Нашите кухни - тема 44

• 79 141
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ние имаме подобен , със стъкло. С най-голямо удоволствие бих го изхвърлила, ама още работи.
Отгоре постоянно е с прах, колкото и да го бърша. През седмица сваляме стъклото и направо заминава под душа в банята, иначе чистенето е трудно.

# 421
  • Sofiq
И аз си взех със стъкло. Този момент с чистенето не го предвидих но ще търкам какво да се прави. От друга страна ми изглежда много по-красиво със стъкло пък и моя модел е с плоска повърхност. Там ще мога да си редя подправките до като готвя. От личен опит знам, че е много удобно!  Peace За ето този модел говоря http://electron.bg/teka-dg3-e3816kr-p-75364.html?cPath=22_335_106

# 422
  • на Мелмак
Ние имаме подобен , със стъкло. С най-голямо удоволствие бих го изхвърлила, ама още работи.
Отгоре постоянно е с прах, колкото и да го бърша. През седмица сваляме стъклото и направо заминава под душа в банята, иначе чистенето е трудно.

Аз точно заради това не си взех такъв,иначе на външен вид са много хубави Mr. Green

# 423
 Shocked Значи да се отказвам тогава  Simple Smile Все пак уредите са за да ни служат, а не ние да им робуваме ....  Благодаря, момичета   bouquet

# 424
Fever на горните шкафове вратичките са МДФ лак. В магазина имаше мостри с различни цветове и аз си избрах от тях. Като видях зеленото бях сигурна, че точно този е зеления цвят, който ми трябва. Избора за долните врати също беше лесен, защото само това пдч ми хареса като цвят, а и пасва на концепцията ми...ламината също е един пепеляв цвят......избелен дъб или нещо такова му беше името. Един вид исках кафевите да не червенеят или жълтеят и да не е прекалено тъмно. ламината е светъл.
А белите вратички..имаха 3-4 нюанса..този е ванилов цвят. Стените са почти същия цвят.
ако кухнята беше само пдч, щеше да е за месец готова, но заради гъзарията с лака е 45 дни, от което си вадя извода, че ги оцветяват специално за поръчката. Но ми преложиха и голяма цветна скала да си избера друг цвят, ако никой от изложените не ми харесва. От вътре вратичките са пак зелени но матови.

А за спазването на шарката  на долните врати ...... от едната страна са спазени, от другата не са. Но това за мен е бел кахър:)

за стъкления аспиратор и мен в магазина ме разубедиха, че много се цапа. Имах 5-6 години малка холна  стъклена маса.......това ми е беше достатаъчно, няма чистене...приключих с всякаква стъклария по мебелите:)

# 425
Dalil честито и от мен, много ти е хубава кухнята, със здраве да си я ползвате  Simple Smile И едно голямо браво на Teresa of the Faint Smile за сръчността и упоритостта да си направят сами кухнята  Simple Smile

# 426
Започвам да се съмнявам дали ще приключим до петък, защото импрегниращата течност вони толкова силно, че не се диша в кухнята. Отворила съм прозорци, бях с маска на устата, докато мажех, но просто ... отвратителна миризма, убиец. Днес е малко по-добре, вчера не можеше да се влезе в кухнята. Но 5 минути с тая миризма и все едно чук те удря в главата. Гадовете в магазина не споменаха нищо за това. Както и да е, довечера ако е търпима миризмата, може и да продължим с вратичките и уредите, но в момента просто ще стоя надалеч от тази стая.  Rolling Eyes

# 427
Ето, сложих три горни вратички, за да видя как изглежда - http://www.prikachi.com/images/573/5058573g.jpg

Следобед ще сложа силикон между плочките и плота и ще започна да шкурковам плота, защото ще му слагам бяло олио да стане като цвета на вратичките.

# 428
# 429
Окончателно се разбрахме за кухнята.Горния ред ще е бяло МДФ гланц, а долния остана забрано като това - http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&tbm=isch&prmd … =1280&bih=639.
Сега майстора като си трагна започнах да се питам дали няма да стане много тъмно.Стои ли хубаво?Пишете ако имате наблюдения да сменям докато мога.
Хола и кухнята са ми едно помещение, а дивана го купихме в кафявата гама и искам да е нещо,което ще си пасне

# 430
Ето, сложих три горни вратички, за да видя как изглежда - http://www.prikachi.com/images/573/5058573g.jpg

Следобед ще сложа силикон между плочките и плота и ще започна да шкурковам плота, защото ще му слагам бяло олио да стане като цвета на вратичките.

Става прекрасно  newsm10  А гръбчето от плочките е направо..... нямам думи, страшно, чакаме още снимки

# 431
 Blush Благодаря, много труд хвърлихме и най-после започва да му се вижда края. Ще пусна снимка като приключим с всичко. Дано успея да сложа поне силикона, защото още не се е отмирисало след това пусто импрегниране. Водопроводчикът, който дойде сутринта да затегне тръбите, получи една маска тип "хирург в операционна", за да не си пълни дробовете с отрови, докато работи. Честно казано май ще изчакам до утре за останалото.  Tired Трай бабо за хубост, е казал народа. Та и ние за тия хубави плочки ... траем.  Laughing

# 432
  • Sofiq
Teresa супер се получава, браво! Нямам търпение да видим крайния резултат.

# 433
Нека и аз да споделя приключението си в офиса на кухни Диалог ДНЕС. Ще правя кухня. Четох, търсих, реших че те са сред задължителните фирми през които трябва да мина. Отделям от ценното си работно време два часа, чети бягам от отговорна работа и се отнасям до някакъв адрес в Младост 2 - София. Насреща ми "проектантка"  - видимо около 25 г. Няма лошо. Нося си проекта, искам оферта. Качество перфектно..... Така поне ми изглежда. Аз съм прохождаща в темата. Смятам, че 1000 лв. отгоре ще ги преживея ако качеството е добро, също и монтажа. Заслужава. И в един момент следва пълен потрес. След като час и половина се балтавим върху моя проект, празни приказки, качество на ПДЧ или МДФ стигаме до пълния потрес. Няма начин да стане - ние работим само с европейски стандарт. Един вид аз съм извън закона! Моят незаконен каприз е, че искам плота на долните шкафове да е 105 см. висок. Не, не съм мутант, не съм извънземно. Висока съм 178, като яхна чехлите - 182. Боли ме гърба, не ми се привежда като режа и мия. Научно съм изчислила тази височина. И изведнъж девойката ме изрязва. Не можем да ви направим кухня за 6 хилки, защото сте висока. Айде сега..... Почувствах се направо шокирана. Предложих да подложат по чекмедже под плота за да вдигнат височината на стандарта си........ Дайте ми казвам оферта за шкафовете да се ориентирам, може да смъкна и плота заради вас. Не, казва ми тя, няма да дам, защото тази кухня няма да я правим ние. Вие ми казахте мотивите за височината на плота си и няма да се откажете от тях..... абе сюрреализъм, направо се почувствах като Алиса в страната на чудесата. Е, познайте, след като девойката (по нейни думи) се е консултирала с кой ли не, официално с мейл ме уведоми, че ми се отказва изработването на моята кухня.

# 434
zlata baba, прочетохме те де. Но пък са им хубави.
Явно тази фирма не може да удовлетвори изискванията ти, но ще се намери друга.

Cherchez la femme Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт