Отговори
# 15
Moмичета, само да кажа, че най-накрая имам пробив – преди 10ина дена излезе публикацията в държавен вестник, с който БНД-то се призовава.

След Нова година вече може да се иска назначаването на особен представител и насрочване на делото. Току-виж до март, когато изтичат документите на детето, има решение. В офиса искат да се планират отпуските възможно най-рано, а аз не знам кога ще може отново да пътуваме.

# 16
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
i_love_chocolate, честито!  Hug
Дано 2013 бъде много щастлива за всички!  Peace

# 17
_love_chocolate, никаква тайна не може да е това: водя дело в Италия.  Hug
Можеш спокойно да питаш за всичко, което те интересува. С радост бих помогнала с информация.
След приключването на делото за отнемане на родителски права в България, какво дело би искала да започнеш в Италия? Колко голямо е детето ти?
P.S. Съжалявам, че имаш пример за абсолютно безотговорен и незаинтересован родител.

Адвокатите ми смятат, че при успешно дело у нас би било по-лесно завеждането и евентуално спечелване на подобно дело в Италия.

През лятото на тази година чрез познати се консултирах с италиански съдия, който каза, че трябва да се преведат решенията на съда,  да се легализират във Външно и след това да се заведе дело за издръжка там.

Дъщеря ми е почти на 5, ще ги навърши през февруари. Тогава й изтича паспорта и затова се наложи да започна делото за лишаване от права. 

Стискам ти палци за делото през януари! А това за интересите на детето и за съдийската логика – нямам думи! Насила родител не можеш да направиш от никой.

# 18
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
i_love_chocolate, ако ти и детето не сте в Италия или нямате намерение да живеете в Италия, няма да се даде ход на делото за промяна на издръжката или за постановяване на издръжка, защото компетентен съд ще е съда на територията, на която е постоянния адрес на детето. По служебен път ще се прехвърли в България Peace

Още веднъж много късмет и страхотни подаръци за младата госпожица  Hug

P.S. Детето ти с какви документи e? Има ли издадени български паспорт и "детска" италианска карта щом е на 5г? Аз ще водя дело за заместващо съгласие в България след приключването на делото за издръжка (и други искове имам към БНД) ако в съдебното решение не бъде вписано, че БНД дава съгласието си детето ни да пътува неограничено в чужбина до навършване на пълнолетие.

# 19
   Аз  не  водя  точно  такова  дело  ,  но  мога  да  споделя  опит  с  адвокатски   хонорари  по  подобен  казус  -  ами  с  питане  ,  препоръки и  какво  ли  не ,   нацелвам   все  такива  дето  не  ми  искат  много  -  я  100  я  200  лв.  а  работа  не  вършат  .  И  то  доста  .  Съгласна  съм  да  платя  и  повече  само  и  само   да  видя  поне  някакво  усилие  ,  уви  . Нито  искат  ,  нито  някаква  работа  вършат  .   А  доста  смених  . Сякаш  гледат  да  си  вземат   минимума  и  гледай  си  работата ,  че  е  по  -  лесно  .  Аз  нали  взех  някой  лев .  Та  и  скъпи  и   евтини  адвокати  -  като  всичко  в  БГ  Twisted Evil

# 20
Преди няколко дена най-накрая имах честта и удоволствието да платя 200 лв. за особения представител (служебния защитник) на БНД-то. Абсурдно и парадоксално е аз да плащам за човека, чиято задача ще бъде да действа против мен и интересите на детето ми, но в тази абсурдна държава направо се зарадвах, че след толкова време нещата все пак имат движение!

Сега той има около месец за изготвяне на становище и след изтичането на този срок се надявам най-после да се назначи дата за делото. Остават само месец и половина до изтичане на паспорта на дъщеря ми, в работата ми колегите вече си планират отпуските, а ние не можем докато не се приключи с този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт