ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 674
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
И това помагало го има в сайта за Зоната на страницата с Линкове. Само новите да искат да четат Simple Smile

Те новите може и да са го видели това помагало, пък може и да са го погледнали.
Но може пък и да не им е станало ясно как се работи с него.
Ха хахахаха , права си и аз го видях в сайта и малко по-нагоре във форума , но не всичко ми стана ясно, въпреки това си го попълних до колко можах . Мисля , че с течение на времето ще го усъвършенствам  Laughing

# 511
И това помагало го има в сайта за Зоната на страницата с Линкове. Само новите да искат да четат Simple Smile

Те новите може и да са го видели това помагало, пък може и да са го погледнали.
Но може пък и да не им е станало ясно как се работи с него.
Ха хахахаха , права си и аз го видях в сайта и малко по-нагоре във форума , но не всичко ми стана ясно, въпреки това си го попълних до колко можах . Мисля , че с течение на времето ще го усъвършенствам  Laughing

То е ясно, че с течение на времето ще се усъвършенстваме и много от нещата ще ни станат ясни.
И разбира се, че тогава няма да питаме. Но сега не са ни ясни и за това питаме, нали форума е за това. Хубаво сте го поснали помагалото, ами каже те... хей новите... така и така се работи с това помагало и т.н. Сигурна съм, че много от вас са били като мен...

# 512
  • София
svetla_72 , благодаря за отговора , мисля,  че се получиха толкова много Блокове , защото физическата ми активност е повече от 2,5ч на седмица , но смятам да ги правя по 11Б , малко ми е трудно да ям толкова много сутрин особено, и тази късна закуска след вечеря , всичко е точно обратно на това което съм правила до сега , ноооооооо връщане назад няма  newsm44
еееее и сега какво правя ги 13Б така ли  Confused

sv_vn според мен 13 блока са ужасно много за жена, която не е активна спортистка, не е бременна и не кърми. Ако едно от трите важи за теб - ок 13 са добре, но иначе са прекалено много. Аз спортувам между 5 и 7 часа седмично и ям по 9 блока, които са ми напълно достатъчни, Ини и Мерито са дори по-активни в спорта от мен и те не ядат толкова много блокове, така че пробвай на 11 като за начало да видиш как ще се чувстваш Simple Smile

svetla_72 съгласна съм, че форума е за това - да си помагаме и да си споделяме. Просто има хора от форума, които са отделили безценно време и усилия, за да създадат блог с изключително полезна и подробна информация и според мен е редно, човек първо да прочете поне блога (отнема не повече от час) и тогава да задава всички въпроси, които има и съм сигурна, че ще се намери някой, който е по-навътре с материала, да отговори. Ние тук сме много задружни, много се подкрепяме и си помагаме, и винаги приветстваме новите хора  Hug

# 513
Здравейте Simple Smile
Аз до сега бях на един диетичен план, с който свалих мечтаните ми 5-6кг., но сега искам да си ги поддържам или да сваля още 1-2....може и 3кг./ ей, все не ни стига  Wink/
Та, четох за Зоната, признавам недостатъчно  Embarassed  и първо отворих таблицата за определяне на блокове. Първо моля кажете какво е това "suprailiac, mm" талията ли е...не мога да си го преведа, а и не ми показва %мазнини, и къде да си сметна блоковете?
И понеже наистина е много объркващо за новаци, моля кажете ето това меню напр. става ли за едно ядене и какви блокове има:
печени чушки - 200гр
обезм. извара - 200гр
варено яйце - 2бр.
Много благодаря и се извинявам Praynig
Аз продължавам да чета Simple Smile

# 514
svetla_72 , благодаря за отговора , мисля,  че се получиха толкова много Блокове , защото физическата ми активност е повече от 2,5ч на седмица , но смятам да ги правя по 11Б , малко ми е трудно да ям толкова много сутрин особено, и тази късна закуска след вечеря , всичко е точно обратно на това което съм правила до сега , ноооооооо връщане назад няма  newsm44
еееее и сега какво правя ги 13Б така ли  Confused

sv_vn според мен 13 блока са ужасно много за жена, която не е активна спортистка, не е бременна и не кърми. Ако едно от трите важи за теб - ок 13 са добре, но иначе са прекалено много. Аз спортувам между 5 и 7 часа седмично и ям по 9 блока, които са ми напълно достатъчни, Ини и Мерито са дори по-активни в спорта от мен и те не ядат толкова много блокове, така че пробвай на 11 като за начало да видиш как ще се чувстваш Simple Smile

svetla_72 съгласна съм, че форума е за това - да си помагаме и да си споделяме. Просто има хора от форума, които са отделили безценно време и усилия, за да създадат блог с изключително полезна и подробна информация и според мен е редно, човек първо да прочете поне блога (отнема не повече от час) и тогава да задава всички въпроси, които има и съм сигурна, че ще се намери някой, който е по-навътре с материала, да отговори. Ние тук сме много задружни, много се подкрепяме и си помагаме, и винаги приветстваме новите хора  Hug
Ако може да ми изчислиш блоковете , може би пък аз нещо не съм разбрала – височина 162 ; тегло 76кг. ; ханш 113 ; талия 88 ; спортувам пон.,сряда и петък ходя на йога по 1,5ч. , вторник на фитбол - 1ч. и четвъртък и събота - пилатес по 1ч. , ще съм благодарна .

# 515
От вчера чета новите и така лекичко ми прикипява отвътре  Mr. Green
Следя темата може би от самото начало и съм свидетел колко много знаеха момичетата и колко труд положиха за оформянето на страницата и блога. Аз самата макар и не стриктно в зоната съм чела книгата 2-3 пъти и въпросите ми са предимно как изчисляват един или друг продукт...
Не мога да си представя, че човек който е осъзнал нуждата от промяна в хараненето си няма да си даде труда да прочете информацията, а ще разчита дирекно на съвети, без да знае въз основа на какво са основани и какъв е основния им принцип  Confused
Аз лично бих отговорила на всеки конкретен въпрос за доизясняване на нещо. Но някой да влезе без и понятие да си има и да пита просто какво прави, обезмисляйки труда на толкова много хора, ми идва в повече.
Ами то с фуния не става...
Сори за поста до тук, принципно съм бяла и добра, ама днеска кво ми става  Mr. Green

Иначе се радвам на раздвижването и нови попълнения, добре дошли и успех!

Verry
печени чушки - 140гр са ти един блок въглехидрати
обезм. извара - 224гр са ти 4 блока протеини
варено яйце - 2бр. са ти още два блока протеини

Според теб ако трябва да приемаш 1+1+1 белтъчини, въглехидрати и мазнини как си намираш менюто?
Аз бих си чукнала 3 яйца, 420гр. чушки (или бих ги смесила на салата с домати и лук в необходимото количество) и бих добавила 9 маслини към нея.

sv_vn не съм ги изчислявала, но си мисля че при тази спортна натовареност са си ок.
Аз самата също съм на 11 блока (когато съм в зоната  Mr. Green) при ръст 158  Laughing

# 516
  • Universe

И понеже наистина е много объркващо за новаци, моля кажете ето това меню напр. става ли за едно ядене и какви блокове има:
печени чушки - 200гр
обезм. извара - 200гр
варено яйце - 2бр.
Много благодаря и се извинявам Praynig
Аз продължавам да чета Simple Smile

Това, което си посочила се префасонира така:
печени чушки - 200гр - 0,83 ВБ
обезм. извара - 200гр - 3,57 ПБ
варено яйце - 2бр. - 2 ПБ

Или имаш общо - 5,57 ПБ, 0,83 ВБ, 0 МБ, а както е писано вече на всяко хранене трябва да имаш равно количество ПБ, ВБ и МБ.

Може да стане така (за 3 блока от П,В,М)

печени чушки - 70гр - 1/2 ВБ
домати - 120гр - 1/2 ВБ
ябълка 200 гр. - 2 ВБ
обезм. извара - 56гр - 1 ПБ
варено яйце - 2бр. - 2 ПБ
1 ч.л зехтин - 3МБ

В моя сайт съм преизчислила някои рецепти  Peace

Шопска салата -1 блок

Палачинки с извара - 8 блока

Сицилианска капоната - 18 блока

Edira   bouquet аз съм бяла (за сега  Laughing)

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 19:15 от Lenny_Pld ॐ (With love)

# 517
Благодаря ви  колежки ! Надявам са да сте бели и добри и за напред , че сигурно ще има нужда от помощ  newsm17 .

# 518
sv_vn, споко  Hug Това може би е една от най-толерантните диетични теми във форума.
Лично аз приемам зоната за себе си така - може всичко да се яде(пие), само да е в определени количества.
Аз съм си изпринтила грамажите с храна и съм ги лепнала върху хладилника. Ако пригладнея и го отворя за нещо, гледам с какво и в какво количество да балансирам - това е.

Ако се загледаш и спазваш и кои са благоприятните храни - още по-добре.

Айде да си отчета закуската, да не съм само спам:

42гр. сварена киноа - 1БВ
28гр. сирене - 1ПБ
4 гр. чия - 1МВ
1-2 лъжици кисело мляко 2%

# 519
  • Universe
Edira,  защо чиата ти е мазнина  newsm78

Калории 486
Белтъчини 16.54 г
Въглехидрати 42.12 г
Мазнини 30.74 г

ЦЪК

# 520
  • София
Ако може да ми изчислиш блоковете , може би пък аз нещо не съм разбрала – височина 162 ; тегло 76кг. ; ханш 113 ; талия 88 ; спортувам пон.,сряда и петък ходя на йога по 1,5ч. , вторник на фитбол - 1ч. и четвъртък и събота - пилатес по 1ч. , ще съм благодарна .

Сигурна съм, че ако си използвала калкулатора в блога са ти излезли 13 блока, та дори и повече. Просто моя съвет е да опиташ на 11 по няколко съображения. Първо 13 блока храна са ужасно много количество. Аз много обичам да си угаждам и на моменти 9 блока ми идват нанагорно, та не ми се мисли за 13 Simple Smile Второ при 13 блока ще приемаш приблизително 2000 калории на ден и ако искаш да свалиш мазнини, не просто килограми, ще стане много бавно с толкова много калории. Също така мога да добавя, че упражненията, които практикуваш са прекрасни, аз самата ги практикувам понякога, обаче, няма никакво кардио (или поне не си посочила), както и силовите тренировки са с много леки тежести. Пак казвам този вид спорт е страхотен, но той гори много малко калории.
Като цяло това са ми съображенията. Най-добре е да експериментираш - пробвай с 13 блока, ако искаш, и виж как ще се чувстваш седмица-две. Ако ти идва много храната, смъкни на 12 или на 11. Важното е ти да се чувстваш комфортно в тялото си и още по-важно е да не се чувстваш гладна. Само внимавай (това не е само към теб, а към повечето новопостъпили Simple Smile) - много хора бъркат лакомията с глада. Като цяло ние сме свикнали да се храним безразборно и обикновено да преяждаме и когато не преядем, си мислим, че сме гладни. Много е важно при хранене човек да се научи да слуша тялото си, а не очите си (лакомията). Joy

# 521

Сигурна съм, че ако си използвала калкулатора в блога са ти излезли 13 блока, та дори и повече. Просто моя съвет е да опиташ на 11 по няколко съображения. Първо 13 блока храна са ужасно много количество. Аз много обичам да си угаждам и на моменти 9 блока ми идват нанагорно, та не ми се мисли за 13 Simple Smile Второ при 13 блока ще приемаш приблизително 2000 калории на ден и ако искаш да свалиш мазнини, не просто килограми, ще стане много бавно с толкова много калории. Също така мога да добавя, че упражненията, които практикуваш са прекрасни, аз самата ги практикувам понякога, обаче, няма никакво кардио (или поне не си посочила), както и силовите тренировки са с много леки тежести. Пак казвам този вид спорт е страхотен, но той гори много малко калории.
Като цяло това са ми съображенията. Най-добре е да експериментираш - пробвай с 13 блока, ако искаш, и виж как ще се чувстваш седмица-две. Ако ти идва много храната, смъкни на 12 или на 11. Важното е ти да се чувстваш комфортно в тялото си и още по-важно е да не се чувстваш гладна. Само внимавай (това не е само към теб, а към повечето новопостъпили Simple Smile) - много хора бъркат лакомията с глада. Като цяло ние сме свикнали да се храним безразборно и обикновено да преяждаме и когато не преядем, си мислим, че сме гладни. Много е важно при хранене човек да се научи да слуша тялото си, а не очите си (лакомията). Joy
[/q
newsm10 Мерси !

# 522
Edira, не можеш да кажеш, че не сме прочели труда на хората. След като не знаеш дали е така.
Говоря само от свое име, лично аз прочетох всеки пост от 1-ва до 10-тема. Първа страница я прочетох поне 5-6 пъти, и книгата прочетох. Вече две седмици само чета и си водя записки, едва днес започнах  режима. Но ми прави впечатление че има не съответствия между книгата и примерно тази таблица: http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-15052012-3.htm
ще дам и пример: в тази таблица краставицата нарязана я дават 4 чаши за 1БВ, а в книгата
2 чаши за 1БВ. Четейки срещнах доста неща който са различни и естествено всичко това ме обърква. По ел.калкулатора ми излизат 9 Блока, а по книгата 11 Блока. И взех да се чудя сама на себе си, аз ли правя нещо грешно или нещо не схващам както трябва.
Поисках съвсем човешки помощ от по опитните но явно всеки е затънал в своето ежедневие.
И пак повтарям нито се заяждам, нито искам да обидя някого. Моля, да не ме разбирате погрешно.

# 523
  • Universe
Но ми прави впечатление че има не съответствия между книгата и примерно тази таблица: http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-15052012-3.htm
ще дам и пример: в тази таблица краставицата нарязана я дават 4 чаши за 1БВ, а в книгата
2 чаши за 1БВ. Четейки срещнах доста неща който са различни и естествено всичко това ме обърква.

svetla_72,  Hug  не приемай нищо лично  Heart Eyes

Смятам, че този, който пуска темата, трябва да  напише това на първа страница, защото дори аз, която дълго време правих темата, зададох същия въпрос  Thinking 

Това е отговорът   Hug

34. Защо има разлики в хранителните блокове от книгите на Д-р. Б … тите в този блог?

Бари Сиърс е направил някои промени с течение на годините. Повечето промени са дошли от това, че всички фибри (целулоза) са извадени от общото съдържание на въглехидратите във всеки въглехидратен блок,  което увеличава общото тегло и обем в сравнение с даденото в други списъци с храни и бази от данни за продукти. И това осигурява по-точно определяне на въглехидратното съдържание на храните, за да ви поддържа в зоната.  И отделно, съдържанието на протеин във въглехидратите е елиминирано поради ниската бионаличност.

Последна редакция: вт, 09 окт 2012, 20:56 от Lenny_Pld ॐ (With love)

# 524
Да и при мен долу-горе така се получи , много от нещата все още ми остават мътни , но от днес започнах и мисля да се постарая първо от най-основното и с течение на времето да разнообразявам. Та в тоя ред на мисли чашата с вино , която е позволена , по време или след храна се консумира  Wine Glass  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт