Да си тръгна или не...?

• 25 183
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък мисля че чувствата и поведенито са две коренно различни неща .... И никога едното не е обяснявало или оправдавало другото. А и не трябва да бъдат!

Ок, да допуснем че е спрял да я обича ... то тогава има много различни "поведения":
1. не купуват апартамент и не правят бебе.
2. тихо и кротко обяснява че ... разбират се като хората за материалните и нематериалните неща и всеки поема по пътя си, като не забравя ангажиментите към това което ще ги свързва винаги - детето.
3. може и да я пребие/уби ... да не му пречи повече - но едва ли някой ще пророни сълза - ами той щото престана да я обича. А и (както споменах вече) не трябва!

Поведението и чувствата са различни. Той има някакви нагласи че родителите трябва да помагат и да се жертват на 100 % за децата. И сега тези нагласи не са се сбъднали и той реагира - за съжаление враждебно и агресивно! Реакцията може и да е депресивна и всякаква. Момчето просто трябва да осмисли някой свои нагласи и очаквания, както и вижданията си за света. Ако успеят двамата да ги доближат - могат и да намерят своят път. Не мръдне ли от позицията си - трябва му "булка" със същите разбирания като неговите и татко с дълбок джоб ... и с огромно търпение да не извие врътлето на зетчето ....

Че са в стрес спор няма, че им идва нанагорно - явно също. Но това не е причина да се "изяждат" един друг ....

# 91
Аз пък съм вече сигурна,че това бе поредната боза,излята от някой недорасъл тийнейджър.Пуснаха бомбата ,драснаха 20 поста и дим да ги няма-гледат си сеира как се разкриваме пред тях със собствени истории.Сигурно след 5 дни ще се вясне госпожица и ще ни изчурулика,че всичко това е било от голяма полза за връзката им и ,че мамин златен се е поправил и вече са безумно щастливи и няма никакви проблеми по между им Peace

# 92
  • Fort Worth, TX
искам сега да се замислите и да ми отговорите ама много искренно след като сте завършили дали вашите родители са ви помагали (с каквото могат) или нищо не са правили
Момче, никой не ти е длъжен.Радвай се, че са ти дали и това.Не смятам да ти се обеснявам кой какво ми е дал.Въпроса е, че ти не си на място.Не може да натякваш на жена си колко са дали вашите, а тяхните нищо.Не се гради така семейство.По този начин няма да изкарате дълго.Струва ми се , че си изключително дребнав човек .Размисли добре и се промени, ако искаш да имаш семейство и да си отглеждаш детето. иначе скоро на жена ти ще и писне.

# 93
нова мама84  и аз мисля като тебе Simple Smile

# 94
Здравейте и от мен! И аз съм пред същия въпрос , но в много по-различна ситуация...Неизменно ще се стигне до същите разправии с мъжа ми и до взимането на решение да си ида при наще, тъй като мама и тати пък (неговите) си мислят, че сина им им е длъжник цял живот. Той е така възпитан и мисля , че в момента е пред избор да се грижи за тях или за очакваното си дете...Никой не е длъжен на никой! Аз не съм искала деца за да може един ден да има кой да ми дава пари, а защото имам нужда да давам грижа и любов, да дам живот...Не виня мъжа ти...аз се издържам сама от както завърших гимназия и 1 лев не съм взела от родителите ми.Гледам аз да им помагам дори. Не ми трябва ничия помощ- после да ме изкара свекървата използвачка-мерси! но това си е в моя живот. Стягайте си дупетата и се оправяйте сами-не приемайте нищо от никой-даже и сиренето в капана за мишки не е без пари! Защото инак ще влезнеш в графата "самотни майки" където ме зове и мен...

# 95
Тоя мухльо от темата промени ли нещо в поведението си, авторке?

# 96
що за въпрос-ама разбира се-станал е най-милият,най-кроткият,най-всеотдайният съпруг и бъдещ татко,не тормози женичката си,угажда й за всичко,що се сети тя и най-важното-не говори по финансови въпроси Peaceживотът им е вече мир,любов и разбирателство-каква идия само Mr. Green

# 97
що за въпрос-ама разбира се-станал е най-милият,най-кроткият,най-всеотдайният съпруг и бъдещ татко,не тормози женичката си,угажда й за всичко,що се сети тя и най-важното-не говори по финансови въпроси Peaceживотът им е вече мир,любов и разбирателство-каква идия само Mr. Green

И да добавя-извинил се е на родителите й за тъпанарското си мислене и отношение.

# 98
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, момичета
Не разбрах каква е причината за последните коментари с леко зъл привкус, но ще се направя, че не съществуват изобщо. Вероятно на ваше място щях да реагирам по същия начин. Не съм писала много време, защото решихме, че една едноседмична почивка на село ще ни се отрази добре и на двамата. Там няма нито кабеларка, нито интернет, нито хора в доста широк периметър.

Благодаря на всички за отговорите и мненията. Помогнахте ми много, наистина. Не, той не се е променил за една нощ. Аз не го и очаквам. Но след седмица спокойствие, тишина, почивка и доста разговори мисля, че има прогрес. Да, замисля се до колко е прав. Пак казвам - в отношението му нищо не се е променило кардинално, но определено се замисля. Предполагам, че и на него не му е лесно на почти 30 години да сменя коренно възгледите си по основни въпроси. Да, това е въпрос на възпитание. Питах се - ами ако мен ме бяха възпитали така? Щеше ли да ми е лесно да се променя, колкото и да знам, че не съм права?

Още първият пост в темата ме втрещи.
snow_angel, очевидно родителите ти са ти дали добро образование и, не бих се учудила, ако са ти помогнали да си намериш добре платена работа.
Ако съм права, не виждам какво може повече да очакваш от тях.

Родителите ми са ми помогнали в образованието до толкова, че ми платиха изпитите и първата семестриална такса. След това с всичко съм се справяла сама. И не, не са ми намирали работа. Никаква. Под достойнството ми е някой си (дори и да са родителите ми) да ходят при познати и приятели да ми просят работно място. Работила съм какво ли не, и по 4 и по 36 часа работен ден... И за почти без пари и за много пари също... Но всяка работа и всяко повишение или провал са си лично само мои.

И да добавя-извинил се е на родителите й за тъпанарското си мислене и отношение.

И това време ще дойде... Надявам се...

Нова мама 84 - писах тук, защото имам проблем и имам нужда от съвет. Не съм искала да се подигравам на никого, но ако си се почувствала засегната от нещо което съм написала - моите извинения!   bouquet

# 99
Прочетох цялата тема. Няма да коментирам нито постовете на авторката и включилият се изненадващо неин мъж, нито коментарите. Ще разкажа само с 2 изречения една история. Моята.
Преди 23 години ние бяхме в много по-тежко положение- бяхме на квартира и с малки заплати и никой не искаше да ни помогне. Едните и другите родители гледаха да не се минат. Работихме много и двамата, за да имаме жилище и всичко друго. Днес аз съм много по-болна от престарелите родители, които не бяха ми длъжни с нищо.Винаги някой го отнася, лошото е, че се падна на мен. Авторке, внимавай! Да не се изгърбиш повече, отколкото можеш да носиш...... Naughty

# 100
ама те родителите ни ,не са ни виновни за нашите грешки...защо трябва да ги обвиняваме длъжни са ни до 18год.след това,който както може,искаш апартамент ,ако имаш възможност взимаш си,ако не на квартира,искаш дете първо мислиш имаш ли възможност да го гледаш или не,и тогава раждаш...на престарелите ни родители,никой нищо даром не им е дал

# 101
Нова мама 84 - писах тук, защото имам проблем и имам нужда от съвет. Не съм искала да се подигравам на никого, но ако си се почувствала засегната от нещо което съм написала - моите извинения!   bouquet
Няма за какво да се извиняваш-както виждаш в началото се отнесох много човешки към проблема.Искренно се надявам да не ни лъзгаш по пързалката,защото в последно време това е доста популярно явление из всички форуми-някой измисли история и си гледа после сеира.От друга страна пък ако е истина всичко това не ти е никак лесно.
И пак едно въпросче-при условие,че ти е тежка бременността ,лежала си в болница и тн ,как си се решила на
една едноседмична почивка на село ще ни се отрази добре и на двамата. Там няма нито кабеларка, нито интернет, нито хора в доста широк периметър.
ами ако не дай си боже,ти стане лошо,какво правим тогава.По думите ти разбирам,че местенцето е доста забутано,аз не бих отишла,ако имам проблем с бременността Peace

ама те родителите ни ,не са ни виновни за нашите грешки...защо трябва да ги обвиняваме длъжни са ни до 18год.след това,който както може,искаш апартамент ,ако имаш възможност взимаш си,ако не на квартира,искаш дете първо мислиш имаш ли възможност да го гледаш или не,и тогава раждаш...на престарелите ни родители,никой нищо даром не им е дал
някои дори и преди 18 започват да се оправят сами,въпрос отново на собствен избор Peace

# 102
  • в сърцата на децата <3
Е, мили момичета моята дилема днес беше окончателно решена. В момента стягам багажи и се чудя... дали искам да се прибера вкъщи или да отида временно при някоя приятелка. Моя мамин златен днес като тръгна за работа намери за необходимо да ми звънне по телефона и да ме уведоми, че не можел повече така и че не искал да се занимава повече с жени, бебета и кредити. С други думи - да се оправям. Малко по-късно ми писа смс, че иска да направя аборт и че (представяте ли си!!!) тъй като било негово бебето имал право да ме "накара" да го махна. Смях в залата. Той бил разбрал, че ще има дете... Брей!

И така... предполагам, че това ме улеснява. В избора.

Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат!

# 103
Да се натресеш на приятелка е глупаво, можеш да останеш няколко дни и после къде? Направо у вашите, ако така се очертават нещата. Жалко за теб, защото от написаното по отношение на родителите ти мога да кажа, че сама ще опъваш каиша за всичко. А за раздялата....причината най-вероятно не е точно, че твоите родители нищо не са дали, а защото ти ги защитаваш. Родителите са до време, семейството-завинаги. Може би ще го разбереш. Някой ден. Късмет! Peace

# 104
  • сф
а благоволи ли да ти обясни как възнамерява да стане хватката с кредита на твое име??? така като чета, чувството му за собственост е добре изразено, дали се разпростира дотам, че да поеме отговорност и за това?

Общи условия

Активация на акаунт