Отговори
# 525
Здравейте мили мами,
минавам само да се отчета. Не намирам време на последък да пиша, но ви чета редовно.

Върнахме се от почивчица, отново съм на работа. Надявам се, че ще мога да продължа да си работя до 8ми месец, както си трябва Grinning. Вчера бях на преглед и всичко е наред с бебчо. Доки не беше много шедър с приказки, но сме пораснали до 215гр., макар да знам, че това тегло се мери много субективно, ми е някакво успокоение.

Чакам си с нетърпение ФМ след 2 седмици, за да разберем вече пола. Всички ми казват, че ще е момче, ама наистина всички. Може пък накрая бебчо да ни изненада. Laughing

Някой беше питал дали все още пием фолиева киселина. Аз пия, доки ми каза да продължавам до 20та седмица.
Хубав ден на всички. Сори - много дълго стана.

# 526
freaky02 , аз от доста години съм с ниско кръвно и съм свикнала с такива призлявания, имам рефлекс като Brayda, гледам да седна или ако не да клекна, ако може да излезнеш на въздух, да пийнеш вода или ако не да дишаш дълбоко и да чакаш да мине. Случвало ми се е и да припадам тотално, последно бях изкарала акъла на мъжа ми като припаднах в банята още преди бременността. В жегите се случват такива неща Simple Smile

ruslana79 , честито за хубавите новини, все така да си расте малкото човече   bouquet

# 527
freaky02 , и аз съм с ниско кръвно и преди бременността няколко пъти съм припадала улиците. Но общо взето се научих при определени "симптоми" накъде вървят нещата и реагирам навреме, та отдавна не ми се е случвало. Иначе съвсем в началото на бременността имаше 1-2 случая, в които си бях близо до припадане.
vzlateva, sili- pili успех  Praynig
DDeli, браво за хубавите резултати   bouquet
Честито на всички с хубави резултати и разбрали цвета на гащите си  Hug

# 528
http://www.moetodete.bg/bremennost/edema-poduvane-na-krajnicite- … bremennostta.html Ето за подутите крака. Аз нямам проблеми с това, но аз нося медицински чорапи за подобряване на кръвообръщението.

# 529
  • Варна
Здравейте и от мен мили мами Simple Smile И аз да се отчета, вчера бях на преглед и бебчето се развива добре, вече тежим 439 г ( но това е относително), предният път си показа мъжкото достойнство, а сега се скри.  А информативно, незнам на вас дали ви изписват от прегледа така : в 15-16 седмица плацентата ми е била по предна маточна стена LA - в норма, а сега 20-21 седмица вече е по задна маточна стена, 0 степен зрялост, LA- в норма.
 Усещам бебока от 15-16 седмица, а от 18 вече и виждам движенията ясно. Прави си гимнастика  newsm68 в коремчето ми и с голяма радост си го наблюдавам  Heart Eyes .
Пожелавам на всички все добри новини и да Hug едни хубави здрави бебчета  newsm30 ! Лек ден и много усмивки!

# 530
  • София
Здравейте,
записвам се и аз тук, термин 15.12.2012 -бебе момче:)  София

# 531
Момичета моя лекар ми даде да пия сутрин на гладно таблетки желязо с фолиева киселина, а следобед калций.Обаче откакто ги пия усещам че ми се раздразва гастрита и предполагам,че е от желязото на гладно.Не смея да хапвам преди таблетката,обаче  корема ме боли.Някой има ли такъв проблем?
Иначе досега се мазах за стрии с разни масла и Джонсън лосион,но от няколко дни ползвам крема който док ми предписа-казва се Rilastil.Мажа се сутрин и вечер и съм много доволна-попива много бързо,няма кир ефект и мирише приятно.Да го похваля де  JoyАз съм си предразположена към стрии и даже от резки отслабвания и наддавания си имам няколко,но дано от крема поне са по-малко  Praynig

# 532
Морска сирена, би ли споделила какви точно са таблетките калций.

# 533
  • София
Здравейте след обедната почивка!
На моя приятелка - бременна в 3-ти месец за ниския хемоглобин са й изписали ампули желязо, които били ужасни на вкус, но тя от тях освен че са ужасни получи разстройство, а после и запек и стана много зле,... сега се пооправи горе долу, но тя ги пиеше вечер!

Ако имате проблеми, просто се обадете на лекаря и им обяснете че ви дразнят на стомага, може да каже че може и след ядене да се пият!

Моя шеф ми изтърси едно нещо преди малко! Пита ме колко време майчинство ще ползвам - 1 или 2 години за да си направил план и преценка какъв човек да търси и т.н.т.!!!! Мога ли да знам от сега!? А той иска да му кажа все пак по някое време какво мисля да правя!?
Разбирам да ми е 2-ро дете да имам представа... ако сега някой ме пита искам 5 години майчинство, но дали ще мисля така и после? Дали една цяла година няма да ми писне сама в къщи и напред назад?! Толкова трудно решение е това.. как иска да му кажа от сега?!

Вие мислили сте по този проблем? Аз все още не бях мислила!

# 534
  • сф
ми аз не съм, няма какво да се пъна да го измисля отсега, като не знам какво ще стане.... (е, при мен колебанията не са дали една година или по-малко, а дали две години или повече, но е все тая!).
няма как да поема ангажимент отсега, само защото някой от работата е решил, че сега му трябва да знае.

# 535
Dessy1988, за плацентата на първата ФМ ми казаха, че е задна и доста ниска, всичко друго в норма, на следващия преглед - предна, пак в норма, 0 степен зрялост, което било нормално, на последния преглед пак задна и пак много ниска и пак в норма Simple Smile Не съм сигурна дали е станала някаква грешка и доколко е възможно да се премести, мен ме съмнява. Но пък да се объркат на коя стена е ме съмнява още повече Simple Smile Поредното нещо, което не ми е ясно  ooooh!

Brayda , това е доста груб въпрос, как така ще те пита от сега??? Естествено, че няма как да знаеш и да кажеш и може да си промениш мнението още 100 пъти. Аз лично засега мисля да съм 1 година в майчинство, но нищо не мога да гарантирам на никой  Laughing

dtrifonova , добре дошла при нас  Hug

# 536
Ами аз мисля, че е нормално да пита човекът. Все пак може да имаш някакви конкретни планове. Мен ме питаха, но не са ми искали категоричен отговор, просто шефът ми искаше да знае какви са ми плановете - дали възможно най-рано да се връщам, дали възможно най-много ще отсъствам.
Точно днес дойде едно от момичетата ни, което от понеделник излиза три седмици отпуска и след това си взима 45-дневния преди раждане. Идеята й е да се върне около февруари месец още на работа. Работата й го позволява - може да си работи от вкъщи, ако иска може да идва и в офиса. Като, разбира се, това не е окончателно, просто така й се иска, но се разбраха с шефа да поддържат връзка.
Едно от момичетата ни се върна след няколко месеца след раждането, другото след 1-вата година. При едната имаше доста голяма разлика от първоначалния план, но въпреки това си мисля, че е нормално да се пита. Както е нормално ако се взима нов човек той да е горе-долу наясно за колко време е нает.  Peace Това, разбира се, не означава сега да кажеш една година и край, после да не те вземе. Най-малкото няма законово основание за такова нещо  Grinning

# 537
  • София
Той според мен се чуди дали да наема някой, защото ако му кажа 1 година само може би няма да наеме никой на моето място, тъй като си е говорил и с другите и ги е питал какво мислят и те!
Ако му кажа 2 години сигурно ще вземе някой, но знае, че не може да ме махне мен, та после да не му станем много....
Работата ми позволява да си работя от вкъщи по принцип защото работя на комп. но незнам дали още през първата година ще искам да почна дори и от вкъщи работа! А от втората от вкъщи нямам никакви проблеми, но незнам дали и той ще иска!
Аз сега гледах градини частни защото нямам Софийско жителство и до 2 годишнината на бебето няма и да имам... та частните са по 400лв дори и на половин работен ден... а аз ще взимам ако съм на половин работен ден половин заплата и то по-лесно ще ми е да не работя въобще!

Тааа... може да е прав да ме пита... защото някои хора си имат твърдо мнение от началото... но аз просто нямам идея! И като не съм проверявала много и по градините какви са цените няма как да знам да си направя сметка!
А бабите просто няма да имам баба която да ми го гледа.. ако някоя от бабите беше от софия, да й го оставям половин работен ден примерно.. но няма такава екстра!

# 538
Момичета, не приемайте въпроса като груб. Работодателя също има право да знае за намеренията ви и да си направи планове. Ако е примерно за една година той би могъл да не наема нов човек, а да разпредели работата м/у колегите ви. За две обаче може пък да вземе друг. И въобще това, че ви задават този въпрос показва най-добри намерения да ви върнат на работа  Wink
Разбира се, че е никога не може да кажеш твърдо от кога ще се върнеш, тъй като има фактори, които не зависят само от вас, но все пак е да прецените имате ли възможност да го направите и да му дадете някакъв отговор пък макар и не твърд  Peace

# 539
Може и да е нормално да пита, не знам. При нас колежките, които излизаха по майчинство никой не ги е питал предварително. Някои се върнаха няколко месеца след това, някои след 2 години... Знам ли, човека се наема по заместване така или иначе и си знае, че не е с фиксиран срок договора. Но пък е разбираемо да искат да имат някаква информация, не казвам, че го правят с лошо... Просто трябва да им е ясно, че не можеш да си сигурна  Peace
Аз казах, че смятам да съм 1 година именно защото майка ми ще може да ми помага след това за половината ден примерно. Ако не беше така надали щях да се навия да оставя бебе на 1 година в ясла, ако имах избор.

Общи условия

Активация на акаунт