Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 507
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Чета ви и гледам, че всички рано или късно са стигнали до моите умозаключения...
Днес най-накрая хванах една от старшите инспекторки в Общината да ми обясни някои мои наблюдения -от сорта на това с резервите и чакането до последния момент да си смениш желанието  и ми разправя тя едни врели некипели, дето хич не стават така...Питах я по телефона, защото не можела да се срещнем лично тези дни, за да ми обясни за СДГ за обявено едно място защо приемат две деца и то едното е 11-та резерва, а ние сме къде по-напред или за Успех градината,където от 5 незаписани вчера, днес станаха 6 и то записани!? Е обеща да се обади до 2,30...Ми не се обади, Звъннах в 3, вече не си вдигна телефона.... ooooh!
Както пак съм казвала- не трябва да ги оставяме на мира...Аз не мога да си намеря място от гняв към тъпата им лотария,в която някак си все има вратички за богоизбрани...И те няма да могат да спят от мен...  #Cussing out
Роси,сори, днес имах други ангажименти, не успях да стигна до Общината сутринта...

# 721
  • Варна
Мисля, че като мине 16часа в петък резервите имат 1 седмица да се запишат. Това автоматично ги лишава от участие в тотото за следващата седмица, но кой да седне да помисли.... Иначе и ние сме резерви и чакаме ....

# 722
Хора днес времето е хубаво защо не излезем пред общината да постоим един час

# 723
Мисля, че като мине 16часа в петък резервите имат 1 седмица да се запишат. Това автоматично ги лишава от участие в тотото за следващата седмица, но кой да седне да помисли.... Иначе и ние сме резерви и чакаме ....
Ти добре мислиш,но май не е както мислиш.Според мен това със седмицата за резервите беше само при голямото класиране май месец.Като се обадих във вторник да попитам какво става с резервите,ако евентуално някое дете не се запише отговора на директорката беше -те трябва да се откажат и тогава влиза резервата,ако ли не информацията отива в системата  като свободно място и не е нужно да подавате пак документи за кандидатстване,автоматично си участвате в следващото класиране.Попитах я дали при това положение случайния ми номер ще се запази,а тя нищо не отговори.Не й се говореше особено,гледаше по-бързо да ми затвори.Пазили се,параноята ли я гони,не знам.Съвсем нормални въпроси й зададох.
Днес мъжа ми към обяд ще отида да се направи и той на чукнат и да видим какво ще му каже.Както каза lukrecciana от мъжете май имат по-голям респект и аз съм го забелязала.Но като цяло цялата ситуация е грозна.Да ходиш,да настояваш,да досаждаш,да се правиш на маймуна и да се унижаваш заради едното място.Гади ми се направо.
Поста на *Elesta*  в началото аха,да ми вдъхне някаква доза оптимизъм и после ме върна в реалността.Нищо друго не съм очаквала да стане,пълни мишоци са тия общинари,пълни.
Не мога да идвам с вас на срещите ,защото ходя на работа,за да мога със заплатата си да плащам частната градина на детето.Е това е положението. Crossing Arms

# 724
Днес отново чух от познати за дете, регистрирано тази година на техния адрес и прието в ясли срещу заплащане, без да минава през лотария. Т.е. по 2-я начин. Какво да говорим..

# 725
  • Варна
Не разбирам какво толкова сте се хванали за правилата. Такива има, има си правила има и лотария за избор. Това че тук-там се налага да се допускат някои изключения, явно е имало причина. Не е редно обаче да наричаме някои деца богоизбрани, може да е имало реални причини за приемането им.

# 726
Днес отново чух от познати за дете, регистрирано тази година на техния адрес и прието в ясли срещу заплащане, без да минава през лотария. Т.е. по 2-я начин. Какво да говорим..

Ще говорим, че преди да даваме мнение трябва да имаме правилната информация. Класиранията в яслите са по друга система. Тук се говори за детски градини. Прочетохме ли името на темата..?!

Преди да даваме идея с това, как да се правят промени в алгоритъма, с цел да разпръснем още по-далече от дома приетите деца, да се замислим, че ако ни бяха приели по последното ни желание щяхме да оревем навсякъде, че не сме по-първо, защото ни е по-близо... 

Не разбирам какво толкова сте се хванали за правилата. Такива има, има си правила има и лотария за избор. Това че тук-там се налага да се допускат някои изключения, явно е имало причина. Не е редно обаче да наричаме някои деца богоизбрани, може да е имало реални причини за приемането им.

Огледахме предимствата на последните две класирания и мога да кажа, че много лесно се вижда, че тези предимства са в ред. Но и аз бих реагирал така, ако постоянно излизат деца с предимства при този недостиг на места.

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 11:21 от Register

# 727
  • Варна
Огледахме предимствата на последните две класирания и мога да кажа, че много лесно се вижда, че тези предимства са в ред. Но и аз бих реагирал така, ако постоянно излизат деца с предимства при този недостиг на места.
Браво, нека да се знае че си има ред. След като има основание едно дете да има предимство, нека да се върви по реда. Не разбирам какво толкова са се хванали някои майки в предимствата.

# 728
  • Варна
Регистър, хвърли светлина по въпроса с резервите. Моля!
МарияНова, трудно ще мога да преразкажа 49 страници по въпроса с предимствата. Накратко ... цялата система е направена да работи при достатъчен брой места, а и едва ли сте толкова наивна да мислите, че няма фалшиви предимства. В общината ли работите?

# 729
Това по-долу е написано от MariaNova през юни 2011....
"Нашият номер се падна от рода на 13хх, затова се радвам че уредихме предимство, иначе нямаше да влезем, абсурд е с този късмет от тотото да успеем. И не, нямам никакви притеснения или скруполи че сме били ощетили някого, условията са еднакви за всички, който е искал се е оправил, който не е искал е чакал на тотото.
Както казваше навремето една реклама с един популярен човек: Който играе печели, който не играе не печели"

# 730
Пфу, намерих кога да вляза в темата.
Момичета, моля, не се вързвайте на провокациите на MariaNova - това лице плаче за разследване от Явор Колев или някой подобен служител, който чрез ай пи да я намери и да видим тогава кое е това нейно отроче с предимството, което "загрижената" му майка му е уредила.
Не четете мненията на това лице!!!! Или по-добре влезте в профила й и вижте какви ги ръси около всяко по-голямо теглене на лотарията. И не й обръщайте внимание....

# 731
Марийке, в началото на юни ти казах и сега повторям- изчезвай от тука. Ако толкова ти е гузна съвестта ходи на църква. Никой тука няма да ти каже браво, че си му заела мястото с измама.

# 732
Здравейте Simple Smile
Днес звънях в общината да попитам за резервите.Една много мила дама ми обясни,че до 16ч.е срока за записване.Ако не запишат детето,мястото се заема от първата резерва.След това се попълва декларация  в градината където е прието.

# 733
А резервата до кога трябва да се запише?Стана много интересно сега!Явно днес ще е деня в който ще разбера как им действа тъпата система в пълна сила и по-точно как ми действа на нервите.

Сега се обади мъжа ми.Защо ли не ме учудва факта,че директорката е излязла отпуск-от днес до вторник!Колко удобно!За да избяга от въпросите на резервите най-вероятно!!!!А заместник-директорката милата нищо не знаела за принципа на приемане,не била много наясно какво ставало с резервите. ooooh! Е каква заместник-директорка си ти като не знаеш най-основното-как се осъществява приема в поверената ти градина?Да не би да се случва за първи път?А и за първи път да е те са длъжни да знаят!!!Всички се правят на ударени,толкова са прозрачни,ама толкова........

Сега остава да видим какво ще се случи с класиранията след 16часа.Ужасно ми е интересно!
Ако Desita_girl  е получила вярна информация ,ок,но ако ли-не следва ,че и тези в общината нищо не знаят.А кой знае тогава?

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 13:37 от kateri4ok

# 734
Здравейте и аз съм от 6 те резерви и мисля че ако днес до вечерта не се заемат идва ред на следващите в списъка и срокът е другата седмица да се запищат.

Общи условия

Активация на акаунт