Отговори
# 495
Май не мога да го обясня както трябва... Доки ме смята 1 седмица напред не по размери на бебчо, а по някаква (явно негова си) система. По размери както вече казах отначало бяхме малко назад, после си беше точно, а при последния преглед напред, явно расте бързичко Simple Smile Затова се чудех има ли друг начин на смятане освен този на лентичката Simple Smile Но все тая Simple Smile
Приятна вечер Brayda Simple Smile

# 496
относно седмиците на бебока, всеки път на консултация или съм с цяла седмица назад, а следващия път е наваксало и така всеки път. Това доктора каза че изобщо не е притеснително

# 497
  • на земята
 vzlateva,  newsm17 newsm17 newsm17 ще се моля за теб и бебето,и знам че всичко ще мине наред,щом се налага да го правиш..))))Откъде се появи това чудо сега,отпреди го имаше как не са го видяли досега  #Cussing out Стсикам ти палци,всичко ще мине и ще гушнеш бебчо  Hug

# 498
Привет,момичета!
Честито на всички с добри резултати и стискам палци на тези на който им предстоят изследвания Praynig
Не съм чела темата от няколко дни,че нета ми е много калпав,но по-късно ще наваксвам.Иначе аз моето бебче не го усещам.Само понякога сутри усещам болка ниско долу в дясно и като пипна в нея област корема ми се струва втвърден и се представям бебока как ме подритва  Laughing
Хубава вечер на всички  Hug

vzlateva успех утре,мила  Praynig

# 499
сега се появиха симптомите, пишках чиста кръв без болки, което наложи преглед при уролог. Явно нещо стимулирано от бременността, защото расте с голяма скорост Sad Ако не бях бременна щеше да е рутинна операция, която сама по себе си не е опасна. Единствено ме е страх за бебока Sad

# 500
vzlateva, не съм чувала за такива манипулации и не мога да бъда полезна с информация за съжаление. Мога само да стискам много палци всичко да мине нормално, да няма никакво влияние върху бебчо, а и с теб всичко да е наред след това. Изпращам ти много позитивни мисли и прегръдки  Hug

# 501
Май не мога да го обясня както трябва... Доки ме смята 1 седмица напред не по размери на бебчо, а по някаква (явно негова си) система. По размери както вече казах отначало бяхме малко назад, после си беше точно, а при последния преглед напред, явно расте бързичко Simple Smile Затова се чудех има ли друг начин на смятане освен този на лентичката Simple Smile Но все тая Simple Smile
Приятна вечер Brayda Simple Smile

Ако знаеш овулацията си кога е била, добавяш 266 дни и получаваш термина. Счита се за едно от най-точните изчисления, но не се прилага често защото много жени не следят овулация.

Колкото  до измерването на бебето :
1. докторите сравняват със средни стойности, а не може бебето на едно родители по 1.60 и на едни родители по 2 метра да расте на дължина еднакво.
2. самите уреди имат определена прецизност.

Като се комбинират двете грешки се получава няколко дена неточност в измерването.
На моята лекарка уредът измерва с точност +/- 5 дена. Вероятно пише и на вашите снимки от ултразвуковите прегледи нещо като 18 седмици 3 дена +/- 5 дена.

# 502
vzlateva - стискам палци!

# 503
Доки никога не ме е питал за дата на овулация, смята си по датата на ПМ, както смята и лентичката, но някакси ме изкарва 1 седмица напред Simple Smile Аз до преди да ида на няколко прегледа бях убедена, че си знам датата на овулация, че няма как да съм в грешка, защото си правих тестове няколко месеца и беше все на 29-30 ден от предишния цикъл, т.е. много късна. Но като гледам как се развива бебчо започвам да си мисля, че нещо съм се объркала, защото ми се вижда трудно да навакса 2 седмици заради късна овулация + 1 по размери... чак пък 3 седмици за 4 месец ми се вижда абсурд Simple Smile
Уредите си имат прецизност да и данните са с +/- няколко дни, но надали може да има грешка със седмици Simple Smile
Както и да е, много подробности, много се задълбах, извинете ме   bouquet
Само да си покаже и гащите малкото и всичко да му е наред - това е важното Simple Smile

# 504
  • Sofia
vzlateva - стискам палци - всичко ще е наред Praynig Praynig Praynig Praynig Все пак щом докторите са преценили, значи че знаят и рискът какъв е!

sili- pili - не се притеснявай за манипулацията по амниото въобще!!!!!!!!!! Всичко ще е наред!!!! Praynig Praynig Praynig

# 505
Доки никога не ме е питал за дата на овулация, смята си по датата на ПМ, както смята и лентичката, но някакси ме изкарва 1 седмица напред Simple Smile Аз до преди да ида на няколко прегледа бях убедена, че си знам датата на овулация, че няма как да съм в грешка, защото си правих тестове няколко месеца и беше все на 29-30 ден от предишния цикъл, т.е. много късна. Но като гледам как се развива бебчо започвам да си мисля, че нещо съм се объркала, защото ми се вижда трудно да навакса 2 седмици заради късна овулация + 1 по размери... чак пък 3 седмици за 4 месец ми се вижда абсурд Simple Smile
Уредите си имат прецизност да и данните са с +/- няколко дни, но надали може да има грешка със седмици Simple Smile
Както и да е, много подробности, много се задълбах, извинете ме   bouquet
Само да си покаже и гащите малкото и всичко да му е наред - това е важното Simple Smile

Ако овулацията ти е ден 30 от цикъла вместо ден 14, това означава, че си заченала 16 дена по късно от датата, която лекарят ти предполага. Това означава, че бебчето ти е с 16 дена по-малко от което и да е изчисление предполагащо 28 дневен цикъл и овулация в ден 14. т.е. бебчето ти не трябва да наваксва: нормално е да е по-мъничко.

vzlateva, успех! Добрите лекари ще се справят, а явно са отговорни достатъчно да следят и състоянието на бебчето. Ако не беше нужно, едва ли биха те подложили на това. Стискаме палци и на двама ви.

# 506
Да де и аз това казвам, че по тия сметки за овулацията трябва да е около 2 седмици по-мъничко от стандартното, а то е даже 1 седмица по-голямо според последния преглед. Т.е. общо разминаване от 3 седмици, което ми се вижда прекалено много и затова ми е странно:) Има нещо сбъркано и сигурно грешката е в мен Simple Smile

# 507
sili- pili имаш палчетата ми дано резултатите са ви добри  Hug  Praynig Praynig Praynig

vzlateva вярвам че операцията ще мине успешно и ви е бебето ще сте добре  Praynig Praynig Praynig

# 508
Да де и аз това казвам, че по тия сметки за овулацията трябва да е около 2 седмици по-мъничко от стандартното, а то е даже 1 седмица по-голямо според последния преглед. Т.е. общо разминаване от 3 седмици, което ми се вижда прекалено много и затова ми е странно:) Има нещо сбъркано и сигурно грешката е в мен Simple Smile

Интересно  Simple Smile Освен да си имала много ранна овулация и в края на месеца да си засекла бременността с тест за овулация (което е напълно възможно, особено ако теста е показал овулация в повече от 1-2 дни). Но ти казваш, че си мерила няколко месеца...

Или пък да сте височки с твоя мъж и детето просто да си расте по-бързичко.

# 509
Аз съм 1,68, мъжо е 1,78, не сме чак толкова едри Simple Smile Не съм се замисляла за тая възможност да съм засякла бременност, а да съм я взела за овулация... Възможно е по принцип. Преди това правих тестове 2 месеца. В първия след около 2 опаковки с тестове, т.е. 10 и липса на овулация реших да си направя тест за бременност, не знам защо. Той беше с една бледа втора черта, направих още 3-4 с променлив резултат и накрая реших, че май е станала работата и спрях всякакви тестове. Но фалшива тревога. На втория месец от много чудене кога да почна тестовете май почнах късно и накрая се появяваше една доста ярка черта, която се задържа 2 дена и аз доста се зачудих, но реших, че е овулацията. Няколко дена след това обаче си ми започна цикъла. И на третия пак така, около 30 ден имаше черта на теста за овулация, активно бебеправене и ефекта е налице Simple Smile Но дали не е станала работата по-рано кой знае Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт