Нашите кухни - тема 44

• 79 078
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Моля ви кажете коя от двете фурни да поръчам.Майтора идва в сряда, а аз не мога да реша:
http://www.techno-mix.com/product/4709/gorenje-bo-755-syw
http://www.techno-mix.com/product/7113/bosch-hbg-43-s-420
Изплашиха ме, че пожълтявали.Коя ви се струва по надеждна?Дайте съвет...... Praynig

# 481
  • Sofiq
Teresa поздравления! Много хубави и меки цветове. Галят окото дето се вика. Бързам да видя крайния резултат. Аз да се похваля за един подранил подарък за новата кухня. Много ме израдва и реших да споделя:
и

# 482
Вал, и твоите подаръци са много хубави.  Grinning

Неши, не мога да ти помогна с избора. Аз съм пристрастна и бих избрала Горенье-то.

# 483
Аз като марка бих избрала Бош, тъй като напоследък често чувам че Горене са си занижили качеството, но все пак си прецени и кои екстри са ти неоходими. И в цената имат разлика, но пък Горене има по-голяма гаранция. Желая ти успешна покупка и късмет каквото и да избереш Simple Smile

# 484
  • София
За кой ли път се записвам в темата   Blush, но вече се започна основната част по ремонта. Старите шкафове са махнати, къртенето приключи, освен комина, където ще се наложи малко изрязване отдолу и да се качи към тавана (за да се събере аспираторът), тръбите са сменени и е сложен гипсокартонът. Тези дни по план е боядисването. Новите шкафове са купени вече и в скоро време ще ги монтират. Мислех, че това ще е най-трудната част- проект, съобразяване с разни чупки, как точно да са разположени, избор на мебелна фирма, цветове и т.н., но всичко стана много бързо. За малкото ни помещение няма голям избор от варианти, много ми се искаше Г-образна кухня, но нямаше как да се получи. В крайна сметка остава подобно на предния ни вариант- на една стена. Разликата е, че вместо  мивка, пералня и печка (с 4 котлона) и два горни шкафа и абсорбатор, ще бъде- мивка, пералня и шкаф с чекмеджета с 2 котлона и 3 горни шкафа + свободностоящ аспиратор и допълнително един голям шкаф на отсрещната стена с вградени фурна и МВ върху нея. Сега съм в процес на избиране на фурната, но колкото повече гледам, толкова повече се обърквам  Crazy Засега клоня към Бош или Фагор.
Teresa of the Faint Smile, много добре се получава вашата кухня. Цветовете ми харесват, изглежда наистина уютно и приятно. Дано не ти е трудно почистването на плочките, ние имахме подобни и с голямо удоволствие ги махнах  Whistling Все пак предполагам, че този импрегниращ спрей ще улесни работата  Simple Smile
val_s , много хубав и стилен подарък  Heart Eyes

# 485
  • София
eli_diva, опитай наличното жълто дали ще се съчетае с наситено оранжево:)
Или сегашно модерния цвят - електриково оранжево-червеният цвят на мандарина -
http://4.bp.blogspot.com/--Py785qyaFc/TxvwSlOYuVI/AAAAAAAABP0/Nr … ntone%2BColor.jpg
Може да не го сложиш на всички стени.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1CFjF5_hAxXgL0hMyuFNzb … WXkTban32Tu7Ub1UA
Благодаря за инфото, Ледено студена!  Simple Smile

Хареса ми идеята за този цвят!

# 486
  • Варна
Teresa харесва ми кухнята ти, да си я ползваш със здраве! Мебелите ни в хола са в подобен цвят, но за кухнята ще внеса и малко цвят. Поне вратичките на горните шкафове ми се иска да са цветни.
Neshi от двете фурни бих избрала Бош. Майка ми има Горенье и за 2-3 години ползване й се проби дъното.

# 487
Поръчах вече Боша.Дано съм направила правилния избор,че се побърках 10 дни с тези фурни.Човек колкото повече гледа, май, толкова повече се обърква. Страх ме беше да не стане кухнята много шарена,а Горението беше чисто бяло, но ще покажа крайния резултат.Дано стане.Мерси на всички.Много помагате наистина  Hug

# 488
  • Пловдив
Teresa,поздравления за новата кухня!Много ми хареса!Излъчва толкова уют и действа релаксиращо!
Момичета,предстои ми поредната кухня,но пак не е за мен.Поствам какво сътворих с програмка за визуализация
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.27945106
Като цветовете мисля да са такива
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.27945276
Чуденката ми е само дали стената с шкафове тип гардероби,няма да стане много тъмна ако са с дървесния декор?Целият хол с бокс  е бял ,с бели мебели и светло бежов диван,и под орех.
Освен това знам че може да се окаже проблем за аспиратора,над плота(за пълно вграждане е),защото комина е на най-левия видим ъгъл на  снимката,но мисля да рискувам .
Мивката  ще я отделя колкото може от гардеробните шкафове,но мястото не мога да сменя,тъй като там са изводите.
За съжаление не мога да сложа фурната на гардеробната стена-няма място,защото има колони в двата ъгъла и хладилник за вграждане,така че ще е под плота.
Кажете ,има ли нещо,което дразни и ма ли шанс за по-добро разпределение?
Освен това,имам чуденка за контактите.Не ми се иска да режа стъкления гръб,а тези с пуш на плота ми идват малко солено,за кухня която няма да ползвам аз.Има ли вариант да се фиксират на дъното на горните шкафове?

# 489
  • Раковски
 Има вариант само, че ще трябва да се съчетае с човека които ще я прави. Може да се направи  двойно дъно на шкафовете в което ще са кабелите и съответно да се скриват контактите.
 Колко е разтоянието между стените където ще са гардеробите и какъв размер са колоните.

# 490
Teresa, много, много ми харесва "бозавата" ти кухня  Wink
Особено в плота ми останаха очите. ММ е голям практик и никога не би се съгласил на естествен плот, има да мрънка, че ще е трудоемко за поддръжка, а е толкова красиво и приятно. поздравления!  Peace

# 491
  • Пловдив
Shadowman,да това е идея за двойото дъно.
Ето една скица набързо,мащаба няма да е точен
http://nelinalondon.snimka.bg/properties/apartament-2.692491.27946695

# 492
  • Раковски
За 25 см не става освен ако не искаш да качиш  фурната точно до плота, но пък там ти е мивката... тоест ще трябва да се променя проекта.

# 493
  • Пловдив
Знам,въртях ги как ли не!Първоначално проекта беше съвсем друг,но не исках да имам толкова много видими чупки на колоните,ако там няма шкафове тип гардероби.Shadowman,според теб голям проблем ли ще е мястото на аспиратора по моя план,тъй като тръбата ще трябва да върви по горните шкафове и да прави чупка,за да влезе в комина?

# 494
Teresa, ама как така само една снимка....  smile3516
Но това, което се вижда е много хубаво. В мой цветови стил. Аз си обичам бозавото, винаги ми е страшно уютно и спокойно в такива цветови диапазони.
А повече снимчици кога ще пуснеш? Супер ще е, ако ни покажеш преди и след златните ви ръце да са се развихрили?!

Цитат
Особено в плота ми останаха очите. ММ е голям практик и никога не би се съгласил на естествен плот, има да мрънка, че ще е трудоемко за поддръжка, а е толкова красиво и приятно. поздравления! 

Имаме такъв - трудоемко е в началото, когато се изшкури и импрегнира. Сега много лесно се поддържа, но все пак в темата на икея ме предупредиха да внимавам с неща като кафе, червено вино и т.н. Вече имам едно разлято кафе - без последици! Wink

Общи условия

Активация на акаунт