Събрани сме отново пак в Пловдив - най-прекрасен град - 30

• 69 885
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
При Димова от к-с Язов.
Просто не си бяхме избрали лекар до раждането и В. започна да звъни на няколко подред, никой не върна обаждането, за мен това беше показателно и ги отсвирих. Научната му ръководителка похвали Димова и понеже нямахме мн време за избиране, записахме малкия млечен вампир при нея.
От старата школа е, обаче, и искаше да я храня на 3ч, а ако се разплаче по-рано - вода. Т.к. д-рката е доста пухкава жена, за малко да се изпусна да я питам тя като е гледна вода ли пие, или яде. Ест, не я послушах, вода не давам, само цици и часове за хранене не спазвам.
Иначе не знам какъв диагностицик е, засега само за 1 нос съм водила малката мис, та нямам мн наблюдения.

# 496
Здравейте пловдивски мами! Simple Smile

Пиша от името на БАСДМ (Българска асоциация на студентите по дентална медицина). Запланували сме едно събитие в края на месеца, на което да поговорим с млади и бъдещи майки на теми относно денталното здраве и профилактика. Събитието ще се проведе в клуб Мохито по време на ежеседмично провежданото там 'часът на мама'. Още сме в процес на обсъждане на събитието и за това пишем първо тук, да видим дали ще Ви хареса идеята, за да можем да си доизясним и подготвим нещата Simple Smile Не знам дали в момента тук влизат и бременни жени, или си правите регистрацията след като родите (шегичка Grinning ), но това е едно от първите неща, които обсъждаме, дали да включим в дискусията и бъдещите майки (и дали ще има интерес от тяхна страна), тъй като по време на бременността също има важни моменти, за здравето на зъбките на нероденото бебче..  Simple Smile Запланували сме доста интересни неща за профилактиката и оралното здраве на най-мъничките, ще се радвам на отзиви от Ваша страна и различни предложения и коментари.

Надявам се, пиша на правилното място, ако това не е така, моля модератор да се свърже с мен, за да се коригирам Simple Smile

Поздрави Simple Smile

# 497
  • Пловдив
Лично аз много ще се радвам. Синът ми, който е на две години е с оцветяване (черен налеп) на зъбите и ще се радвам да науча повече за проблема а и не само Grinning

# 498
  • Пловдив
И аз съм заинтересована Simple Smile
Къде можем да намерим повече информация за събитието?

# 499
И аз в кюпа Simple Smile Живо се интересувам от темата:_)

# 500
И аз, стига събитието да се проведе в събота или неделя, ще мога да присъствам.

# 501
Здравейте!

Запланували сме събитието за 24 март, неделя. 'Часът на мама' в клуб Мохито е от 11 до 15 часа. Аниматорът за децата е безплатен и не е обвързано със задължителна консумация, всеки е свободен да си поръча каквото пожелае.

До края на седмицата ще сме готови с рекламните материали и официалния ивент във фейсбук с темите, които ще можем да подготвим. Ако има неща, които ви интересуват и искате да говорим повече за тях, моля напишете, ще се постараем да ги включим и да обхванем всички най-важни теми. При желание може да организираме и още срещи Simple Smile

Поздрави.  Grinning

# 502
  • Пловдив
Ако има неща, които ви интересуват и искате да говорим повече за тях, моля напишете, ще се постараем да ги включим и да обхванем всички най-важни теми.

- кога е препоръчително да се заведе детето за първи път на зъболекар?
- от каква възраст да се мият зъбките с паста, в която има малко флуор?
- при пациенти с ниско кръвно налягане и хемоглобин, има ли някакви мерки, които се взимат, за да не припадат при поставяне на пломба?
- дъхът ми се е променил след раждането (както и косата и др. неща) - имат ли влияние пастите за зъби, за да се коригира това или трябва да се приемат медикаменти и да се установи с преглед на устната кухина?
- на колко време трябва да се минава преглед, ако не ме боли зъб и нямам оплаквания?
- когато между предните горни зъбки на детето има разстояние, а са му изникнали 18 зъба, може ли това разстояние да изчезне, когато изникнат останалите и изобщо като смени зъбчетата по-нататък - ще имат ли пак разстояние или не се знае?
- бибата изкривява ли зъбите или това е мит? (аз съм имала до голяма биберон и не са ми криви изобщо  Whistling)

Не знам ще успея ли да дойда, но ако може след това да разкажете как е преминала срещата или да отворите тема с въпроси и отговори, в която студентите да помагат на майките тук - доста е популярен форума и има МНОГО бременни, има теми за бременни, за небременни, за татковци,така, че няма само майки в БГ мама  Laughing

# 503
Ще ги вземем под внимание, благодаря!

Интересна идея е това с темата с въпроси и отговори, в петък имаме събиране и ще го предложа, ако има съгласни ще търсим одобрение от модератор. Grinning

# 504
Не знам ще успея ли да дойда, но ако може след това да разкажете как е преминала срещата или да отворите тема с въпроси и отговори, в която студентите да помагат на майките тук - доста е популярен форума и има МНОГО бременни, има теми за бременни, за небременни, за татковци,така, че няма само майки в БГ мама  Laughing

Много добра идея!  Peace

# 505
  • До хладилника, който обичам
Да напомня, че има подфорум Стоматология, където в темите пишат и стоматолози, ако някой го е пропуснал  Grinning

# 506
ОК, разбрахме за събитието, което ще проведът студентите стоматолози. Моето мнение е, че преди всичко генетично е заложено зъбите да са такива, а после е самата грижа и внимание, което им отделяме, а за бебешка и детска възраст това е много важно, дори пренаталната грижа също.
Аз имам въпрос, знаете ли къде в Пловдив овек може да иде на басейн, закрит, само за спорта, както се казва. Примерно да си купя една карта и 2 пъти седмично да си плувам? Имам спомен че майки са писали за басейни но за децата, а мен ме интересува за голям човек. Благодаря предварително!

# 507

Аз имам въпрос, знаете ли къде в Пловдив овек може да иде на басейн, закрит, само за спорта, както се казва. Примерно да си купя една карта и 2 пъти седмично да си плувам? Имам спомен че майки са писали за басейни но за децата, а мен ме интересува за голям човек. Благодаря предварително!

"Младост" до гребната.
Намерих и това инфо

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337904.15

https://forum.uni-plovdiv.net/index.php?topic=12574.0

http://hardwarebg.com/forum/archive/index.php/t-157301.html

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 09:20 от мойри

# 508

"Младост" до гребната

Благодаря ти, мойри!  Hug

# 509
  • Пловдив
Само в Новотела ходя на басейн. Чисто, поддържано, олимпийски размер и коридори, вклч парна баня и сауна в цената, с месечни карти, съблекални и душове на повече от добро ниво, сешоари, сапуни и шампоани налични. Кърпи с депозит.
Младост въпреки ремонта за мен - не.
ВСИ за жалост затвори, той е до нас и беше без пари.
Тримонциум чувам за добър басейн, но не с коридори, по-скоро да си плуваш без тренировка.

Общи условия

Активация на акаунт