Отговори
# 540
  • София
Да, аз му казах че ще помисля и че ще му кажа... но независимо какво му кажа, то зависи от много неща цялото това нещо!
Реално аз ако не намеря кой да се грижи за него, няма как да го оставя и да почна работа.

за мен си знам че само частната градина е решение, но те приемат деца (повечето от тях) от най-малко годинка и 2 месеца.. следователно това е минималната възраст.... и има много други фактори!
Ако недай си боже както моето от сега има проблеми с бъбреците се нуждае от повече внимание да не направи инфекции и т.н.т. всичко се случва!

# 541
Ако всичко е наред и ако работодателя ми се съгласи /прекия ми началник е съгласен/ половината от работата мога да си я работя и в къщи /ако качим необходимите програми/ и съм съгласна да почна да го правя още 2-3 месеца след раждането. Така няма да наемат нов човек и ще ми е сигурно връщането, но да видим какво ще стане.
Искам да ви питам нещо - пиете ли тоник?

# 542
  • София
Аз пия понякога, приятеля ми много го обича с лимонче и ледче и аз покрай него си пия!
Ами нищо миняма, нямам болки... даже да чукна на дърво от 2 седмици незнам какво е болка!   Wink

А за работата от вкъщи и аз съм съгласна след 1-вата година почивка да почна от вкъщи, но почна ли после няма отказване и ако не се сработим от вкъщи имам предвид нещо не е доволен или нещо друго стане, то няма да мога да си върна пак майчинството!

# 543
Морска сирена, би ли споделила какви точно са таблетките калций.
Caltrate 600+D-kaлций с витамин Д.
Folifer -това е желязото и фолиевата.

# 544
Брайда, мисля, че това със софийското жителство не го приеха в крайна сметка, но не съм много сигурна.
Съдя по това, че една моя колежка от университета прати малката на градина, а тя се води в Шумен, пък мъжа й в Плевен. Питах я дали го няма проблемът със софийското жителство, но тя каза, че то това ако го има освен да я прати малката с колет на майка й и да не я вижда цяла година  Mr. Green Както казах - не съм сигурна, но май няма проблем  Simple Smile
vesta_78 на мен лично тоникът хич не ми се нрави  Peace

# 545
Аз също смятам да се върна възможно най-скоро /ако обстоятелствата го позволяват/, но ще работя на половин ден не повече от три дни седмично.  Никак не бих искала да загубя работата си, харесвам си шефовете, колектива, а предвид това, че не работя по специалността рискувам загубя ли позицията си да не открия друга такава /не и при условията, които работя сега/. За мен това е достатъчен стимул да се постарая, ако аз и бебето сме добре да се върна на работа още първите месеци след раждането.
С дъщеря ми започнах работа, когато тя навърши година и 4 мес. н пълен работен ден. Сега отчитам това до някаква степен като грешка, можех да се върна далеч по-рано, но на половин работен ден и така нямаше да пропусна моменти от израстването и  Rolling Eyes

# 546
При мен майчинството е 3-4 месеца. Евентуално има шанс за 6 месеца, ако имам забавяне с намиране на бавачка или ясли. Ние се записахме в лист на чакащите за ясли от 3 месец на бременността.
Говорили сме си с моя мъж да преминем на 80% работно време и всеки да има по 1 ден с детето допълнително.

# 547
  • София
Мале вие как сте мислили по върпоса и как сте си направили планове!!!!!
Аз за половин работен ден съм съгласна, но няма кой да ми го гледа през това време! А бавачка надали ще иска да гледа 2 кучета и 1 бебе. Те кучетата ще й се качат на главата ...

# 548
Питах за тоника, защото нали уж съдържа хинин  newsm78

# 549
Мале вие как сте мислили по върпоса и как сте си направили планове!!!!!
Аз за половин работен ден съм съгласна, но няма кой да ми го гледа през това време! А бавачка надали ще иска да гледа 2 кучета и 1 бебе. Те кучетата ще й се качат на главата ...

Има млади студентки, които търсят почасова работа, а и на половин ден отделянето няма да е рязко. Дори може и да кърмиш, и да не "затъпееш" професионално.

# 550
  • София
Ами една моя колежка така гледаше едно детенце... ами да ви кажа хич не си даваше зор, а й даваха по 20лв за 6 часа!!!!!
Като ги знам повечето студентки... незнам  ooooh!

# 551
Здравейте, коремчета, как сте?  Hug
Ние сме в Банско, много е хубаво, друго си е при мама и тате, има кой да помага.
Вчера бях на ФМ, май ще е момиче, но не беше категорична на 100 процента Димитрова. Сложете розови гащи пък да видим  Simple Smile Едвам видя лицето, през цялото време си го криеше с ръце.
Хубав ден на всички!!!

# 552
Здравейте,
И аз най-после реших да се запиша. Очакваме момченце на 29.12.
Накратко имаме си преди това още едно момченце на 2.8г. Мъжки отбор ще става Simple Smile Имах и до скоро 2 кучета, за съжаление едното почина, останахме си само с дакелчето. Едва се сдържам да не си взема второ. Но ще изчакам със сигурност да порасне малко новото бебоче. Прекрасно е отглеждането на дете с животинка. Изобщо няма място за притеснение.

Относно връщането на работа. Аз си взех 2 години майчинство с първото дете. Истината е че на края ми беше поомръзнало, защото определено на 2г. вече имат огромни нужди от забавления, социални контакти. Детската му дойде тамън на време Simple Smile. Не мисля, че кой знае колко се изостава в работата. Върнах се на работа и ми трябваше не повече от 2-3 седмици да влезна в час. Не съм си и помисляла да си оставя бебето някой друг да го гледа за постоянно. Прекрасни моменти има които със сигурност не бих искала да пропусна. Естествено че има нужда от помощ, най-добре е от близки, който има възможност. Ние нямаме много помощници и така и не се наложи да търся детегледачка.
Сега вече като са две нещата стават по-сложни и може да се наложи някой да идва за 2-3 часа през деня.. Ще видим как ще потръгнат нещата..

Попрочитам темата редовно. Виждам че има мами с повече изпитания. Стискам палци всичко да е наред  Hug
А и дано малко да се изравнят половете, ще има ли момиченца за тия мъже  Grinning

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 15:36 от Shushino

# 553
  • София
Shushino - добре дошла!
Аз имам 2 дакелчета  Blush Няма по-яки животни! Дано да е наред всичко!

Ами аз май най-вероятно поне година и половина за да проходи добре и да почне да говори бебето и ще се върна на работа! Все някога приказката трябва да свърши, а после в частна детска градина, защото държавна и да си платя няма да го вземат, тъй като е созополско дете Simple Smile

# 554
skorpion4eto3 , честито за момата   bouquet
Shushino, добре дошла  Hug

Момичетааа, аз най-после дочаках отпуската Simple Smile Още 2 часа и приключвам последния работен ден, а в понеделник живот и здраве трябва да си топя крачетата в морето вече  Laughing Единственото ми притеснение е, че от снощи се опитвам да се разболявам като че ли, но съм се заредила с чай от лайка, прополки и парацетамоли и се надявам да ми се размине. Стиснете по един палец да не стане по-зле положението  Wink

Общи условия

Активация на акаунт