Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 608
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Bertichka  Тилдата е страхотна! Много ми харесва.   bouquet Аз замислям се отдавна да ушия една подобна, само че с още по-кръгли форми и да я закача на хладилника с думи "стига да ядеш!"  Joy 

# 646
Bertichka  Тилдата е страхотна! Много ми харесва.   bouquet Аз замислям се отдавна да ушия една подобна, само че с още по-кръгли форми и да я закача на хладилника с думи "стига да ядеш!"  Joy 
Страхотна идея!!! Ааз мисля следващата ми тилда да е готвачка. Леле само си ги мисля аз ама кога ще се хвана да ги правя тези неща не знам.
За Продавалник наистина не знам  newsm78 ще се опитам да нахвърля някакъв текст и ще го пусна тук да го доизмислимз аедно. После ще го разпространим по другите теми, за да се обединим.
marrie какво по-хубаво от това да накараме някой да се усмихне  Hug

# 647
Присъединявам се да ахкам на невероятните ви умения:) В сериозно търсене съм на кройки за туники за бременни, някой да е попадал на такова чудо? Аз ли нещо не търся както трябва... не знам!

Bertichka, свиркай за помощ за текста, ако имаш нужда. Предполагам, че не биха имали проблем да направят такава категория, ако нещата не са от фирма (май имат други такси там) и са в действителност български ръчно изработени неща. Ако мога да помогна, съм на линия.

# 648
# 649
  • София
tea_blue, виж това. Има хубави идеи.
Освен това в основата си туниките/блузите за бременни не са нищо кой знае колко по-различно от другите. Просто в повечето случаи са или срязани под бюста като долната част е с набор или плуха (май така се нарича) в средата, а може и с две плухи под двете гърди, за да се даде място за корема. Друг вариант е да се сложи ластик, отново под бюста. Ефектно седи, ако се сложат коланчета от двете страни, които да се връзват отпред или отзад, както ти е кеф. Освен това, просто можеш да си направиш няколко обикновени блузи, като ги пуснеш по-дълги, да има на къде да се качват и към тях да направиш и "ръкави" в различни десени. В този случай седи по-добре, ако се сложи ластик в страничните шевове на блузите ето така.

# 650
Ехааа разкошни сте! Още днес ще започна нещо, че не ми остана дрехи...  Blush Благодаря изключително много:)

# 651
  • София
Теа, Хубаво седи също така и рокля от трико, която отпред е рязана под бюста, а надолу е разкроена на три парчета, пришити без набор, задната част е от две парчета с цип между тях. Може да я направиш с презрамки, с къс ръкав, с дълъг. Можеш да пришиеш някаква лента, дантелка или панделка под бюста.

# 652
  • Перник
Здравейте, влизам за да поискам съвет/идея Hug Имам едно голямо олекотено и се чудех дали няма да стане от него спален чувал /за 5-годишния ми син, че само се отвива/. Чудя се с какво да го съединя Rolling Eyes Толкова големи ципове не знам дали се продават и къде, пък и кой знае колко струват. Мислих за лепки, но може би ще се разлепват. Или някакви копчета... Тик-так слагат близо при нас, но е 1 - 1,50 лв. за копче и май пак ще ми излезе скъпичко.

И още нещо, искам да сменя тапицерията на детското столче, че е прогоряла и избеляла от слънцето. Какъв плат би бил най-подходящ? Понеже съм супер аматьор в шиенето, мисля да разшия старата тапицерия, да очертатя парчетата и след това да ги съшия.

# 653
  • София
Надя-навсякъде се продава ципова лента на метър-със съответния брой водачи.
По повод плата за столче-зависи-аз бих избрала памук или лен,но за поддръжка е кофти,.

# 654
  • Пловдив
Памучен плат с детски мотиви. С това облякох столчето за кола. Неговата тапицерия се сваля, за да се пере. Свалих я, без да я разшивам очертах нейните части (а те са доста нацвъкани...), с необходимата резерва за шев. Общо взето така правя и като свалям кройка от дреха.
После общих отвсякъде с веревна ластична лента (не зная как се казва точно...), тя прибира и леко набира... Сложих на гърба и на облегалката за главата лентички от същия плат за завързване и стягане. Стана Peace
Сложих калъфчето върху тапицерията. Сега свалям него и пера. Съхне по-бързо.

# 655
  • София
Мацки, влизам да ви питам на какво кроите?
Аз дълго време лазех по пода (и после ме болеше и кръст, и гръб, и колена), после се преместих на разтегателната маса в кухнята, но пък не е удобно - става време за ядене и трябва да раздигна, после обратно редя плата и кройките.. Tired
Напоследък обмислям нещо като плот със сгъваеми крака, понеже ни е малко жилището - да може като не кроя, да я прибирам до стената; но пък не мога да открия сгъваема маса/крака за маса по-дълги от 80 см newsm78
Как сте си решили този проблем?

# 656
tea_blue, виж това. Има хубави идеи.
Освен това в основата си туниките/блузите за бременни не са нищо кой знае колко по-различно от другите. Просто в повечето случаи са или срязани под бюста като долната част е с набор или плуха (май така се нарича) в средата, а може и с две плухи под двете гърди, за да се даде място за корема. Друг вариант е да се сложи ластик, отново под бюста. Ефектно седи, ако се сложат коланчета от двете страни, които да се връзват отпред или отзад, както ти е кеф. Освен това, просто можеш да си направиш няколко обикновени блузи, като ги пуснеш по-дълги, да има на къде да се качват и към тях да направиш и "ръкави" в различни десени. В този случай седи по-добре, ако се сложи ластик в страничните шевове на блузите ето така.

Много хубави комбинации. Peace

# 657
Мина фон В. Има много идеи в интернет,можеш примерно от Бриколаж да си купиш пдч плоскости,предлагат и услуга нарязване,мисля и кантиране. Ето едно интересно предложение от мен

Трябват ти плоскости и панти.Ако обаче е по-голяма масата,трябва да има подпорен крак в средата иначе ще се счупи.

# 658
  • София
Desi_Black, това е много хитро, благодаря ти  bouquet
наистина не бях мислила да си го  направя сама, но защо не -тъкмо ще стане както го искам Simple Smile

иначе все срещах този тип

а те са около 70 см високи и не ми вършат работа

# 659
marrie, шлиферчето (тренчът по модерно му) е много шик. Flutter

Бери е страшен манекен! Аз на моя нищо не мога да снимам. Като ме види с фотоапарат тича да ми го изтръгне или веднага кляка, 'щото майка му също кляка, за да е на неговата височина.

Аз кроя на пода. Не е най-удобното място, но засега няма по-добро. Чат-пат се разполагам на масата за хранене. Идеята за маса-огледало е много интересна, но аз даже за такова няма да намеря място.

И моето хлапе най-накрая се сдоби с дънкови гащи (по принцип хич не харесвам дънки за деца Crazy):

Общи условия

Активация на акаунт