Много съм объркана :(

• 3 407
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте на всички всеотдайни майки в този сайт!
Искам да ви разкажа за това, което ми се случва през последните месеци и да прочета съвети от вас, защото наистина незнам какво да правя...Всичко започна месец Декември 2011 година, оттогава изкарах нещо като грип (само с висока температура, без други оплаквания) ли и аз незнам какво беше това, което преболедувах, но  започнах да не се чувствам никак добре.От един напълно здрав човек се превърнах в"развалина".Започна се едно ходене по лекари, множество изследвания, от които нямам поставена диагноза, а  моите мъки продължават.Но ми се случи нещо съвсем неочаквано и сега съм пред дилемата на живота си..На фона на това общо физическо неразположение с множество симптоми( не искам да  ги споменавам, няма да ви обременявам с тях ) взех, че случайно забременях  .Имам приятел, изобщо не сме го планирали и сега съм в 5 г.с.-съвсем ранна бременност.Той много иска детето, но аз съм много притеснена..Задавам си много въпроси-ами ако не успея да износя детето и се влоша още повече?;Ако нещо на детето  му липсва докато е в утробата ми и не получава всички необходими вещества,заради моята болест?;Ако го родя болно, недай си боже или и аз и то не оцелеем...Много ми е притеснено, в най-трудният момент от живота ми, господ ме дарява с нещо наистина ПРЕКРАСНО!Ако се чуствах добре физически нямаше щях да бъда най-щастливата жена на света!
Не смятате ли, че най-добре е да се помъча да си оправя здравето, макар че това ми се вижда невъзможно и небратимо,и чак тогава да си родя детенце..не е ли по-добре да направя аборт,заради причините написани от мен по-горе?Моля посъветвайте ме...

# 1
Ако цифрата 88 в ника ти е набора ти, значи си млада и силна.
Какво казват лекарите? Има ли риск за теб и бебето? Аз бих се посъветвала със специалисти преди да предприема каквото и да било действие.
Пожелавам ти успех и дано всичко се случи така, както е най-добре за теб!  bouquet

# 2
Лекарите...напатих се от тях.Според тях  аз съм в добро здравословно състояние, въпреки, че в момента съм в болница заради леко прокървяване..Да, на 23 години съм, но се чуствам като на 60 години Sad.Нямаш си на идея колко лекари посетих в Пловдив, София, Плевен...За тях аз съм в депресия или по-скоро съм много тревожна и съм имала нужда от психиатър.Аз това не мога да го повярвам.Изведнъж след заболяването да съм изпаднала в депресия не ми се вярва.Аз до февруари тази година се държах ..вярвах, че има изход от ситуацията, че все някой ще ми постави диагноза,и може би наистина изпаднах в депресия, но тя е вследствие на симптомите, не обратното, в което те ме убеждават.
Много благодаря, че си ми отговорила, за мен това значи много   bouquet

# 3
Щом лекарите са на мнение, че си физически здрава, остава ти да си помогнеш на душата.
Посети ли психиатър? Какво каза той?
Пробвай йога, позитивни мисли и емоции. Ако наистина го искаш това дете, трябва да преодолееш лошите и тревожни мисли.  
Преди много години един приятел преживя ужасна загуба и имаше нужда от психиатър. Помогна му с няколко посещения. Не се притеснявай - не ходят само лудите там.
Но наистина ще трябва да направиш усилие, за да си помогнеш.  Peace

# 4
Посетих психиатър и ми изписа антидепресанти и успокоителни, започнах да ги пия Април месец, но скоро след това  своеволно ги спрях..Незнам не усетих някакво подобрение от тях,по-скоро имах настроение, но телесните симптоми си останаха..Най-много ме тормози това, че имам проблеми, които са свързани с много органи и системи-нервна, храносмилателна,ставно-мускулен апарат и оттам лекарите си правят извода, че е депресия.А че развих хипохондрия, в това съм убедена.Дори един доктор ми каза, че знам повече от медицинската му сестра..да смее ли човек, да плаче ли...
Незнам може би трябваше да продължа с хапчетата от психиатъра...

# 5
аз не разбрах , какво ти е в момента ? каква диагноза имаш ( физическа), че се чудиш дали ще го износиш , дали ще е здраво ...?  Thinking

# 6
Имам единствено установен хипотиреоидизъм и пия хапчета за него.
Не всички симптоми са от него-изтръпва ми главата,болка в плешките,в левия крак болка в самият мускул,скованост,отпадналост,умора,субфебрилна температура(37,2 градуса),коремни спазми,потрепвания на всички мускули,доста интензивни и неприятни...изтръпнало ми е почти постоянно стъпалото  на левия крак и за всичко това нямам отговор.

# 7
странно всичко това за толко младо момиче ... предполагам си пускала кръвни изследвания .. аз съм на 24 и бременноста ми е сравнително лека , но съм имала и лоши момент ( повръщането , подуването  , болката в таза ... но всичко се търпи) преди тази висока температура 2011 физическото състояние как ти беше ? нямала си тези оплаквания предполагам ?! та исках да кажа , че докато е по млад човек  всичко е по лесно ! трябва да си го мислиш и това да те крепи !

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 23:04 от assasssina

# 8
Какво казват лекарите за риск от увреждане на плода? При евентуален аборт, с тая диагноза ще можеш ли да имаш пак деца?

# 9
Така, както описваш физическите неразположения, на мен лично ми прилича на мононуклеоза. Споменавали ли са ти този вариант докторите?
Няма нищо страшно.  Hug
Относно детето - ще прецениш заедно с докторите. Млада си, ако наистина не ти е добре, има време по-натам.

# 10
Имам единствено установен хипотиреоидизъм и пия хапчета за него.
Не всички симптоми са от него-изтръпва ми главата,болка в плешките,в левия крак болка в самият мускул,скованост,отпадналост,умора,субфебрилна температура(37,2 градуса),коремни спазми,потрепвания на всички мускули,доста интензивни и неприятни...изтръпнало ми е почти постоянно стъпалото  на левия крак и за всичко това нямам отговор.

Според мен недей да правиш аборт, защото впоследствие когато диагнозата се уточни и не дай си боже се окаже нещо сериозно, заради което лекарите не ти препоръчват бременност никога пак, може да се окаже че това ти е било последния шанс. Но от друга страна аз си гледам от моята камбанария, така че може и да не съм обективна.

С подобни на твоите симптоми бях и аз след грип, ходих по лекари с години, дето ми разправяха че съм прекалено млада за да съм толкова болна и междувременно забременях. Чак година след раждането успяха да ми поставят диагнозата - лупус. При нея не се препоръчва бременност в България. Тук в държавата където живея няма такива препоръки. Но ако бях диагностицирана преди бременността, едва ли бих се решила да забременея и щях много повече да се притеснявам по време на бременността.
Вземи пусни антинуклеарни антитела за автоимунни заболявания за всеки случай.
Не се притеснявай, щом бременността е желана.

# 11
Благодаря за отговора.И при мен първоначално съмнението им беше за лупус. Пуснах си АNA скрининг, който излезе положителен с малко отгоре.Но ревматолога каза, че не е нищо сериозно.После за мое успокоение си пусках още два пъти такива изследвания- единия път бяха почти всички антитела-бяха в норма.И май месец пуснах пак АNA скрининг-отрицателен.А ти как си сега със здравето, влияят ли ти добре медикаментите?  bouquet

Блонди лекарите не се сещат за тази диагноза, но аз самата съм разсъждала по въпроса и на мен ми прилича на това заболяване,но да ме държи 7 месеца вече това неразположение... незнам Thinking
Пипи хипотиреоидизма е заболяване на щитовидната жлеза, а моя не е силно изразен.Пия хормони за жлезата в малки дози и си набавям липсата им.
Най- много ме дразни факта,че като отида при един специалист и му опиша състоянието си, той не ми дава обективно мнение, а гледа само от страна на неговата специалност.  А моите симптоми са разнообразни и това обърква и мен и лекарите.  bouquet

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 17:39 от AnMary

# 12
flower88 ако бебето е желано не се колебай да го задържиш - можеш да направиш много изследвания дали е добре, в повечето случаи природата сама решава в първите месеци, ако има някакъв проблем. От друга страна една бременност мобилизира организма и е възможно да се почувстваш много по-добре (наред с неразположенията). Стискам палци всичко да е наред и да вземеш най-доброто решение за теб Peace

# 13
Дано да стане така както казваш, да се почуствам по-добре..В момента незнам как да постъпя.По сто пъти на ден си меня мнението-един път си мисля,че трябва да го задържа, в другия, че най-добре е  да направя аборт..  bouquet

# 14
  • София
Хипотиреоидизмът, особено след като е установен и лекуван, не е повод за притеснение. Предполагам, че си посещавала невролог и е правен ядрено-магнитен резонанс?

Общи условия

Активация на акаунт