СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 3

• 126 953
  • 872
  •   1
Отговори
# 705
Гуш, като се възстановиш, помисли за вариант да направите опит в България, използвайки ФАР.
Имам една приятелка, която също е с двустранно отстранени тръби и в момента е мама на две девойки с една година разлика.

# 706
Здравейте момичета няма да повярвате то и аз още не мога не е имало никаква извънматочна бременност  Shocked 3 часа са ме гледали показаха ми и снимки няма бтрмрнност извън матката нито в тръбата нито в яйчниците и понеже аз не бях много съгласна вчера преди операцията да ме оперират без да са 100% сигурни че е извънматочна ми дадоха да подпиша документ че ако не е извънматочна да не пипат в  матката
Та това което ми обясниха е че е най вероятно много ранна маточната бременност но не и дават шансове заради лошото покачване на ЧХГ сега съм си в къщи и утре пак там за ЧХГ и скан
Казаха че поне няма опасност за моето здраве в тази ситуация
Докторката ми показа и снимка на тръбата каза че за нея това една много добра тръба и съм имала с нея реални шансове от естественно забременяване и затова тя не я е отстранила както беше първоначалната ни уговорка
Сега само болките ми останаха от упойката защото се наложило да ми слагат още за да могат да огледат навсякъде добре  ребрата много ме болят все едно са ме пребили ,обясниха че това е от газта с която ми издавали корема за да гледат по добре и раменете и гърлото от тръбата ме болят много дано утре се чуствам по добре за да отида до болницата
Това е за сега от мен невероятно но факт още сме в шок със съпруга ми  Cry
Съжалявам много че не съм в БГ в момента все си мисля че при такава ситуация там щяха да ми изпишат нещо за евентуално подпомагане на плода да се развие по добре а тук ми дадоха само парацетамол за болките след операцията и понеже съм в ранна бременност това им е практиката под 12 седмици никакви медикаменти за задържане  Cry не ги интересува че аз 8 години се боря да забременея #2gunfire Sick
Кафенце не съм запозната с програмата на ФАР но аз имам една дъщеря и не мисля че ще ме одобрят ,поне тук е така като кандлидатствах по здравната каса за IVF тъй като имам дете от същия партньор не се водим бездетна двойка нямам право ,най тъпото е че може да имаш и 5 деца ако в момента си с партньор с който докажеш че опитвате една година и не е настъпила бременост то вие сте бездетна двойка и имате право на 3 безплатни опита за IVF  #Cussing out
На всякъде съм ходила и опитвала това е ако хвана някой от улицата ще ми направят но щом искам от мъжа ми не може  #2gunfire Sick 
Момичета огромно благодаря на всички ви за подкрепата   bouquet ако знете някакви лекарства за които утре мога да попитам ще съм благодарна да споделите поне да опитам  Rolling Eyes
Това е за сега от мен ще пиша пак утре , сега ще си лежа и възстановявам надупченото коремче   bouquet

# 707
Гуш, би могла да попиташ поне дали не биха ти дали прогестерон. Друго дори в БГ не мисля, че биха ти назначили без установена бременност и без други индикации.

Що се отнася до ФАР, щеше да бъдеш одобрена по критерия за двустранно отстранени маточни тръби, но при запазена тръба дано нещата се случат от само себе си  Peace.

От това, което си написала излиза, че в Англия не съществува т.н. вторичен стерилитет, което направо не е за вярване. Още повече, че дъщеря ви е на 8 г., за които години могат да настъпят напълно необратими процеси в тялото (например именно двустранно отстранени маточни тръби и куп други неща), които да доведат до вторичен стерилитет при двойка, която вече има живородено дете.

Хубаво е, че няма опасност за здравето ти!  Hug

Пиши утре след ЧХГто и прегледа. Прогестерон пускаха ли ти вчера?

# 708
  • Пловдив
Гуш, желая ти кураж и до колкото е възможно да си съхраниш нервите.
Ситуацията не е розова, но пак е по-малкото зло сякаш.

# 709
Аз като говоря ....не приказвам  Tired Tired  Сигурна бях м.м.а му ...що има трябваше да пипат , трябваше да изчакат до 1000 единици и да го търсят ехографски къде е........ Дори и да беше извънматочна, щяха да реагират веднага....сега не се знае каква са я опапали. А залога както казах при теб....е голям. Аз в никакъв случай не бих им дала да пипат...но всеки си знае за себе си

Пробвай с ударна доза фолиева киселина, но не от обикновената ,  а а тази, която е е като Нрофолика...поне това  Tired

Естествен източник на прогестерон са картофите......можеш да пробваш с такава диета, знам ли или някой да ти донесе или от сайт да поръчаш

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 13:16 от Звезден^Прах

# 710
Кафенце не са ми казали за прогестерон нищо не знам дали са го изследвали иначе преди операцията ми взимаха кръв 6 пъти но чакаха само резултата от ЧХГ и като го видяха решиха да ме оперират
Дъщеря ми е на 14 год миналия месец ги навърши но ние официално правим опити за второ от 8 год казвах си има време нека тя поне тръгне на училище кой да знае че ще имам такива проблеми и ето ме сега аз на 34 год вече и още нямаме второ  Cry
Да за съжаление така стоят нещата в Англия явно за тях няма такова нещо като вторичен сериалитет  #Cussing out
Miraluba за нерви не ми се говори защо трябваше да изтърпя всички мъки ,а как ли не ги молих да ме оставят за днес след като имах насрочен скан ,но те нямало смисъл от друг скан с тези резултати нямало да се види пак нищо  #Cussing out
Звезден Прах и аз не давах ама ме обедиха викам си доктори са все пак знаят повече от мен ама  #Cussing out какво имаш предвид под ударна доза фолиева киселина аз до сега не приемах защото имаше опастност от извън маточната и тази сутрин докторката ми каза да започна да я приемам нямало опастност вече да ми навреди а само да помогне но нищо не каза за доза моята е 400мг. и пише веднъж на ден на опаковката аз вече пих едно веднага като се прибрах по колко мога да пия на ден  newsm78 като ударна доза

# 711
Виж каква е фолиевата киселина, дали пише FOLID ACID  или L-метилфолат/ при все, че до сега не си пила и се развива бавно плода, ти трябва от втората, другата се обработва и трансформира до вариант за усвояване доста бавно, а при някои хора*- изобщо. Аз бих пила поне по 3 по 200мг. На мен първата седмица, като ми видяха малкото чхг и кървенето ми изписаха ударни дози съвсем . Пиех по 4 по 200мг неофолик мета, плюс прогестерон 3х3........Днес бебо вече си навакса 1202 са ми днешните чхг единици, утре ще го търсим в матката  Praynig Praynig Praynig  Извънматочната ми е изключена от всякъде според доки  bowuu

Търси някой да ти купи прогестерон и да ти носи да пиеш, макар, че с тея упойки и човъркания в без това проблемната бременност..... ooooh!   Понякога се чудя наистина на някои лекарски решения ....

# 712
Пише  Folic Acid 400mg, ще кажа на мажа ми да се опита да купи от аптеката прогестерон но ще му дадат само ако лекарството е разрешено за продажба без рецепта тук  #Cussing outиначе не дават даже и за някои капки за хрема искат рецепта глупаците  #2gunfire Sick ако не успее да го купи днес ще се опитам да ги изнудя да ми го предпишат утре
За Folic Acid ще пия по две на ден сега съм пила сутринта и ще пийна още едно довечера
А прогестерон това ли е точното име на таблетките и таблетки ли са
Благодаря много за инфото  Hug
Радвам се че бебчо наваксва подобаващо и от сърце ти желая утре да го видите в матката и да не забравиш да се похвалиш ще те чакаме с хубавите новини   bouquet

# 713
  • В сърцето на любимия човек
Гуш - тук се продава Дуфастон или Утрогестан. И за двете се изисква рецепта, но ако се примолиш може и да ти го дадат без нея.

# 714
Гуш - тук се продава Дуфастон или Утрогестан. И за двете се изисква рецепта, но ако се примолиш може и да ти го дадат без нея.
Знам че в БГ още минава номера ако се помолиш или с познат аптекар което е много добре но тук не става повярвай ми пробвала съм  #Cussing out

# 715
Гуш, в България прогестеронът е на таблетки, като единият вид (Утрогестан) стават и за локално (вагинално) приложение, докато другите са само през устата.
В другите държави има и прогестеронов гел.

Прогестерон е името на самия хормон, който се съдържа в таблетките, а иначе може да има различни търговски наименования (като Дуфастон и Утрогестан).

Аз като говоря ....не приказвам  Tired Tired  Сигурна бях м.м.а му ...що има трябваше да пипат , трябваше да изчакат до 1000 единици и да го търсят ехографски къде е.....
Ми то при неразвиваща се добре бременност (по принцип говоря, не в конкретния случай) може и никога да не се стигне до така популярните 1000 единици. До тогава какво - да стоят да чакат ли?

# 716
Kафенце точно това се опитвам сега да открия наименованията на английски на Дуфастон и Утрогестан за да мога да им обясня утре какво искам иначе ме гледат като дошла от друга планета  #Cussing out
Така ми се иска да си бях в България сега  Cry даже преди малко гледах билетите но няма да ми разрешат да летя в това състояние а и аз си усещам че няма да мога още  Cry
А за 1000 единици и те това ми казаха вчера че не знаят колко време ще отнеме докато ги достигна и дали ще ги достигна въобще и в тяхната болница изискването било даже 1200-1500 единици на ЧХГ за това не искали да рискуват с такова изчакване и взели решение за операция  #2gunfire Sick

# 717
# 718
Благодаря току що писах на мажа ми да пробва дали ще му го дадат без рецепта днес от аптеката ако не успее утре ще ги моля да ми дадат рецепта

# 719
Е единственият вариант да не стигтне 1000 единици, тя бременността ще спре да се развива/чхг-то да спре да се покачва и да падне/ и тогава с хапчета лесно ще предизвикат аборт, че най вероятно и сама щеше да се изчисти.....ама на нея и се покачваше....нищо нямаше да и стане, най много можеше да направи сама аборт.

Според мен в случая трябваше да имат предвид , че залога голям , ако е нормална бременност и  не виждам причина да не чакат.....просто да я приемат в болница и да я следят. Мое мнение си е това, разбира се

Гуш, в случая нямаш никаква вина! Взела си най-правилното решение за себе си, послушала си лекарите и е важно , че си добре. Всичко друго ще се нареди по един или друг начин  Hug

Общи условия

Активация на акаунт