СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 3

• 126 968
  • 872
  •   1
Отговори
# 690
По време на цялата бременност, нивата на прогестерон се увеличават (виж графиката). Производството на прогестерон е необходимо за успешното поддържане на бременността. Всяка бременност, през която нивата на прогестерон са твърде ниски или спаднат драстично, е обречена на неуспех.

Това намерих като точен цитат.
Благодаря много    bouquet значи нещата и от тук са на зле тя и док.така каза че това намаляване не и харесвало

# 691
Прогестеронът е основен хормон в процеса на забременяване и запазване на бременността.
Той се произвежда от жълтото тяло и до 12 г.с. би трябвало неизменно да расте, това показва правилното функциониране на ЖТ, чиято функция от 12 г.с. натам вече се "иззема" от плацентата.

Част от важните му функции за запазване на бременността и др. свързани неща:

- подпомага нарастването и разрехавяването на маточната лигавица, където оплодената яйцеклетка да може да се имплантира

- стимулира растежа на матката и я подготвя и за растежа на плода

- не позволява на маточните мускули да контрахират и по този начин да изхвърлят оплодената Я. (това е и принципът на "идването" на МЦ - лигавицата, благодарение на прогестерона е нараснала, и ако няма бременност, прогестеронът пада, посредством контракции на маточните мускули, лигавицата се излющва и се връща в изходно положение за началото на нов цикъл)

- ембрионът е чуждо тяло за майчиния организъм, тъй като съдържа генетичен материал от бащата. Прогестеронът потиска имунната система, като не позволява на организма на жената да се "отърве" от чуждото тяло

- отговаря за растежа и развитието на млечните жлези

- подготвя разхлабване на тазовите връзки за улесняване на периода на изгонване на плода

- участва във вътреутробното развитието на различни тъкани в организма на плода

Прогестеронът всъщност е наричан хормон на бременността и очевидно има защо. Ако не е лабораторна грешка, падането на нивата му не е добър знак, за съжаление  Confused

# 692

Прогестеронът всъщност е наричан хормон на бременността и очевидно има защо. Ако не е лабораторна грешка, падането на нивата му не е добър знак, за съжаление  Confused
[/quote]
Съмнявам се да е лабораторна грешка то от самото начало при мен нещата не вървят добре сега о този спад на прогестерона вече съм 100% сигурна за себе си че не е норма бременност но сега се моля да не е извънматочна Cry ама на дали ще имам този късмет да не е  Cry
Благодаря ви момичета за отзивчивостта и подкрепата която ми оказвате   bouquet

# 693
Уж цитат да вмъкна то какво съм направила нищо все едно  Embarassed
Не знам вече какво правя от притеснение ,но се надявам че ми схванахте идеята  Peace
Още веднъж благодаря за инфото Кафенце   bouquet

# 694
Според мен вместо да ти пускат прогестерони и чудесии, да пускат чхг и да гледат расте ли.....няма как да видят нищо, защото обикновено се визуализира на 1000 единици. А относно прогестерона, при една маточна бременност с прогестеронов глад, се изписват заместващи лекарства и се избутва бременността. Така, че в момента трябва да им е цел да установят маточнамли е бременността и ако е да се стремят да я запазят. Все пак залога е голям, от твоя страна. Аз си мисля, че е маточна, те колко изследвания на чхг направиха.

И при мен в началото лекаря се усъмни, че е извънматочна, бях със зверси болки ниско в дясно и кървях, точно където е тръбата. Не се виждаше нищо. Пуснахме чхг и за деня в който бях от цикъла, беше доста ниско......но  лекаря ми каза, че практиката му познава всякакви случаи и каза  една седмица подред чхг и ударна диза прогестерон, за да може ако е естествена бременност да я запазим.....шест дни по късно и изследване на чхг ВСЯКА СУТРИН , се установи, че си е няпълно нормална бременност, кървенето и болките спряха и ембриона удвоява стойносттта даже на 30-34 часа  Peace......защо е било толкова ниско в началото, не е ясно - или късна овулация или закъсняла имплантация, а доки каза, че има куриози, когато в началото ембриона тръгва да се развива много бавно/ по стойностите на хормона/ и после наваксва....

# 695
"те колко изследвания на чхг направиха."-три изследвания до тук през 48 часа днес ще бъде четвъртото
203,341.8,586 до тук  Cryа прогестерона не са ми го пускали отделно те го правят когата ми пускат и ЧХГ само дето аз го разбрах едва вчера

# 696
Взеха ми кръв и докторите идваха казаха че за сега покачването не им харесва ще изчакат да видят и тези резултати но обсъждахме вариантите за инжекция или това което ми предлагат е премахване на тръбата за да не ми създава повече проблеми аз също си мисля да избера премахване на тръбата пред инжекция  newsm78

# 697
Инжекция за предизвикване на аборт ли?

Решението за тръбата няма да е леко, но при положение, че случките рецидивират....

# 698
Да инжекция Метотрексат решението не е никак лесно но досега като все решавам да я запазя какво хубаво получих  Cry резултатите излезнаха и са още по трагични ЧХГ -729.9  Cry и не мога да се свържа с мажа ми
Сега ще ги чакам като решат да доидат докторите искаше ми се поне да са го видяли със сигурност къде е преди да реша да я махна тая тръба  Cry

# 699
  • София
Стискам палци! Каквото и да решиш, нека е най-правилното решение за теб!  Hug

# 700
Благодаря  Hug дано да е правилно и да не съжалявам после

# 701
  • София
На твое място бих предприела кардинални мерки,доколкото разборам това се повтаря за н-ти път Rolling EyesКураж и скоро да дойдеш с хубави новини Hug

# 702
Подписах документи за операцията до час трябва да дойдат да ме вземат  Cry

# 703
  • София
Гуш, силно ти стискам палци всичко да мине гладко  Praynig Peace И според мен е по-добре да се махне тази тръба, явно само ти прави проблеми. С теб сме, всички, стискаме ти палци и да пишеш как си след операцията  Hug
ПП Аз съм една от забременелите напълно естествено с една тръба след лапароскопия за извънматочна, така че - смело напред!

# 704
MelindaD благодаря за подкрепата  Hug ,но на мен  тази тръба ми е последна  Cry даже много издържа ще трябва да събирам парички за IVF а тук е £7000 но тава ще го мисля като се възтановя
И това чакане ме убива да идват да ме вземат вече и да се приключва

Общи условия

Активация на акаунт