?  Shocked  Shocked
Иначе не ме болят... Иначе на мазилото не му знам и аз името знам само че е около 5лв и е с червени лозови листа!

adito87 - според мен това е било бебето ти Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 09:03 от Brayda

# 515
  • Варна
 Момичета здравейте ! Да дам отчет и аз , днес бях на консултация по здравна каса пуснаха ми стандартните изследвания и гледахме бебчо на видеозон ,силно се надявах че ще разбера пола но уви нищо, беше свило крачета и не можа да се види добре , иначе всичко е наред с него което е по важно и това е ще чакам следващия преглед при частното АГ дано там да може да го видим Flutter.За краката и аз имам леко подуване и също така и спукани капилярчета , питах лекарката и тя ми препоръча  конски кестен гел за мазане  продава се в аптеката нанася се два пъти на ден и смятам да го пробвам .

# 516
  • София
А Албумин в урината изследвали ли сте си?
Аз сега чета, че наличието на албумин в урината е свързано с отоците, т.е. ако имаме отоци, може да имаме и албумин, който ако е много сочи към проблеми... не винаги обче щом ни се подуват крата, трябва да има и албумин!

Аз ще настоявам със следващите изследвания другата седмица да ми пусне и албумин!

STARS_S  - браво, че всичко е наред! А за пола - има време! Поне като го научиш по-късно ще е по-сигурно!

# 517
  • София
Здравейте, мами!
Честито на миналите прегледи с хубави новини и стискам палци на всички с предстоящи такива-само бъдете спокойни и всичко ще бъде наред, сигурна съм!   bouquet
Аз вчера бях на ФМ и се успокоих, всичко ни е наред, растем си и се развиваме нормално за седмицата, разп сме седалищно и с предна плацента, затова е нормално, че още нищо не усещам, док каза след 3 седмици накъде да очаквам включване...
Най-накрая узнах и пола...100% ще си имаме МОМА stork-girl
И ако не си дойде с името (на Никулден) ще се казва Марина Simple Smile
Хубав и усмихнат ден на всички!

# 518
  • Варна
С миналата бременност , която беше преди девет години си спомням че в края на бременността доста често ми изследваха урината за албумин защото доста ми се се подуваха краката но винаги показваше че всичко е наред и че нямам албумин даже, когато постъпих в болницата да раждам също ме питаха дали имам завишен албумин , но след като родих всичко се нормализира още на същия ден и отока го нямаше по краката и всичко беше ок., дано и сега да е така и всичко да е наред  Peace

# 519
Момичета нямам време днес да изчета пропуснатото само искам да се похваля, че за сега ще си имаме мома. Бебето е добре, расте-300гр.е, а аз съм в 19г.с. и мисля, че си отговаря на седмиците. За сега е това. Ще пиша пак.Лек ден!

# 520
  • София
Охооо колко моми вече се събрахаа! Браво право! А и 300 грама мисля че е перфектно за 19-та седмица! Браво  Blush  Heart Eyes

# 521
Честито на всички минали изследвания и научили хубави резултати. Взеха да се появяват повече моми, браво, ще нормализираме нещата май  Laughing
Как ви се радвам на всички за обясненията как усещате бебчетата  Hug Довечера обещавам да легна и да се съсредоточа над тумбака да видим дали няма да усетя и аз нещо най-после Simple Smile
Краката засега не ми се подуват, но сигурно ще започнат скоро, поне с летните сандали не е толкова проблем. После зимата не знам какво ще правим. А ако ми се увеличи и номера ще е още по-интересно Simple Smile
Хубав ден и много усмивки на всички   bouquet

# 522
здравейте милички! моя приятелка , която беше бременна мин.год. по същото време (в жегите) имаше ужасни утоци,чак кожата и се беше разцепила,краката и бяха както горе така и доло,по-късно към края на 8 месец и откриха и диабет и се наложи секцио щом влезе в 9 месец! След като роди след няма и седмица , докато седеше в болница и спаднаха оттоция диабета и изчезна се едно не е имала проблеми никога! За това дори и да се подуя мисля да не се притеснявам , все пак  е нормално и до Декември не ни чака нещо по-различно, важното е да родиме здрави бебета, а после всичко ще си дойде на мястото!

Аз пък да ви кажа онзи ден какво ми се случи!Отидохме с мъжа ми да си взимаме латекс за хола и ми стана адски зле и припаднах в магазина! Направо се почуствах ужасно! добре че имаха някаква стайчка с чешма , влязохме там , мъжа ми ме поля би ми шамари едвам се свестих! някоя от вас припадала ли е до сега ? мн е  гадно сега ме е страх да мръдня някъде сама!

# 523
  • София
на мен ми се е завивало свят многократно.. но като усетя... клякам свивам си колената към корема и чакам - минава ми за 1-2 минути! До припадане не се е стигало заради това мое бързо реагиране!

А колкото до приятелката ти - развила е гастрационен диабет - така се казва... да той също може да е свързан с подути крака, но в никакъв случай не е задължително! И този диабет преминава, но в повечето случаи се налага по-ранно раждане, за доброто и на майката и на бебето!
Аз имам по принцип малък проблем с инсулина, за това и съм запозната горе долу! Следи се по време на бременността - големината на плода, както и нивото на околоплодна течност... всичко трябва да е в допустимите норми... както и кр, захар се следи! Но по принцип при бременните лееко се покачва кр. захар и е нормално!

# 524
да иаз така знам! Ще видим на следващата консултация ще  ми пусне пакизследвания!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт