Морски бриз в косите ни повява, а на СЕПТЕМВРИйчето все по-тесничко му става!

• 30 616
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз се връщам от акушерката и макар да ме питат все непознати а и познати дали няма да раждам скоро..поради голям корем... ( ще почвам да лъжа вече, че чакам близнаци  Joy)
Акушерката го измери и каза, че си е напълно нормален  Flutter
Добре сме си, звучало и щастливо бебе   Flutter
Франческа, имаш право на първоначалната помощ от 240лв. После всеки месец до навършване на 1 годинка на детето по 100лв. + 35 лв. детски надбавки. За надбавките има праг на дохода. Ако нямате брак с половинката ти, ще вземаш със сигурност. Ако имате, дохода на член от семейството ви не трябва да надвишава 350лв.

Мартичка, това вярно ли ако двамата родители взимат крупната сума от 350лв на месец няма да получава момичето детски надбавки  #Crazy Каква е тази държава....ще умори хората  Sad
bydik, пази се мила,  разходки си прави, но ходи бавно без да бързаш и няма да е зле да пиеш магнезии  Hug
hrisik, радвам се , че терапията е правилната и всичко е наред, все така да е  Hug
danaya80, браво и на вас за добрите новини  Hug

В този случай ако двамата родители взимат по 350 лв. право на помощ ИМА, 700/3=233,3333...., прихода се разделя на броя на членовете, като се включва и бебчето вече

# 406
ако те притеснява отказването - казаха ми 1 трик  Mr. Green режеш с ножица гуменото на бибата и после я даваш на детето - и то вече не иска и търси биба  Joy казаха ми, че така се отказва за 1 ден

Това е истината  Peace
Кумата ми така отказа малката, защото я подготвя за ясла  Heart Eyes
Ефекта е мигновен ... е ... в началото плачеше, но свикна и вече забрави  hahaha

# 407
Рошличка, права си, не съм ги сметнала на 3, но аз когато си идвам в бг виждам какви са цените и доста неща са много по скъпи от на вън...храната и тя не е никак евтина за стандарта в Бг...преди година- две го сметнах, че  човек трябва да взима 1000лв в Бг на месец за да живее що годе нормално...без луксове....просто да си позволява нормални неща,  разнообразна храна, сметки, наеми, дрехи, излизания, развлечения...
Ох, то и навънка не е лесно, но в Бг направо е безобразие  Tired
Но....да сме живи и здрави..това е най-важното! Лошото е, че и за това вече опира до пари  Tired
Мартичка, успех ви желая, при първа възможност и навънка  Hug
На всички който им се отвори възможност и желаят им го пожелавам  Hug
Момичета аз ще ставам...нещо ще сготвя на бързо, че половинчо ще се прибере скоро....а от няколко дни го давам мързеливо  Embarassed
Хайде лека вечер и гушки на коремчовците  Heart Eyes Hug

# 408
През деня бях започнала да пиша един много дълъг пост защо още съм на работа.Исках да ви питам какво правите вкъщи по цял ден(без тези от вас,които гледат дечица).Бях много надъхана да обяснявам колко активна съм и как седенето у нас ще ме съсипе,но....така ме нервираха в работа,че изтрих поста Grinning.Обадих се на лекарката,тя каза,че ще ми даде болничен до 45те дни преди термина.Все още не съм решила дали и кога ще го ползвам,но да ми е под ръка Laughing. В този ред на мисли искам да питам ако взема болничен,но не го представя в работата,не се води все едно съм в болничен,нали?Или... newsm78

# 409
Според мен няма общо между сукането и биберона. Моето детенце си ползваше биберон, но това не я отказа от кърменето.  Като навърши 11месеца забелязах, че биберон ползва само при заспиване, тогава при едно слетобедно спане си казах край с биберона. Имаше ревове много, заспа трудно, но всичко свърши за един слетобед с биберона. Аз бях на ръба на нервна криза, но устисках.

# 410
.... В този ред на мисли искам да питам ако взема болничен,но не го представя в работата,не се води все едно съм в болничен,нали?Или... newsm78

По закон трябва да го представиш на работодателя до 2 работни дни, а от друга страна лекарите отчитат в НОИ издадените болнични и ги засичат с тези, представени от работодателите. Но какви са санкциите - идея нямам.

# 411
valliav,лошо...Мерси за отговора:)Значи трябва хубаво да си помисля уикенда какво ще правя с работата...

# 412
Ето ме и мен.Безкрайно ядосана и изморена съм та няма много да ви занимавам с поста си.
Накратко от прегледа мога да отчета само,че кръвното ми е 120 на 70.Това е нещото,което ми беше "прегледано".А и тоновете дето уж не се чували,а бебето баш в тоя момент искаше да излезе и да нарита доктора вместо мен.Видимо почерняла ,влизам аз..."кога се върна от море" ,викам "еми скоро"..."е няма какво повече да коментирам,само да не се оплакваш после.Опитах-никой не ме отрази нито за надутите крака,нито за това ,че с изследванията за кръв не давах урина.Нито някой от другите ми въпроси.Опитах да попитам няма ли да бъда прегледана и какво чух-о ама на теб нищо ти няма,какво да те преглеждам.
Пише ми болничен човека и сестрата ме пипна почти без да иска по корема-"много ти е твърд бе момиче".Ми викам да,постоянно е така напоследък и от доктора се чува-аа ама на почивка беше.Айде стига толкова ,че се ядосвам двойно повече.Остава да си взема 45 дневния болничен преди раждане и обменната карта към края на месеца от него и мисля повече да не ходя.И без това сама си съдя за състоянието,с извинение ама добре ,че не съм просто неграмотно девойче от село дето не е виждало интернет ,че тогава можеше и толкова да не знам.
Чудя се ако отида при личната лекарка дали ще възрази да ми даде направление и с него да ида при тази Др.Пантева,за която май никоя от вас не е чувала.Ще  опитам,но със или без направление повече не искам такива "прегледи".Бях втрещена,на косъм да се разплача или развикам.
Друго какво да ви кажа-ужасна жега.Ходихме на два огледа за апартаменти-хем скъпи,хем не стават...
Не е ден днеска и това е...

# 413
Според мен няма общо между сукането и биберона. Моето детенце си ползваше биберон, но това не я отказа от кърменето.  Като навърши 11месеца забелязах, че биберон ползва само при заспиване, тогава при едно слетобедно спане си казах край с биберона. Имаше ревове много, заспа трудно, но всичко свърши за един слетобед с биберона. Аз бях на ръба на нервна криза, но устисках.

Браво ... явно наиистина се иска желание и твърдост  Peace Hug

bel4eto вземеш ли болничен, той си влиза в сила и задължително трябва да го представиш  Peace

Миленка ... как до издържа този доктор до сега. Shocked Според мен си отиди на частно и бъди спокойна.  Дригият вариант е да си вземеш ново направлиние за ЖК от ЛЛ и да отидеш при друг лекар, не би трябвадло да те върнат   Hug

# 414
Aми в началото нещата бяха далеч по-добре.Пък и е втори баща на моя съученичка-надявах се на поне нормално внимание.Когато стана големия гаф в работата ми беше насреща,но сега с извинение всеки си мисли за собствения си задник и как така аз на море па той болничен ми дава,да не оспорели моите работодатели.Няма да го сменям-то не остана.Тая докторка ,която съм намерила със сигурност ще ми обърне внимание и ще ме прегледа и ще ми обясни.Ако ми даде джипито направление с него,ако не ще си мина на частно..

# 415
Миленка, ако искаш направление от личната, то се води като преизбор на АГ специалист и по този начин ще смениш твоя 'доктор' , ако не искаш да го сменяш накрая ти остава само на частно да отидеш. Ако не се чувстваш добре при него, никога не  късно да се смени. Аз така се чудих дали да сменям моя и все си виках че вече няма за кога, но накрая нещо ми стана и го смених и сега се чувствам супер. Все пак спокойствието ни е най-важно сега  Hug

# 416
Чакайте и аз като Миленка да се оплача от моя доктор.... Днес цял ден как стана от леглото и хоп... пак контракция, накрая мъжо вика да му звънна и ако трябва да ме види утре... Звъня аз и му обяснявам, че цял ден лежа, нищо не правя и като тръгна до тоалетна и получавам контракция... Отговорът беше трепач просто.... "Не ставай!"... И реших да не се занимавам просто. Сега се чудя къде да отида утре на частно, за да ме видят, защото почвам да си мисля, че си въобразявам, просто защото не е нормално да лежа и да нямам никакви контракции и както стана веднага да ме стегне  Crossing Arms

# 417
Фейт го е казвала няколко пъти-да кажа и аз,нали свекърви ще бъдем,ще има да повтарямеее
Колкото майки-толкова мнения!
За отказването било то от залъгалки,или от кърмене,или от памперс-мое лично виждане-По-трудно е за майката,отколкото за детето!
Трикове много-деца различни,всичко ще си дойде от само себе си,като  ни  ревне на главата,не сме спали с дни,не сме яли,и сме изнервени,не залъгалка,не носене и приспиване на ръце,ами както е казала Фейт и челни стойки да правиме,ефекта може  да е нулев,та точно в такива моменти,се загърбват всички принципи и това което сега си повтаряме че няма да правим-те точно това ще направим...ще споделяме след месеци и ще видим какво ще стане.Пожелавам на всички здрави бебета,другото се преживява!

# 418
Абе днес явно на всички ни се отразява жегата - и аз имам много често контракции, и за първи път мога да кажа, че ми натежа ... от топлото ли, от друго ли, не знам.
Тази среща, за която ви пуснах линк, ходих на нея, беше с немска акушерка и лечителка; каза, че е хубаво да пием чай от малинови листа, коприва и мента. За малиновите листа бях чувала, че подготвят матката за раждането и че е хубаво поне от осмия месец да се почнат. Да знаете, който се интересува...

# 419
Stasy87 не искам да те плаша, но ако продължаваш с контракциите отивай на лекар още вечерта. В болницата не ядат хора ще те прегледат и ако трябва ще те сложат на система, а пък ако наистина не е основателно ще те върнат вкъщи. Поне така и ти ще си спокойна за бебето и ще знаеш как е. Продължават ли недей да чакаш! Дано всичко да се размине и да не осещаш през вечерта повече пристягания на корема. Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт