Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗОНАТА и ние - 10 Тема

 • 64 295
 • 747
 •   1
Отговори
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73

Д-р. Бари Сиърс - "ЗОНАТА"
На първо място, Зоната не е диета за отслабване или маркетингов
трик, а  термин  който описва физиологичното състояние на тялото, когато е в  подходящ  хормонален баланс, което води до оптимално здраве.
Създавайки ЗОНАТА, световноизвестният учен-биохимик д-р Бари Сиърс облече в съвременна научна тога крилатата мисъл на Хипократ: "...И нека храната бъде вашето лекарство, а вашето лекарство-вашата храна"
Животът в Зоната е нещо повече от хранене. Това е равновесие между хормоналните реакции, които настъпват при всяко наше хранене. Съвършено равновесие-нито прекалено високо,нито прекалено ниско.
1.Ще мислим по-добре,тъй като в Зоната поддържаме стабилни нивата на кръвната си захар.
2.Ще се движим по-добре,защото престоят в Зоната увеличава притока на кислород до мускулните ни клетки.
3.Ще изглеждаме по-добре, тъй като в Зоната изгаряме излишни телесни мазнини по възможно най-бързия начин.
4.Никога няма да огладняваме между храненията,тъй като животът в Зоната означава, че мозъкът ни се захранва постоянно с основното си гориво-кръвната захар
5.Най-голямото преимущество от правилното следване на Зоната е достигането на състояние на свръхздраве
Ефектът от храненето в Зоната много наподобява този на мощните лекарства, с единствената разлика, че те имат много,и вредни странични ефекти, докато при Зоната страничният ефект е само един,и това е загубата на излишни мазнини. Зоната е създадена с една единствена цел-да се постигне максимален здравословен ефект, докато загубата на тегло е от второстепенно значение,но е неизбежно. Въпреки това, всеки с удоволствие може да се възползва от този така желан „страничен ефект”. Когато влезете в Зоната,ще трябва да се лишите и от чувството на глад. Започнете ли да огладнявате,означава,че излизате от Зоната, което не е за препоръчване. Ако смятате, че няма лесен начин за отслабване - помислете отново, защото това, че сте попаднали в тази тема не е случайно, и може би силното ви желание да се чувствате комфортно в тялото си ви е довело  точно на правилното място.


Тази тема е за всички, които се храним така, че след всяко ядене попадаме в Зоната.
А също и за тези, които желаят да се хранят пълноценно, балансирано и хармонично и искат да бъдат в ”Зоната” на физическия и психически комфорт.
Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
За да разберете какво всъщност представлява Зоната, е необходимо:
- smile3529  да прочетете поне една "зонова"  книга
-   да следвате простите напътствия и препоръки в нея и да им позволите отсега нататък да работят за Вас. Ще останете безкрайно доволни, че сте го направили   Two Hearts 
 
   ЗОНАТА - ДЖОБЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ /с браузъра Mozila Firefox излизат йероглифи, за да отворите страницата, ползвайте Internet Explorer  Peace/

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?  
Ще избегнем евентуално бъдещо заболяване, защото тъканните хормони, контролиращи всички основни жизнени функции, са в постоянен баланс. Рязко ще намалее вероятността да развием рискови заболявания с генетичен произход като затлъстяване, сърдечносъдови болести, рак, диабет, депресия, алкохолизъм и др.

"ЗОНАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА СУПЕРЗДРАВЕ" - д-р Георги Лулчев

КОИ СА КНИГИТЕ?
Има няколко книги на българския пазар, от които по-подробно можете да се запознаете с режима. Това са "Зоната", "Овладяване на Зоната", "Ние и Зоната" и "Соева Зона".
може да изтеглите  ОТ ТУК , а също  И ОТ ТУК

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
         - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, доверете се на сайта на д-р Сиърс, който препоръчва дневно 11 блока за дамите и 14 блока за останалата половина от човечеството
Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастен човек!
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.

Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.
3. Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но необилни, и две леки хранения - общо 5 хранения дневно
4. Интервалът между две хранения да не надхвърля 5 часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
5. Избирайте бедни на мазнини протеини.
6. Избирайте благоприятни въглехидрати - богати на целулоза зеленчуци и плодове с умерен и нисък гликемичен лоудинг ( Stop  nono без фрешове - премахната е контролиращата бариера (целулозата)от въглехидратите)
7. Избирайте мононенаситени мазнини.
8. Винаги изпивайте поне 200-250 мл вода  тридесетина минути преди всяко хранене - основно или леко.
9. Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
10. Ако сте нарушили диетата, поради пътуване или парти, не се тревожете, а се опитайте при следващото хранене да влезете в посочения ритъм.
11. Отнасяйте се към храната като към лекарство - дозирайте я правилно


ТРЯБВА ЛИ МИ СПЕЦИАЛНО ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА ПРАКТИКУВАМ ЗОНАТА?
Блоковете с основните хранителни съставки са дадени в грамове и в практични мерки /чаши, лъжички, брой/ - публикувани са по-долу 

През 2006г. д-р Сиърс, свършвайки лекцията си на живо, дава на слушателите си солидна част от оборудването за диетата – ДЛАНТА НА РЪКАТА. Може да се използва по всяко време и навсякъде Simple Smile Simple Smile  /Вижте също и видеото с д-р Папазова по-горе/
               
Протеини: с размера и дебелината на дланта си
Благоприятните  въглехидрати /зеленчуци, плодове/ -  с размера на цялата ръка.
Въглехидратите, ако са неблагоприятни,/скорбяла, зърнени храни, плодови сокове/ - в същия обем като протеините
Мазнини: с размера на  възглавничката на дланта при палеца.


"Започнете с протеините, като използвате дланта си за ориентир. Количеството, което можете да поберете в нея, е обикновено равно на четири протеинови блока. То е приблизително равно на едни пилешки гърди или 115 г пуешко месо.Големината на протеините, които побирате в дланта си, ще ви помогнат да прецените и количеството въглехидрати.
Ако консумирате благоприятни въглехидрати тогава размерите на въглехидратната ви порция би трябвало да са около два пъти по-големи от протеиновата. Ако въглехидратите обаче са неблагоприятни, те трябва да бъдат толкова големи, колкото и протеините. Ако възнамерявате да хапнете нещо за десерт - повечето десерти са почти само от въглехидрати - просто намалете въглехидратите, които ще изядете преди това.
Ако протеиновият ви източник е беден на мазнини - а той би трябвало да е такъв - тогава можете да си набавите останалите мазнини, като подправите с някакво растително олио салатата си, с малко майонеза или като изядете няколко маслини."  - "Зоната"

Ако, все пак, искате да сте по-прецизни и не ви се прави голяма инвестиция, може да обиколите някои търговски вериги /"ТСМ", "Карфур", "Кауфланд"/ и, със сигурност, ще намерите подходяща везна на цена от порядъка на 15-25 лв.
  Полезни линкове  за любителите на точните изчисления:
Помагало за Зоната от_Echo_       Химичен състав на храните      Гликемичен лоудинг в храните   Балансатор   COOKING BOOK на български
 
Ако искате да отслабвате, трябва да разчитате на продуктите, оцветени в зелено  . Ако искате просто да задържате теглото - може да хапвате и от жълтите , и от червените /по-рядко/, но трябва да спазвате грамажите. Това условие е задължително! И винаги - ред протеини + ред въглехидрати + ред мазнини!
1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция
"Предлагам на вниманието Ви една тънкост - винаги яжте първо протеиновата си порция. Протеините стимулират глюкагона, който от своя страна ще накара черният дроб да пусне складираните въглехидрати. По този начин мозъкът ще бъде задоволен и ще улесни контролирането на обема на въгл. порция. Нещо повече, глюкагонът потиска отделянето на инсулин и по този начин превръща протеините в най-мощното оръжие за контрол на нивото на инсулина" - "Ние и зоната" 
2. ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ - 1ВБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 9 ГР. ВЪГЛЕХИДРАТИ НА БЛОК/     
Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно, при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
3. МАЗНИНИ - 1МБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1,5 ГР. МАЗНИНИ НА БЛОК/ 
 Защо 1 блок мазнини е само 1,5 г.?
Всеки блок ниско маслени протеини съдържат приблизително 1,5 г. " скрити" мазнини. Следователно, като прибавим още 1 блок мазнини( определен като 1,5г. мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяждаме  3г. или два блока мазнини( един вътре в протеините и един- извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате обезмаслени протеинови източници, като протеини на прах например, тогава би трябвало да добавите по два блока мазнини на всеки блок протеин, за да се достигне същото съотношение. Съответно ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете: желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени - "Овладяване на Зоната"

от addi999-Аделина Куруиванова-един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "
  ДА ПРЕПОРЪЧАМ СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех  Peace Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички ниско маслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/

•  Трябва да положите усилия поне основните и важни принципи на ЗОНАТА  да са ясни- а това е правилното комбиниране на всяка ваша хапка - никога не трябва да е само въглехидрат /това е най-опасната за сега грешка ,която обърква деня ,качвайки ви кръвната захар още с началото на деня /Дори сутрешното кафе или чай ,/ако не сте се отказали от подслаждането им /не трябва да се приемат ,без преди това да сте хапнали лъжичка извара ,варено яйчице или някое парченце шунка .
А СЕГА ПЪРВИЯ МИ СЪВЕТ КЪМ ВАС  ЗА ПО ЛЕСНО СПРАВЯНЕ С ОТСЛАБВАНЕТО -ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ 3-ТЕ Б-ТА КАТО НАЙ ВРЕДНИ НЕ САМО ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НО И ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ,А ТЕ СА -БЯЛОТО РАФИНИРАНО БРАШНО,БЯЛАТА РАФИНИРАНА ЗАХАР И БЯЛАТА ТВЪРДА МАЗНИНА /СЛАНИНИ И ЛОЙ /Аз замених захарта и сладкото с подсладител или мед  ,но само временно ,докато се отказах от сладкия вкус на кафето,/ Подсладителят  е не по- малко опасен ако се прекалява /минах на пълно зърнести брашна и напълно изключих бялата мазнина от менюто  си /свинското замених с пуешко ,пилешко,/


ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕТЕ ЛИ В ЗОНАТА ,С 1 ХРАНЕНЕ ИЗВЪН НЕЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА ,НИТО СЕ НАПЪЛНЯВА ,НИТО ВИ УБИВА -СПОКО,СТИГА ДА СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ЩЕ СИ Е ЗОНОВО Всеки организъм си е индивидуален ,няколко грама разлика не е фатална в блоковете. ,аз лично прибавям мааалко повече въглехидрати към дневното си меню. Стриктно по зоната на 7гр.

•Вечерите -перфектно балансирани ,за си легнете в зоната ,вечерното хранене /съвсем лекичко -чаша айран или плодова салата с извара ,или чаша прясно мляко/,Бари Сиърз обяснява ,че така се отделя хормона на растежа нощем ,който ни помага нощем да се обновяваме .А още по- важно е започването на деня -ако го започнете грешно - примерно чаша подсладено кафе само - ще ви обърка деня  приема на въглехидрат на гладно. И ПОМНЕТЕ,ЧЕ СЕ ОТСЛАБВА КОГАТО ГОРИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРИЕМАТЕ, ТАКА ЧЕ АКО ВИ ДОЙДЕ ДА ХАПНЕТЕ НЯКОЛКО БЛОКА В ПОВЕЧЕ - ПРОСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ  НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО  НАТОВАРВАНЕ - като не забравяйте, че  добра тренировка и най - лесната е носенето на собственото ни тегло -ХОДЕТЕ ПЕША ВИНАГИ ,КОГАТО ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,КАЧВАЙТЕ СТЪЛБИ ВИНАГИ ПЕША . КАКТО КАЗАХМЕ МНОГО ПЪТИ - ЗОНАТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ - НЕ ДИЕТА  .
Днес се теглих и от понеделнишкото ми теглене със смъкнал 1,1 кг. т.е буквално за 3 дена.
позволявам си да дам съвет:
набавяйте си въглехидратите предимно от плодове и зеленчуци, а протеините от чисто месо, варени яйца и обезмаслена извара, а мазнините от маслини и ядки. така поне правя аз и ефекта е страшен. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ХЛЯБА (пък бил той и черен),ЗАБРАВЕТЕ И ЗА СНИКЕРСА И ДРУГИТЕ ШИКЕРИ, АЗ КОНСУМИРАМ ЕДИНСТВЕНО ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ТО ПО 8 ГР. НА ДЕН.
Това за мазнините от растителен произход, и по-точно маслини, зехтин, или ядки /сурови/, авокадо и пр. е подробно обяснено в книгата в Б.Сиърс, нямам време да търся за да ви цитирам точно, но беше най-общо казано това, че за да се изгарят натрупаните в тялото мазнини /т.е. за да отслабваме/ са необходими мазнини, но от растителен произход, т.е.полезните моно-ненаситени мазнини!Т.е. няма значение дали сиренето, кашкавала са ни с висока масленост или обезмаслени, важен е приема именно на полезните мазнини винаги да го има Peace.
Моля всички, които публикуват рецепти за хранене в Зоната, да ги оцветяват в зелено!
Това, с което почти всеки "новобранец" в Зоната се сблъсква в началото, са многобройните,постоянно изникващи въпроси Simple Smile и за целта просто трябва да кликнете върху ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ   

И най накрая,ако мислите,че ЗОНАТА трябва да  бъде вашият начин на живот,можете да започнете от този актуализиран  ЛИСТ С ХРАНИТЕЛНИ БЛОКОВЕ, като преди това трябва да изчислите количеството  блокове протеин,които ви се полагат според вашите физически данни. И най-лесният и мързелив начин е да използвате този КАЛКУЛАТОР НА ДНЕВНИТЕ БЛОКОВЕ ПРОТЕИН

Ако всичко това ви хареса,и вече сте в Зоната,но все още мислите, че не сте достигнали пълния й потенциал,остава да разберете  само едно последно нещо-какво казва Бари Сиърс години след издаването на първата си книга "Зоната":
"Хората често ме питат какво бих променил,ако трябваше да пиша отново първата ми книга"Зоната". Единственото нещо, което  бих направил по различно, е усилено да наблегна на критичната нужда от високи дози ултра пречистено фармацевтичен клас РИБЕНО МАСЛО. С годините стигнах до заключението, че това може би е чудотворното лекарство на двадесет и първи век.Според мен, това радикално ще промени практиката на медицината"
Д-р. Бари Сиърс - "Omega RX Zone"
Това е последната стъпка,която ще ви отнесе в  светът на Здравето, и същевременно ще ви отведе далеч от развитието на болести и хронични заболявания!


А ЕТО ТУК можете да намерите форумен блог за Зоната със събрана информация и рецепти, които  обновяваваме редовно с информация, получена директно от личен инструктор от "Zone labs" с основател д-р Бари Сиърс. В блога събираме изпитани рецепти от съфорумки, както и от други източници.

И само да добавя едно малко уточнение на често задавания въпрос "защо има разлики в хранителните блокове от книгите и листите в този блог? " Отговора е, че Бари Сиърс е направил някои промени с течение на годините. Повечето промени са дошли от това,че всички фибри (целулоза) са извадени от общото съдържание на въглехидратите във всеки въглехидратен блок, което увеличава общото тегло и обем в сравнение с даденото в други списъци с храни и бази от данни за продукти. И това осигурява по-точно определяне на въглехидратното съдържание на храните,за да ви поддържа в зоната. И отделно,съдържанието на протеин във въглехидратите е елиминирано поради ниската бионаличност.
Няколко полезни линка:
http://www.bg-zonata.com/
http://www.drsears.com/
http://www.zonediet.com/

Разяснения и съвети относно Зоната, ползата и приложението й
Диета "Зоната" от д-р Бари Сиърс във форум "БГ Кулинар"

Предишни теми: I  II    1  2  3  4  5  6  7  8  9

# 1
 • Мнения: 493
Пу, първа!  Joy  

Emigrantка , newsm51

Извинете, но ще си копирам молбата от края на предната тема, че може някой да я пропусне  Laughing

Момичета имам голяма молба към вас  Praynig
Много моля тези от вас, които се доверяват на моите рецепти и ги приготвят от време на време, ако имат възможност да щракнат по някоя снимка на приготвените неща и да ги пратят на Carmen. Че аз за съжаление нямам тази възможност, а тя иска да качва рецептите в блога със снимка, че друго е когато види човек за какво става дума. Благодаря предварително на отзовалите се   newsm51

# 2
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Хехе, Дани, каква си бързакова Simple Smile Аз докато изклюкам, че има нова тема, и ти си тук вече Simple Smile  Heart Eyes
За рецептите не се притеснявай, малко по малко ще ги снимаме всички. При мен проблема е, че все се сещам за снимка, след като вече съм облизала чинията Simple Smile  При първото готвене на твоя рецепта, ще пратя снимка на Кармен Simple Smile Наистина е съвсем друго когато се види на снимка  Simple Smile

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 250
 Дани,имам снимки,тъкмо тези дни се чудех дали да питам за тях.Аз нали "идвам" от кулинарните форуми вкъщи нищо не се яде преди да е снимано  Joy Само ще видя кога ще се организирам  Peace

# 4
 • Мнения: 83
Дани,аз тая вечер ти направих пак тортата от кайсии и то увеличих малко количеството,защото много се хареса.И аз ще направя една снимчица като отрежа парченце. И одеве до магазина като бях ,специално си взех грис,за да направя и пицата. Благодаря сърдечно за споделените рецепти.Благодарим и на Emigrantка за новата темичка.
Впрочем - бях си на село и си откъснах цвекло с листата и си нарязах в салатата,защото бях видяла наскоро ,че се ползват, а аз за сефте разбирам  Laughing Та тая вечер - към салата тия листа и сурова млада тиквичка,краставичка,доматче,чушка  Sunglasses

# 5
 • Мнения: 493
А сещате ли се за тученицата, че точно сега и е сезона и градините са застлани с нея? Дори съм забранила на село една част от градината да се копае , за да не я отвъдят случайно .  Joy Аз я пробвах към салатата с домати и се оказа наистина доста вкусна. Има леко киселеещ вкус, който ми напомня на киселеца. Само дето домашните ме гледаха като извънземна, но аз съм свикнала на това с моите експерименти в кухнята  Joy

# 6
 • Мнения: 83
Аз днес като си бях на село ,се сетих ,като видях едно стръкче,ама бях толкова захласната да бера плодове и зеленчуци,че не съм търсила дали има още  Laughing ,следващия път ще търся. Мерак ми е да опитам какво ли е .Аз бях изненадана от всичките положителни качества,които притежава тая тревичка - Още повече ,че едно време хората са си я хапвали - на салати ,в баници. В другите страни все още се продава ,а тук - аз единственото,което знаех за плевелчето е - че кокошките много я хапват и като малка все нея подбирах да им давам.Какви спомени  Laughing

# 7
 • Мнения: 73
... "сурова млада тиквичка... " - как приятно прозвуча, Ini`  Hug

Така, както се възхищавам на Дани за богатото въображение и неуморното търсене на нови рецепти, нямам време да ги сготвя и да ги снимам, въпреки, че съм се зарекла да го направя. Освен всичко друго, много ми се ядат всички тези кюфтенца, мусаки, сладоледи и парфенца, но имам време само за бързи месца и кебапи със зеленчуци и салати, и плодове за десерт. Ще бъде супер ако снимате каквото готвите, и да го качваме в блога Simple Smile Благодаря предварително   Heart Eyes


# 8
 • Мнения: 493
Благодаря на всички за отзивчивостта   bouquetДнес съм с поредното предложение с тиквички ( у дома само се молят да им свърши най-сетне сезона  Joy ) - Пълнени тиквички със сурова наденица(кърначе) , (но на тази рецепта не се чумерят много, че нали е с месо Mr. Green).

# 9
 • Мнения: 56
Момичта, как да изжислявам слънчогледовите семки, видях видеото на д-р Папазова, където тя предложи междинна закуска с кисело мляко и семки от слънчоглед, направи ми впечатление, че сложи 2 чаени лъжички и каза, че е един бл., като визираше и киселото мляко, около 200 гр.. Също така д-р Папазова ми каза да избягвам прясното мляко и да го заменя с разтително, разучих има бадемово, лешниково и соево. Мисля да избера соевото, тъй като е по-лесно достъпно, но не знам как да го изжислявам като прясното мляко или не? Слънчев ден на всички!!!!! Hug Hug Hug

# 10
 • София
 • Мнения: 783
vitaivan аз не харесвам соевото мляко и не го купувам. Най-добре виж какво пише на опаковката и си сметни, само че внимавай, че продават много соеви млека с подсладител, което ще ти е допълнително въглехидрат. Иначе аз си правя бадемово мляко по тази рецепта, но не слагам мед. По мои сметки 1ч.ч. са 2М, но това не е потвърдена информация  Hug

# 11
 • Мнения: 126
Цоп и аз при вас! Hug

# 12
 • Мнения: 493
vitaivan , щом трябва да използваш повече растително мляко ето тук и тук има рецепти как може да си го направиш сама. Освен това пише, че може безпроблемно да се заквасва и да си правиш кисело мляко (само незнам каква подкваса се използва, млечна ли  newsm78).А тук има инфо за садържанието на соевото мляко - мосля, че може да се брои като кравето мляко за 1П + 1В , защото отново и двете стойности са почти равни.  Само внимавай много като купуваш соя или такова мляко да пише без ГМО, защото соята е най- генно модифицирания продукт в света.
За слънчогледовите семки съм си изчислявала по етикета от пакетчето и излиза 4 гр за 1 БМ , което мисля че беше една равна чл, но в момента нямам и не мога да изтегля. Папазова, явно е в режим за задържане и затова си позволява повече мазнини, защото се видя и за бадемите, че сложи повече за 1 блок.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 250
Мъфини с шунка на Ини,но в тава , баницата на Дани , рулото с тиквички на Дани и засега е това,че малката заспа,мисля и аз да я последвам.Имам и още,веднага щом успея да се организирам,ще ги кача

# 14
 • Мнения: 3
Здравейте момичета да се отчета в новата тема,че нямам много време да пиша всеки ден.
За един месец в Зоната без съботите/ отдавам се на изкушения не сладки разбира се/ съм 69 кг. като тръгнах от 73-74.Много съм доволна и продължавам, но твърдо реших в събота или неделя да си ям повече месце и да си пийна червено винце и някоя филийка хлебец.И на мерки го докарах добре
 в талията -4 в ханша -3, въобще голяям кеф.Надявам се до края на годината да стана 62 кг, което е целта на упражнението .Най добре от всичко е това, че вече месец не съм се замайвала не ме боли глава с придружаващите симптоми.Мерси, че ви има да се вдъхновявам ,че иначе на който разкажа за Зоната ми казва - оо това не е за мен да броя и меря.
Понякога хората сме много тясно скроени и не си представяме, че все пак са нужни усилия за да стане нещо .
Целувки и лек ден

Общи условия

Активация на акаунт