Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 139

• 64 715
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Разград

# 541

Здравейте момичета, най-после да успея да се включа, че то "тръстика" много, "горещина" още повече - започвам да "мисля и съчувствам" как издържат и тези на морето

Благодарение на Мариянка днес преговаряме 46 серия.
За мен това е една от най-силните и емоционални серии / и любима също / - заради решението на Фатмагюл. Смело решение.

Лусия го е казала "... тя поиска да живее, да обича и показа, че е готова за това..."

Малчева - "... Керим гледа сладко-сладко и едва преглъща..."
Той беше толкова невярващо щастлив от думите и, че  "сякаш нещо наистина му пречеше даже да поеме въздух"

Дилеми - страхотно резюме подкрепено със снимков материал / перфектно както винаги /
Сега си мисля, че трябва да си сложа тези резюмета в папка / то филма ми е в папка, видео-файловете - в  папка, снимките - в папка, клиповете - в папка, всичко що е писано като текстове на песни - в папка - ще взема да открия и за всяка една от вас - по папка !/ какво да направя като всичко каквото се пише и слага в темата ми е важно и ми харесва.

Димана-нова - добре, че подсещаш за празника днес - присъединявам се към поздрава ти към именниците -ако има и други освен Нелка 123.
Нелка 123 - да си жива и здрава, празнувай с приятели и близки ! Честит празник !

Мамата - привет и поздрави от мен ! Страхотен анонс направи на рекламата като цяло / ще взема да ги харесам  рекламите и аз /.
Винаги присъствието ти в темата  / дори и за кратко / се забелязва и впечатлява с нещо.

Хриси - "...че я обича толкова много, че е готов да я пусне. Фатмагюл бе единственото нещо което даваше смисъл в живота му и той бе готов да се лиши от него, само да не я направи нещастна ..."
И неговото решение - беше толкова  смело, въпреки,че " пускайки я" - обричаше своя живот на тъмнина. Но той бе готов да живее така - стига Фатмагюл  да имаше светлината.
Интересното и неочакваното - тя свързваше вече "светлината" с Керим - смело и силно момиче !

Славенка - започна по-рядко да се появяваш, но пък винаги с нужният ефект !Откъде "вадиш" точно като фокусник-зайче, тези информации ?
Направо му усетих вкуса на този "разкош" - как съм го изтървала обаче - отивам на преговор.

Дива - както винаги се появяваш късно вечер - хубаво ми е да те чета, съжалявам само,че пак се разминаваме във времето. Искаше ми се диалог. Но си права - няма да се даваме на " ютубарите"

П.П. Димони - и ти си сложена в папка !

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 15:33 от Марта_49

# 542
Хриси,мила,започвам да се притеснявам за теб.С тази перука,в това време,ще ти се спаружи тиквата Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Лусия,незнам какъв анализ ще направя,но в едно си абсолютно права,тази серия е много ревлива, и за мен,една от най-силните във втори сезон.Почти няма нещо,което да не е важно.Всеки път мога да рева на нея и то доста повече от самия Керим,който тук не е най-големият ревльо  smile3521
Началото започва с края на миналата серия,с молбата на Керим „не можеш ли поне мъничко да ме обичаш”.Шамарът,който получава,отчасти подслушаните думи,изречени от Фатмагюл,ускоряват необходимостта у него да се опита да спре да се лута,да търси изход,решение.Първото,с което реши да се раздели е писмото от майка му,тази,която никога не го е обичала,тази която по думите на Фатмагюл го е променила. С  последното нещо,което е оставила за сина си,обърка отново живота му.Тази раздяла беше мъчителна,но и по-лесна за него.Затова и скъсването на писмото,пускането на късчетата  в морето и напускането на брега,не беше продължително.Раздялата беше твърда и решителна.

Другата раздяла,тя беше за него много по-трудна.За нейното решение отново потърси помощта на алкохола,но само той сам по себе си не му бе достатъчен.Трябваше да излее пред някого мъката,съмненията,които го изяждат отвътре,разочарованието от самия себе си.Пред кого трябваше да направи това,пред човека комуто накрая каза,че той е неговия баща-Кадир.
„Исках да я докосна......Не исках да я изплаша.Нима бих я наранил?Бих дал живота си,за да отнема страха от очите и.......Но тя пак ме гледа с тези очи”

„Вече незнам, кой е прав и кой греши.Единственото истинско нещо в живота ми е Фатмагюл.
След като прочетох писмото от майка ми и разбрах каква е истината,разбрах,че майка ми никога не ми е принадлежала.....”
Кадир,се опитва да му противоречи,но той е категоричен: „Разбираш ли,моето съществуване не е било достатъчна причина за нея да живее.Никога не ме е обичала.”
Сещам се за интервюто на Керим за арабската телевизия и по-точно за онази му реплика,че Керим не бил от ония,които много споделят,и категорично не съм съгласна с това.Вероятно Едже и Мелек са се опитали да му го внушат. А може би той като човек е от тези,които още повече споделят.Незнам,но за мен Керим прекалено много споделя за един мъж.Повечето от мъжете не споделят и частица от това,което той прави и обикновенно трябва да им вадиш думите от устата с „клизма”.Керим излива душата си буквално,а това никак не е лесно,особено когато си толкова самокритичен,и когато тази самокритика е искрена,а не просто изречена,за да чуеш от ответната страна опревержение.Той има тази необходимост да изкара с думи чувствата си навън.Дори  е глух за думите отсреща.Това е неговата самотерапия.
Аз винаги съм страдала от това,че никога не съм имала майка,с която да споделям и,която да ме разбере.Винаги съм се опитвала да се примирявам с този факт и да я оправдавам,защото ние имаме различен светоглед,но и до днес продължавам да се опитвам,въпреки,че знам-това е невъзмижно.Много боли.Но аз знам,че майка ми ме обича.А какво е това да разбереш,че майка ти никога не те е обичала и,че нямаш никакъв шанс да се бориш за любовта и.Дори сега,когато пиша тези думи,душата ми страда наравно с героя.
И по-нататък Керим продължава с излиянията си: „На кого да се доверя,бате?Как да съм сигурен,че Фатмагюл е забравила Мустафа?...Исках да ми каже,че ме обича.Исках да чуя,че наистина ме обича.Не насила или по задължение.Искам да го чуя само от нея.Не от Фахретин Илгаз или  госпожа Мерием.Не от тези,които ме излъгаха.Просто искам да ме обича.”
Много ли иска Керим?Да,Фатмагюл не е готова да изрече тези думи на глас дори пред себе си.Но болката на Керим е толкова голяма,че той не може да прецени колко много иска от нея.За него никога не е било проблем да изкаже на глас чувствата си,но при нея всяка една такава проява е огромно предизвикателство и гигантска стъпка напред.Не можем да се сърдим на Керим,че в известна степен се е отдал на самосъжалението.Нормално е,всеки има такива моменти в живота си.Но страданието му е разтърсващо,докосващо,както и любовта му.Наистина може ли човек да се довери на хора,които са го лъгали?Кадир е този,който разбира проблема с доверието на Керим.Изобщо за мен Кадир стои на първо място в листата ми за хора с усет и познания върху човекопсихологията-не Мерием.И колкото повече преговарям,толкова повече се убеждавам в това.Как се опитва Кадир от една абсурдна ситуация(той е в Анкара,в такси,говори по телефона с човек,който е в криза)да го успокои?Да можеше думите му да стигнат до съзнанието на Керим,но в този момент той е глух за всичко.Тези думи обаче остават в подсъзнанието му и затова по-късно,когато той чува крилатите думи,споделя точно с него радостта си.Ето какво му казва Кадир: „Ще те обича.Ще го каже някой ден.”Керим споделя  с Кадир и мислите си за Мустафа,страхът от това,че Фатмагюл никога няма да го забрави,дълбоко в себе си винаги ще иска да е негова съпруга,защото той-Керим е част от кошмара на живота и.В тези му думи се преплитат ревността и чувството му за вина.И двете са толкова силни,че не му позволяват да помисли и от друга гледна точка.Керим е убеден,че Фатмагюл никога няма да му прости,тя просто се е примирила с него,за да и е по-лесно.И ето отговорът на Кадир:„Наистина ли смяташ,че е по-лесно за нея?Тя се пребори с миналото си.Откъсна го от себе си и го захвърли.Вече не го мрази,защото дори не я е грижа.Чуваш ли ме?Не я е грижа и за Мустафа.Говори с него,само за да те спаси.Уверен съ на 100 процента.Дори не иска да го вижда.Мисли само за това,през което преминавате вие  двамата...Колко изпитания трябва да преминете.Правите много малки крачки,но за една година,връзката ви се промени....Фатмагюл те познава.Познава сърцете ти,болката ти,намеренията ти.Повярвай ми.Нищо не е свършило.Едва сега започва.”
Какво повече да кажа.Кадир каза всичко.
Другата разтърсваща сценка от любовната история е тази в „Кухнята на Розата”.Тук определено сълзите текат не за Керим,а за Фатмагюл.След преживяното от нея,можем само да се възхищаваме на усилията,които полага да се пребори дори със самата себе си.Защото,каквото и да си говорим,травмата е жестока,а обстоятелствата и животът след изнасилването,още повече.Да си принуден да живееш с един от враговете си,всеки ден да виждаш физиономията му,да се къпеш в една и съща баня с него,да ядеш от едни и същи чинии с него,да чуваш гласа му,да не можеш да избягаш от кошмара си,да няма къде да се скриеш.Мисля,че тази любов в реалния живот наистина е невъзможна,затова и в сериала е още по-затрогваща,въздействаща.Пътят,който извървява това момиче е изключително труден,а в 46 серия краят не е настъпил.Реално той никога не може напълно да настъпи,защото белегът от тази рана е доживотен,но целта е да приемеш  да живееш с белег,да не страдаш от него и да се усмихваш на живота.Символично тогава е краят.И така пред Фатмагюл предстои още път,но тук тя е принудена да надскочи себе си и прави това безкомпромисно и твърдо вперила поглед,  без да свежда очи.Изключително самопожертвователно,но и дълбоко целево и смислено,защото тя осъзнава,че Керим се е превърнал в отправна точка по пътя на нейната борба да се излекува,че тя вече не може да си представи тази борба без него,защото той постепенно се е превърнал в частица от нея.Затова и много тежко понася кризата,в която се намира,опитва се да го разбере,но душата и кърви,защото той не я допуска до себе си,защото цялата насъбрала се ярост изкарва и насочва срещу нея.Как да не плаче човек заедно с нея,нима е лесно да поемеш всичко в себе си,да не се засегнеш,а да продължиш да търсиш оправдания на човека,който в този момент не е в състояние да мисли „разумно”.Той винаги е бил до нея,винаги и е помагал да лекува раните си,бил е нейният стълб в борбата и сега когато той е в душевна криза,като ранена птица,тя решава да забрави себе си,свитостта си и да разкрие част от душата  си,от онова,което чувства.Думите и са искрени и трогателни:
„Не ми се нрави да споменаваш Мустафа отово и отново....Вече нищо не изпитвам към Мустафа....От доста време.Защо си ми ядосан?Защо не ми вярваш поне малко....Уча се да ти вярвам, Керим.Опитвам се да започна нов етап от живота си с теб....Запомних всяка дума,която ми написа.Това знаеш ли?Повярвах на всичко написано.Попивах всяка написана дума.Помниш ли деня,в който ти казах,че искам да се оправя?От него ден се старая да го постигна,знаеш.Преди дори не можех да произнеса името ти.Когато ти произнасяше моето,беше като проклятие за мен.Мразех дори лицето ти.А сега дори ти пиша писма.Виж държа ръката ти.Кери,виж!Не виждаш ли как се старая?”
Слушайки Фатмагюл,едновременно страдам и изпитвам чувство на респект към нея,защото напълно оценявам какво и струва да каже всичко това.В същото време разбирам и Керим.Появата на баща му,писмото на майка му,разочарованието от Мерием,всичко това са натрупвания,които го карат да се лута,да търси изводи и пътища ,по които да може да продължи живота,но да не повтаря грешките на родителите си.В това лутане той стига до истини и неистини,но е решен да пожертва себе си,но да не ранява повече Фатмагюл.Затова и не оценява подобаващо нейните думи,тълкува ги според вече натрупалите се последните дни у него убеждения,че тя се старае насила да го приеме и по този начин той и нанася вреда.И неговият отговор е:,Чуй собствените си думи.Ти се „опитваш”,„стараеш се”...Фатмагюл,все едно е насила.Все едно,аз те карам да го направиш....Нищо не „трябва” да правиш.Искам само да се съвземеш.”

Знаем,че Керим е прав за себе си.Почти всеки на негово място би си помислил същото,но не всеки би направил следващата крачка,да предложиш раздяла на човека,който никога няма да спреш да обичаш,да му дадеш свободата да избира и обича,да се лишиш от близостта му и да се откажеш от собственото си щастие.Той мисли,че така не може да се продължава,защото никога няма да бъде сигурен в себе си.Не иска да я принуждава да го обича.

След всичко,което му каза Фатмагюл,тези думи бяха като допълнителен шамар за нея.Но тя твърдо продължи борбата.Душата и трепереше от страх,че пак ще бъде оставена от някой,който е така близък до сърцето и.В погледът и се четеше и страх,и болка,и надежда.

И мисля,че този жест на Фатмагюл разтърси много повече Керим от самите думи-тортата,саморъчно направена,за да отбележи връзката помежду им ,а не раздялата.Желанието да се отбележи годишнина от първоначално нежелана сватба,говори за признаване,а не за отричане.Това е следващата стъпка от техния съвместен път.
В тази серия трябва да се отдаде и необходимото внимание на постъпката и думите на Перихан,както и на мъката на една майка загубила детето си-Леман.
Очаквам Спиритчето да  почете и Мукадес,защото в тази серия тя показа,че може да бъде и грижовна ако пожелае,независимо от това какви са дълбоките и вътрешни подбуди. hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 15:43 от Dimony

# 543
Димони,след твоят пост мога да да добавя само една велика мисъл:
"Ако обичаш някого истински-пусни го да лети! Ако те обича-ще се върне при теб! Ако не се върне-значи никога не е бил твои!"(цитирам по памет)

# 544
  • В Града на липите
Димони wavey, не ме мисли мен. Тиквата ми е особено устойчива  Joy  Joy  Joy, а и либуФта изисква жертви, както знаем. Папараците са много досадни.  Grinning

Адмирации за разбора на еп.46 Аз не съм го гледала още, но като ти прочетох подробния анализ, май ще премина направо на 47-ми, който също ми е много любим.

Чудя се това доколко е вярно  newsm78
The new series in which İmirzalıoğlu is playing the leading role will be again directed by 'Ezel's director Uluз Bayraktar. Bayraktar is discussing, these days, withe the actors candidates for the series. The scenario and the story of the series that Ay Producing for atv channel and which is describing the story of a father-son will be written by Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat. As for the partener of Imirzilalıoğlu in the series, which the scenario is kept as a secret, we learnd that an agrrement couldn't be reached with Tuba Bьyьkьstьn. Bьyьkьstьn said she didn't think about returning back immediately to the sets in september in order to take care a little more of her twins Maya and Toprak. That's why, a new partener is now searched for İmirzalıoğlu. As for Engin Akyьrek, it is said he will play in Ay Production project for 2013 'Cevdet Bey ve Oğulları'.

http://magazin.milliyet.com.tr/kenan-li-dizide-tuba-yok/magazin/ … htm?ref=OtherNews

# 545
  • Разград

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 17:14 от vania_e

# 546
  • София
Почитатели на Енгин Акюрек (2012 година) - Резултати от изследване

by Çıtı Pıtı on Friday, July 6, 2012 at 1:01pm ·
Скрит текст:
Engin Akyurek Fan Survey (2012) Results

Summary: Total number of people taking this survey is 2081. His fans who took these surveys were mostly Arab, Bulgarian, and then Turkish. Most of his fans are located in Europe, Africa, and Asia; and they are overwhelmingly woman. Although most of his fans are between 18-25 years of age, he has almost equal number of fans between 31-40 years of age.

He has highly educated group of fans; 75% of his fans have college degree and above. As the age group increases, percentage of people having Master’s Degree and PhD increase. 41-50 years of age has the highest percentage for the education level with master’s degree and PhD. Majority of his fans have moderate political view. 44.25% percent of his fans are either unemployed or student, while 55.75% of his fans are employed. Almost 5% indicated that they were fired because of Engin Akyurek. 58.43% of his fans consider them as Muslim, while 38.44% of his fans are Christian. Almost 60% of them have annual income of less than 10,000 USD. Only around 2.5% of his fans have annual income of more than 100,000 USD.

Most of them heard Engin Akyurek’s name through the TV Series “What is Fatmagul’s fault?” and they still watch it. The most popular character he portrayed is “Kerim Ilgaz.” His fans want Engin Akyurek to portray tough but sensitive characters and want to see him in romantic movies or TV series. His eyes are the most beautiful part of him according to his fans. Most of his fans think that “What is Fatmagul’s Fault?” is influential to them and they think Kerim character is a positive person who brought hope.

56.61% of his fans are against the rape law, which states no prosecution if the rapist marries the victim; 39.45% of them think that fairness of this law depends on the circumstances. The majority of the people who answered to this question as “depends on the circumstances” have an undergraduate degree, while people who think that this law is fair have undergraduate or high school degree. 64.10% of the people who belong to the highest education group (Ph.D. degree) think that this law is not fair, but 28.21% of them think that it depends on the circumstances. 49.33% of the people who have a degree below high school think that it depends on the circumstances while 44% of them think it is an unfair law. 49.12% of male fans think that this law is not fair whereas 35.09% of them think it depends on the circumstances. Among the male fans who think that it depends on the circumstances, 45% of them high school degree and 55% of them have annual income of less than 10,000 USD.

p.s: This rape law is no longer in use inTurkey.

Distribution by the continents:
Europe: 45.80%
Africa: 29.51%
Asia: 20.37%
N. America: 3.27%
Australia: 0.58%
S. America: 0.48%

Distribution by Gender
Female: 97.26%
Male: 2.74%

Distribution by Age
18-25: 29.94%
31-40: 26.43%
26-30: 18.45%
41-50: 14.18%
below 18: 6.01%
50+: 5.00%

Education
College Degree and Above: 74.30%
Undergraduate: 51%
Masters: 21.43%
PhD: 1.87%
High school and below: 25.7%
High school: 22.10%
Below high school: 3.6%

Political View:
Moderate: 59.30%
Conservative: 21.86%
Liberal: 18.84%

Work Status:
Not working: 44.25%
Unemployed (includes students): 37.72%
Fired because of EA: 5.09%
Retired : 1.44%
Working: 55.75%
Managerial Position: 15.19%
Self Employed: 19.32%
Non managerial position: 21.24%

Religion:
Muslim: 58.43%
Christian: 38.44%
Atheist: 1.39%
Deist: 1.15%
Agnostic: 0.34%
Buddhist: 0.14%
Jewish: 0.10%

Yearly Income:
Less than 10000$: 59.97%
10000$-24999$: 22.39%
25000$-49999$: 9.08%
50000$-74999$: 3.89%
75000$-99999$: 2.26%
Greater than 100000$: 2.35%
Not specified: 0.05%

How did they hear about Engin Akyurek?
What’s Fatmagul’s fault?: 77.85%
Foreign Groom: 8.84%
I wish I was a cloud: 7.78%
Turkiye's Star Competition: 3.56%
Other: 1.44%
Karayilan: 0.38%
Kader Movie: 0.14%

Do they still watch “what’s fatmagul’s fault?”
Yes: 98.51%
Sometimes: 1.06%
No: 0.43%

The most favorite character portrayed by Engin Akyurek:
Kerim Ilgaz: 88.52%
Mustafa Bulut: 10.91%
Kadir Sadikoglu: 0.29%
Nizipli Halim: 0.24%
Cevat: 0.05%

Other projects in which they want to see him:
Romantic: 57.66%
Drama: 22.30%
Action: 11.92%
Comedy: 8.12%

What do they like the most about him?
Eyes: 61.75%
Hairs: 16.87%
Voice: 14.66%
Hands: 3.75%
Lips: 2.69%
Nose: 0.29%

How do they want to see him?
Tough Sensitive Man: 42.58%
Rich Man: 12.88%
Other: 9.61%
Secret Agent: 9.23%
Stalker: 6.97%
Doctor: 3.70%
Lawyer: 3.36%
Detective: 2.98%
Physco: 2.16%
Teacher    : 1.78%
Serial Killer: 1.73%
Hitman: 1.59%
A weak character: 0.72%
Lunatic: 0.72%

Do they think the rape law which states no prosecution if the rapist marries the victim is fair?
No: 56.61%
Depends on the circumstances: 39.45%
Yes: 3.94%

Was the story of FGSN influential for them?
Yes: 86.30%
No: 13.70%

What do they think about Kerim’s character?
Positive person brought hope: 93.66%
Neutral opinion: 5.43%
Negative person who cried a lot: 0.91%

# 547

Направих ви нещо за разхлаждане - пък аз отивам да се трудя.
Хубава и прохладна / до колкото може / вечер, пълна с емоции и прекрасно настроение !

# 548
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=PmHicFthERM

Фенско клипче от 5 май 2012 г.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 22:33 от mariana51

# 549
  • Пловдив

Интересно гифче- две хубави очи. Енгин/Керим гледа Енгин/Мустафа....

# 550
  • Разград
Engin akyurek with beren saat clip - 117

# 551
  • Пловдив

По всички фейсове - Енгин със загар...Много е хубав...

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 22:11 от mariana51

# 552
  • Пловдив

Малко свежи снимки - браво на Шенгюл - благодарим и, че е заснела Енгин.

Преводът е от Engin Akyurek Bulgarian Fans:
Шенгюл, която постна последните 2 снимки, накратко разказва, че снимките са от 6.7.2012. Било вечер след 23 часа. Тя била заедно със съпруга си и сина си. Отдалече видяла група от около 7-8 човека - 1-2 момичета, останалите били момчета. Единият човек от групата бил Енгин. Бил излезнал с приятелите си. Тя го помолила за снимка. Първо снимала сина си с Енгин, после снимали и самата нея с Енгин. Попитала го дали е вярно, че ще играе в "Джевдет бей и синовете му", той казал: не знам. Също го питала още колко време ще е там на почивка, той казал, че все още не е ясно. (И когато е на почивка, не може да си почине човечецът от фенове Simple Smile )

Страхотни отговори от Енгин - не знам, не е ясно.....Ами много е дискретен.

А ето целият разказ на Шенгюл - на турски:
Скрит текст:
06.07.2012.eşimi ikna etme çabalarımdan sonra gece saat 23.00 civarında evden çıktık.bu arada kaşa 45 km.uzaklıkta bir yerde çalışıyorum.sırf engini görmeye gittim hatırlatırım.sonra neyse kaş'a vardık.enginin burdayken her gece gitiiği bir mekan vardı geçen yıldan biz direk oraya gittik.baktıkki kimse yok.eşim dedi:şansına küs.neyse dedim biraz bekleriz.bu arada sahile doğru yürüyelim.oğlumada dondurma aldım başladık yürümeye.ama benim gözler takipte.yolda yürürken birde ne göreyiiimmm.uzaktan 7-8 kişilk bir grup geliyor.1 yada 2 kız var diğerleri erkek.belkide daha kalabalıklar.birini yandan engine benzettim ama arkadaşlarına bişeyler anlatıyordu onların önüne geçti gülüşüyorlardı.eşime dedim bu enginmi?bak bakalım?oda:evet o git konuş demez mi?ekrandakinden çoook zayıf ve değişik geldi bide paaat diye görünce tnıyamadım biranda.hemen yanına yaklaştım.engin bey bir fotoğraf çekilebilirmiyiz dedim.engin:fotoğğğraf oluur dedi.tam ben çekilecektimki bana bakan oğluma dayanamadım gel önce seni çekelim dedim.ağzı yüzü dondurma içinde önce onu çektim sonra ben çekildim.yoksa kucağına alırırdım ama oğlumun heryeri dondurmaydıSimple Smile)sonra ona sırf onu görmek için geldiğimi söylediğmde öylemii dedi.neyse ben çekilirken biri daha yaklaştı foto için o arada ben ona cevap vermesine izin vermeden birkaç soru sorabilirmiyim dedim.arkadaşlar bekliyor dedi.yanındakiler yürümüştü.beklesinler nolcak sanki zaten hep onlarlasın dimi ama:))ben 2 yıldır anca denk getirmişim.ben aldırmadım hemen:cevdet bey ve oğullarında oynayacağınız doğrumu dedim.oda:bilmiyorum dedi.dikkatinizi çekerim yok öyle bişey demedi.ne kadar daha burdasınız dedim.e:belli değil dedi.bende bir hafta falan oldu dedim.oda gülümsedi ve hızla arkadaşlarının yanına gitti.tüm bu anlattıkların en fazla 2 dk.içinde oldu.arkadaşları yürümemiş olsaydı daha bisürü şey sorcaktım ama dedimya hemen onların yanına gitmek istedi.sonra gece boyu bayağı dolandım takıldığı yere gelir diye ama şansıma dün gece oralar acayip kalabalıktı.gelmedi valla.yoksa bidaha yanına gitcektim.bu kadar arkadaşlar.ekrandakinden çoookkkk zayıf gerçekten.o kameralar onu nasıl öyle gösteriyor anlamış değilim.sevgiler.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 23:07 от mariana51

# 553
   bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 07:06 от Goni

# 554
  • Разград
KERİM ILGAZ EFSANESİ

Общи условия

Активация на акаунт