Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Хелп!
Докато чистех в нас,бутнах едни енциклопедии и понеже пусти късмет те се строполиха на машинката ми  Cry Cry Cry Отчупи се това парченце,на което се слага калерчето да се навива конец.Какво да правя сега?Машината ми е купена от технополис,има гаранция,но тя не важи за злополуки.Дайте ми съвет как да постъпя?Да лъжа ли технополис?Дали ще се вържат,че от само себе си се е счупило?

# 541
  • FRANCE
Achillea millefolium много неприятно за машината.

Ето едно линкче за лесно правене на клинчета за дребосъци. В къщи сме им големи фенове по удобнии са ми от чорапогашниците

http://www.makeit-loveit.com/2011/09/super-simple-leggings-only- … s.html/img_0472-7

# 542
Ще опитам да сложа снимка.

# 543
Не виждам снимката.  Rolling Eyes
Не може ли да се залепи със специално лепило? Не мисля, че ще ти признаят гаранцията, по-скоро ще те насочат към сервиза. Пък и там няма да има проблем да сменят цялата тая джаджа. Кураж и пиши пак какво става с твоя проблем.

# 544
Пиша и изчезва  newsm78

http://lithium3005.snimka.bg/hobby/mashinata.705363

Не може да се залепи,Пиано!Ужас просто.Надявам се този път да съм успяла да сложа снимка.

# 545
Пиша и изчезва  newsm78

http://lithium3005.snimka.bg/hobby/mashinata.705363

Не може да се залепи,Пиано!Ужас просто.Надявам се този път да съм успяла да сложа снимка.

хмм това ми прилича на пластмаса.Пробвай с Локтайд,но оригинален( шишенцето струва 10 лв) много е здраво

# 546
  • София
Ako ne можеш да го залепиш,ноже да се пригоди нещо,но според  мен провери колко ще ти струва нова част-едва ли е повече от 20-тин а лева и да ти я сменят-може и в сервиза..(Едва ли е толкова сложно и скъпо)

# 547
Първо извинение за въпроса,който задавам.Може би /и сигурно/ е коментирано нещо такова,но 11 теми ми е непосилно да изчета.
Та:поради липса на място,естествено,ми се иска да ушия някакъв органайзер за чехли,може би и колани и ръкавици,който да закача на вратата на гардероба в коридора.Общо взето имам представа как,но все ще ми е от полза,ако някой покаже нещо вече направено.
То май не се оформи като въпрос,но мисля,че е ясно.

# 548
 Cry Леле, Нели, като прочетох какво се е случило на машината ти... направо ме заболя
Но мисля, че лазала LLuna, това не е непоправимо! Не го лепи, все пак тази част е подвижна и упражняваш натиск в/у нея, няма да остане дълго залепена!!!
Обади се в сервиза и попитай! Това е, като чели най-малкото което е можело да стане  Hug

Момичета, моля да ми кажете на какво време смазвате  и почствате машините си  newsm78

И да ви се похваля, в четвъртък взех първото си уроче за шиене на пачуърк  Mr. Green много съм щастлива  Heart Eyes Само дето, като казах на мъжо че ми трябват мови материали и инструменти и той   #Crazy   

Усмихнат ден   bouquet

# 549
 Hug Одисеята продължава.
Ватекс нямат такъв щифт,от технополис ми отговориха да се обадя в сервиза,а пък те не ми вдигат телефона!
Рони машините ни се смазват всеки месец,пише го в една от книжките.Аз имам в комплекта масло,но и съм си купила специално масло за шевни машини.Не знаех къде да капна масло,затова сложих навсякъде,където можеше-де що има дупка,пролука и местенце смазах.

# 550
Дано скоро ги откриеш тези от сервиза. Искеренно ти съчувствам и стискам палци за бързо разрешаване на проблема.

# 551
  • София
Аз си смазвам машината КРАЙНО рядко.
Сервизите не работят в събота Mr. Green(поне аз не знам такъв)
Инструмнетите за пачуърк могат да стигнат половината цена на машината  Laughing,а платовете  Rolling Eyes

# 552
Luna,в упътването така пише и затова така правя.Може би за различните модели и марки има някакви различия?  newsm78
W,ти имаш предвит тия органайзери дето ги слагат на гърба на седалките в колата ли?То е парче плат с джобове и лепка да за закачи  ако не се лъжа?Не би трябвало да е трудно
Едно девойче ши наскоро такова нещо,ама ще те излъжа в тази тема ли беше или предишната,имаше разни красоти избродирани на него.За теб ще е удачно да е по-голямо като размер.

# 553
  • София
За почистването и смазването на машините мисля, че е индивидуално и зависи от различни фактори: колко често се ползва, какви материи се шият....Ако се шият мъхести, вълнени, кадифе, плюш- мисля, че след всяко такова натоварване е редно да се почисти. Всеки сам преценява за себе си. Аз лично я почиствам основно на всяко 3-4 -то шиене, освен ако не съм шила материя, която пуска конци, мъхчета и др.- тогава почистването след подобен плат е задължително, след което и смазване.
Купувам си и флакони със сгъстен въздух- издухва всичко, което не може да бъде достигнато. Др.алтернатива е прахосмукачката.

# 554
madame, благодаря за линка за клинчета. Благодарение на него преди малко заших първото клинче за бебето. Наистина е много лесно и удобно!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт