Отговори
# 180
Извинете, че се намесвам в темата, но смятам, че може би информацията ще ви бъде полезна. Има българка- зъболекарка в Париж, 16 арондисман. Казва се Милена Каралийска ( сега Димитрова). Дълги години работеше точно до телевизията, а вече от четири години практикува в Париж. Страхотен зъболекар и човек.Ако се интересувате пишете на лични.

# 181
Здравейтееее! Как върви ваканцията? При нас съвсем мерзеляшката, освен на плаж следобяд с други активитета не можем да се похвалим. Много народ навсякъде, онзи ден опитахме да посетим съседното градче и не намерихме място за паркиране, имаше бушони по тесните улички...Та си стоим в нашия комплекс, който е с безбройни зелени алеи, има място за всички. Разочарованието ми е студената вода ( за мен, децата се къпят нон стоп), ама не може да има всичко;-)))
Лек уикенд и ваканция на всички!

# 182
  • Плевен
Здравейте отново! Искрено завиждам за почиващите по хубавите френски курорти. След като "видях свят" ми идваше да се изсмея на една класация за най-хубави български плажове ... за съжаление  Rolling Eyes

Та за друго съм тук. Иска ми се да взема на малката ( 4г.) имуностимулант. Тук се наканих на един екстракт от грейпфрут , но се оказа, че са го спрели заради вредна съставка. Виждам подобни тук
http://www.pharmashopdiscount.com/fr/719-systeme-immunitaire

Ако някой е ползвал такъв или може да ми даде някакво мнение кое е качествено ще съм много благодарна  Hug Hug Hug

Може да не е само сиропче от грейпфрут. Може ехинацея, друга билка, но да е познато Simple Smile

# 183
Здравейте, момичета-французойки:)
Имам едни въпросчета в главата и надеждата ми е във вас. Hug
Става дума за Париж. Който може да помогне, ще съм благодарна.

Та...тази есен, началото на октомври ще ходим с малкия /на 3 години/ в Париж. Можете ли да ми кажете места, където ще му е интересно за го заведа? Разбира се, един ден сме отделили на Дисниленд, един ден най-вероятно ще се качим на Айфеловата кула и там около нея, може би корабче по Сена и оттам нататък вече тотално се изчерпвам Rolling Eyes Embarassed
С баща му сме ходили два пъти в Париж и, разбира се, доста пообиколихме, обаче с детето е съвсем различно, и то още толкова малък, чудя се какво да измисля, пък съм сигурна, че има и други места за деца в Париж - може би лунапаркове, а зоогическата градина добре ли е като идея?

Моля ви, дайте някакви идеи, ще съм ви много благодарна:)))  bouquet

# 184
Manim, въпросите, които задаваш, са изключително общи и еднозначен отговор няма  Peace. Първо, искам да те предупредя, че ако искате да живеете във Франция, ще ви трябва някакво, макар и минимално ниво на владеене на езика. В ежедневието ще ви е изключително трудно да се оправите на английски, макар че положението започва да се подобрява (поне в туристическите региони). Повечето линкове, които ще можем да ти дадем в темата ще са на френски. Имай предвид също, че (поне според това, което гледах наскоро в един репортаж), цените на недвижимите имоти по границата със Швейцария започват да се изравняват от двете страни, именно заради многото работещи в Швейцария и живеещи във Франция (наричат ги "трансфронталиери"). Ако живеете във Франция, имай предивид и че пътищата към Женева може да са доста задръстени сутрин и вечер...
Роца, благодаря ти много за подробната информация! Не искам да си помислиш, че съм неблагодарна за труда, който си положила да ми напишеш всичко това и затова не съм писала повече. Напротив!!!
Ние бяхме по почивки в България и Латвия и едва сега се поуспокои програмата и на преден план излиза преместването. Решихме да се преместим все пак и да пробваме да живеем на френска територия. Така че ще следя форума. Много жалко, че няма момичета към Женева. А някой от Лион примерно?

С френския ще трябва да се понапрегна и да понауча поне нещичко като за начало, но много хора ме уверяват, че английският език е достатъчно популярен в този район и доста хора живеят без да знаят и грам френски. Причината е многобройното чуждестранно население, работещо в международните организации концентрирани в Женева.
За детските градини - ще трябва да се настройваме сега на техните методи и системи, но няма начин. Това за обувките и самообслужването е наистина неприятно,  но виждам, че свиквате Simple Smile Когато живеех в Белгия не можех да повярвам в началото колко демонстративно, шумно и безсрамно издухваха носовете си, но после спрях да им обръщам внимание  Laughing

Още не сме потърсили жилище, но смятаме да погледнем именно там, където ти препоръчваш. Цена от 1200 евро е доста приемлива според нас. Ако успеем за такава цена да намерим 3-стаен апартамент, ще сме много доволни, защото в Швейцария плащат по 2500 за същото.

Относно трафика - няма да имаме проблем поне за работата на мъжа ми, защото той ще работи на летището, а част от него е на френска територия и реално погледнато по-трудно ще е да се придвижи, ако живеем в Женева.

Имам следния въпрос: изисква ли се легализация на преведените документи (и за кои, ако да) или само превода се приема за официален документ. Става въпрос за Хагската конвенция, според която България има договорка със страни като Австрия и Франция да се приемат документите само с превод. Така ли е на практика, защото във Виена никога не са ми искали апостили.

# 185
Здравейте,момичета.Извинявайте че нахлувам в темичката ви,но исках да попитам дали има някоя от вас която живее в Лион и е по запозната с града и околностите му-интересуваме нещо конкретно което да попитам на лични?

# 186
Мария , то това и е най-хубавото ня ваканцията - човек да може да си помързелува  Laughing

mishkaromba , не мога да съм ти полезна с инфо за имуностимуланти, защото не съм почитателка на хранителни добавки и подобни такива. Малко съм недоверчива на всичко което ни се пробутва, особенно с комерсиална цел.

Щастливата, доколкото знам Зоопарка е затворен за ремонт до 2013 та. Но зоокът има в Jardin des plantes. А за забавления за толкова малко дете съм малко затруднена. Синът ми е на 2,5 години и се забавлява най-много да тича по парковете и детските площадки. В градините Тюйлери има голям лунапарк в момента, но май ще е там до края на август.

manim, не се изисква легализация за Франция  Peace

# 187
  • пак на Рив Гош
Мария, каква е тази ваканция в нета, бе жена?  Mr. Green
Аз съм решила от петък нататък 2 седмици никаква връзка със света... Е ще помъкна лаптоп, ама то ще е да има къде да си преточвам снимките  Mr. Green

Щастливата, подкрепям Веринка, с толкова малко дете най-много ще му е интересно в паркове и градинки. Даже в Дисни няма чак толкова много забавления за неговата възраст  Peace. Но това не значи, че няма да успеете да изкарате един цял ден там. Но в големите атракции няма да може да влезете. Може да го заведете и в Jardin d'Acclimatation или в Аквариума на Трокадеро.
Провери и в този сайт, може да ви дойдат и други идеи: http://www.new-paris-ile-de-france.co.uk/guides-paris/enjoy/the- … r-kids-67096.html (пуснах го на английски, но има и други езици)

Manim, моря Simple Smile.

Аз съм на J-3,5 пред оптуската. Почнах да стягам куфарите. Решила съм тази година да го карам максимално минималистично  Laughing, ама има някои логистични причини, поради които пак ще помъкнем поне куфар и половина... дано да се ограничим само с това. Все пак трябва да остане място и да донесем хапване и пийване на връщане  Mr. Green

# 188
здравейте. търся безуспешно жилище за двама студенти в Лион. Нуждая се от линкове на агенции в Лион. Дъщеря ми в момента е там и направо е отчаяна.

# 189
здравейте момичета! 4естито Успение Богороди4но!
Искам малко информация-смятаме да заминаваме за Франция- границата с швейцария,тъй като мъжът ще работи в женева. Детето е на 4 и половина, ще прави 5 края на октомври. Това озна4ава детска градина,нали? какви документи и триабват? и също много важно- тук ходим на плуване и пиано, искам да ги преместим там Simple Smile дайте координати на курсове за деца за плуване, моля. за пианото-предполагам трябва да е музикално у4или6те или вие кажете какво и колко струва долу-горе, ако някой знае. и всякаква друга информация която би ми била полезна.
предварително благодаря

# 190
  • пак на Рив Гош
Привет-мривет, както казваше Пипи Дългото чорапче ! Mr. Green

Много е хубаво така един почивен ден по никое време  Grinning.

Gilibik, погледни този пост - бях дала линкове за агенции за недвижими имоти преди седмица-две - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667017.msg22597190#msg22597190

Pravdam, на 4та страница на темата, Manim имаше същото питане като твоето, може да погледнеш тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=667017.msg22443070#msg22443070
По принцип за търсете информация за детски градини, плуване и други курсове едва след като решите къде ще се установите да живеете, понеже необходимите документи и предлаганите допълнителни занимания варират от една община до друга.

Аз съм на J-2 преди пътуването и днес ще приготвям багажа... който се трупа на купчини и колкото повече го гледам, толкова повече ми се струва  Laughing.

# 191
pravdam, много ме зарадва поста ти Simple Smile Ура, още едно момиче на границата Simple Smile Дай малко повече информация - къде сте се насочили? В кой град ще работи мъжът ти? Кога се очертава вашето местене? Можеш да ми пишеш на лични, за да си помагаме взаимно с информацията, която имаме до момента Simple Smile

# 192
  • Rennes, France
Мария, ЧИД - да си жива и здрава и много усмихната  bouquet
И на всички останали именнички - честито Peace

Юлия, как мина ваканцията. Времето беше хубаво миналата седмица, дано да сет уцелили Peace
Таткото ни е на работа до края на седмицата и след това поне ще си е в къщи. Ваканция няма да има, но поне да сме заедно Whistling

Роци, хайде и на вас приятно Peaceи по.малко багаж Wink
Веринка, как е сладураната Hug

Хайде оставям ви Peace

# 193
Мария, честит Имен ден! Много щастие, вяра и любов!

# 194
Привет-мривет и от нас, след 2 прекрасни седмици из френско (една с температура и шарка и една по-спокойна), се завърнахме Wink ТА ЗА БАГАЖА, Роца...тримцата тръгнахме с един голям и един малък (малкия с д ехи за големите, големия - с един Cocoonababy за сестрата на мъжа ми и дрехи и пособия (разбирай дуду-та и гащури,дрешки за малкото)...но се прибрахме с 3 куфара - 1 с дрехи и 2 с провизии...консерви гъши дроб, мляко и памперси за малката, шампоани и лЮкарства за всички). И ЕрФранс ми счупиха куфара с консерви...е, нищо не се беше разпиляло по летището (представяте ли си срама), но яко счупен твърд куфар със зверски разбити ключалки...е, с няколко напъна с отверка го отворихме, но става само за боклук.
Та като приготвяш багаж, знам, че никога не е късно да прекалиш Joy и при това нямахме дрехи за студ и дъжд...но пък купих 5 чифта обувки на дребното за есента и зимата! Доволно.

И аз да се присъединя към мненията по-горе за Париж - 3г е много малко да се забавлява по местата, които ние и по-големи деца харесваме.

Общи условия

Активация на акаунт