Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 508
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
Добра идея е да се организираме и да се обърнем към някоя медия, национална или местна - аз съм на линия.

Вчера бях при адвокат, които ме посъветва да заведем жалба до Комисията за защита от дискриминация за да произнесе становище, според него има достатъчно предпоставки да се окаже, че децата са дискриминирани. След нейното произнасяне би следвало Общината да изплати обезщетение за нанесени вреди в размер на разходите, които родителите би следвало да плащат за бавачка или частна градина и ако откаже да се изплащат - тогава дело. Вече имало подобен случай за изплащане на обезщетение. Лошото е, че може да се почака докато се произнесе комисията - около 5-6 месеца, но дори и да е прието детето, то би следвало да се платят обезщетения за месеците, когато не е ходило на градина. Ако Общината откаже да изплаща - тогава дело.

Също така казват, че обучението до 5 годишна възраст не е задължително. Аз го разбирам така - че родителите не са длъжни да пращат децата си на детска градина до 5 години, но това не означава, че Общината не трябва да осигурява тези места в градините на всички желаещи.

# 706
  • Варна
Аз утре мога да дойда пак пред Общината, към 8,30, ако  има желаещи...Не знам какво точно ще правим,но ...мога  Whistling
Регистър, разбира се че сменям желание, но това става защото виждам че няма шанс...Но...се оказва, че 11- та резерва има повече шанс от 2-ра...?!! Но това при обявено 1  място -приети 2 деца, как ви се струва?!

# 707
да доста е късно но ако имаш някакви плакати подготвени можем да стоим пред общината ей така

# 708
Така е, трябват ни плакати, висене пред Общината и медии, те медиите сами ще дойдат.

# 709
Не съм съгласен с Филчев! Напълно подкрепям проверката, дори я изисквам, но така няма да се намали броят на чакащите! Уличените трябва да освободят местата си, но не трябва да се вадят от системата, защото децата не могат да се винят за греховете на родителите си! А при това положение чакащите пак ще са към 600!

Къде съм казал да се вадят от системата?! Това са само бързи начини за освобождаване на места за честно кандидатстващите през лотарията. Създаване на нови места може да стане чрез обществено-медиен и съдебен натиск за обезщетения до откриването на такива. Иначе всички милиони за ДГ ще останат само в София (и евентуално Бургас).

# 710
Аз дойдох но закъснях към без 20 и предполагам че елеста си е тръгнала
ВИЖТЕ ПОНЕ КОГАТО НЕ ВАЛИ ДЪЖД МОЖЕМ ДА СТОИМ ПРЕД ОБЩИНАТА
С ПЛАКАТИ А КОГАТО НЕ Е ТОЛКОВА СТУДЕНО МОЖЕ И С ДЕЦАТА ТРЯБВА
ДА ГО НАПРАВИМ НЕ ЗАРАДИ НАС А ЗАРАДИ ДЕЦАТА НИ

# 711
Според мен, предимство трябва да се ползва само веднъж. За мен е недопустимо всеки, който е влязъл с предимство, ако нещо не е доволен от ДГ, да кандидатства в друга ДГ пак с предимство. Защото точно това се случва в тези мизерни бройки, които обявяват всяка седмица. Ако тези, които ползват предимство знаят, че при следващи отписвания на детето си от ДГ няма да ползват предимство, то няма да имат смелостта да рискуват заедно с всички деца като моето, което вече година и половина е сред децата, които не са на ДГ.

FYI. Част от предимствата за последните 2 класирания бяха с нови заявления, не участвали до сега в класиранията. Имаше и близнаци. Някой от предимствата бяха възникнали в месеца на подаване (родено трето дете в семейството).

# 712
Регистър , "родено трето дете в семейството" дава предимство на дете от същото семейство , което кандидатства за градина ли ??? Предимството не е ли за третото дете родено сега , което ще се бори след 3 години в безумната лотария да влезе в детско заведение ???? Има 10деца приети през септември с предимство , които през май са нямали .

# 713
Регистър , "родено трето дете в семейството" дава предимство на дете от същото семейство , което кандидатства за градина ли ??? Предимството не е ли за третото дете родено сега , което ще се бори след 3 години в безумната лотария да влезе в детско заведение ????
Не, предимството е за всички деца от семейството. Семейството вече е многодетно  Peace

# 714
И ние пак не сме приети... Да видим този петък какво ще ни предложи newsm78 тотото?

# 715
Добре де,обяснете ми сега нормално ли е това-вече е четвъртък след обяд,остава един ден за записване и специално в нашето класиране има 6 незаписани деца!!!!!2 от които са с предимство!!!!Явно на някои хора не им е много наложително приемането в градина и си чакат по-добри предложения за които да кандидатстват.Защо тогава въобще заемат бройки искам да попитам?И сега 6-те резерви как ли се чувстват?Сигурно има хора на ръба на оцеляването и с изключителна нужда от това заветно място, а какво-като гледам тези 6 ще си останат незаписани /минус 2,3 в най-добрия случай/,няма да бъдат обявени като незаети и хоп,резервите ще пият по една студена.......Какъв е смисъла от тези резерви питам аз въобще при положение,че свободните места няма да се заемат от тях,а ще бъдат пуснати като свободни бройки за последващо класиране?Защо например не се записват до четвъртък,в петък да се обявят като свободни незаетите и в петък да се запишат резервите?Ей това не ми е ясно?Бясна съм,бясна!Защото на мястото на тези незаинтересованите можеше да влязат хора в истинска нужда, не да стоят като първи резерви и да си псуват късмета и да виждат как ако ги нямаше тези,техните деца вече щяха да са вътре и записани.Подигравката е пълна,пълна!Това е игра на нерви,психика и въобще игра с живота на хората!Мамка му!

# 716
Туй значи е тънкия момент, заради който ти казах в петък да идеш при директорката!!!
Ама най-добре прати татето сам, защото директорките в мъжки ръце омекват повече.
 От нея Ви зависи всичко сега. Утре , ако още са 6 незаписаните, тя може да им се обади и , ако някой се откаже да го изврънка да дойде официално да си подпише отказа-ПРЕДИ 16.00ч, щото така и така хората чакат,отчаяни и т.н. От нея зависи дали ще го направи. Не е длъжна.

# 717
И ние сме в същата ситуация Sad Ако не запишат детето,нито се откажат какво става с тази бройка?Как може да има толкова несериозни родители и да чакат до петък,а същото време други да тръпнат в очакване.Според мен трябва срока за записване да е до четвъртък за да могат и резервите да имат време.Та въпроса ми е до колко часа трябва да изчакам за да мога да си подам ново заявление,защото и директорката милата не можа да ми каже.
Ако може да се включи register да ми обясни,защото какъв е смисъла да си 1-ва резерва ако това дете не се откаже?

# 718
Според мен, предимство трябва да се ползва само веднъж. За мен е недопустимо всеки, който е влязъл с предимство, ако нещо не е доволен от ДГ, да кандидатства в друга ДГ пак с предимство. Защото точно това се случва в тези мизерни бройки, които обявяват всяка седмица. Ако тези, които ползват предимство знаят, че при следващи отписвания на детето си от ДГ няма да ползват предимство, то няма да имат смелостта да рискуват заедно с всички деца като моето, което вече година и половина е сред децата, които не са на ДГ.

FYI. Част от предимствата за последните 2 класирания бяха с нови заявления, не участвали до сега в класиранията. Имаше и близнаци. Някой от предимствата бяха възникнали в месеца на подаване (родено трето дете в семейството).

Е откъде са тези нови заявления, я са дошли от друго населено място, я са новоизлюпени студенти. Такива са винаги спокойни, защото за тях винаги ще има места в ДГ.
А по повод на незаетите места и резервите - миналата година имах същия случай - в едно от класиранията, моето дете беше първа резерва, с най-високо сл. число, но пред него имаше близнаци. До петък на обяд следях дали ще се запишат близнаците, после не се сдържах и позвъних в детската градина. Оттам ми отговориха, че децата вече си ходели на детска градина.  След което за броени минути бяха коригирали състоянието в регистъра от "приет" на "записал се".

# 719
не стига че са привилегировани да ползват да предимство и да си избират градина, ами им се позволя да подават документи и да се местят където си поискат! Като предната седмица ходим подаваме документи и какво се оказва, че от 4 места -3 са с предимство.Трябва се вземат мерки и да се ограничи ползването на предимство само веднъж, а не да се местят постоянно!

Общи условия

Активация на акаунт