Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 139

• 64 625
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
Честита ни нова тема!

Толкова ме заинтригува с този клип, че май дойде времето  да взема и да " понеса" две дини под една мишница, както се казва.
Само как ще се справям , ако ме "тресне" музата да правя клипове и за "Облака"
Денонощието трябва да стане 25 часа сигурно

# 16
Марта,ти го можеш! newsm10 Не правим ли непрекъснато това-носим по няколко дини под една мишница.Но нали сме жени-справяме се. newsm03

# 17
  • Разград

Скрит текст:

# 18
Марта,ти го можеш! newsm10 Не правим ли непрекъснато това-носим по няколко дини под една мишница.Но нали сме жени-справяме се. newsm03

Malchul:
Скрит текст:
Докосвай ме със пръсти
докосвай ме,не говори
докосвай ме със устни
целувай ме и замълчи
и нека двама изгорим
във своите мечти
телата ни да затанцуват
във вечен танц на две тела
облени в див екстаз
обичай ме наяве
не говори
аз искам да забравим за миналите дни
обичай ме във нощите и дните
докосвай ме със пръсти
докосвай ме и замълчи...
Malchul

# 19
  • Разград

Скрит текст:

# 20
  • В Града на липите
Добре съм ви заварила в новата тема  wavey
Признавам си, хвърлих саковете до вратата и седнах да ви изчета  Joy  Joy

Марта newsm51  love001, много благодаря за клиповете. Особено за единия, който е на любимата ми тема торти+Керим.  Rolling Eyes

Дани Поп, големи сладури си имаш. Дано много да те радват и въобще да не те ядосват.

Благодаря на всички, които правите темата толкова интересна. Няма да ви изреждам, вие си знаете, че ви обичам всички.  Hug  Hug  Hug

# 21
Malchul:
Докосвай ме със пръсти
докосвай ме,не говори

докосвай ме със устни
целувай ме и замълчи
и нека двама изгорим
във своите мечти
телата ни да затанцуват
във вечен танц на две тела
облени в див екстаз
обичай ме наяве
не говори
аз искам да забравим за миналите дни
обичай ме във нощите и дните
докосвай ме със пръсти
докосвай ме и замълчи...

Malchul

Докосванията на Керим - нежни, но същевременно даващи и утеха, и сила и любов
Много са - той още от самото начало винаги искаше да я докосва / после го правеше наистина /.

Ти се върна - повярвай може да лекува светлината. Имаме своята вяра и надежда Фатмагюл. Аз ще бъда винаги до теб - не се страхувай
Скрит текст:

Обичам те Фатмагюл
Скрит текст:

# 22
  • Разград
Yalvarırım Artık Dön Engin AKYÜREK

# 23
Пожелавам ви хубави сънища / някои вече заспаха / и още по-хубаво събуждане

Изненадата за утре
Скрит текст:

# 24
  • Разград

Скрит текст:

# 25
Здравейте дами!

Радвам се,че вече темата е разширена и могат да се коментират и други филми.

Например в "Брак с чужденец" участват Мерием и Керим.

Керим със същия стайлинг,като в "Облака" и го оставям без коментар.

Мерием в един от епизодите се беше подложила на химически пилинг.Гледайки я в ролята на Мерием,Вие как мислите :Дали има ефект от процедурата?

P.S. Прощавайте,моя грешка.Пилинга е билков,по зачервяването си личи,че е по драстичен.

# 26
Пускам интервютата в темата да са по-достъпни за четене.

Цялото интервю с Енгин- превод

Репортерката: Най-накрая се срещаме с Керим, или Енгин както се нарича. Неговото първо интервю с нас по Орбит тв,

Енгин,ние те поздравяваме с добре дошъл от нашата телевизия, както и от екраните на всички Арабски и Египетски зрители. Поздравления за сериала.

Енгин- Наистина аз трябва да ви поздравя с добре дошли...добре дошли в нашата страна.

Репортерката; Искам да ти кажа, че имаш много фенове в Египет и Арабския свят и много момичета ми завиждат в момента, че седя тук и говоря с теб. Така че лично ти предавам поздравите и възхищението на всички фенове, които следят КВФ и тази изключителна роля.

Енгин- Благодаря.

Репортерката; Разкажи ми за ролята ти. Кое те накара да я изиграеш, това е много трудна роля. Как п възприе, четейки я, как се подготви за нея??

Енгин- Да. В началото за публиката беше не беше лесно да приеме героят Керим. Фатмагюл разказваше историята на една жертва на изнасилване. Това е историята на Фатмагюл. Въпреки това Керим е мъжа, който е жертва в тази същата история. Ролята изискваше да се изрази едновременно чувствата на това да си жертва, но също и любовта му към Фатмагюл. Трябваше да изразя неговия процес на излекуване едновременно с този на Фатмагюл.
Да, винаги има трудности със всяка роля в началото, и връзката между актьор и дадена роля е различна. Аз трябваше да взема под внимание това. Слава Богу, мисля че успях да се справя( да се слее с ролята).

Репортерката: Керим, хората, които следят твоето развитие, смятата че си изключителен актьор, защото успяваш да играеш чрез твоите очи и изражения на лицето, а това е много трудно да се постигне със всички тези емоции на героя ти.

Енгин- Вярвам, че да си актьор е нещо такова. Много ти благодаря , че каза това за мен. Аз съм толкова щастлив, че съм успял да помогна на хората да изпитат тези емоции. Но точно това се изисква от един актьор. Вярвам , че така трябва да се представят, изиграват нещата. Като допълнение, винаги съм смятал, че човек като Керм, който е много интровертен и не сподея много, по някакъв начин трябва да достигне до публиката- чрез емоциите,

Репортерката- Има нещо странно. Ние те виждаме дублиран ( на арабски гласът на Енгин е дублиран от арабски актьор), но въпреки това ние те разбираме и те чувстваме сякаш си един от нас , ние страдаме с теб, изживяваме твоя проблем и усещаме твоята любов към Фатма. Как сериала успява да достигне до душите на арабските зрители толкова лесно??

Енгин – Смятам, че това е да си човек. Много е важно да можеш да изразиш , да предадеш универсалните емоции, така че чуждоговорящите зрители д амогат да усетят тези емоции и страданието на Керим. Така, че когато Керим преминава през някаква болка, някой човек в Египет да успее да усети и съпреживее същото нещо. Да се постигне и улови това нещо е много важно.

Репортерката- Това е напълно вярно И те поздравявам затова, защото ти излъчваш човечност и успяваш да я предадеш на зрителите.

Репортерката- Това първият проект ли е , в който си партнираш с Берен Саат.

Енгин- Да.

Репортерката- И обмисляш ли да работиш и по други проекти с нея, след този успех??

Енгин- Разбира се, защо не.

Репортерката- Ве сте вече любимци на зрителите , какво казват турските зрители за сериала, Какви възприемат?

Енгин- Тук е малко по-различно, защото медиите се интересуват от нашия личен живот. Но хората, които само следят сериала, донякъде ни възпримат , базирайки се на героите, които играем.

Репортерката- Накрая, какво би искал да кажеш на всички зрителиот Рабския свят , които те гледат и следят сериала?

Енгин- Всъщност ако трябва да се остави послание, трябва да спомена нещо от сериала. Да, в живота могат да ни се случат ужасни неща. Но по-важното е какво следва след това. Въпреки всичко, възможно е да срещнем хора като Керим в живота ни. Трябва да се стараем, да не гледаме от лошата страна на нещата.

Репортерката- Да всеки се надява да намери своя Керим.

Репортерката- Ти се състезаваш с Къванч, който е много добре известен в Арабския свят. И ти сега се стстезаваш с него и тук , в Турция. Можеш ли да прецениш, усетиш колко е силна конкуренцията между вас в момента??

Енгин- (неговите жестове означават- Не знам и се усмихва. )

Репортерката- Най-накрая ти пожелавам много къснет, успех и дай Боже да дойдеш да ни посетиш в Египет скоро и да гостуваш в нашето предаване.

Цялото интервю с Берен- превод

Репортер- Шафки.

Шафки- Берен Саат, Фатма. Казвам ти добре дошла и те поздравявам. Зритрелите на Арабския свят и Египет те поздравяват.

Берен – Аз също ви поздравявам с добре дошли. Благодаря.

Шафки- Знаеш ли за успеха на сериала, за успеха на ролята ти като Фатма Някой казвали ти е колко е голям успеха в Арабския свят?

Берен- Да имам бегла представа. Срещала съм арабски туристи , тук в Турция и забелязах , че там сериала е много популярен.

Шафки- Забранения плод представи на зрителите Берен Сааат и всички бяха привлечени от сериала, благодарение на страхотното ти превъплъщение. Но като Фатма ти играеш много трудна роля . Как успя да създадеш две толкова различни роли??

Берен- За мен актьорската професия изисква да представям всяка роля по различен начин. Фатма трябваше да бъде различна от Бихтер , разбира се. А колкото до емоциите и чувствата, те сякаш идват от мен самата. Фатмагюл е селско момиче , така че трябваше да се срещна с такива момичета и да ги наблюдавам, за да се подготвя за ролята.

Шафки- Чух за този турски закон, който позволява насилниците да бъдат оневинявани, ако се оженят за една година за момичето, което са изнасилили. И точно това те е провокирало да се включиш в сериала.

Берен- Да . Първоначално това е било фил, сниман преди 20 години и тогава този закон е съществувал. Сега нещата са се променили. Сега изнасилването се е превърнало в нарушение на правата на жените. И в последните 3 години нещата са се подобрили доста в сферата защитата срещу насилието на жените и законите са променени.

Шафки- Чувствам, че си щастлива, че представляваш социална кауза. Искам да знам каква е реакция на турските жени към сериала??

Берен- Тззи героиня (Фатма) събуди интереса на хората и през последните 2 години ние говорихме много за изнасилването и как изнсиленото момиче мож да се справи с тази трагедия чрез лечение и как обществото се отнася с това момиче, с годеника й, със семейството й. Ние видяхме как тя трябваше да се премести в друг град и през какво трябваше да премине заради това(изнасилването) . Трябваше да се опълчи срещу една много богата фамилия.

Смятам, че сега обществото говори за този проблем в един по-положителен аспект Травмата на едно изнасилено момиче, може да бъде излекувана само със любов и търпение . Героят на керим е много важен за такива жени също. Той е много търпелив и приема всичко в момичето, което обича. И това решава много от проблемите. Ето защо турските жени харесаха тази роля(на Керим), защото тя дава надежда на жертвите.

Шафки- Дали продължаващия успех от Забранения плод до Фатма не се дължи и на режисьора . Вие двете сте сформирали един много добър екип. Двете взаимно се разбирате и тя е способна да изкара най-доброто от твоите актьорски качества.

Берен- Разбира се. Актьорът никога не може да постигне успех сам. Рзбвира се той трябва да е талантлив, но също трябва да са налице добър сценарист, добър режисьор, които помагат на актьорите. Ние сме около 100 човека екип. Всъщност зрителя се наслаждава на сериала, понякога без да осъзнава усилията положени за сериала. Те виждат красива картина, добро осветление, красива музика...много са параметрите, които правят един сериал успешен, . Ето защо сам актьорът нищо не може да постигне. Задължително е да има добър екип.

Шафки- Страхотно. Искам да ти задам един много важен въпрос. Сцената на изнасилването е еедна от най-трудните сцени за всяка жена, не само за дадена актриса. Как успя да се вживееш в тази сцена и да поднесеш такова страхотно представпне така че всичко да изглежда толкова истинско , така че ние всички почувствахме сякаш наистина това момиче го изнасилват.

Берен- За мен беше много трудно, разбира се. И отне много време , за да се заснеме. Но не беше трудно само за мен, но и за останалите актьори също. Дори жениете от екипа, които бяха там онази нощ бяха много афектирани. Аз бях много афектирана физически и емоционално дни след това, защото бях много дълбоко свързана с ролята. От друга страна разбирането на героя и неговата същност засилва моите емоции и ме кара да да изпадам в товач състояние. Да беше много трудно, но днес например също снимах трудна сцена. Да сърпам и скубя жена за косата., Никога не съм правила подобно нещо през моя живот, но това е историята и тряябва да се направи по убедителен начин. Имаше много трудни сцени през целия сериал – скандалите и битките( с Яшаран), травмите. Аз трябвваше да ги разбера вътрешно , за да успея да ги изиграя.

Шафки- Аз съм съгласна с теб. И ние успяхме да почувстваме емоциите, които се опита да ни предадеш. След изнасилването ти се обличаше по специален начин. Ти винаги носеше допълнителни дрехи под твоите рокли , покриваше врата си със шалове. Беше ли планирано?? Защото едно изнасилено момиче се затваря в себе си, дори по начина, по който се облича.

Берен- Не работихме с психолози, които ни помогнаха да разберем героинята. След изнасилването, всички обвиняват изнасиленото момиче, дори тя самата. Пита се „ Какво направих? Каква е моята грешка??” . Дрехите на Фатма, които използвахме след изнасилването бяха важен елемент. Тя не седи вече докъсно навън, не си пуска косата, Тя спира да се грижи за външния вид, както обичкновено жените се грижат. Това ни обясниха специалистите. Тя продължава да обвинява себе си и това е , което ние направихме. Фатма връзваше своята коса, носеше тъмни дрехи , за да не привлича внимание . И след като мина време, тя започна терапия , започна отново да се влюбва, започна да носи по=цветни дрехи, да показва шията си и да пуска косата си , да слага малко грим. Сега Фатма дори се усмихва и се опитва да се излекува и да се справи с живота по един по-позитивен начин.

Шафки- Има нещо странно. Докато те гледаме, ние се чувстваме сякаш живеем с теб, в същата къща, Ти, Керим, Рахни, Мукадес, Мерием. Башите традиции са много близки до нашите в арабския свят.

Берен- Да ние сме близки. След като напуснаха града, те трябваше да заживеят всички заедно. От културна гледна точка ние сме близки . Скоро гледах филма Раздялата. Който спечели Оскар и забелязах колко много си приличат двете общества по начина , по който реагират на различни неща. Ние се обръщаме към Арабките страни като „ Ориенталска Турция” Рзбира се физически има разлики, но от човешка гледна точка много си приличаме. Това е моето мнение.

Шафки- Аз смятам, че Берен Саат идва от висок социален клас. Ти знаеш много езици – английски, испански. Ти си много добра танцьорка, произлиаш от добро семейство, баща ти е инжинер. Как успя да изиграеш едно толкова обикновено момиче като Фатма??

Берен- Дори моята роля в Забранения плод, беше тотално различна от самата мен. Аз не съм този тип жена като Бихтер. Играла съм и други роли на жени, различни от мен самата. Най-хубавото нещо на актьорката професия е , че можеш да откриваш нови персонажи , като в лаборатория. Ние четем даден персонаж и го опознаваме. И към всичко това аз прибавям в дадения образ част от себе си, част от Берен. Добавям чувства и емоции .... и накрая можем да накараме зрителят да промени мнение си за даден герой и да го накараме да го заобича. ...Актьорството е много важно за мен , и аз обожавам тази професия.

Шафки- Аз видях Бихтер с Бехлюл в Забранения плод. И сега Фатма с Керим. И дете двойки бяха много успешни. Скедващият сериал може да бъде с Къванч или с Енгин? Или може би друг актьор ще успее да партнира на Берен??

Берен- Всикчко зависи от проектите, които ни се предлагат. Ние нямаме възможността да избираме своите партньори. Но аз съм работила с много талантливи партньори. Имала съм възможност да бъда в добри комбинации. По-нататък с кофо ще играя, нямам представа. Всичко зависи от пректа и от историята. Но се надявам да съм късметлийка и се надявам да ви хареса.

Този въпро е объркан, според мен преводът не е точен на английски не е точен.

Шафки- Имаш две незабравими сцени- самоубийството в Забранения плод и изнасилването в КВФ. Като актриса ти изигра тези две сцени в един де, за да си починеш.

Берен- Аз не ги гледам, попринцип не гледа моите роли отново. Защото...разбира се, гледам по-важните сцени, за да оценя себе си и да се развивам в игара си. Но ги гледам смао по веднъж. Защото, когато играя използвам неща, които откривам в себе си на момента.

Шафки- Ти си много красива, но си естествена. И хората продължават да се чудят дали имаш грим или не. Искам да им кажа, че нямаш никакъв грим въобще.

Берен- Разбира се по време на снимки, ние сме длъжни да имаме някакъв грим пред камерите. Така се прави по целия свят. Но в моето ежедневие като Берен, не обичам грим въобще.
Шафки- Днес сме на снимачната площадка на новата ви къща с Керим. В арабската версия, ние все още ви гледаме в старата ви къща(при Кадир)

Берен- Да, за вас това е ново място, което още не сте виждали. За нас, ние сме вече тук от няколкоп седмици. След като Фатма и Керим се ожениха, се преместиха тук. На нас много ни харесва тук, хубаво място е.

Шафки- Колко още епизода остават? Сериала се излъчва в Турция, а вие все още го снимате? Трудно ли е??

Берен- За нас остават още 5 епизода. По туркста система, епизодите са 80. Но за вас ще отнеме повече време., защото вие разделяте един епизод на 2 части.

Шафки- Чух, че ще имаш дълга почивка и че ще заминеш за САЩ.

Берен- В се още не съм си планирала почивката. Но няма да е много дълга почивка, защото трябва да заснема филм. Така че просто ще си почина малко, за да мога да се съсредоточа върху филма.

Шафки- Мислила ли си да посетиш някщ арабса страна, напрмер са ни гостуваш в студиото на al qahera al youm??

Берен- Не съм посещавала нито една аранска страна до момента, но мисля, че би било интересно.Имам някои места наум- интересувам се от Бейрут, от Египет. Сигурна съм , че един ден ще ги посетя.

Шафки- Заповядай все пак, ниеще те очакваме. Благодарим ти за твоите невероятни роли. Ти влагаш много усилия в тях. Очевидно е че ти си добре образована актриса. Благодаря ти много за интервюто.

Берен- Аз съм тази, която трябва да ти благодаря. Благодаря на Арабския свят, че ни гледа и ни обича. Надявам се за вбъдеще вие ще следите нови турски сериали или филми и ще ги гледате със същата тази страст.

# 27
Здравейте дами!

Радвам се,че вече темата е разширена и могат да се коментират и други филми.

Например в "Брак с чужденец" участват Мерием и Керим.

Керим със същия стайлинг,като в "Облака" и го оставям без коментар.

Мерием в един от епизодите се беше подложила на химически пилинг.Гледайки я в ролята на Мерием,Вие как мислите :Дали има ефект от процедурата?
Hug

Като Мерием не мога да кажа дали има ефект,ама като жената котка безусловно Joy

# 28
  • Разград

Скрит текст:

# 29
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=y23vgTailpw&feature=share
Serdar Gökhan talking about Engin Akyürek  -  Сердар  Гьокхан, говори за Енгин Акиюрек.... Сложиха го в тюбето - за тези които не са го видяли...

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 23:12 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт