Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 517
  • 838
  •   1
Отговори
# 690
  • варна
здравейте. Аз вече сам абсолютно свободна. защото напуснах работа да си гледам детето. Мога да участвам във всякакви протести ако искате да привлечем медиите мога да помогна за връзка  с тях.

# 691

Румяна Кръстева

Гл. експерт "Детски градини"

1114

052-820-262

262

Славничка Ангелова

Гл. експерт "Детски градини"

1114

052-820-262

262

# 692
АААаааа добре дошла в клуба Laughing също като мен  Sad Sad Sad :
Аз изпратих в бтв едно писмо ако е възможно да ни отразят обаче отговор
още няма нещо в тоя студ не е мн комфортно затова предложението ми
беше от доста време,обаче е трудно да се организира един протест,като
сме около 5 майки а и детенце няма къде да оставя но от 8 до 9 сутринта
е много добре елеста искаш ли утре сутринта да се срещнем пред
Общината

# 693
И аз получих отговора на Омбудсмана, нищо конкретно, алабала....
Обаче,искам да ви кажа какво открих в регистъра, четейки го за100 -тен път...Че в едно от класиранията за градина х, ние сме 4-та резерва, не сме се записали, защото е нямало отказал се...При обявено   едно място- забелязвам, че резерва 11 е приета!? Приети са 2 деца!? Ние сме по-напред като номер резерва,но никой не се е обадил ,никой?! Е...как става това?? утре ще проуча по-детайлно тоз регистър и др.седмица- пак в Общината.... #2gunfire Бой до дупка... #2gunfire

Не сте резерва, когато смените желанията си за да участвате в друго ДЗ. Имате право на максимум 4 желания. Ако останете резерва в други излиза, че така може да имате повече от 4 желания към даден момент.
Има два начина да се случи това, за което пишете. Да е изчакан 7 дневния срок и незаписаните да са посочени като отказали се (директорите не са задължени да звънят, макар че го правят). Тогава се преминава към следващите по списъка.
Да сте променили желанията си за да участвате в други класирания.

Обадете се и проверете преди да се ядосвате напразно.

# 694
От 10 ноември и аз ще съм свободна за протести . Не знам дали има смисъл , но не е лошо да им досаждаме всеки ден на общинарите . Даже смятам , че е най-добре да ходим там с децата и да си търсим правата . Бременна съм в осмия месец и от декември живот и здраве ще трябва да си гледам и двете деца в къщи , но не съм съгласна за моето дете да няма място в градината - 11 години съвестно плащам данъци на държавата , през всичките години са ме осигурявали на пълната заплата и то с немалки суми и защо ..... за да може някои тарикати с измислени предимства да водят детето си на градина (за да имат време за МОЛ-овете и разходки, защото дори и не работят), а моето да ме пита защо не е прието . Дали ще има смисъл да изкарам имента на всички деца , които през май са нямали предимства , а през септември имат и са приети ??? И да поискаме да се провери , както е написал Омбудсмана в отговора на моята жалба .

# 695
  • Варна
Предлагам да съберем децата неприети в градини от големите градове и да ги регистрираме като малцинство! "Онеправданите" и да търсим социална закрила от ЕС!!! #Cussing out

# 696
Омбудсмана е написал :
"Важно е да подчертая , че държавите-страни по Конвенцията на ООН за правата на детето , трябва да предприемат подходящи мерки , за да осигурят на децата на работещите родители правото да ползват услугите за деца и детските заведения , които са създадени за тяхното отглеждане . За осигуряване на правота на гражданите на добро управление общинските власти трябва да прилагат гъвкави механизми , за да не се лишат децата от услугата и да не поставят родителите в затруднено положение "
И какво сега? Да се обърнем към Страсбург ли?

# 697
Това е интересно: ....за да осигурят на децата на работещите родители правото да ползват услугите за деца и детските заведения, които са създадени за тяхното отглеждане.

# 698
Елеста нали някой щеше да ходи при адвокат какво стана хайде да се организираме заедно с децата, само се притеснявам да не ги простудим в тоя студ навън.ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ ВСЕКИ ГОВОРИ ОБАЧЕ КАТО СЕ УГОВОРИМ ЗА ЧАС ПРЕД ОБЩИНАТА НИКОЙ НЕ ИДВА,ПОЧТИ НИКОЙ.
моето дете също пита кога  ще ходя при дечицата мамо?не знам трябва по сериозно ако ще правим нещо да правим ако не по добре не пишете нищо защото всички сме смели пред клавиатурите вкъщи нали така!!!!

# 699
Това е интересно: ....за да осигурят на децата на работещите родители правото да ползват услугите за деца и детските заведения, които са създадени за тяхното отглеждане.
Да интересно е и какво от това - ние сме двама работещи родители, а детето ни не е прието...
Убедена съм, че има още много такива работещи родители, на които децата им не са приети.

# 700
Ето няколко "лесни" начина да се освободят нови места, както и да се провери колко добре работи сегашната система за прием:

1. Всички предимства след 1-то класиране (м. май) е логично да са фалшиви, и след преглед от комисия повечето следва да се анулират.
2. Предимствата, ползвани при 1-во класиране трябва също да се проверят от комисия, включваща майки на неприети деца, лекари и юристи.
3. Със или без съдействието на общината да се вземат (или съставят) списъците на приетите в ясли и градини. Тези списъци да се сравнят със списъците на класираните. Ако има разлики, това са приетите по 2-я начин, които следва да освободят местата.

Ако нарушенията по изброените точки са под 1% от общия брой деца за прием, това е в рамките на нормалното и означава че системата е сравнително неутрална. Ако процента е по-висок - жалби до община/омбудсман/министър/МС. През 2013 чуваемостта ще е по-висока заради изборите.

# 701
roumenf  добре си го написал, но кой ще ни позволи да направим такава проверка?

# 702
roumenf  добре си го написал, но кой ще ни позволи да направим такава проверка?

Ако Общината не съдейства на подобна проверка, това означава че са вътре в далаверата, и нищо не ви спира да им искате оставките от министъра на образованието или мин. председателя. Говорителката на МВР си отиде горката за много по-малко. В този случай недоволните майки могат да използват други познати майки на приети, за да съставят списъци на децата по групи и градини. На това му се казва crowd-sourcing. После се сравняват с класираните до момента + приетите резерви, и резултата лъсва. А предимствата след 1-во класиране се виждат и сега в списъците. Човек само да иска да се разрови.

# 703
  • Варна
Не съм съгласен с Филчев! Напълно подкрепям проверката, дори я изисквам, но така няма да се намали броят на чакащите! Уличените трябва да освободят местата си, но не трябва да се вадят от системата, защото децата не могат да се винят за греховете на родителите си! А при това положение чакащите пак ще са към 600!

# 704
Според мен, предимство трябва да се ползва само веднъж. За мен е недопустимо всеки, който е влязъл с предимство, ако нещо не е доволен от ДГ, да кандидатства в друга ДГ пак с предимство. Защото точно това се случва в тези мизерни бройки, които обявяват всяка седмица. Ако тези, които ползват предимство знаят, че при следващи отписвания на детето си от ДГ няма да ползват предимство, то няма да имат смелостта да рискуват заедно с всички деца като моето, което вече година и половина е сред децата, които не са на ДГ. Вярно е, че не е задължителна детската градина до 5 г, тогава защо платеното майчинство е до 2 г. Въобще някой управляващ замислял ли се е как живеят живеем ние, които сме с неприети деца и трябва единият родител да не работи, за да си гледа детето. Мисля, че това въобще не ги вълнува, защото никога не са били финансово затруднени. А и нали Бойко Борисов е казал, чв на България не й трябват деца, а магистрали. След това изказване просто няма нужда от коментар...

Общи условия

Активация на акаунт