Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 581
  • 838
  •   1
Отговори
# 645
ха, невероятно (или може би не), но ние сме приети по първо! желание в трагикомичната лотария - 3 от 3. можело и без рушвети значи, но мнението ми за системата си е непроменено. така или иначе при куп детски градини около нас, ще се водим с кола в друг квартал. сега трябва пак да почнем да си късаме нервите на тема преместване.

# 646
  • Варна
 А ние пак не сме приети...Много ми се иска в понеделник да ида и да оставя  детето просто ей така в градината до нас, нищо че не е приета...Ще кажа да звъннат на някой от общината да се разправят....Ще вдигна грандиозен скандал, просто за собствено удоволствие... Crossing Arms

# 647
ха, невероятно (или може би не), но ние сме приети по първо! желание в трагикомичната лотария - 3 от 3. можело и без рушвети значи, но мнението ми за системата си е непроменено. така или иначе при куп детски градини около нас, ще се водим с кола в друг квартал. сега трябва пак да почнем да си късаме нервите на тема преместване.
kade ste prieti v koq gradini kak stava razmqnata

# 648
  • Варна
kade ste prieti v koq gradini kak stava razmqnata

става с shift+windows за кирилица, а другото на лични, не спамете темата, особено когато сме бесни и неприети.... Peace

# 649
  • Варна
Предлагам протест пред Общината - понеделник сутрин, с децата,под наслов:Кога и моето дете ще ходи на градина?

Ще вися там докато не получа конкретен отговор на въпроса си? #Cussing out

Желаещи? Да ми пишат на лични.

# 650
Честито на приетите деца!
На моето дете явно не му е писано да ходи на детска градина. Вече година и половина сме от нежеланите в този град. Аз и преди съм писала, че не е нормално да си влача детето на градина из целия град. Така, че имах искрица надежда, че детето ми може да бъде прието в "Чайка", но ... уви. Почти съм изпаднала вече в нервна криза  Sad

# 651
Елеста и аз съм за един такъв протест обаче може ли просто да отидем пред общината с децата не трябва ли да се предупреди за едно такова действие наше не зная как да ти пиша на лични.
Иначе като гледам колко кандидати за ДГ ако се организираме поне 20-30 майки с деца няма да е зле

# 652
Роси_Дени, на лични се пише като кликнеш върху бутончето ЛС (Лично Съобщение) под съответния коментар, ако искаш да пишеш на автора на коментара.

Предварително се знаеше, че и след това класиране ще останат над 500 неприети деца. Ясно е защо, да не се повтарям от преди. Не става дума за късмет. Не знам само защо толкова малко майки идваха на срещите ни. Трябва по-мощно обединение и натиск за решаване на проблема. Иначе, както каза и омбудсмана, ако сами не си търсим и защитаваме правата, никой няма да ни ги поднесе на тепсия.

Идеята за протеста е добра, но трябва да има конкретни и изпълними искания в тази нова ситуация. Например, да се продължи искането чрез юристи за равни субсидии (обезщетения) за неприетите, както и да се изгонят фалшивите предимства и приетите по 2-я начин от градините. Първото ще е натиск да се реши по-креативно принципния проблем с местата, а второто ще отвори доста нови места веднага. Оценката на предимства/приети извън "случайните" класации трябва да става задължително да е с участие на комисия от майки на неприети деца.

# 653
  • Варна
Нищо няма да ги уведомявам...Отивам в понеделник да пусна жалба в Общината, с плакати и ще вдигам скандал на всеки който доближи...То е ясно,че организации с майки не стават,всеки се скатава и чака някакъв си късмет... Аз отивам директно да им вися на главата докато не се реши проблема...Всеки ден ще ходя,от 8-9 като на работа...А после и на работа ще ходя...  Naughty

# 654
# 655
Благодаря ти roumenf за полезният съвет  Embarassed

# 656
  • GB->BG
С жалби в Общината няма да се реши този проблем . Спомнете си за Силвия Георгиева ,която миналата година и жалби подаваше и прокурорски проверки изискваше.... Само искане на обезщетения ще ги оправят...Мнооооого обезщетения .....И ние пак не сме приети , но  според мен по-голямото зло са измислените предимства , защото за всички е ясно , че места няма .

# 657
Тогава хайде в понеделник 8:00 пред общината да стоиме 1 час аз като се прибера да отидем до адвокатката , за която  ви писах в форума и да я ангажираме с нашите искания за обезщетения.

# 658
Здравейте момичета,искам да ви попитам нещо,дано успеете да ми отговорите.Детенцето ми е първа резерва след вчерашното класиране.Сега ако някой не се запише,то автоматично ли влиза на негово място или мястото се обявява за свободно и се пуска за ново кандидатстване?Много тъпо се чувствам,такъв малшанс.Ако при освободено място то се заема от резервите,кога точно ще стане ясно дали сме приети?Имам предвид,че се потвърждава до петък,събота и неделя не работят,а после някой ще ни се обади ли какво ли..........при положение ,че не се обявяват класирания с резервите,май! newsm78Просто ако може някой да ми обясни имаме ли шанс да влезем и какво точно трябва да следя като инфо или дали си 1 или 101 резерва е все тая и свободните места отиват за нови тегления?Благодаря ви!

# 659
Не знам само защо толкова малко майки идваха на срещите ни. Трябва по-мощно обединение и натиск за решаване на проблема. Иначе, както каза и омбудсмана, ако сами не си търсим и защитаваме правата, никой няма да ни ги поднесе на тепсия.

Идеята за протеста е добра, но

Филков, някак си умишлено изчаках да мине някой друг ден, за да напиша това: обединение на много майки с цел постигане на някакво уж общо благо не може да има. Не очаквай повече от 4-5 човека да решат, че искат да си късат нервите в името на всички, (най-много да станат 7-8 майки и ти Simple Smile ) Говоря от личен опит. някъде около 2007-2008-ма майки тръгнаха с добри намерения да искат промени в системата с детските градини - например изместване датите за подаване на документи от първия раб. ден на януари през април, за да не мръзнат хората по няколко нощи пред ДГ;  имаше дори предложения за подобряване качеството на храната. През 2009-та мазния Гуцанов "обеща" решаване на проблема с недостига на места  на протеста на една съфорумка пред Общината с искания за повече места в ДГ. Е, постигнаха нещо - в групи с капацитет около 25 деца са "приети" (разбирай натъпкани) още 10-12 отгоре. Готово - ето "нови" места. Миналата година една майка им доказа как самите те (общинарите) вкарват деца на свои хора в детските градини, но те пак останаха нагли и отрекоха всичко. Тази година аз самата бях лош пророк като казах, че спасението ще е поединично, т.е. майките разбраха, че най-сигурния начин детето им да влезе в ДГ са връзките. Иначе защо според теб след голямото класиране на 31.05. нямаше никакви протести, а цели 1000 деца останаха извън ДГ.
Така че наплив на доброволци да вършат нещо за благото на другите не очаквай.

Когато довърша това, което действам в момента или известно време след това и аз със сигурност ще напусна темата  Confused.....защото трето дете в тая държава няма да раждам.
Повече смелост на всички пожелавам. Наистина омбудсманът е прав - трябва да си търсим правата, особено когато сме потърпевши от надменната администрация - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=983956

Общи условия

Активация на акаунт